Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 61.403,91 19 apr 2024 05:10
  • -2.183,86 (-3,43%) Dagrange 59.618,70 - 63.688,91
  • 0

Alleen voor cryptonauten

488 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Willem 3 september 2022 20:16
    Ik doe eens een poging in dit cryptonauten draadje, ben benieuwd of Mr. Zap het ermee eens is of niet.

    Als je op zoek bent naar een beetje technische analyse rondom de Bitcoin price-chart vind ik deze van Benjamin Cowen wel goed...
    www.youtube.com/watch?v=NpOojUpte-k
    > 'Welcome back into the cryptoverse...' Hij zegt het altijd op een manier waarop ik moet lachen. Vooral omdat het zo ontzettend duidelijk is dat die niet meer zonder zijn technische analyse 'crutch' kan, waarschijnlijk zit die veels te zwaar in Bitcoin. Lijkt me lastig om een slaaf te worden van de technische analyse. Ben benieuwd hoe die reageert als de Bitcoin prijs buiten zijn lijntjes gaat vallen, waarschijnlijk trekt die snel nieuwe lijntjes. :)

    Hier zijn een aantal opvattingen rondom Bitcoin die volgens mij over 10 jaar nog steeds gelden;
    1) Hoe langer Bitcoin het volhoudt als een 'store of value', hoe minder riskant het wordt. Oftewel, elke dag dat de Bitcoin koers tikt, wordt het risico lager (...en de ergernis van de ECB en de FED, met hun inflatoire praktijken, groter...). Ik ken geen andere asset die op dit moment hetzelfde principe volgt. Reken maar dat er genoeg 'Red Hat' hackers aan het proberen zijn om de blockchain te 'breken' (met name de geheime diensten van Frankrijk en China), tot nu toe lukt het ze niet.
    2) De reden dat de Bitcoin prijs op het moment omlaag gaat is het resultaat van economische ontwikkelingen. Er blijft simpelweg minder geld over om te besteden aan 'speculative stores of value' zoals Bitcoin. Het oude fenomeneen blijft ook voor Bitcoin gelden: 'Hoe hoger de prijs, hoe hoger het risico'. Een hoog risico is altijd het resultaat van een hoge prijs ('risk is a function of value'). Alles wat populair is, vangt een hoge prijs. Je moet dus weten wanneer de prijs hoog of laag is. Ik zou zeggen dat de huidige prijs 'gemiddeld' is. Bitcoin kan nog altijd naar 12.000... Pas onder de 12.000 wordt Bitcoin weer een 'koopje'... Tot die tijd zitten er nog altijd teveel 'leveraged' idioten in. Zou uiteraard heel goed kunnen dat ik ernaast zit, maar ik koop pas bij rond de 10.000-12.000...
    3) Something that can be influenced by an individual or a group is a security. Something that can't be influence by a a group is a property. Bitcoin is decentralized which means no group can influence its value. Bitcoin kun je dus vergelijken met vastgoed, goud, commodities en NIET met aandelen, valuta of obligaties. Vergelijk Bitcoin bijvoorbeeld met een aandeel zoals Shell. Het management van Shell kan besluiten om de dividend-uitkering stop te zetten (vaarwel, Ben van Beurden, het ga je goed)... Niemand kan echter besluiten om de stekker uit Bitcoin te trekken. In die zin is het een unique 'hard digital property'. Ook als de ECB besluit om Bitcoin/EUR transacties te verbieden behoudt het zijn waarde (...maar de prijs gaat ongetwijfeld omlaag door die actie)...
    4) Bitcoin is de laag waarop toekomstige financiële applicaties worden ontwikkeld. Die laag is dus niet Ether of alle andere crypto's. Alle andere crypto's hebben simpelweg het probleem dat ze niet de eerste waren en niet dezelfde reputatie hebben als 'Bitcoin'. Neemt niet weg dat je met de 'lagere' crypto's goede resultaten kan behalen, maar je koopt en verkoopt volgens de 'Greatest Fool' theory. Er moet een 'grotere idioot' zijn die voor een hogere prijs koopt... anders ben je de sjaak...

    Hier is een grappige idioot en een 'Warning Signal' met betrekking tot Bitcoin;
    youtu.be/s_2BU8vqbos?t=7569
    > deze Tesla stockholder heeft zijn volledige vermogen (family legacy) in Tesla geplaatst. De ironie is dat hij trots is op het nemen van zoveel risico. Ben benieuwd hoe hij zich voelt dat dit toch niet zo'n goed idee bleek te zijn. Bijvoorbeeld omdat het management van Tesla besluit nog eens voor 10 miljard aan aandelen te verkopen.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 3 september 2022 21:57
    Welkom Willem. Ik ben een beetje dronken inmiddels, maar ik zal proberen een consistent antwoord in elkaar te dichten. Ik ben bekend met Benjamin Cohen en zijn analyses. Alleen, als je lange termijn bullish bent is technische analyse minder interessant. Dan moet je in- en uitstappen als inderdaad een lijntje of indicator doorbroken wordt. Ik koop bij als het laag staat. Of dat de bodem is weet niemand en ik ook niet. Volledig eens met punt 1. Bitcoin is inderdaad een van de zeer weinige deflatoire assets. Goud is een andere maar die koers wordt waarschijnlijk gemanipuleerd en goud is vele malen moeilijker met je mee te nemen als de grond echt te heet onder je voeten wordt. Bovendien kun je met goud ook niks kopen en moet je dat eerst omruilen naar wat anders. Met alle risico's van dien. Net als onroerend goed. Al in 2014, of daaromtrent, zijn er bemiddelde investeerders geweest die hackers hebben uitgenodigd om het bitcoin netwerk te hacken wat niet gelukt is en eigenlijk ook niet kan omdat het decentraal is.
    Ad 2) waarom prijzen omhoog en omlaag gaan is vaak een mysterie maar ook vaak een gevolg van liquiditeit, maw hoeveel geld er in het financiële systeem gepompt wordt. Neemt niet weg dat er hele grote partijen zijn die graag een half tot 1% in bitcoin zouden willen stoppen om daarmee te diversifiëren. Als dat gebeurt stroomt er werkelijk een Godsvermogen in een nog altijd vrij kleine markt. Kevin O'Leary heeft daar het een en ander over te vertellen. 3) Bitcoin reageert wel op tweets van Elon Musk of een andere hotemetoot, maar dat zijn allemaal korte termijn fenomenen. Op een gegeven moment, als de markt blijft groeien verdwijnt dat. Nummertje vier ben ik niet met je eens. Talloze applicaties worden ontwikkeld op andere layer 1's waarvan ethereum de belangrijkste is. DeFi, decentralized finance bv, maar ook het metaverse of NFT's waarvan de toepassingen voorlopig nog speculatief zijn maar wel veel mogelijkheden bieden. Ik ben geen maximalist en denk dat de hele DLT-omgeving een grote toekomst tegemoet gaat. Niet alles kan op bitcoin gebouwd worden omdat verschillende. toepassingen verschillende layer 1's nodig hebben. Soms moet het snel, of in grote aantallen,, een andere keer vooral heel zeker. dit alles neemt niet weg dat bitcoin en ethereum nog altijd 60% van de markt vertegenwoordigen en daarmee de meest zekere investeringen zijn. Als je lef hebt ga je gematigd in een scala van potentieel interessante Layer 1's. Of je koopt een index. Dan zit je altijd goed natuurlijk. Al je eieren in een mandje leggen is heel risicovol en dat kan tegen je keren. Daar moet je maar net zin in hebben en de stalen zenuwen voor hebben. Ik ben daar geen liefhebber van. Maar het is natuurlijk anders als je 23 bent en een gokje wilt nemen.
  3. Duym 4 september 2022 06:57
    Ik lees:
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 3 september 2022 21:57:

    1. Bitcoin is inderdaad een van de zeer weinige deflatoire assets. Goud is een andere maar die koers wordt waarschijnlijk gemanipuleerd en goud is vele malen moeilijker met je mee te nemen als de grond echt te heet onder je voeten wordt. Bovendien kun je met goud ook niks kopen en moet je dat eerst omruilen naar wat anders. Met alle risico's van dien. Net als onroerend goed.
    -- Het tegendeel is waar. Goud is niet moeilijk om mee te nemen, en vergeet alle fabels over confiscatie en het verbod om goud te bezitten. Niets is makkelijker om veilig weg te steken dan goud. Een metaaldetector kan onmogelijk goud opsporen dat dieper dan een halve meter onder de grond ligt, en zelfs al ligt het onder een laagje aarde of beton, je moet nog weten waar te zoeken. Het enige dat je nodig hebt is een betrouwbaar iemand die het weet te liggen als je iets overkomt (tenzij het je niet kan schelen wat er met dat goud gebeurt als je er niet meer bent). Goud is bovendien geld dat overal inwisselbaar is.
    Bitcoin is een piramidespel dat nooit kans had mogen krijgen. Ik heb nooit leedvermaak als iemands aandeel of fonds keldert, maar met Bitcoin bezitters heb ik geen medelijden.
  4. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 4 september 2022 10:49
    lekkercryptisch.nl/kennisbank/artikel...

    Als het een piramidespel is of ponzischema dan zal het naar nul gaan. Als het dat niet is, zijn er andere mogelijkheden. Misschien toch even wat beter kijken wat het nu eigenlijk is. Verder wens ik je veel succes als je met je goudklompen het vliegtuig instapt.
  5. [verwijderd] 5 september 2022 08:42
    quote:

    Duym schreef op 4 september 2022 06:57:

    Ik lees: [...] -- Het tegendeel is waar. Goud is niet moeilijk om mee te nemen, en vergeet alle fabels over confiscatie en het verbod om goud te bezitten. Niets is makkelijker om veilig weg te steken dan goud. Een metaaldetector kan onmogelijk goud opsporen dat dieper dan een halve meter onder de grond ligt, en zelfs al ligt het onder een laagje aarde of beton, je moet nog weten waar te zoeken. Het enige dat je nodig hebt is een betrouwbaar iemand die het weet te liggen als je iets overkomt (tenzij het je niet kan schelen wat er met dat goud gebeurt als je er niet meer bent). Goud is bovendien geld dat overal inwisselbaar is.
    Bitcoin is een piramidespel dat nooit kans had mogen krijgen. Ik heb nooit leedvermaak als iemands aandeel of fonds keldert, maar met Bitcoin bezitters heb ik geen medelijden.
    Dus reizen met (ik zeg maar wat) een kilo goud in je koffer of rugzak, en je goud onder de grond bewaren en elke keer opgraven als je het nodig hebt.... dan is een ledger apparaatje ter grootte van een usb stick, dat op allerlei manieren valt te beveiligen, toch een iets makkelijker en veiliger optie wat mij betreft.
    Ik denk trouwens dat Bitcoin bezitters ook helemaal geen medelijden nodig hebben.
    Bitcoin prijs (steeds de prijs van januari):
    2014: 900 $
    2015: 300 $
    2016: 400 $
    2017: 1000 $
    2018: 13.700 $
    2019: 4200 $
    2020: 8000 $
    2021: 40.000 $
    2022: 45.000 $

    Goud prijs:
    2014: 1220 $
    2015: 1250 $
    2016: 1100 $
    2017: 1200 $
    2018: 1300 $
    2019: 1290 $
    2020: 1560 $
    2021: 1900 $
    2022: 1800 $

    50% stijging sinds 2014 is niet slecht, maar een stuk slechter dan b.v. wat de AEX gepresteerd heeft. Je had dus beter in de AEX kunnen zitten dan in 'veilige haven' goud. 10 jaar geleden hoorde je allerlei voorspellingen over goud, de prijs zou naar 3000, 5000 of 10.000 dollar gaan. Is niet gebeurd. Belangrijkste reden: goud blijkt helemaal niet zo schaars als altijd werd gedacht.
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 september 2022 08:57
    Er zijn praktijkvoorbeelden uit Argentinie, waar mensen zich met goud beschermd hadden, maar toen bleek dat het heel onhandig was om ermee te betalen. De persoon achter de toonbank weet bv niet hoe het karaatpercentage te bepalen. Nu gaat in een situatie van hyperinflatie alles moeilijk zijn, alleen al omdat de prijzen elk uur wijzigen. Ook crypto zal zijn problemen kennen, fiat geld is het probleem, maar om nu te zeggen dat goud zoveel beter is lijkt me nog niet zo duidelijk. Goud heeft een trackrecord van vele duizenden jaren en dat geeft vertrouwen.
  7. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 september 2022 08:59
    quote:

    Dow & Wow schreef op 5 september 2022 07:59:

    Ik zou de koersen van Bitvavo graag in Excel of Google Docs laten lopen. Dat moet vast lukken met de API maar ik heb er te weinig verstand van. Heeft iemand zoiets al voor elkaar gekregen?
    Nee, maar waarom zou je dat willen?
  8. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 september 2022 22:45
    The Rational Root bij Peter McCormack's 'What bitcoin did' - podcast.
    Hele interessante, onorthodoxe charts (https://i.ytimg.com/vi/8M2pTWXbp3Q/maxresdefault.jpg) die uiteindelijk leiden tot het Hodl model, wat met de nodige fantasie gezien kan worden als een verbeterde versie van het S2F model. Ofschoon de root zelf de eerste is om daar allerlei mitsen en maren bij te plaatsen. Ik vond het heel interessant. Een uur lang, dat wel.
    www.youtube.com/watch?v=tMjJtJ7wmuo
  9. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 september 2022 23:42
    www.crypto-insiders.nl/nieuws/overhei...

    De Russische centrale bank lijkt nu eindelijk zijn positie te kunnen bepalen tov crypto en bitcoin in het bijzonder. Ze gaan internationale betalingen met crypto legaliseren. Het zal ermee te maken hebben dat ze van de USD afwillen als internationaal betaalmiddel.
  10. [verwijderd] 6 september 2022 00:23
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 5 september 2022 23:42:

    www.crypto-insiders.nl/nieuws/overhei...

    De Russische centrale bank lijkt nu eindelijk zijn positie te kunnen bepalen tov crypto en bitcoin in het bijzonder. Ze gaan internationale betalingen met crypto legaliseren. Het zal ermee te maken hebben dat ze van de USD afwillen als internationaal betaalmiddel.
    Zou meespelen dat de vrienden van Putin niets meer kunnen met hun dollars en Euro's? Maar ja je mag hier natuurlijk niet praten over verstrengeling van criminaliteit en cryptomuntjes. Ik neem dan ook aan dat je antwoord op de vraag negatief is.
  11. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 6 september 2022 11:02
    quote:

    Knife Catcher schreef op 5 september 2022 23:44:

    Wel lachen die willy wortel; gelijk heeft hij wel als hij zegt: "nobody can predict the future" 20.30
    Desalniettemin zijn we allemaal genoodzaakt uitspraken over de toekomst te doen.
    Bij je investeringen, als je van baan wisselt, van partner, kinderen neemt, een huis koopt, in alle gevallen doe je een uitspraak over de toekomst. Je denkt op dat moment dat dit een goed idee is, maar zeker weten doe je het niet en je kunt het ook niet zeker weten.

    Net zo goed dat je niet zeker kunt weten dat crypto het goed gaat doen in de toekomst, of niet goed gaat doen in de toekomst. Of aandelen een goed idee zijn, of onroerend goed, grondstoffen, waardeaandelen of toch maar tech.

    Het siert deze jongen dat hij middels kwantitatieve, technische en onchain analyse probeert orde in de chaos te scheppen. Wat doe jij eigenlijk om de mate van onzekerheid in je keuzes te verminderen?
  12. [verwijderd] 6 september 2022 12:15
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 6 september 2022 11:02:

    [...]

    Desalniettemin zijn we allemaal genoodzaakt uitspraken over de toekomst te doen.
    Bij je investeringen, als je van baan wisselt, van partner, kinderen neemt, een huis koopt, in alle gevallen doe je een uitspraak over de toekomst. Je denkt op dat moment dat dit een goed idee is, maar zeker weten doe je het niet en je kunt het ook niet zeker weten.

    Net zo goed dat je niet zeker kunt weten dat crypto het goed gaat doen in de toekomst, of niet goed gaat doen in de toekomst. Of aandelen een goed idee zijn, of onroerend goed, grondstoffen, waardeaandelen of toch maar tech.

    Het siert deze jongen dat hij middels kwantitatieve, technische en onchain analyse probeert orde in de chaos te scheppen. Wat doe jij eigenlijk om de mate van onzekerheid in je keuzes te verminderen?
    geen nepmunten aanschaffen
  13. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 6 september 2022 12:35
    quote:

    Knife Catcher schreef op 6 september 2022 12:15:

    [...]
    geen nepmunten aanschaffen
    Ach so, meneer is een trol.
    Bij het IMF begrijpen ze inmiddels ook dat het geen niche markt meer is.
    cointelegraph.com/news/crypto-assets-...

    Nu jij nog. Probeer eens onder woorden te brengen waarom het nepmunten zijn?
    Denk je dat je dat kunt?
  14. [verwijderd] 6 september 2022 12:56
    Ik heb geen idee waarom je mij een trol noemt. De vragen die ik stel ontwijk je. Hier kom je met een stuk vanuit het IMF en suggereert dat de opstelling van het IMF nieuw is. Het is al langer duidelijk dat IMF regulering van de cryptomarkt noodzakelijk acht vanwege de toename van de omvang en de toename en onbeheersbaarheid van de cryptocriminaliteit. Dat is waar de meeste overheden ook voor waarschuwen, maar dat is je kennelijk ontgaan omdat jij met een roze bril naar crypto kijkt. Doe eens moeite en probeer wat verder te kijken dan je eigen portefeuille.
488 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links