Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.749 Posts
Pagina: «« 1 ... 3063 3064 3065 3066 3067 ... 3538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 robrdam 2 september 2022 19:00
    quote:

    gnocchi. schreef op 2 september 2022 18:52:

    Ik vraag mij af waar de inhoud van de lege mappen zijn gebleven?

    Judge ontsluit gedetailleerde inventaris van Mar-a-Lago huiszoeking
    Erin Doherty

    Link Engels.
    www.axios.com/2022/09/02/inventory-ma...

    Een federale rechter heeft vrijdag een gedetailleerde inventaris vrijgegeven van de spullen die in beslag zijn genomen tijdens de uitvoering door de FBI van een huiszoekingsbevel in het Mar-a-Lago verblijf van voormalig president Trump. Het omvat tientallen lege mappen met "geheime" banners.
    .
    Het geeft gewoon aan hoe slordig Donald met die papieren om is gegaan. Even uit het mapje halen om te bekijken of mee te pronken, en vervolgens als bladwijzer in een Time magazine gestoken.

    Om de informatie te verkopen hoef je het fysieke document niet kwijt te maken, een foto of scan is voldoende, en bij netjes terug opbergen is er geen haan die ernaar kraait, dus voor mij is dit een geruststelling dat er in ieder geval niet bewust gelekt is.

    Overigens dank voor je werk om al deze informatie te posten, de NL media is een beetje Trump moe en gelooft het wel, maar ik kom mensen tegen die nog steeds in het narratief van "heksenjacht" meegaan.
  2. forum rang 9 gnocchi. 2 september 2022 19:07

    FBI vond ongelooflijk veel lege geheime mappen bij Trump-zoektocht -- Waar zijn de documenten?
    By Steph Bazzle / Sep 2, 2022.

    Op de gespecificeerde lijst staan ook mappen met vergelijkbare labels, en lege mappen, in verschillende van de dozen die in beslag zijn genomen uit de opslagruimte, vrijelijk vermengd met duizenden documenten, zowel geclassificeerd als ongemarkeerd, honderden tijdschriften en andere nieuwsmedia-items, artikelen die worden omschreven als "kledingstuk/cadeau-artikel", en zelfs een paar boeken. Natuurlijk kunnen we ons afvragen wat de lege mappen betekenen - waren ze al leeg toen Trump ze uit het Witte Huis haalde, zijn de documenten die erin horen te zitten los in de bergplaats gevonden, of, zijn ze vermist? En, als ze gewoon ontbreken, waar zijn ze dan -- of, in wiens bezit zijn ze?

    Of, misschien zijn ze verplaatst naar een nog niet geïdentificeerde locatie, binnen of buiten Mar-a-Lago.

    Lees verder.
    Link Engels.
    hillreporter.com/fbi-found-incredible...
  3. forum rang 9 gnocchi. 2 september 2022 19:12

    Trump beweert dat Biden dementie heeft en Amerika bedreigde tijdens toespraak
    Door Todd Neikirk / 2 sep, 2022

    Eén ding is altijd waar geweest van pestkoppen; ze houden er niet van als je ze terugslaat. Gedurende de eerste twee jaar van zijn presidentschap is Joe Biden terughoudend geweest met het bekritiseren van Donald Trump of zijn kiezers. Daar is de laatste weken echter een einde aan gekomen, want Biden heeft zich hard uitgesproken tegen de MAGA-aanhangers.

    Gisteravond in een toespraak tot het Amerikaanse volk, noemde de president Trump en zijn MAGA aanhangers voor hun pro-fascistische neigingen. Dit heeft zeker de aandacht getrokken van de conservatieve media, die tekeer gingen over de opmerkingen. En het irriteerde Trump in het bijzonder, die naar Truth Social ging om Biden te hekelen.

    De voormalige president ging naar zijn website en schreef: "Als je kijkt naar de woorden en de betekenis van de onhandige en boze toespraak van Biden vanavond, hij dreigde Amerika, met inbegrip van het mogelijke gebruik van militair geweld. Hij moet krankzinnig zijn, of lijden aan dementie in een laat stadium!"

    Link Engels.
    hillreporter.com/trump-claims-biden-h...

    Er was natuurlijk geen enkel moment tijdens zijn toespraak van gisteravond waarop Biden dreigde met militair ingrijpen tegen het Amerikaanse volk.
  4. forum rang 9 gnocchi. 2 september 2022 19:22

    Historicus: Biden heeft gelijk, Trump vormt existentiële bedreiging voor toekomst van de democratie
    Amy Goodman, Democratie Nu!
    02 september, 2022

    In een primetime toespraak donderdag, waarschuwde president Biden dat Donald Trump en zijn radicale aanhangers een bedreiging vormen voor de fundamenten van de republiek. Biden zei: Te veel van wat er vandaag de dag in ons land gebeurt is niet normaal. Donald Trump en de MAGA Republikeinen vertegenwoordigen een extremisme dat de fundamenten van onze republiek bedreigt. Nu, ik wil heel duidelijk zijn, heel duidelijk op voorhand: Niet elke Republikein, zelfs niet de meerderheid van de Republikeinen, zijn MAGA Republikeinen. Niet elke Republikein omarmt hun extreme ideologie. Ik weet dat, omdat ik heb kunnen werken met deze mainstream Republikeinen. Maar er is geen twijfel dat de Republikeinse Partij vandaag wordt gedomineerd, gedreven en geïntimideerd door Donald Trump en de MAGA Republikeinen. En dat is een bedreiging voor dit land. ...

    MAGA Republikeinen respecteren de Grondwet niet. Ze geloven niet in de rechtsstaat. Ze erkennen de wil van het volk niet. Ze weigeren de resultaten van vrije verkiezingen te accepteren. En ze werken op dit moment, terwijl ik spreek, in staat na staat, om de macht om te beslissen over verkiezingen in Amerika aan partizanen en trawanten te geven, waardoor verkiezingsontkenners de democratie zelf kunnen ondermijnen.

    MAGA krachten zijn vastbesloten om dit land terug te brengen, terug naar een Amerika waar er geen recht is om te kiezen, geen recht op privacy, geen recht op voorbehoedsmiddelen, geen recht om te trouwen met wie je lief hebt. Zij promoten autoritaire leiders, en zij wakkeren het vuur aan van politiek geweld dat een bedreiging vormt voor onze persoonlijke rechten, voor het streven naar gerechtigheid, voor de rechtsstaat, voor de ziel zelf van dit land.

    Lees verder.
    Link Engels.
    www.rawstory.com/historian-biden-is-c...
  5. forum rang 10 luchtschip 2 september 2022 21:04
    quote:

    gnocchi. schreef op 2 september 2022 20:14:

    Zomaar een mijmering van mij.
    Biden is niet het type om iemand aan te vallen. Is dit een voorbode dat Donald aangeklaagd wordt?
    Neen,
    Het Department of Justice werkt onafhankelijk van de President en geeft de President geen inzage van haar activiteiten
    Zo hoort het en zo houden Biden en het Department of Justice zich daaraan
    ( Dat Trump en William Barr ( onder Trump het hoofd van het Department of Justice ) deze regel niet respecteerden staat daar los van )

    Biden profileert zich richting de november 2022 interim verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden ( alle leden 435 seats ) en de Senaat ( 34 leden van de 100 )
    Biden wil het Amerikaanse publiek waarschuwen voor de gevaarlijke ontwikkelingen van de Trump MAGA beweging binnen de Republikeinse partij
  6. forum rang 9 gnocchi. 2 september 2022 23:07
    Wel interessant. 10 tweets.

    THREAD :: NIEUWS :: FBI- en DHS-agenten werden gisterochtend gezien bij het doorzoeken en verwijderen van dozen uit de NY en FL-residenties van Viktor Vekselberg. Van welk onderzoek is dit onderdeel? Als die naam een belletje doet rinkelen, staat u mij toe uw geheugen op te frissen. 1/

    twitter.com/MuellerSheWrote/status/15...
  7. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 01:16

    De lege mappen die onthullen dat Donald Trump af is
    Bill Palmer | 7:00 pm EDT 2 september 2022

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/the-emp...

    Het valt nog te bezien of Donald Trump en zijn strafrechtelijke verdedigingsteam ooit zullen stoppen met het spelen van domme spelletjes en zullen proberen om een echte procesverdediging op te zetten. Maar het is nu al duidelijk dat het enige type verdediging dat Trump op dit moment zou kunnen proberen te voeren, gebaseerd zou zijn op de geringste redelijke twijfel.

    De advocaten van Trump zouden kunnen proberen aan te voeren dat hij in wezen een hert in de koplampen was: Hij heeft alleen maar geheime documenten meegenomen waarvan hij ten onrechte dacht dat hij daar wettelijk recht op had. Hij had geen kwade bedoelingen met die documenten. Hij heeft zelfs nooit iets gedaan. De enige reden waarom hij ze niet teruggaf toen hem dat gevraagd werd, was omdat hij vreesde erin geluisd te worden. Maar de documenten lagen daar gewoon en er was geen kwaad geschied. Hij keek er niet eens naar!

    Natuurlijk zou niemand zo'n argument geloven. Maar gerede twijfel gaat niet over wat een jury gelooft. Het gaat erom of de jury, nadat ze besloten heeft dat Trump schuldig is, denkt dat er ook maar de kleinste kans is dat ze het mis heeft. En dat vereist dat Trump een verklaring heeft die, zo niet geloofwaardig, dan toch mogelijk is.

    Het lijkt erop dat de notie van gerede twijfel zojuist nogal nadrukkelijk het raam uit is gegaan. Een federale rechter heeft zojuist een meer gedetailleerde inventaris vrijgegeven van wat de FBI in beslag heeft genomen uit het huis van Donald Trump, en daar zaten tientallen lege mappen bij die geheime documenten hadden bevat. Geclassificeerde documenten hadden bevat.

    Dit betekent dat Donald Trump niet alleen op geheime documenten zat. Hij nam tientallen geclassificeerde documenten uit hun duidelijk gemarkeerde mappen en stopte ze nooit terug. Waar zijn deze documenten gebleven? Werden ze ergens anders in Trump's huis in beslag genomen? Is hij ze kwijtgeraakt? Heeft hij ze verscheurd? Heeft hij ze verkocht?

    Hoe lang de gevangenisstraf voor Donald Trump zal duren, zal afhangen van de ernst van wat hij met deze geheime documenten heeft gedaan toen hij ze eenmaal uit de mappen had gehaald. Maar alleen al het feit dat hij tientallen geheime documenten uit de mappen heeft gehaald en ze nooit meer heeft teruggelegd, maakt korte metten met het laatste restje redelijke twijfel dat Trump ooit had kunnen oproepen. Geen wonder dat Trump daar overheen is gestapt en alleen nog maar dingen roept. Deze lege mappen laten zien dat Trump klaar is
  8. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 01:24
    [WATCH] Voormalig Trump WH Counsel getuigt voor 6 januari Grand Jury
    Door Tara Dublin / 2 sep, 2022.

    Link Engels.
    hillreporter.com/watch-former-trump-w...

    Pat Cipollone was de topadvocaat van het Witte Huis aan het einde van de Trump-regering toen Trump en externe bondgenoten klauterden om elke manier te vinden om zijn verlies aan Democraat Joe Biden ongedaan te maken, met hun acties die uiteindelijk culmineerden in de 6 januari opstand bij het Amerikaanse Capitool. Cipollone was een van de weinige tegenstanders van Team Trump, en verzette zich krachtig tegen de verschillende pogingen om de verkiezing ongedaan te maken. Cipollone heeft gezegd dat hij niet gelooft dat er voldoende fraude was om de uitkomst van de race te beïnvloeden.

    Cipollone en Patrick Philbin, een plaatsvervangend raadsman van het Witte Huis, verschenen vrijdag in een federale rechtbank om te getuigen voor een federale grand jury die pogingen onderzoekt om de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Beide voormalige medewerkers van Trump hebben ook meegewerkt aan het onderzoek van de House Select Committee van 6 januari naar de dodelijke aanval op het Capitool en de pogingen van Trump om de verkiezingen te ondermijnen.

    Gedeelten van Cipollone's privé-interview met de 6 januari-commissie waren prominent te zien tijdens hun hoorzittingen op televisie in de zomer. De wetgevers zonden videoclips van hem uit over een verhitte bijeenkomst in het Witte Huis in december 2020, waarbij externe assistenten en adviseurs van Trump spraken over een voorstel voor een uitvoeringsbesluit waarin werd opgeroepen stemmachines in beslag te nemen.

    De federale aanklagers hebben zich vooral gericht op een plan van bondgenoten van Trump om nepkiezers aan te wijzen in belangrijke slagveldstaten die door Biden zijn gewonnen, als een manier om de stemming te ondermijnen. Ze hebben de afgelopen weken dagvaardingen uitgevaardigd aan meerdere voorzitters van de Republikeinse Partij in de staten.

    Een filmpje dat het comité deelde ging over de poging om stemmen te veranderen van Joe Biden naar Trump. "De federale overheid stemmachines in beslag laten nemen? Dat is een vreselijk idee voor het land. Zo doen we dat niet in de Verenigde Staten," getuigde Cipollone, die eraan toevoegde: "Ik begrijp niet waarom we u zelfs maar moeten vertellen waarom dat een slecht idee is voor het land."

    De 6 januari House Select Committee zal later deze maand haar live hoorzittingen hervatten.
  9. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 01:37
    Hopelijk kunnen ze de Don en zijn nest ratelslangen voor goed uit schakelen. Het Amerikaanse volk heeft het zelf in de hand met verkiezingen voor de democraten in november.


    [WATCH] 6 jan Select Committee zoekt interview met Newt Gingrich
    Door Tara Dublin / 2 sep, 2022.

    Link Engels.
    hillreporter.com/watch-jan-6th-select...

    De 6 januari House Select Committee die onderzoek doet naar het Capitooloproer heeft informatie opgevraagd bij de voormalige Republikeinse House Speaker Newt Gingrich over zijn vermeende betrokkenheid "bij een regeling om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken," zei de commissie op donderdag.

    Volgens een brief die donderdag werd vrijgegeven door de voorzitter van de commissie, Rep. Bennie Thompson (D-MS), heeft het panel e-mails verkregen die Gingrich heeft uitgewisseld met voormalige senior adviseurs van Donald Trump, waaronder Jason Miller en Jared Kushner, die getrouwd is met de oudste dochter van Trump, Ivanka.

    In die e-mails, aldus Rep. Thompson, heeft Gingrich "gedetailleerde input gegeven voor televisiereclames die valse beweringen over fraude bij de verkiezingen van 2020 herhaalden en daarop steunden."

    In de brief van Thompson staat dat die advertenties bedoeld waren om uit te zenden na de verkiezingen van 2020, maar vóór 14 december 2020, wanneer de kiesmannen van de staten bijeen zouden komen om hun stem uit te brengen. "Deze inspanningen probeerden twijfel te zaaien over de uitkomst van de verkiezingen nadat de stemming al had plaatsgevonden," schreef Thompson. "Ze moedigden leden van het publiek aan om contact op te nemen met hun staatsambtenaren en hen onder druk te zetten om de resultaten van de verkiezing aan te vechten en ongedaan te maken. Daartoe werden deze advertenties opzettelijk uitgezonden in de dagen voorafgaand aan 14 december 2020, de dag waarop de kiesmannen van elke staat bijeenkwamen om hun stem uit te brengen voor president en vicepresident."

    Een e-mail die Gingrich op 8 december 2020 naar Kushner, Miller en mediaconsultant Larry Weitzner stuurde, als reactie op een voorgesteld script voor een televisiereclame, luidde: "Het doel is om de woede van het land op te wekken door middel van nieuwe verifieerbare informatie die het Amerikaanse volk nog nooit eerder heeft gezien ... Als we het Amerikaanse volk informeren op een manier die ze overtuigend vinden en het wekt hun woede op[,] zullen ze vervolgens druk uitoefenen op wetgevers en gouverneurs."

    In een andere e-mail, naar verluidt verzonden in de nacht van 6 januari 2021, net na de rel op het Capitool, schreef Gingrich aan de toenmalige stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, waarin hij hem vroeg naar "brieven van staatswetgevers over het decertificeren van kiezers[?]".

    Thompson zei dat de commissie een vrijwillig getranscribeerd interview met Gingrich wil in de week van 19 september.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 september 2022 08:19
    ’FBI nam 11.000 documenten en 90 lege mappen mee uit Trumps resort in Florida’
    1 uur geleden
    in BUITENLAND

    PALM BEACH - De FBI vond begin vorige maand meer dan 11.000 overheidsdocumenten tijdens de huiszoeking in het resort van oud-president Donald Trump. Die lagen niet alleen in dozen in een opslagruimte, zoals eerder al duidelijk werd, maar werden ook gevonden in het persoonlijke kantoor van Trump. Verder werden tientallen lege mappen aangetroffen, waaronder 48 met het opschrift „geclassificeerd.” Het laatste nieuws roept volgens Amerikaanse media de vraag op of alle verdwenen documenten wel boven water zijn gekomen.

    Een rechter die zich buigt over het verzoek van Trump om een onafhankelijke arbiter (special master) aan te stellen onthulde de informatie over de inval in Mar-a-Lago in Palm Beach (Florida) vrijdag. Volgens The Guardian geven deze rechtbankdocumenten het beste beeld tot nu toe van wat er in Trumps resort gevonden werd.

    FBI-agenten haalden 71 lege mappen uit het kantoor van Trump en 19 lege mappen uit een opslagruimte. Naast de 48 lege mappen met het opschrift „geclassificeerd” lagen er ook veertig lege mappen waar „gevoelige informatie” op stond. Waarom deze mappen geen papieren bevatten wordt niet duidelijk. Volgens de Britse krant kan de „opzienbarende ontdekking” erop wijzen dat sommige van de meest geheime Amerikaanse overheidsdocumenten ook na de FBI-inval nog niet zijn teruggevonden.

    Top Secret

    In het persoonlijke kantoor van de oud-president werden zeven documenten met het stempel ’topgeheim’ aangetroffen. Deze papieren moeten volgens Amerikaans protocol in overheidsfaciliteiten worden opgeborgen.

    The New York Times schrijft dat langzamerhand duidelijk wordt hoe belangrijke overheidsdocumenten lukraak tussen andere spullen lagen. In één doos werden naast dertig krantenknipsels uit de periode 2008-2019 ook drie kledingstukken, een boek, elf vertrouwelijke, 21 geheime en 255 overheidsdocumenten of foto’s zonder classificering gevonden.

    Bekijk ook:
    Justitie VS haalt uit naar Trump: ’Oud-president verborg geheime documenten’

    Volgens de Amerikaanse krant lijken zorgen over het „overtreden van regels die de nationale veiligheid moeten beschermen” dan ook terecht. Ook levert de onthulling extra bewijs dat de bewering van Trump dat hij alleen „gedeclassificeerde” documenten in huis had „onwaar” is, schrijft The New York Times.

    Trump zou nog altijd niet geaccepteerd hebben dat hij de verkiezingen in 2020 verloor van Joe Biden. Ook is nog niet uitgesloten dat de Republikein een nieuwe poging doet om in 2024 weer in het Witte Huis te geraken.
  11. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 12:30

    Het is wat de rechter in de Trump special master-zaak NIET deed dat zo'n grote winst is voor de DOJ
    Bill Palmer | 11:05 pm EDT 2 september, 2022.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/its-wha...

    Toen Donald Trump laatst naar de verkeerde federale rechter stapte met een bizar laat verzoek om een special master in het strafrechtelijk onderzoek van de DOJ naar de geheime documenten die hij had gestolen, was er geen reële kans dat het hem enig wezenlijk voordeel zou opleveren. Als de rechter ergens binnen de wet zou oordelen, zou het Trump helemaal niet helpen. En als de rechter ver genoeg buiten de wet zou oordelen om Trump te helpen met zijn ongegronde claim, zou dat in hoger beroep toch snel worden verworpen.

    Nu staren we, interessant genoeg, naar een derde mogelijkheid, waarbij de rechter gewoon... geen uitspraak doet? Tijdens de hoorzitting van donderdag blokkeerde de rechter de internettoegang voor verslaggevers in de rechtszaal, kennelijk in een poging om ervoor te zorgen dat de hoorzitting zo weinig mogelijk krantenkoppen zou opleveren. Vanaf het begin heeft deze rechter gewenst dat Trump haar er nooit bij had betrokken. En hoewel de rechter tijdens de hoorzitting vaag suggereerde dat ze geneigd zou kunnen zijn zijn kant van hem te kiezen wat betreft zijn verzoek om een speciale meester, zei ze uiteindelijk dat haar uitspraak op een latere, niet nader genoemde datum zou komen. Met andere woorden, het was niet echt een overwinning voor Trump.

    Sterker nog, de rechter heeft tijdens de hoorzitting niets gezegd of gedaan om te voorkomen dat het ministerie van Justitie verder kan werken met het bewijsmateriaal dat in Trumps huis in beslag is genomen. Met andere woorden, in de anderhalve dag na de hoorzitting is de DOJ gewoon doorgegaan met het opstellen van de aanklacht tegen Trump, zonder enig uitstel van de rechter.

    Het toppunt is dat zelfs toen de rechter eerder vandaag een meer gedetailleerde DOJ-inventaris openbaar maakte, waaruit bleek dat de FBI tientallen lege mappen met geheime documenten in Trumps huis had gevonden, de rechter nog steeds niets heeft gezegd of gedaan om de voortdurende opbouw van de zaak tegen Trump door de DOJ te verhinderen of zelfs maar te vertragen.

    Het is nog steeds theoretisch mogelijk dat de rechter morgenochtend, of maandagochtend, een of andere stompzinnige uitspraak doet, die het Ministerie van Justitie dwingt om deze snel door een rechter in hoger beroep te laten overrulen. Maar vanaf nu heeft de rechter die Trump's speciale meester verzoek behandelt er gewoon... geen uitspraak over gedaan.

    Aangezien de rechter het DOJ niet heeft gezegd te stoppen met wat dan ook terwijl haar uitspraak nog in behandeling is, is het uitblijven van een uitspraak de facto een uitspraak voor het DOJ. En misschien is dat het hele punt. Deze rechter heeft tijdens de hoorzitting een aantal dingen gezegd die Trump vaag wilde horen, dus hij valt haar niet publiekelijk aan. En als het hele juridische proces doorgaat zonder dat deze rechter ook maar de moeite neemt om een uitspraak te doen, kan ze misschien uit de weg van het DOJ gaan zonder zichzelf tot doelwit van Trump te maken. De rechter zou geen rechter moeten zijn als ze niet bereid is om gewoon volgens de wet te oordelen. Maar als dit de klus klaart, dan zij het zo.
  12. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 12:39

    Waarom de aanklacht tegen Donald Trump steeds waarschijnlijker wordt
    Ron Leshnower | 9:00 pm EDT 2 september 2022.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/why-don...

    Sinds Donald Trump zijn ambt heeft neergelegd, hebben nieuwe onthullingen over een scala van onderwerpen meer inzicht geboden in het denken van de stuntelende, verraderlijke dwaas. Dit geldt nu in het bijzonder voor Trump en de Amerikaanse inlichtingendienst. De tijd heeft namelijk bewezen dat het ongekende en controversiële besluit van president Joe Biden om Trump af te snijden van briefings van inlichtingendiensten zowel correct als noodzakelijk was.

    Kort nadat Biden de verkiezingen voor 2020 had gewonnen, begonnen vooraanstaande inlichtingendeskundigen er bij Biden op aan te dringen om de briefings van Trump te schrappen. Zoals ik toen schreef, toonde de nalatige Trump weinig belangstelling voor de briefings toen hij belast was met de bescherming van onze natie, maar ironisch genoeg zou hij er zeer geïnteresseerd in kunnen raken nadat hij zijn ambt heeft neergelegd. Trump zou kunnen proberen de waardevolle informatie in de briefings om te zetten in geld, door geheimen te verkopen aan vijandige landen als Rusland, China en Saoedi-Arabië, terwijl hij Amerika onder de bus gooit.

    Gelukkig kondigde Biden begin februari 2021 zijn besluit aan om de voormalige man niet langer deel te laten nemen aan de dagelijkse briefings van inlichtingendiensten, waarbij hij zich afvroeg wat de waarde daarvan was gezien Trumps "grillige gedrag". Nu, anderhalf jaar later, wordt Trump aangeklaagd voor spionage en andere misdaden nadat hij dozen met zeer gevoelige documenten heeft weggesleept als souvenir van een mislukt presidentschap.

    Terwijl Trump wacht op een steeds waarschijnlijker wordende aanklacht, schetst nieuwe informatie over Trump's "honger naar gevoelige informatie" een nog gestoorder beeld van een man die belast is met het zijn van Amerika's Commander-in-Chief voor vier jaar. Verschillende voormalige functionarissen herinnerden eraan dat Trump, in tegenstelling tot andere presidenten, geen waardering had voor de gevoeligheid van inlichtingen en "zijn interesse in het ophangen van documenten creëerde soms angst", volgens een rapport op donderdag van de New York Times.

    Verscheidene van de geïnterviewde ambtenaren wezen erop dat Trump's vasthoudendheid aan het feit dat hij de verkiezingen had gewonnen, "chaos" creëerde aan het einde van zijn termijn, waardoor stafleden Trump's bezittingen in het geheim moesten inpakken. Ze onthulden ook dat de controle van geclassificeerde informatie inconsistent was gedurende de ambtstermijn van Trump en dat ambtenaren er vaak niet in slaagden documenten terug te vinden die Trump wilde bewaren. Wat Trump ook van plan was met deze documenten, wat we nu weten bevestigt alleen maar dat Biden's instincten en beoordelingsvermogen destijds de juiste waren.
  13. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 13:05
    'Ondoorgrondelijk gevaarlijk': Voormalig federaal aanklager over de lege mappen van Trump waarschuwt dat 'de dingen gewoon van kwaad tot erger zijn gegaan'
    David Badash, De nieuwe burgerrechtenbeweging
    02 september 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/unfathomably-dangero...

    Onmiddellijk nadat een federale rechter de gedetailleerde lijst van het ministerie van Justitie vrijgaf van de items die de FBI in beslag nam uit Mar-a-Lago, waren experts het erover eens dat een van de meest verontrustende details was dat er een groot aantal lege mappen waren gemarkeerd met "Geclassificeerd".

    NCRM meldde dat de inventarislijst van de DOJ meer dan 13.000 items bevatte, waaronder meer dan 100 documenten gemarkeerd met verschillende classificatietitels.

    Er waren ook "43 lege mappen met 'CLASSIFIED' banners," en "28 lege mappen met het label 'Return to Staff Secretary/Military Aide'."

    Glenn Kirschner, een voormalig federaal aanklager van 30 jaar, tweette zijn verbazing en bezorgdheid.

    "OMG!" riep Kirschner uit, die ook een MSNBC/NBC News juridisch analist is. "De rechtbank heeft zojuist een inventarisatie vrijgegeven van bewijsmateriaal van misdrijven die op Mar-a-Lago in beslag zijn genomen."

    "Tientallen lege mappen met het label 'Geheim' of 'Terug naar militaire assistent'. Trump heeft geen lege mappen ingepakt om mee te nemen naar FLA. Het ging gewoon van kwaad naar erger naar ondoorgrondelijk gevaarlijk."

    Anderen uitten ook hun bezorgdheid over de lege mappen.

    Andrew Weissmann, een voormalig General Counsel van het Federal Bureau of Investigation die ook heeft gewerkt als hoofd van de criminele fraude sectie van DOJ merkte op: "Het zijn de lege geheime mappen die de meeste zorgen baren."

    "Waar is de inhoud? Trump heeft dat in al zijn ophef en verdoezeling helemaal niet aan de orde gesteld. Wat deed je hiermee?" vroeg Weissmann, die ook werkte voor Speciaal Raadsman Robert Mueller.

    Voormalig Dept. of Defense Special Counsel Ryan Goodman schreef: "Dit gaat ook veel aandacht krijgen: ??43 Lege Mappen met "CLASSIFIED" Banners??"

    "Leeg," benadrukte hij. "Moet behoorlijk alarmerend zijn voor de Amerikaanse inlichtingendienst die de schade evalueert. Bedenk nu hoe het juridische team van Trump deze info probeert weg te houden van de FBI/ODNI."

    Nationale veiligheidsadvocaat Brad Moss schreef: "De allereerste vraag die de FBI zou stellen aan de persoon die in zijn thuiskantoor 43 lege mappen met geclassificeerde banners had staan, is 'waar zijn de documenten uit die mappen gebleven????'"

    En later voegde hij eraan toe: "Waarom. Zijn. Er. Lege. Mappen?"
  14. forum rang 9 gnocchi. 3 september 2022 16:25
    "De oproerkraaiers van 6 januari stormden het Capitool binnen, sloegen de politie met brandblussers, vlaggenmasten, knuppels, verdovingsgeweren en pepperspray; dreigden de vicepresident te vermoorden en probeerden de verkiezingen van 2020 omver te werpen. En nu willen ze een verontschuldiging."

    twitter.com/tribelaw/status/156602224...
  15. forum rang 6 Opentop 3 september 2022 18:48
    @ Luchtschip

    Can you now connect the dots ?

    Je moet Trump niet overschatten. Het is een boef
    Die altijd zo is die opgevoed zal zorgen dat die een
    Parachute heeft. Hij zit er geen moment mee anderen
    De schuld te geven. Meestal beginnen ze hun carrière
    Dan ook met het geven van opdrachten maar tekenen
    Ze zelf nergens voor. Of indien wel alleen als er sprake is
    Van beperkte aansprakelijkheid. Zo heeft de man in zijn
    Zakenleven 254 miljoen aan faillissementen achter gelaten.
    Prive heeft het hem nooit geraakt.
    Dit even als voorbeeld hoe zo’n man werkt.

    Tijdens en voor zijn presidentschap zijn ongetwijfeld zaken
    Gebeurd die niet deugen. Of het handelen met voorkennis is
    Of Cambridge analitica of duister geld uit Rusland en Saudi
    Trump weet dat allemaal. Hij weet nog veel meer zaken die
    We ons niet kunnen voorstellen. China?
    Hij denkt constant hoe werkt mijn parachute? Wie kan ik
    Onder de bus gooien?
    Als redmiddel ingeval dat ik ergens klem kom te zitten
    Moet ik iets in handen hebben. Even stay out of jail kaart.
    Hopelijk nooit nodig.
    Hij heeft niet verwacht dat men het spoor volgt.
    Dus iets van paniek is binnengeslopen.
    Hij wilde per se vasthouden aan de docs.
    Als die leeg zijn dat heeft hij ze ergens anders.
    Hij gaat niet dwarsliggen voor lege mappen. Hij verwachtte
    De inval niet hij had de kaften kunnen verbranden.
    Hij gebruikt de documenten als parachute.
    Dan hoopt die weg te komen.
    Hij dreigt stukje bij beetje de inhoud bekend te maken
    Als de DOJ hem zal “ inditen “

    Het is gewoon maffia echt geen Einstein die info
    Verkoopt aan het buitenland. Dat alleen als de afgeperst
    Zou worden door een capo di tutti capi
  16. forum rang 10 luchtschip 3 september 2022 18:59
    Zanger Ken Casey van de band the Dropkick Murphys gaat stevig van leer tegen Trump en de groep zakkenvullers rondom hem

    “You’re being DUPED ( gedupeerd ) by the greatest swindler ( zwendelaar ) in the history of the world.”

    Ken Casey of the Dropkick Murphys goes on an epic rant against MAGA grifters with no lies detected

    video 1:08 minuut

    twitter.com/RexChapman/status/1566095...
70.749 Posts
Pagina: «« 1 ... 3063 3064 3065 3066 3067 ... 3538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,71 +0,19%
EUR/USD 1,0727 +0,27%
FTSE 100 8.075,86 +0,44%
Germany40^ 18.020,80 -0,38%
Gold spot 2.327,29 +0,48%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+4,77%
UNILEV...
+4,63%
NX FIL...
+2,93%
Fugro
+1,75%
ForFar...
+0,63%

Dalers

ADYEN NV
-14,20%
VIVORY...
-4,69%
WDP
-4,62%
BESI
-2,70%
IMCD
-2,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links