Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dividend belasting op Franse aandelen?

40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 6 januari 2020 10:09
    @Timarius, Ik zie dat je bij de ABNAMRO zit. Zij hebben een service waarbij de taxreclaim geheel automatisch afgehandeld wordt. Je krijgt 1 keer per jaar een envelop met reeds ingevulde formulieren waarop je enkel je handtekening hoeft te zetten en te retourneren. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden,uit mijn hoofd rond de 100 euro per claim. Mijn laatste Franse reclaim werd binnen 5 maanden betaald. Deze service werkt uitstekend maar je kan het natuurlijk ook op de "Peter manier" doen maar dan moet je wel heel veel tijd over hebben.
  2. forum rang 7 ffff 7 januari 2020 13:50
    Timarius,

    DIT is een discussieweb voor beleggers en vooral een website waarbij bekleggers proberen elkaar te helpen of te informeren.

    Ik ben het volstrekt ONEENS met bovenstaande posting. Probeer nu mijn posting aandachtig te lezen:
    Macron heeft ruim twee jaar geleden de dividendinhouding van Franse aandelen verminderd van 30 procent naar 12,8procent en tegelijkertijd de mogelijkheid geschapen dat dat tarief ook voor buitenlandse beleggers geldt.
    Niet meer dan logisch! Zie nu de posting van Marique in deze draad hoe je je kunt aanmelden en daarbij VERPLICHT je simpelweg jouw bankier om daaraan mee te doen.

    Als je dat twee jaar geleden al gedaan hebt, wordt er al anderhalf jaar geen 30 procent ingehouden en ben je van al die administratieve rompslomp af. Vandaar dat standbeeld voor Emmanuel Macron.

    Ga je nu het advies van Ron Kerstens opvolgen, dan ga je juist daarmee de zeer ongewenste toestand dat er steeds 30 procent van jouw dividend wordt afgehouden, voortzetten/ bestendigen. En iedere belegger wil daar nu juist vanaf.

    Ge ongelooflijk gemakszuchtige, wat luie en typisch moderne houding van: Laat toch zitten en betaal ieder jaar over ieder dividenduitbetaling pakweg 100 Euro om dan een jaartje later was het teveel terug te krijgen, minus uiteraard de kosten.

    DAT is nou juist wat we NIET willen! Timarius, ik heb een portefeuille van 14 Franse aandelen die 17 dividendbetalingen per jaar doen ( Sommige aandelen betalen twee maal per jaar) Dat zou mij dus bij ABN AMRO 1700 Euro PER JAAR kosten en over twee jaar dus 3400 Euro.

    Door dus nijver, doortastend, al of niet op oudejaarsdag, gewoon uit de slaap en hangmodus te gaan en te zorgen dat formulier 5000 in Frankrijk is aangekomen, heb ik dus 3400 Euro op twee jaar bespaard.

    DAT de service van ABN AMRO uitstekend werkt, wil ik best geloven.... Die wat gemakszuchtige beleggers zijn heerlijke melkklantjes om uit te melken.
    Timarius, geloof mij: Ik ben méér dan dertig jaar een hele goede klant bij ABN en daarna bij ABN AMRO geweest. Ik ben er met tientallen miljoenen vandaan gegaan omdat ze steeds zaken voorstelden die vergeleken met de concurrentie duurder waren.

    Je moet gewoon van die service GEEN gebruik maken. Al was het maar als signaal dat beleggers mondiger en actiever worden.

    In een andere draad hier in de KK van IEX heb ik voorgerekend wanneer je zelfs niets aan al dat gedoe verdient, want de eerste honderd Euro zijn voor ABN AMRO en niet voor jou. Jouw bankier hoort jou te helpen die paperassen in orde te maken, ook al betekent dat INDERDAAD dat die bankier een lekker winstkanaaltje zelf opdroogt.

    Vandaar Timarius dat ik blij ben met je postings, want je ziet zo mooi hoe bankiers ( terecht) niet gaan meehelpen om hun eigen winkeltje minder te laten renderen.

    Tenslotte voor al die heerlijke meelezers en ab-uitdelers....

    Zojuist contact gehad met BONN, voor de teruggave van Duitse dividenden. Dat NIEUWE verplichte formulier is veel veiliger dan hun oude formulier, waarmee de Duitse fiscusw dus voor het onbegrijpelijk hoge bedrag an een paar MILJARD Euro is opgelicht. Voor Duitse aandeelhouders: Ga er wel even voor zitten, zoek voroal voor het eerst van ieder Duits aandeel het ISIS nummer op ( steeds twaalfcijfers of letters) want anders werkt het niet. En verder het rubriekje telefoon maar overslaan, want daar slaat de software iedere keer op hol.

    Zo, ik hoop dat enkele ECHTE beleggers er iets aan gehad hebben en de trollen...Ach die waren er al twintig jaar en die lieten zich in de eerste week van 2020 ook al niet onbetuigd...We moeten er maar mee leven.

    Peter
  3. forum rang 10 rationeel 7 januari 2020 14:03
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 6 januari 2020 10:09:

    @Timarius, Ik zie dat je bij de ABNAMRO zit. Zij hebben een service waarbij de taxreclaim geheel automatisch afgehandeld wordt. Je krijgt 1 keer per jaar een envelop met reeds ingevulde formulieren waarop je enkel je handtekening hoeft te zetten en te retourneren. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden,uit mijn hoofd rond de 100 euro per claim. Mijn laatste Franse reclaim werd binnen 5 maanden betaald. Deze service werkt uitstekend maar je kan het natuurlijk ook op de "Peter manier" doen maar dan moet je wel heel veel tijd over hebben.
    Voor sommigen is het blijkbaar een hobby om de hele dag met aandelen bezig te zijn.

    Ieder zijn meug.
  4. forum rang 7 ffff 7 januari 2020 14:12
    Liever lui, vadzig en gemakszuchtig……, dan assertief, ondernemend en kennis van zaken hebbend hoe iets echt in de praktijk loopt. Ieder zo zijn keuze. Het assertieve brengt natuurlijk wel heel wat meer op: 1700 Euro aan uitsparing ABN AMRO service kosten en tot vandaag 7 maal 4.460 Euro aan VRH-uitsparing. Totaal: 32.920 Euro

    Zou er ook maar iemand in de KK rondlopen, die assertief, ondernemend, keihard werkend dat in het jaar 2020 al verdiend heeft....?

    Inderdaad: Ieder zijn meug...Maar het is hier wel een beleggerswebsite, Rationeel en geen politieke website.

    Peter

  5. forum rang 10 rationeel 7 januari 2020 16:55
    Jammer toch Peter:)

    Als we met al die hardwerkende mensen toch nog in een zo grote ellende terecht komen dat geld niets meer waard is.

    Maar laten we maar vertrouwen hebben in die paar mensen die zien wat er aan mankeert. En zich in willen zetten om te proberen alles weer in goede banen te leiden en laten we hopen dat het lukt:)

    See the sunside of life:)

    Vrindje Rationeel.
  6. forum rang 7 ffff 8 januari 2020 14:08
    Ron,

    Voortaan wel eens beter lezen hè. Je ontwijkt de kern van mijn betoog: Een dure afhandeling van dividenden HELEMAAL te stoppen. Het gaat niet alleen om die 3400 Euro, het gaat ook om de toekomst. Maar dat dringt niet tot jou door, of waarschijnlijker: Dat wil je niet gezegd hebben..... Belang bij die afhandeling door derden?

    En verder blijk je ook nog echt een groentje betreffende belastingvlucht. HIER in de KK plaatste ik de afgelopen 20 jaren uitgebreide artikelen en dus postings over....houd je vast Ron, tiendyuizenden mensen die hun land verruilden voor een ander land vanwege de belastingdruk. Nogmaals tienduizenden hè !!

    Als een vlucht 1,6 miljoen per jaar oplevert vind IK dat een fantastische reden. Zelfs een beslissing die getuigt van intelligentie, durf en doorzettingsvermogen. Als jij die zonder vragen te stellen wilt betalen, is dat jouw keuze. Maar ik vind dat dan een heel domme, bijna imbeciele en in ieder geval lamlendig luie keuze.

    Maar zo houden we een wereld met verschillende opinies en reacties.

    Nog een tip: Voortaan wat beter de Panama Papers, de Paradise Papers, de Lux Leaks, de Swiss Leaks, de trusts volgen. Ron en je zult daaruit leren dat TIENDUIZENDEN beleggers nog veel meer ondernemen om te hoge belastingen te ontwijken. Schitterend al die " onderzoekingen"door de onderzoeksjournalisten. De jaloezie drupt er iedere keer vanaf.... En... er verandert eigenlijk daarna niet veel. Waarom? Omdat er zoveel intelligentia en kapitaal achter schuil gaat.
    Je kunt hier nog een hoop opsteken, Ron, als je maar niet een tunnelvisie blijft aanhouden.

    Peter
  7. forum rang 4 CIT 8 januari 2020 16:12
    Het zijn individuele keuzes Peter. De één is bereid om voor een belastingbesparing te verhuizen, een ander niet. Er zullen landen zijn die goedkoper zijn dan Luxemburg (Dubai, Singapore wellicht) en om jouw moverende redenen kies je daar niet voor? Vrijheid, blijheid; het dom en lui noemen is niet nodig...

    Een mi interessantere vraag is of het uitbesteden van de administratie niet goedkoper is dan het zelf te doen. Je kunt hier op 2 manieren naar kijken:

    - tijd = geld; wat is (vrije) tijd jou waard als een ander jou een dienst verleent?
    - tijd = geld; wat zou je kunnen verdienen als je werk met een lage toegevoegde waarde uitbesteedt en je de vrijgekomen tijd investeert in activiteiten met een hogere toegevoegde waarde?
  8. forum rang 10 rationeel 8 januari 2020 21:54
    quote:

    ffff schreef op 8 januari 2020 14:13:

    Vrindje Rationeel,

    "Geld" is nog altijd meer dan genoeg waard. Om 1,6 miljoen dit jaar op zak te houden heb ik best een en ander over ( gehad !!!)
    Je kunt het een doen en het ander niet laten, Peter:)

    Ik ben de laatste om te beweren dat de belastingen niet meer dan onredelijk hoog zijn.

    Aan de andere kant is dat een zaak van de politiek. En als je stemt voor een partij die daar verantwoordelijk voor is, dan laat ik je graag het verband zien tussen stemmen op een partij en de veel te hoge belastingen.

    Je hebt er mi heel erg veel voor over gehad. In de eerste plaats het verlaten van je eigen land.

    Maar iedereen maakt in zijn leven keuzes. En die van de een zijn niet die van de ander.

    En gelukkig hebben we nog geneg vrijheid over dat dat kan.

    Groeten van,

    Vrindje Rationeel.
  9. forum rang 7 ffff 9 januari 2020 13:26
    CIT,

    Verstandige posting die je plaatst, maar ik had al enkele dagen eerder aangegeven wat belangrijke redenen zijn om het zelf te doen. Vooral inzicht in de hele procedure. Als ik die procedure uit handen had gegeven had ik NOOIT kunnen accepteren dat die terugbetalingen jaaaaren op zich laten wachten. Ik had, vrijwel ongetwijfeld, zo'n bureau van heel slechte dienstverlening/ werk beticht, terwijl ik nu al jaren ondervind, dat het probleem van de late terugbetalingen bij de fiscale instanties liggen. En die melden , heel formeel en beleefd, dat ze veel te weinig personeel hebben om de verzoeken af te handelen.

    Alleen al om die reden, nog afgezien van de financiële opbrengst , vind ik het belangrijk de gang van zaken tot in de details te kennen.

    Tenslotte CIT speciaal voor jou, omdat ik al jaren het sterke gevoel hebt dat jij bij de Overheid werkt of gewerkt heb.

    Ik contacteerde Bonn over hun nieuwe formulieren voor teruggave. Ik vertelde jullie al dat die veel bedrijfszekerder zijn om te voorkomen dat de Duitse Overheid opnieuw voor miljarden ( eigenlijk ongelooflijk, dat soort bedragen !) wordt opgelicht.

    Maar...Ik merkte dat de telefoonblokje maar niet werkte in de software. Ik meld dat en hoop hen daar dus een plezier mee te doen. Het is toch tof als gebruikers melden wat in een nieuw formulier NIET werkt.

    Weet je wat ik als antwoord uit Bonn kreeg, CIT? Het opgeven van uw telefoonnummer is NIET verplicht !!!!!

    Zo'n antwoord doet mij zowel glimlachen als knarsentanden. Ik geef zo'n mankement aan zo'n spikspinter nieuw formulier in Bonn door om uiteraard hen aan te sporen dat blokje software te verbeteren. Maar..... Es ist kein Pflichtfeld….

    CIT, ik wacht nog pakweg drie maand en dan plaats ik eens een posting uit de echte praktijk hoe ik meer dan drie jaar wacht op tienduizenden Euro's uit België. Daar is maar één woord voor: SCHANDALIG !

    Peter
  10. forum rang 4 CIT 9 januari 2020 13:37
    Peter,

    Die ervaring heb je (en had je tig jaar geleden waarschijnlijk ook al). Dan blijft de vraag of je nu niet je tijd beter kunt besteden.

    Over trage procedures bij de overheid: belachelijk, schandalig en treurig. En dat geldt niet alleen voor bronbelastingteruggaven. Ik herhaal nog maar eens: het belastingstelsel kan (en moet) vele malen simpeler - en dan voor alle belastingen. Uitvoeringskosten kunnen fors omlaag en als de fraude gehalveerd wordt, scheelt dat miljarden (voor NL alleen).

    Mvg, CIT

    PS Geen idee waarom je denkt dat ik bij de overheid werk / gewerkt heb. Nooit gedaan en zal (waarschijnlijk) ook nooit gebeuren.
  11. forum rang 4 CIT 9 januari 2020 13:53
    Als toevoeging. Eén van de uitgangspunten van een verregaande vereenvoudiging van het belastingstelsel zou moeten zijn: geen onnodig rondpompen van geld. Dat betekent voor bronbelasting op dividenden (maar ook rente en royalty's): afschaffen danwel een tarief instellen dat zowel nationaal als in verdragen gelijk loopt. Inhouding is dan eindheffing, zodat teruggaafverzoeken niet meer nodig zijn en fraude onmogelijk wordt. Iedereen happy (behalve de dienstverleners die aan de huidige papierwinkel geld verdienen).
  12. forum rang 7 ffff 10 januari 2020 12:50
    quote:

    CIT schreef op 9 januari 2020 13:53:

    Als toevoeging. Eén van de uitgangspunten van een verregaande vereenvoudiging van het belastingstelsel zou moeten zijn: geen onnodig rondpompen van geld. Dat betekent voor bronbelasting op dividenden (maar ook rente en royalty's): afschaffen danwel een tarief instellen dat zowel nationaal als in verdragen gelijk loopt. Inhouding is dan eindheffing, zodat teruggaafverzoeken niet meer nodig zijn en fraude onmogelijk wordt. Iedereen happy (behalve de dienstverleners die aan de huidige papierwinkel geld verdienen).
    Gelukkig zijn we het over de kern van de zaak volledig eens. Ik heb de afgelopen jaren, maar ook weer de afgelopen 10 dagen voor de zoveelste keer dus contact gehad in Brussel/ België, Finance Tower en met Bonn ( An der Küppe ) en Luxemburg waar ik een uurtje geleden zat! In Brussel en Bonn nog maar weer eens gewezen op de absurditeit van al dat werk. Precies zoals jij zegt: Eerst automatisch afhouden en dan via diverse schakels en na jaaaaren terug geven. Zojuist dus terug van belastingkantoor in Luxemburg. Die hebben dus voor mij, houd je vast, 38 ACHTENDERTIG formulieren moeten ondertekenen en van een stempel voorzien. Ongelooflijk, hoe die mensen daar nog altijd vriendelijk onder blijven om al dat stompzinnige werk voor uiteindelijk buitenlandse fiscale instanties te doen. En dat doen ze allemaal binnen 48 uur, binnen twee werkdagen. Ik ging met een heel dikke ordner de deur uit en met een vriendelijk: Bis nächstes Jahr, dann…!
    Straks, CIT, gaat "alles" aangetekend de deur uit naar diverse landen, België, Duitsland, Oostenrijk, Finland en pas dan heb ik het gevoel het jaar fantastisch begonnen te zijn. Maar eigenlijk, maar in essentie, volstrekt overbodig werk als de Europarlementariërs maar eens hun vetbetaalde werk zouden doen. Regel het zoals jij het ook voorstelt. En ze ghouden miljarden op zak die frauduleus verdiend worden en ambtenaren kunnen nuttiger werk doen of ontslagen worden, met minder kosten voor de Rijksoverheden.

    Peter
  13. forum rang 4 CIT 13 januari 2020 07:24
    quote:

    ffff schreef op 10 januari 2020 12:50:

    [...]

    Maar eigenlijk, maar in essentie, volstrekt overbodig werk als de Europarlementariërs maar eens hun vetbetaalde werk zouden doen. Regel het zoals jij het ook voorstelt. En ze ghouden miljarden op zak die frauduleus verdiend worden en ambtenaren kunnen nuttiger werk doen of ontslagen worden, met minder kosten voor de Rijksoverheden.

    Peter
    Europarlement heeft hier weinig tot niets mee te maken. Nationale overheden bepalen welke bronbelasting geheven wordt en spreken in belastingverdragen af tot welk percentage dit verminderd wordt.
  14. forum rang 7 ffff 13 januari 2020 14:20
    CIT,

    Grappig...alsof ik niet zou weten hoe die spaghettiknoop zo heeft kunnen ontstaan. Het Europarlement zou eindelijk ook eens iets nuttigs kunnen doen. Maar net zo goed als er INTERPOL bestaat, internationale beleidslijnen bij de regeling van het luchtverkeer boven Europa, etikettering in al die landen van Europa en nog tientallen andere zaken, zouden juist Europarklementariërs zich eens moeten afvragen:

    Hoe kunnen we voorkomen dat tot nu toe vijf Europese landen voor miljarden zijn opgelicht door toepassing van het terugvragen van dividenden en
    vervolgens: Hoe kunnen we zowel onze burgers als onze belastingdiensten een hele hoop totaal overbodig werk weg nemen.

    En dan wordt het interessant! Liever de miljardenfraude proberen aan te pakken, liever de veel te hoge dividendtaksen innen in plaats van een gematigd tarief zonder terugvraagmogelijkheid en onze ambtenaren maar bezig houden.

    De wil ontbreekt eenvoudigweg. En hoe zou dat nu komen? Mag jij zelf een antwoord op verzinnen. Ik weet dat wel.

    Peter
  15. forum rang 7 ffff 7 september 2022 12:35
    CIT,

    Ik vind/ vond het prettig jou weer eens terug te zien in de KK van IEX.

    Weliswaar in een ander draadje, maar de enorm ingewikkelde werkwijze overal, zowel in Nederland als in de andere Europese landen blijft maar bestaan.

    Het lijkt wel een strategie: maak het de burger zo lastig mogelijk en als het dan helemaal fout loopt zoals momenteel in Nederland, dan giga-kosten om de situatie te corrigeren.

    Peter
  16. forum rang 6 marique 7 september 2022 15:32
    quote:

    marique schreef op 24 november 2019 14:05:

    Het tweede deel van het formulier geeft uitleg over het invullen van het woonplaatsdocument (formulier 5000NL). Invullen en opsturen naar de Ned. fiscus. Na terug ontvangst opsturen naar Binck, waarna Binck voortaan zelf a.d.h.v. de volmacht de jaarlijkse aangifte bij de Franse fiscus doet.

    Dat liep dus gesmeerd bij Binck, totdat ... Saxo het zaakje overnam.
    Eerstvolgende dividenduitkering dus -30%. Ticket naar Saxo met klacht. Excuusmail retour dat zulks aan de aandacht was ontsnapt en of ik maar opnieuw de aanvraag wilde doen. Oké, ben de beroerdste niet. Nieuwe aanvraag ingediend. loopt via Nederlandse én Franse Belastingdienst, en na retourontvangst met handtekeningen en al opgestuurd naar Saxo. Antwoord: alles in goede orde ontvangen en actie belastingvermindering wordt in werking gesteld. En ik zou nog nader bericht ontvangen.

    Wekenlang niks gehoord en dus maar weer aan de bel getrokken. Antwoord: geen aanvraag van mij ontvangen.
    Gelukkig was ik wantrouwend genoeg geweest om betreffende ticket- en mailwisseling te bewaren. Dus die maar weer als bewijs naar Saxo teruggestuurd. Antwoord: excuus voor het misverstand en de zaak wordt in werking gesteld. En, zo werd mij beloofd, ik hoef verder niks meer te doen want alles wordt nu goed geregeld.

    Nou, dat laatste zinnetje neemt mijn wantrouwen niet weg. Eerst zien, dan geloven.

    NB
    Overal worden fouten gemaakt, dat is nu eenmaal zo. Je moet dus zelf als belegger erop attent zijn. Maar eigenlijk zou dat niet mogen gebeuren. Saxo vraagt een service fee voor haar diensten. Dan moet die service ook worden waargemaakt.
40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,42 -0,57%
EUR/USD 1,0669 +0,24%
FTSE 100 7.887,29 +0,13%
Germany40^ 17.747,60 -0,50%
Gold spot 2.393,35 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,04%
EBUSCO...
+2,99%
Kendrion
+2,92%
B&S Gr...
+2,11%
Pharming
+2,07%

Dalers

ADYEN NV
-4,55%
JUST E...
-3,80%
ASMI
-3,01%
TomTom
-2,93%
BESI
-2,92%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links