Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,522 19 apr 2024 17:37
  • -0,064 (-1,15%) Dagrange 5,390 - 5,540
  • 8.098.027 Gem. (3M) 6,8M

Aegon 2022

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 9 september 2022 09:35
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 9 september 2022 08:03:

    [...]

    Weet je wat gemakkelijk medeposters constant op hun in uw ogen tekortkomingen wijzen.
    Het zal wel aan uw generatie liggen die het altijd beter weet en had.
    Jij beweert dat ik het beter had dan jij. Dat betekent dus nu niet meer. Graag onderbouwen hoe jij dit weet van mijn persoonlijke en/of financiële situatie. Alvast bedankt.
    ;-))
  2. De verzekeraar 9 september 2022 09:59
    quote:

    'belegger'' schreef op 8 september 2022 22:20:

    [...]Bij de Q1 2022 cijfers stond:
    "Aegon to engage with external parties to further explore the potential for a reinsurance transaction on parts of the US variable annuity portfolio. Aegon will assess if this could be value accretive to shareholders compared with the alternative of continued full ownership and active management of a de-risked variable annuity portfolio"
    www.aegon.com/investors/press-release...

    In een artikel van 12 mei 2022 stond:
    "On a call with reporters, Aegon’s top executives said the company “will now actively go out and explore” a deal to reinsure its capital-intensive $80 billion U.S. variable annuity portfolio. The company has been working toward that possibility for several years, first by stopping selling the product, and later by improving its hedging."
    www.reuters.com/article/aegon-results...
    Dus had 2012 dewegomhoog gewoon gelijk en was mvliex weer eens aan het mierenneuken!!
  3. Kralingen 9 september 2022 10:30
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 9 september 2022 08:16:

    [...]

    80% uw rekenkundig inzicht is minder dan uw analytisch inzicht . Misschien kunt u ook beter uw tijd aan andere dingen besteden dan mensen aanvallen op hun postings ?
    Prima, zal ik doen. Kijk hier niet meer en slechts 4x jaarlijks naar koers! Rustiger bestaan, lijkt mij zo. Dit forum voegt toch niet veel toe, net zomin als ik dat doe. Tabee, het gaat u alle goed met het geneuzel en vliegen-afvangen.
  4. forum rang 6 'belegger'' 9 september 2022 10:45
    Als er wordt gesproken over een herverzekeringsdeal voor de $80 miljard VA-business in Amerika, lijkt het of alle risico's in één keer worden dichtgezet. Lard Friese wil van Aegon een saaie verzekeraar maken. Dat gaat niet in één keer, maar in stapjes. Bij Aegon zelf hebben ze het over een dynamic hedge program voor de VA-business in Amerika. In het jaarverslag van 2021 staat bijvoorbeeld:

    "In 2021, Transamerica expanded its dynamic hedge program to variable annuities ..... The dynamic hedge program now covers the equity risks (and interest rate risk) embedded in the guarantees of its entire variable annuity portfolio ..... Dynamic hedging stabilizes cash flows and reduces sensitivities to changes in equity markets (and interest rates) on an economic basis."

    www.aegon.com/siteassets/iar/2021/aeg...

    Wat de volgende stap is, weet ik ook niet. Misschien het langlevenrisico, maar dan roep ik ook zomaar iets.
  5. forum rang 6 'belegger'' 9 september 2022 10:49
    Uit het ASR-draadje.
    quote:

    'belegger'' schreef op 27 augustus 2022 11:31:

    Bij Aegon zijn herverzekeringen duurder geworden. Voor Variable Annuity/Life in Amerika zie ik per jaareinde dat 1% renteverhoging zou leiden tot €529 miljoen daling van het netto resultaat. Per 30/6 is dat €870 miljoen. We kijken naar het eerste half jaar en we weten allemaal dat de rente is gestegen.

    ASR bepaalt de solvabiliteit volgens een standaardformule en Aegon gebruikt gedeeltelijk interne modellen. Met interne modellen kun je een beter solvabiliteitspercentage laten zien. Eerder dit jaar heb ik de gevoeligheidsanalyses uit de jaarverslagen van Aegon en ASR naast elkaar gelegd. Daarin viel mij op dat een renteverhoging bij ASR de solvabiliteit doet verbeteren en bij Aegon doet verslechteren. Het idee dat verzekeraars baat hebben bij hogere rente, gaat dus niet in alle gevallen op.

    Aegon is een slag aan het maken naar 'saaie' verzekeraar zoals de andere twee. Lard Friese komt van NN. Zo heeft men een hedge opgezet voor hun Amerikaanse Variable Annuity contracten met garanties. Het idee is dat de kasstromen uit deze business beter voorspelbaar worden. Ze hebben de volatiliteit eruit gehaald, maar verder weet ik ook niet precies hoe en wat.

    Dit zijn zo wat dingen die mij opvallen. Als jullie iets anders zien, ben ik ook benieuwd.
  6. forum rang 4 2012 dewegomhoog 9 september 2022 13:44
    quote:

    mvliex 1 schreef op 9 september 2022 09:32:

    [...]Natuurlijk weet ik dat dit gaande is. Daar is dit wel een goed onderbouwd bewijs van. Dank.
    Liever had ik een quote vanuit Aegon zelf gezien of tekst uit een rapportage van Aegon. Zo kan je van alles hier schrijven. Het is al jaren en jaren zo dat dewegomhoog anderen enthousiast probeert te krijgen voor het aandeel Aegon (en ING). Dat mag, maar doe het dan met onderbouwde feiten en niet met dit soort slechte onderbouwingen.

    Nu is er een quote van Aegon ( met dank aan belegger ) en natuurlijk wist u ervan . Niet erg geloofwaardig u bent meer bezig met medeforumleden te beschuldigen voor van alles en nog wat. Erg jammer plaats aub liever over Aegon zelf zal ik dat voortaan ook proberen. B.V.D.
  7. forum rang 6 'belegger'' 9 september 2022 17:29
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 4 september 2022 08:52:

    .... Dat is het bewijs dat Aegon ondergewaardeerd is en Lard gaat die onderwaardering eruit halen .Het eerste wat hij nu gaat doen is de herverzekeringsdeal in Amerika . Als hij dat voor elkaar krijgt gaan we een veel stabieler Aegon krijgen . Ze hoeven dan geen hedge maar daarop los te laten en we weten allemaal hoe het met die hedge bij Aegon afloopt. Die deal gaat over een bedrag van 80 miljard dus Lard zet hem op en pers die deal eruit . staan we zo op 5 a 6 euro. Daarna komen er betere en stabielere cijfers en gaan we naar 6 a 7 euro . Maar dat duurt nog even stap voor stap .Dus allemaal geduld is een schone zaak maar voor de middellange termijn zit je goed bij Aegon .Fijne dag allemaal.
    Over welke hedge hebben we het hier en hoe is dat afgelopen?
  8. forum rang 4 2012 dewegomhoog 9 september 2022 17:55
    quote:

    'belegger'' schreef op 9 september 2022 17:29:

    [...]Over welke hedge hebben we het hier en hoe is dat afgelopen?
    Het afdekken van de risico's in de US .
    Hoe is het afgelopen , ik zou u graag een antwoord willen geven maar kan dat niet.
    Volgens mij met dat is niet onderbouwd ( anders begint mvliex zometeen weer ) is Aegon daar volop mee bezig.
    Maar zoals eerder gemeld denk ik dat het om zulke grote bedragen gaat dat Aegon alleen iets naar buiten brengt als het 100% zeker is.
    I
  9. forum rang 6 'belegger'' 9 september 2022 18:19
    Hedging en herverzekeren gaat altijd over grote bedragen, anders heeft het geen zin. Bij Aegon gaat het voor dit deel dus om een portefeuille van $80 miljard. Voor diezelfde portefeuille kun je verschillende risico's afdekken/herverzekeren. Vergelijk het met een woning van €4 ton. Als je die verzekert tegen brand en vervolgens nog een keer verzekert tegen waterschade, dan heb je niet ineens een verzekering van €8 ton. Andersom helpt je brandverzekering niet bij een overstroming.

    Blijkbaar was Aegon vorig jaar al bezig met het renterisico. Omdat ik las dat we allemaal weten hoe het met de hedge bij Aegon afloopt maar ik dat dus (als enige) nog niet weet, dacht ik praat mij even bij :)
  10. forum rang 4 2012 dewegomhoog 9 september 2022 18:35
    quote:

    'belegger'' schreef op 9 september 2022 18:19:

    Hedging en herverzekeren gaat altijd over grote bedragen, anders heeft het geen zin. Bij Aegon gaat het voor dit deel dus om een portefeuille van $80 miljard. Voor diezelfde portefeuille kun je verschillende risico's afdekken/herverzekeren. Vergelijk het met een woning van €4 ton. Als je die verzekert tegen brand en vervolgens nog een keer verzekert tegen waterschade, dan heb je niet ineens een verzekering van €8 ton. Andersom helpt je brandverzekering niet bij een overstroming.

    Blijkbaar was Aegon vorig jaar al bezig met het renterisico. Omdat ik las dat we allemaal weten hoe het met de hedge bij Aegon afloopt maar ik dat dus (als enige) nog niet weet, dacht ik praat mij even bij :)
    Nogmaals ik zou u graag meer info willen geven mbt de hedge maar dat kan ik niet. Misschien is er iemand op het forum die meer weet ?
  11. forum rang 6 'belegger'' 9 september 2022 19:20
    Dat maakt niet uit hoor. Mijn boodschap was eigenlijk dat het onderliggende bedrag op zich nog niet zoveel zegt. Neem bijvoorbeeld het renterisico. Dat kun je dichtzetten met swaps. De notional zou in dit geval $80 miljard kunnen bedragen. Dan zegt dat ook nog niet zoveel, want een looptijdmismatch van bijvoorbeeld 5 jaar of 10 jaar geven een verschillend risico en dus een andere prijs. Dan heb je het renterisico (deels) dichtgezet en kun je verder met het volgende risico, net zolang tot je zit waar je het bedrijf wilt hebben. Voor een herverzekeringsdeal denk ik zelf in de hoek van het langlevenrisico. Als iemand een ander idee heeft, ben ik benieuwd.
  12. forum rang 4 xof 11 september 2022 13:32
    Beste mede belegger,

    Ik kom niet uit de verzekeringswereld en begrijp best wel wat een rente hedge is, maar ik kan je verder niet volgen.

    Kun je begrijpelijk uitleggen wat de herverzekerings voordelen zijn en waarom de kosten vd rentehedge telkens opduiken in kwartaalcijfers.

    Men noemt het non-economic impact, erg wollig voor een logistieke man als ik ;-)

    Het zou Aegon sieren om begrijpelijker de rente impact uit te leggen. Ik verwacht verder stijgende Fed en Ecb rentes, ik kan helaas mn vinger niet achter de impact voor Aegon P&L krijgen
  13. forum rang 6 'belegger'' 11 september 2022 16:19
    Je kunt het renterisico niet aflezen uit bijvoorbeeld de balans of de P&L. Voor Q2 2022 geeft Aegon in onderstaand document op pagina 34 onder punt 16. Financial Risk de impact van o.a. toekomstige rentewijzigingen. Als de korte en lange rente beiden (!) (*) met 1% stijgen, geeft dat in de P&L een verlies van €860 miljoen en daalt het vermogen met €5 miljard. Dat is een kwart van het eigen vermogen, dus dat schiet lekker op.

    www.aegon.com/contentassets/0b1479e83...

    Met non-economic impact zal men doelen op het feit dat de voorgeschreven boekhoudregels niet altijd recht doen aan de economische realiteit. Dat is meer technisch van aard. Een ander punt is dat een rentestijging eerst geld kost, maar later geld kan opleveren. Neem bijvoorbeeld leningen als belegging. Als de rente stijgt, daalt de waarde van je huidige portefeuille dus nu een verlies. Op nieuwe leningen krijg je echter een hogere rente, dus in de toekomst een hoger rendement.

    Een hedge en een herverzekering zijn beiden bedoeld om risico's af te dekken. Bij een hedge kun je bijvoorbeeld denken aan renterisico, kredietrisico, aandelenrisico, valutarisico, liquiditeitsrisico. Dat heb je ook allemaal bij een bank. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn herverzekeringen specifiek voor de verzekeringswereld. Voor schadeverzekeringen kan een (kleinere) maatschappij bijvoorbeeld het risico van een groot pand of een schip of vliegtuig afdekken bij een herverzekeringsmaatschappij. Bij pensioenen en levensverzekeringen kun je hetzelfde doen voor bijvoorbeeld het overlijdensrisico. Als je dan langer moet uitbetalen doordat je klanten gemiddeld langer leven, dan wordt je gecompenseerd door de herverzekeringsmaatschappij. Of als je eerder moet uitkeren nadat je nog niet zoveel premie hebt gehad. Dat is maar net welk risico je precies loopt en wat je wilt herverzekeren.

    Als het niet duidelijk is of als je nog andere vragen hebt, laat maar weten.

    (*) De rente van de FED en ECB zijn belangrijk, maar vertellen niet het hele verhaal. De verhogingen van de FED en ECB zijn (nog) niet helemaal verwerkt in de lange rente, Amerika heeft zelfs een inverse curve. Het (verder) terugschroeven van het opkopen van obligaties (Quantitative Tightening), zou nog een verhoging van de lange rente kunnen geven.
  14. forum rang 7 mvliex 1 11 september 2022 23:07
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 9 september 2022 13:44:

    [...]

    Liever had ik een quote vanuit Aegon zelf gezien of tekst uit een rapportage van Aegon. Zo kan je van alles hier schrijven. Het is al jaren en jaren zo dat dewegomhoog anderen enthousiast probeert te krijgen voor het aandeel Aegon (en ING). Dat mag, maar doe het dan met onderbouwde feiten en niet met dit soort slechte onderbouwingen.

    Nu is er een quote van Aegon ( met dank aan belegger ) en natuurlijk wist u ervan . Niet erg geloofwaardig u bent meer bezig met medeforumleden te beschuldigen voor van alles en nog wat. Erg jammer plaats aub liever over Aegon zelf zal ik dat voortaan ook proberen. B.V.D.
    Hoe kan het dat je al jaren Aegon aan het promoten bent maar inhoudelijk nergens iets vanaf weet. Waar is dat optimisme dan op gebaseerd?
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links