Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Akwaba 1 september 2022 11:41
    quote:

    JoeyvdS schreef op 1 september 2022 11:27:

    Hier positie verdubbeld op 13,64….

    Nog even over het dividend. Willen ze Max 1 euro bruto per jaar uitkeren of gaan ze 1 euro bruto per jaar uitkeren ? Iemand hier het juiste antwoord op ?
    Ze spreken van een dividenddrempel van 1 euro, dus alles gaande van 0 euro tot 1euro...
  2. JBL_0123 1 september 2022 12:52
    quote:

    Akwaba schreef op 1 september 2022 11:41:

    [...]

    Ze spreken van een dividenddrempel van 1 euro, dus alles gaande van 0 euro tot 1euro...
    Ik hoop dan wel dat ze aan deze koersen starten met aandeleninkoop. Dan mogen ze het dividend voor mijn part zelfs een jaartje of 2-3 uitstellen.
  3. Mudi 1 september 2022 12:57
    Probleem is dat je in een bear market zit dus alles wordt verkocht. En we zijn bij lange niet aan bodem van bear market. Er kan nog gemakkelijk 20-30 % eraf van de indices. Telenet op 10€ is mijn targetprijs. En nee ze kunnen geen aandelen inkopen omdat hun kosten stijgen terwijl ze beperkt kunnen doorrekenen aan de klanten.

    Positieve is dat ik niet denk dat we een vierde operator met de huidige markt condities niet snel zullen zien. Financieringskosten schieten gigantisch op en willen ze investeren, gaan ze enorm veel mogen betalen.

    Ik ben zelf long Telenet, short DAX en heb kleine winst op de spread.
  4. Alpha1 1 september 2022 14:40
    quote:

    Akwaba schreef op 1 september 2022 11:41:

    [...]

    Ze spreken van een dividenddrempel van 1 euro, dus alles gaande van 0 euro tot 1euro...
    "Over the 2023-2029 period, the board of directors decided upon an annual dividend floor of €1.0 per share (gross) to be paid annually in early May following shareholder approval at the statutory AGM in April."

    dividend floor betekent weldegelijk minimum dividend, niet maximum
  5. Akwaba 1 september 2022 15:51
    quote:

    Dago schreef op 1 september 2022 14:40:

    [...]

    "Over the 2023-2029 period, the board of directors decided upon an annual dividend floor of €1.0 per share (gross) to be paid annually in early May following shareholder approval at the statutory AGM in April."

    dividend floor betekent weldegelijk minimum dividend, niet maximum
    Dank u voor de info, de engelse term "floor" geeft het dan wel beter aan, een drempel lijkt me meer iets waar je niet over kan :) Bedankt, toch nog iets positief!
  6. MJ5059MJ 1 september 2022 20:18
    Aan €10 target krijg je een minimum dividentenrendement van 10%, dat zie ik met Telenet ook niet direct gebeuren, wetende dat ze het divident wel degelijk kunnen betalen naast hun investeringen komende jaren. Da’s meer voor een PostNL bijvoorbeeld ;)
    En de vierde operator is momenteel (extra) aannemers aan het zoeken voor de uitrol van hun 5G netwerk, dus hun plannen zijn concreet en daar horen ook deadlines bij (die al dan niet gehaald zullen worden). Het zal niet voor morgen zijn, maar als men ziet dat een MWINGZ voor volgend jaar een target van +- 1.000 sites op een jaar heeft, wat mogelijk is, zal dat bij de vierde operator gelijkaardig zijn. Zij hebben zelf het voordeel dat zij nog geen “bestaande installaties” hebben, waardoor de kost van de afbraak van hun bestaande installatie wegvalt.
  7. ElTorro 12 september 2022 14:06
    Waar al dat negatieve sentiment vandaan blijft komen is me een raadsel, investeringsbanken rollen over mekaar om lagere koesdoelen aan te kondigen (gebaseerd op welke berekeningen???), en ook De Tijd krijgt geen positief woord meer geschreven.. hebben die dan plots een slag van de molen gekregen? Feit is dat het aandeel mede door toedoen van al die onheilsvoorspellers op een fractie staat gewaardeerd van de intrinsieke waarde. Als dat de bedoeling was, goed gespeeld.
    Telenet is een stabiel bedrijf met meer dan 3000 werknemers, maakt nog steeds winst, betaalt nog steeds dividend uit, en investeert ondertussen in het netwerk van de toekomst met eigen middelen.
    What’s not to like, keep calm and buy Telenet. We spreken mekaar over een paar jaar
  8. Stats2022- 12 september 2022 22:47
    Vorige beursdag +6% en grootste stijger, vandaag +5% en top 5 in Brussel.

    Wegens de onzekerheid in de sector zal het vermoedelijk nog een hele tijd op en af gaan, maar er zijn enkele zaken lopende die op korte termijn een grote impact kunnen hebben:

    - Klacht van Telenet bij raad van state tegen de 5G veiling en bijhorende voordelen voor nieuwe toetreders. Geen idee wanneer daar een uitspraak zal gebeuren, maar dit zou het voor een vierde speler pak moeilijker kunnen maken om op te starten.
    - Klacht van Proximus bij de mededingingsautoriteit tegen samenwerking Telenet/Fluvius. Als ze daar effectief een nee krijgen zal dit op korte termijn mogelijks een positief effect hebben op de koers. Op lange termijn is een ander verhaal.
    - Uitkoopbod Liberty Media op de overige +-42% van de aandelen. Zoals eerder op dit forum vermeld is dit niet hun prioriteit, maar valt natuurlijk niet helemaal uit te sluiten. Of de VodafoneZiggo fusie waar eerder over gespeculeerd werd.
    - Opstart Netco en de praktische uitwerking.

    Zeer benieuwd hoe de koers zal evolueren komende weken/maandag. Mogelijks krijgen we wat extra informatie op de beleggersdag eind september.
  9. D'ieteren 21 september 2022 08:22
    Credit Suisse verlaagt koersdoelen Belgische telecom
    (ABM FN) Credit Suisse heeft de koersdoelen voor de Belgische telecomaandelen flink verlaagd en haalde Telenet van de kooplijst. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

    De analisten van Credit Suisse verlaagden het koersdoel voor Proximus van 16,00 naar 9,90 euro, voor Orange Belgium van 22,00 naar 18,00 euro en voor Telenet van 42,40 naar 16,00 euro. Voor Telenet ging het advies van Outperform naar Neutraal. Voor Proximus en Orange Belgium handhaafde de bank de adviezen op Underperform en Neutraal.

    Credit Suisse verwacht dat de kasstromen in 2025 met tweederde dalen. De analisten vrezen dat er een groot overaanbod van glasvezel dreigt in België. Om al die plannen te bekostigen zouden Belgen maandelijks 20 euro meer moeten gaan betalen. "We denken dat een dergelijke prijsverhoging onrealistisch is."

    Daarnaast wijzen de analisten ook op de komst van een vierde speler in de markt voor mobiele telefonie. Die zal voor flink wat disruptie zorgen, denkt de bank, wijzend op vergelijkbare situaties in Italië en Spanje. In 2023 zal het nog meevallen, maar vanaf 2024 zullen de bestaande spelers veel last ondervinden van de komst van Citymesh en Digi.
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links