Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 552 553 554 555 556 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jowi 10 september 2022 14:42
    www.telegraaf.nl/financieel/183307781...

    nibud-directeur-een-op-de-drie-huishoudens-moet-bezuinigen

    Wie verspreidt er desinformatie, Objectief of de NIBUD directeur.
    Objectief beweert dat NL rijk is en dat onder Rutte(I t/m III) de rijkdom in NL alleen maar is toegenomen!
    Verwoord ik het zo goed objectief?
  2. forum rang 7 ffff 10 september 2022 15:19
    En ondertussen zijn we dankzij de media allemaal, geen lezer , luisteraar of kijker uitgezonderd, Elizabetholoog geworden.

    Best interessant om te zien hoe de media op zo'n overlijden duikt en gedurende minstens 11 lange dagen ons onderdompelt in honderden nieuwtjes, weetjes, beelden...En hoeveel specialisten op dit terrein tevoorschijn komen

    Hoe je een monarchie levend onder het volk houdt..... Peter zou Peter niet zijn als hij de vrijstelling van 40 procent successierechten niet even goed bekeken heeft. Stel: gelijke monniken, gelijke kappen, dan heeft Charles 60 procent van het vermogen van zijn moeder en over pakweg 15 jaar zijn zoon nog 36 procent van het vermogen van Elizabeth II

    Heerlijk toch die nivellering Alleen zijn de royals daarvan vrijgesteld....... ennuh Peter, de ondernemer, door verstandig en moedig ingrijpen.

    Peter
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 september 2022 15:59
    quote:

    JP Samosa schreef op 9 september 2022 08:27:

    Dft:
    Uit onderzoek is gebleken:
    ouderen willen geen appartement,
    Ouderen willen het liefst een huis met een tuin.
    ………………..
    Dus Hugo, doe er je voordeel mee…
    Ik denk dat het bij 75+ers anders ligt.
  4. forum rang 9 objectief 10 september 2022 17:12
    quote:

    jowi schreef op 10 september 2022 14:42:

    Wie verspreidt er desinformatie, Objectief of de NIBUD directeur.
    Objectief beweert dat NL rijk is en dat onder Rutte(I t/m III) de rijkdom in NL alleen maar is toegenomen!
    Verwoord ik het zo goed objectief?
    Heel goed, gisteren kon je het nog op het nieuws lezen; de MvF van het VK was jaloers op onze Nederlandse MvF.
    Je kunt ook de CBS cijfers nalezen, Nederland behoort bij de rijkste landen.
    Bovendien slapen er elke dag asielzoekers/immigranten aan bij het AZC. Die gaan echt niet naar Eritrea.
  5. forum rang 7 jowi 10 september 2022 17:29
    quote:

    objectief schreef op 10 september 2022 17:12:

    [...]

    Heel goed, gisteren kon je het nog op het nieuws lezen; de MvF van het VK was jaloers op onze Nederlandse MvF.
    Je kunt ook de CBS cijfers nalezen, Nederland behoort bij de rijkste landen.
    Bovendien slapen er elke dag asielzoekers/immigranten aan bij het AZC. Die gaan echt niet naar Eritrea.
    Er slapen er wederom vele buiten in dit rijke land.
    Is het de bedoeling dat ze alvast wennen aan een afsluiting van energie?
  6. forum rang 7 rene l 10 september 2022 18:46
    quote:

    ffff schreef op 9 september 2022 13:11:

    Rene,
    Veel over de stikstofproblematiek nagedacht. Ik vind de Nederlandse regering dan weer moedig, om dan eindelijk, na zoveel jaren gepalaver, gezeur, de problemen voor je uitschuiven maar er verder niks aan doen, het ronduit goed dat er nu eindelijk ingegrepen wordt. Vroeger kwam ik redelijk vaak op boerderijen met pakweg 15 koeien. Nu bedrijven van 300 koeien en op een gegeven moment beseft een mens: Ergens moeten er grenzen zijn. Je kunt niet blijven vergroten. Die grenzen geven specialisten aan in diepgaande studies en tja....dan wordt het lastig de vervelend, nare boodschap over te brengen. Wel met de boeren te doen, dat zeker, maar er zijn grenzen aan strontuitstoot.

    Peter
    Peter van een afstand lijkt het heel logisch om de boeren de schuld te geven van de stikstofuitstoot, maar ik zie het zelf heel anders omdat ik ook meegemaakt heb hoe boeren door de jaren heen door de overheid zijn gemangeld met steeds veranderende wetgeving.

    In feite is het al misgegaan bij de toetreding tot de EU, Brussel ging bepalen wat de boeren bij ons moesten doen en onze eigen regering werd op het zijspoor gezet.

    Ik weet het nog op de boerderij van mijn opa die nu door mijn oudste neef gerund worden.
    Begin deze eeuw, plotseling moest hij de schotten tussen de varkens 3 cm. verder uit elkaar plaatsen, de stal was inmiddels al meer dan 25 jaar oud.
    Vele boeren kregen met precies hetzelfde te maken, en waarom deze regel, niemand heeft het ooit gesnapt.
    Dit is slechts één voorbeeld waar hij tegenaan gelopen is, steeds was er weer wat anders, en zoals hij zegt, alles bedacht door een zitzak uit Brussel vanachter zijn bureau.

    En wat te denken van het vrijgeven van het melkquotum in 2015.
    De grote bedenker van dit plan was nota bene Tjeerd de Groot, hij vond dat boeren groot moesten denken, de vraag naar melk zou flink toenemen, en hij gaf de boeren vrij baan.

    Tjeerd, ja een mannetje uit Den Haag, zijn hele daar gewerkt, onzichtbaar, en plotseling werd hij directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie.
    Na een paar jaar heeft hij de onvrede van de NZO en de boeren over zich heen gekregen, het bleek, er is niet al te veel over te vinden, maar privé liep het allemaal niet zo lekker.
    Dit had de weerslag op zijn werk, hij werkte iederéén tegen, frustraties, hij kwam plotseling met een inkrimping op de proppen, en ook werd hij vegetarier.
    Ze hebben hem er gewoon uitgewerkt, ze zeggen het wel niet zo, hij heeft namelijk "eervol" ontslag gekregen.

    En wat heeft hij toen gedaan, hij heeft zich snel aangesloten bij D66 en zich ontwikkeld tot de ultieme boerenhater.
    Kijk hem ook maar eens recht in zijn ogen, en Kaag ook, treffend, haviksogen, optisch iets te dicht bij elkaar, dit soort types staan er om bekend dat ze medogenloos zijn.

    De boeren zitten nu met megastallen, ooit gebouwd om hun kinderen ook een bestaan te geven, vele miljoenen zijn er in geinvesteerd, de boerenzonen en dochters hebben landbouw gestudeerd, klaar voor de toekomst.
    Want ja, om tegenwoordig een boerderij te moeten kunnen moet je heel veel in je mars hebben.
    En toen werd er ook al gezegd, vele boeren hebben geen opvolgers en zullen op termijn stoppen, het land kan dan overgedragen worden aan de boeren die wel geinvesteerd hebben zodat onze voedselproductie niet in het gevaar komt.

    Maar wat zie je nu, de kronkels van Brussel worden steeds erger, boeren moeten uitgekocht worden, en hun land mogen ze dan niet meer gebruiken.
    En Peter denk eens na, een boer die straks bijv. 25 hectare land in eigendom heeft en er niets op mag produceren moet wel belasting betalen over zijn bezit.
    Dit zal niet lang goed gaan, en dan volgt de onteigening door de staat.

    Vorige week had ik mijn neef nog aan de telefoon, hij heeft ongeveer 70 koeien, van de varkens heeft hij een paar jaar terug onder grote druk al afscheid genomen, en hij heeft voldoende land waar hij de mest van deze koeien allemaal op kwijt kan volgens de geldende regelgeving.
    Maar dat mag straks niet meer, ca. 25% moet hij om duistere redenen van Brussel afvoeren tegen behoorlijk hoge kosten, en gek genoeg, omdat hij dan niet meer voldoende eigen mest heeft moet hij dit aanvullen met kunstmest, dit mag wel.
    Ze zijn compleet gestoord zegt hij, kunstmest is enorm duur geworden, en er zit ook stikstof in, net als andere stoffen dit je ook in stalmest vind.
    En deze week komt Brussel weer met wat nieuws op de proppen.

    Niemand snapt het meer, of toch wel, want inmiddels weten we wat het hogere doel is.
    Ik heb het eens opgezocht, hoeveel mensen stoten net zo veel stikstof uit als 1 koe, lachwekkend, straks geen koe meer te bekennen maar wel drommen met mensen en dan is het stikstofprobleem blijkbaar opgelost.

    Mijn neef is ook geen voorstander van megastallen, hij zegt ook, koeien moet je ook een goed leven geven, bij mooi weer moeten ze naar buiten kunnen, lekker grazen in de wei.
    Kijk maar eens in het voorjaar als de koeien en kalveren voor het eerst weer naar buiten mogen, een spektakel in de wei.

    Zelf heb ik mijn neef, en niet ik alleen, het advies al een jaar of 7 geleden om af te gaan bouwen, hij heeft namelijk toch geen opvolgers.
    Ik heb ook tegen hem gezegd, ga elk jaar wat van je land verkopen, dan betaal je ook niet teveel belasting.
    Verhuur desnoods ook een gedeelte, dan heb je ook inkomsten en kun je het zelf wat rustiger aan gaan doen.
    Hou de boomgaard voor jezelf, bouw er een mooie gelijkvloerse woning op gericht op de toekomst en breek de boerderij maar af.
    Koop een paar kippen, begin een groentetuin, dan blijf jezelf ook een beetje bezig.
    En vorige week heb ik ook nog tegen hem gezegd, je hebt dan nog zat geld over om een zwarte dikke Mercedes te kopen.
    En over een paar jaar krijgt hij zijn AOW, ook schijnt hij nog een lijfrentepolis te hebben maar daar snapt hij helemaal niks van.

    Helaas wil hij nog van geen wijken weten, hij zegt tegen mij, ik verkoop nog geen vierkante meter grond.
    Iets wat bij velen speelt, vele generaties hebben deze grond in hun bezit gehad, het ging meestal over van vader op zoon.

    Ik ben ook benieuwd hoe het verder gaat, bij ons in de provincie willen ze alle omgekeerde vlaggen weghalen omdat deze straks een gevaar voor het verkeer op kunnen leveren als het gaat stormen.
    Duizenden vlaggen op de provinciale wegen, rij maar eens richting Zutphen, of richting Deventer, aan nagenoeg alle lantaarnpalen hangt wel een omgekeerde vlak, en zeker op rotondes, heel indrukwekkend.

    Het koord van de vlaggen en de vlag zelf zijn van polyester, en de vlaggen zijn goed vastgezet met tie wraps, geen enkel probleem om de zwaarste storm te kunnen weerstaan.

    Hoe het allemaal af gaat lopen, ik ben ook geen voorstander van megastallen, maar gedwongen onteigenen van boeren zal juist averechts gaan werken.
    Ik zie het ook, vele boeren hebben geen opvolging, stuur toch aan op zelfregulering, iets onder dwang van mensen afpakken werkt namelijk niet.

    En ja, ik geniet nog graag van een flinke fietstocht in onze omgeving.
    Want ja, wat is er mooier dan om koeien te zien in een wei waar regelmatig ook nog wat ooievaars tussen staan.
    Doodzonde toch als dit mooie uitzicht om zeep geholpen dient te worden om er huizen te bouwen voor mensen die elders vandaan komen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 september 2022 19:34
    Krioelende bevolking

    Een andere terugkerende angst is de mens zelf. De Kerkvader Tertullianus wist in 210 na Christus al hoe dramatisch het voor ons zou aflopen: 'Wat het meest in het oog loopt is onze krioelende bevolking. Onze aantallen zijn belastend voor de wereld, die ons met haar natuurlijke rijkdom nauwelijks kan voeden. Onze behoeften nemen toe, en onze monden klagen steeds bitterder, terwijl de natuur faalt ons te voorzien in ons levensonderhoud.'

    Het is verleidelijk de vergelijking met onze tijd te maken. De wereldbevolking groeit snel, Nederland is hard op weg naar de 18 miljoen inwoners. Ook bij het oplossen van de stikstofcrisis botsten twee stromingen met elkaar. De boeren en de (agro)industrie denken dat schonere methodes ons zullen redden, terwijl beleidsmakers en milieubeweging hameren op hardere maatregelen: vermindering van het aantal boeren en andere eet- en leefgewoontes bij burgers.

    Het boek van Voogd toont aan dat de grote stappen voorwaarts tot nu toe voornamelijk van techniek zijn gekomen. Uitvindingen doen gaat de mens vooralsnog beter af dan aanpassing van zijn gedrag. Het is de vraag of het in de toekomst wezenlijk anders zal gaan. Maar na het lezen van Futurama zal de lezer zich niet snel meer aan een voorspelling wagen.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1447495/toekomstvoo...
  8. [verwijderd] 11 september 2022 12:15
    @JP Samosa: met Westerse agressie jegens Rusland bedoel ik de jarenlange uitbreiding van de Westerse invloedsfeer richting het Oosten. Wat vroeger het Oostblok was, is exclusief Rusland zo ongeveer geheel geïncorporeerd in EU en/of NAVO. Dat geschiedde wel min of meer uit vrij wil van de betreffende landen, al ligt dit anders voor Oekraïne (Staatsgreep 2014). Daarbij speelt echter de uitvoering van een globalistische agenda, waarbij de VS zich zoals altijd als algehele wereldleider willen positioneren, met wereldwijde oplegging van hun manier van leven, en Europa (met al haar interne verdeeldheid) aan de leiband. Voor Rusland is daarbij uiteraard totaal geen plaats, dat moet als het ware verpulverd worden, opgedeeld wellicht in tientallen kleine provincietjes. De "Democraten" in de VS voeren daarbij al zeer lange tijd een vijandelijk politiek beleid jegens Rusland (bij Trump was er juist sprake van enige ontspanning). Het is dus mijns inziens niet Rusland die met de Oekraïne-inval een begin heeft gemaakt met "verovering" richting het Westen; het is al vele jaren, via de politiek, niet militair, andersom. Wat niet wil zeggen dat het politiek systeem in Rusland boven bijvoorbeeld het onze te verkiezen zou zijn (met of zonder Poetin). En we weten: China, het Midden-Oosten, heel veel Afrika en Azië: net zo min of nog minder prettig.

    Intussen zijn de Oekraïners bezig aan heroveringen, dat zal jou deugd doen. Eindelijk een nieuwsfeit dat ook zeker waar is, want van beide kanten bevestigd. Is weer eens wat anders dan de gebruikelijke propaganda/hele en halve leugens.

    Een verrassende ontwikkeling. Je zou haast gaan denken dat een militaire ommekeer toch nog mogelijk moet zijn. Eerder denk ik nu aan een status quo, wat volgens sommige theoretici ook precies de bedoeling is van boven ons gestelden, want dan duren de crises ten koste van de gewone burgers gewoon nog langer voort (liefst nog in combi met wat nieuwe virussen).
  9. Paul1111 11 september 2022 12:57
    quote:

    Opus135 schreef op 11 september 2022 12:15:

    @JP Samosa: met Westerse agressie jegens Rusland bedoel ik de jarenlange uitbreiding van de Westerse invloedsfeer richting het Oosten. Wat vroeger het Oostblok was, is exclusief Rusland zo ongeveer geheel geïncorporeerd in EU en/of NAVO. Dat geschiedde wel min of meer uit vrij wil van de betreffende landen, al ligt dit anders voor Oekraïne (Staatsgreep 2014). Daarbij speelt echter de uitvoering van een globalistische agenda, waarbij de VS zich zoals altijd als algehele wereldleider willen positioneren, met wereldwijde oplegging van hun manier van leven, en Europa (met al haar interne verdeeldheid) aan de leiband. Voor Rusland is daarbij uiteraard totaal geen plaats, dat moet als het ware verpulverd worden, opgedeeld wellicht in tientallen kleine provincietjes. De "Democraten" in de VS voeren daarbij al zeer lange tijd een vijandelijk politiek beleid jegens Rusland (bij Trump was er juist sprake van enige ontspanning). Het is dus mijns inziens niet Rusland die met de Oekraïne-inval een begin heeft gemaakt met "verovering" richting het Westen; het is al vele jaren, via de politiek, niet militair, andersom. Wat niet wil zeggen dat het politiek systeem in Rusland boven bijvoorbeeld het onze te verkiezen zou zijn (met of zonder Poetin). En we weten: China, het Midden-Oosten, heel veel Afrika en Azië: net zo min of nog minder prettig.

    Intussen zijn de Oekraïners bezig aan heroveringen, dat zal jou deugd doen. Eindelijk een nieuwsfeit dat ook zeker waar is, want van beide kanten bevestigd. Is weer eens wat anders dan de gebruikelijke propaganda/hele en halve leugens.

    Een verrassende ontwikkeling. Je zou haast gaan denken dat een militaire ommekeer toch nog mogelijk moet zijn. Eerder denk ik nu aan een status quo, wat volgens sommige theoretici ook precies de bedoeling is van boven ons gestelden, want dan duren de crises ten koste van de gewone burgers gewoon nog langer voort (liefst nog in combi met wat nieuwe virussen).
    Probeer dit verhaal eens in het Rusland forum te plaatsen. Maar wees gewaarschuwd voor menige reacties ...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 september 2022 13:02
    quote:

    Opus135 schreef op 11 september 2022 12:15:

    @JP Samosa: met Westerse agressie jegens Rusland bedoel ik de jarenlange uitbreiding van de Westerse invloedsfeer richting het Oosten. Wat vroeger het Oostblok was, is exclusief Rusland zo ongeveer geheel geïncorporeerd in EU en/of NAVO. Dat geschiedde wel min of meer uit vrij wil van de betreffende landen, al ligt dit anders voor Oekraïne (Staatsgreep 2014). Daarbij speelt echter de uitvoering van een globalistische agenda, waarbij de VS zich zoals altijd als algehele wereldleider willen positioneren, met wereldwijde oplegging van hun manier van leven, en Europa (met al haar interne verdeeldheid) aan de leiband. Voor Rusland is daarbij uiteraard totaal geen plaats, dat moet als het ware verpulverd worden, opgedeeld wellicht in tientallen kleine provincietjes. De "Democraten" in de VS voeren daarbij al zeer lange tijd een vijandelijk politiek beleid jegens Rusland (bij Trump was er juist sprake van enige ontspanning). Het is dus mijns inziens niet Rusland die met de Oekraïne-inval een begin heeft gemaakt met "verovering" richting het Westen; het is al vele jaren, via de politiek, niet militair, andersom. Wat niet wil zeggen dat het politiek systeem in Rusland boven bijvoorbeeld het onze te verkiezen zou zijn (met of zonder Poetin). En we weten: China, het Midden-Oosten, heel veel Afrika en Azië: net zo min of nog minder prettig.

    Intussen zijn de Oekraïners bezig aan heroveringen, dat zal jou deugd doen. Eindelijk een nieuwsfeit dat ook zeker waar is, want van beide kanten bevestigd. Is weer eens wat anders dan de gebruikelijke propaganda/hele en halve leugens.

    Een verrassende ontwikkeling. Je zou haast gaan denken dat een militaire ommekeer toch nog mogelijk moet zijn. Eerder denk ik nu aan een status quo, wat volgens sommige theoretici ook precies de bedoeling is van boven ons gestelden, want dan duren de crises ten koste van de gewone burgers gewoon nog langer voort (liefst nog in combi met wat nieuwe virussen).
    Je bent een Oen.
  11. forum rang 7 JP Samosa 11 september 2022 16:10
    @Opus,
    wat je schrijft over Rusland is me bekend.
    Mijn punt blijft: Het rechtvaardigt nog niet om hierover een oorlog met mega-geweld etc. te beginnen.
    (Plus dat ik zou willen dat Poetin vandaag dood van z’n paard valt. Dat dan weer wel…….)

    Al eerder gemeld: gisteren een uitstekend stuk in Volkskrant hierover door historicus ORLANDO FIGES
    ‘De Russen hebben hun eigen kijk op Oekraïne en veiligheid, daar moet je serieus aandacht aan besteden’
    Geschiedenis is voor Rusland een wapen geworden, waarmee de macht van Poetin en de oorlog tegen Oekraïne wordt gerechtvaardigd, ziet de Britse historicus Orlando Figes.
    En het Westen doet er goed aan die kijk op de geschiedenis te kennen.
  12. forum rang 8 het zwaard 11 september 2022 17:43
    Man opgepakt op verdenking plannen aanslag op Nederlandse premier Rutte
    In Nederland heeft een politieteam in Amsterdam vrijdagavond een man gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag op de Nederlandse premier Mark Rutte. Dat meldt de krant De Telegraaf zondag op haar website. De Amsterdamse politie bevestigt de aanhouding maar zegt verder geen details te kunnen prijsgeven. “We verwachten maandag meer te kunnen zeggen”, aldus een woordvoerster.
    Volgens De Telegraaf gaat het om de 61-jarige Gerrit M., die in zijn woning aan de Westlandgracht in Amsterdam werd gearresteerd. De recherche kwam de verdachte op het spoor dankzij een bandopname van een gesprek tussen een onbekende en M., waarin laatstgenoemde expliciet uitspreekt hoe en waarom hij Mark Rutte wil laten vermoorden.

    In wat voor ziekelijke wereld leven wij !
  13. forum rang 9 josti5 11 september 2022 18:13
    quote:

    het zwaard schreef op 11 september 2022 17:43:

    Man opgepakt op verdenking plannen aanslag op Nederlandse premier Rutte
    In Nederland heeft een politieteam in Amsterdam vrijdagavond een man gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag op de Nederlandse premier Mark Rutte. Dat meldt de krant De Telegraaf zondag op haar website. De Amsterdamse politie bevestigt de aanhouding maar zegt verder geen details te kunnen prijsgeven. “We verwachten maandag meer te kunnen zeggen”, aldus een woordvoerster.
    Volgens De Telegraaf gaat het om de 61-jarige Gerrit M., die in zijn woning aan de Westlandgracht in Amsterdam werd gearresteerd. De recherche kwam de verdachte op het spoor dankzij een bandopname van een gesprek tussen een onbekende en M., waarin laatstgenoemde expliciet uitspreekt hoe en waarom hij Mark Rutte wil laten vermoorden.

    In wat voor ziekelijke wereld leven wij !
    Fortuyn vergeten?
    Aanslag op van Gogh?
    Wilders, die al bijna 20 jaar dagelijks tientallen doodsbedreigingen krijgt?
    Salman Rushdie, die 'ze' eindelijk te pakken hebben gekregen?
    John Kennedy?

    De wereld is chronisch ziek.
  14. forum rang 7 Succes 11 september 2022 19:38
    quote:

    het zwaard schreef op 11 september 2022 17:43:

    Man opgepakt op verdenking plannen aanslag op Nederlandse premier Rutte
    In Nederland heeft een politieteam in Amsterdam vrijdagavond een man gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag op de Nederlandse premier Mark Rutte. Dat meldt de krant De Telegraaf zondag op haar website. De Amsterdamse politie bevestigt de aanhouding maar zegt verder geen details te kunnen prijsgeven. “We verwachten maandag meer te kunnen zeggen”, aldus een woordvoerster.
    Volgens De Telegraaf gaat het om de 61-jarige Gerrit M., die in zijn woning aan de Westlandgracht in Amsterdam werd gearresteerd. De recherche kwam de verdachte op het spoor dankzij een bandopname van een gesprek tussen een onbekende en M., waarin laatstgenoemde expliciet uitspreekt hoe en waarom hij Mark Rutte wil laten vermoorden.

    In wat voor ziekelijke wereld leven wij !
    Nou, als ik zie hoe er op dit draadje keer op keer op de persoon wordt gespeeld en op denigrerende wijze wordt gesproken over onze premier, dan verbaasd mij dat in het geheel niet.

    Sommigen gaan (hier) geheel op in hun eigen waanideeën ..

    En als je maar genoeg propaganda/halve waarheden de wereld in slingert, dan gaan sommigen daar ook nog in geloven (of naar handelen)!

    Kijk maar naar alle bedreigingen die politici heden ten dage ontvangen ... in en in triest!!!
  15. forum rang 6 win some... 11 september 2022 20:14
    quote:

    Opus135 schreef op 11 september 2022 12:15:

    @JP Samosa: met Westerse agressie jegens Rusland bedoel ik de jarenlange uitbreiding van de Westerse invloedsfeer richting het Oosten. Wat vroeger het Oostblok was, is exclusief Rusland zo ongeveer geheel geïncorporeerd in EU en/of NAVO. Dat geschiedde wel min of meer uit vrij wil van de betreffende landen, al ligt dit anders voor Oekraïne (Staatsgreep 2014). Daarbij speelt echter de uitvoering van een globalistische agenda, waarbij de VS zich zoals altijd als algehele wereldleider willen positioneren, met wereldwijde oplegging van hun manier van leven, en Europa (met al haar interne verdeeldheid) aan de leiband. Voor Rusland is daarbij uiteraard totaal geen plaats, dat moet als het ware verpulverd worden, opgedeeld wellicht in tientallen kleine provincietjes. De "Democraten" in de VS voeren daarbij al zeer lange tijd een vijandelijk politiek beleid jegens Rusland (bij Trump was er juist sprake van enige ontspanning). Het is dus mijns inziens niet Rusland die met de Oekraïne-inval een begin heeft gemaakt met "verovering" richting het Westen; het is al vele jaren, via de politiek, niet militair, andersom. Wat niet wil zeggen dat het politiek systeem in Rusland boven bijvoorbeeld het onze te verkiezen zou zijn (met of zonder Poetin). En we weten: China, het Midden-Oosten, heel veel Afrika en Azië: net zo min of nog minder prettig.
    [...]
    Het Westen heeft geprobeerd Oekraine met handelsverdragen en geldelijke ondersteuning in het Westerse kamp te krijgen. Dat kun je 'agressie' en 'verovering' noemen., maar die termen zijn toch meer van toepassing op de bommen die door Rusland op steden in Oekraine worden gegooid en de grote hoeveelheid Russische militairen op Oekrainse bodem.

    En dat er in Oost-Europa voor aansluiting bij het Westen is gekozen, is niet veroorzaakt door Westerse machinaties. Het Westerse economische systeem is gewoonweg superieur gebleken aan het Russische economische systeem. Daarnaast ging aansluiting bij het Westen op basis van overleg. Het verleden heeft laten zien dat Rusland hier iets anders mee omgaat (Hongarije 1956, Tsjechoslowakije 1968). Mensen in Oost-Europa kozen voor het Westen, omdat dit hun meer vrijheid en welvaart opleverde dan aansluiting bij Rusland. Dat Rusland een minder aantrekkelijk alternatief was voor Oost-Euroopese landen komt voornamelijk door het eigen optreden van Rusland en niet zozeer door Westerse acties. Rusland is er dan ook grotendeels zelf verantwoordelijk voor dat haar invloedssfeer minder is geworden. Door een oorlog in Oekraine te beginnen wordt dit proces alleen nog maar versneld. De sympathie die er in Oekraine nog was voor Rusland is nu grotendeels verdwenen.

    Natuurlijk kun je zeggen: zonder uitbreiding van de EU/NAVO was dit conflict er wellicht niet geweest. Net zo goed als je kunt zeggen dat zonder het Verdrag van Versailles de 2e Wereldoorlog er misschien niet was geweest. Maar net als Hitler-Duitsland de meeste verantwoording droeg voor het ontstaan van WO II en niet de Geallieerden, zo heeft ook Rusland de meeste verantwoordelijkheid voor het ontstaan van de Oekraine-oorllog en niet het Westen.
  16. forum rang 7 leek2018 11 september 2022 21:42
    quote:

    josti5 schreef op 11 september 2022 18:38:

    Om eens héél goed te beluisteren én over na te denken, Wierd Duk:

    www.youtube.com/watch?v=Lj_65mJdKZU&a...

    Zou eigenlijk zeker ook op de Ruslanddraad thuis horen, maar beter van niet...
    Luisteren en nadenken zijn activiteiten die onze hersenen mogelijk maken, maar helaas aan het uitsterven zijn.
  17. forum rang 7 leek2018 11 september 2022 21:47
    quote:

    rene l schreef op 11 september 2022 19:46:

    Als je op facebook schrijft dat je een aanslag op Geert Wilders wilt plegen dan word je in ieder geval minder snel opgepakt.
    Zal wel te maken hebben met de risico analyse. Hij wordt zo goed beschermd dat een dodelijke aanslag min of meer kansloos is
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 552 553 554 555 556 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 864,46 -0,10%
EUR/USD 1,0654 -0,16%
FTSE 100 7.874,46 +0,34%
Germany40^ 17.835,70 +0,37%
Gold spot 2.380,33 +0,82%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,27%
JUST E...
+5,56%
Air Fr...
+3,90%
Alfen ...
+2,45%
ALLFUN...
+2,06%

Dalers

Pharming
-7,03%
PostNL
-6,15%
Avantium
-5,43%
ASMI
-4,69%
BESI
-2,14%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links