Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kopen en meteen hebben, klaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. pulp fiction 9 september 2022 14:57
    Ik probeer een arend jan kamp te zijn. De man heeft me geholpen met al zijn inzichten te beginnen met beleggen. Alleen oneens met hem over zijn keuze voor europese dividendaristocrats tov wereldindex euro hedged ivm valutarisico. Misschien zijn de europese dividendaristocrats 0.2% per jaar goedkoper maar je mist de VS met al hun mooie bedrijven.
  2. Lionel50045254 9 september 2022 15:20
    Doe het nu ook op deze manier, heb TKWY en een bak met BESI aandelen. Vind ik een mooie combi. AJ heeft wel invloed met zijn denken, want mijn oudste is nu 14 jaar en die gaat over een paar weken zijn lange termijn belegging aan in de vorm van openen 1ste rekening. Vroeg beginnen dus
  3. forum rang 4 Jelle Trader 9 september 2022 15:25
    Jelle's outlook: Als een vlieg op 't scherm,...Scherp- en gedisciplineerd zijn en blijven. Continu risk- reward ratio hanteren. Maximale exitloss VAN TE VOREN bepalen EN HANTEREN FOLKS!

    Nuchter en vaak een contraire marktbenadering. Geen academische insteek, simpele streetwise visie is vaak effectiever. De markt nooit benaderen als 'je vriend', maar zien als een schurk die je zoveel mogelijk muntjes uit je zak wil kloppen.

    En als je scheef zit, erken je fout en beperk je verlies. Een specifieke en gewenste handelaars skill is winsten zoveel mogelijk laten lopen,....maar dat is en blijft erg lastig! Good luck,....
  4. robutrecht 9 september 2022 15:35
    quote:

    Lionel50045254 schreef op 9 september 2022 15:20:

    Doe het nu ook op deze manier, heb TKWY en een bak met BESI aandelen. Vind ik een mooie combi. AJ heeft wel invloed met zijn denken, want mijn oudste is nu 14 jaar en die gaat over een paar weken zijn lange termijn belegging aan in de vorm van openen 1ste rekening. Vroeg beginnen dus
    waar open je die dan? Dat kan toch alleen maar vanaf 18 jaar?
  5. forum rang 7 Dividend Collector 9 september 2022 15:55
    Er zijn altijd mensen die het beter menen te weten. Kijk maar naar de 17 miljoen bondscoaches tijdens een ek/wk voetbal of de kiezer wanneer het kabinet er eenmaal zit.

    Buy & hold is een bewezen strategie en dat maken de plaatjes die jij regelmatig toont meer dan duidelijk. Gewoon je eigen koers varen.
  6. Buy_and_hold 9 september 2022 15:57
    Je ziet het aan mijn nickname: enorme fan van buy and hold sinds grofweg 1997 (geboortejaar 1982). Niet slechter van geworden en geen moment paniek tijdens de dips van 2003, 2009 en 2020. Ook fan van lage transactie- en service kosten, handelen kost alleen maar geld. Héél af en toe voor de lol een paar individuele aandelen om te traden. En met traden bedoel ik dan alsnog 2-5 jaar vasthouden!
  7. Lionel50045254 9 september 2022 16:27
    Nee, er zijn brokers die dit toestaan, waarbij de rekening overgaat als hij 18 jaar is. Tot 18 jaar is de rekening van de ouder, maar je tekent er wel voor dat deze overgaat op zijn 18e naar het kind. Ik doe het zo. Open rekening bij de broker, en als hij 18 is, dan naar Degiro of soortgelijke platform
  8. forum rang 6 De amateur 9 september 2022 16:36
    quote:

    robutrecht schreef op 9 september 2022 15:35:

    [...]

    waar open je die dan? Dat kan toch alleen maar vanaf 18 jaar?
    Vroeger bij Postbank en later ING kon je vanaf je 12e een rekening openen. Specifiek index fonds wat je kon kopen met een max van 500 gulden(later 250 eur).
  9. Nuchtertransparant 9 september 2022 16:41
    Ik ben een buy & hold belegger. Heel soms, zoals vorig jaar augustus toen ik richting de 30% in de plus stond op mijn porto, verkoop ik 30% en ga ik even in de luwte zitten. Die 30% investeer ik dan weer stapsgewijze na 3 of 6 maanden. En als een aandeel echt helemaal over de kop gaat dan wil ik nog wel eens cashen en herbeleggen in een zwaar afgestraft kwaliteitsaandeel. Daarnaast heb ik 1/3 van mijn porto in kwaliteits dividend aandelen. Rendement daarop is zo'n 4%. En daar slaap ik rustig van. Ook bij koersdaling. Alle dividenden herinvesteer ik. Over 15 jaar levert dat een zeer riant inkomen op puur en alleen aan dividend.
  10. Perry V 9 september 2022 16:47
    Op 8-4 put asml 550 (mei) geschreven…omdat ze zo gedaald waren en ik ze op die prijs wel wilde hebben.
    20;mei aangeleverd gekregen. Vrijwel elke maand call kunnen schrijven waardoor kp gedaald is tot 504.
    Nu wachten tot er redelijke premie op de oktober 550 te krijgen is. Op zich loopt dit niet slecht.
    Dezelfde strategie met Aalberts in juni loopt wat minder goed. Kp 43,65 Gewoon aanhouden en wachten tot er wat te schrijven valt….
  11. forum rang 6 marique 11 september 2022 15:32
    www.iex.nl/Artikel/755301/Kopen-en-me...

    Door Arend Jan Kamp op vrijdag 9 september 2022:

    Wat voor belegger bent u?
    - Langetermijn-buy & hold-belegger à la Benjamin Graham
    - Systematische trader in Jesse Livermore-traditie
    - Speculant
    - Gokker (kijk maar om u heen..)
    Ik ben een buy & hold-belegger. En wel om nooit meer te verkopen. Dit is geen keuze, ik zit gewoon zo in elkaar. Handelen is niet mijn ding.

    Gelukkig hoef ik dat ook niet, want al mijn indexbeleggingen gaan via vaste, maandelijkse orders. Twee jaar geleden kochten mijn vrouw en ik voor de leuk een pluk Shell en ING en dit jaar heb ik tot nu toe drie keer ASML bijgekocht op de daling.

    Orders inleggen is niet mijn ding. Ik ben altijd nerveus en hoe ik ook mijn best doe, die laatste cent interesseert mij gewoon niet.


    Nou, zet mij maar in het B&H hokje. Als uitgangspunt, want in praktijk is het meer B&HS (buy, hold/sell).

    Maandelijkse vaste inleg in een indexfonds is qua rendement nauwelijks te overtreffen. Maar weet dan wel wélk indexfonds. Want daarvan zijn er duizenden beschikbaar. Vooraf bestuderen dus.
    En dan moet je ook nog naar het vaste bedrag kijken. Stel (ik noem waar wat) € 30 per maand bij DeGiro. Dan sta je meteen als op 10% achterstand vanwege de aankoopprovisie. Bij € 300 per maand is dat 1%.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links