Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9809 9810 9811 9812 9813 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 2 september 2022 19:14
    Er ligt een spiksplinternieuwe gasleiding klaar om het over te nemen, Nordstream 2. Ben benieuwd hoe lang Europa het volhoudt om 2 gesloten te houden als de Russen in de winter niets meer leveren via 1. Russen hebben wel een zeer cynische “humor”, opeens een oilleak in de gasleiding na de prijscap uit Europa, CEO’’s die op onverklaarbare wijze uit ramen vallen en oligarchen die opeens zelfmoord plegen.
  2. forum rang 5 Lekker Truitje 2 september 2022 19:23
    @ Baksteen : als je in Diever op vakantie bent, ga je dan ook naar de uitvoering van "De Koopman van Venetië" ? tis een aanrader, echter tijdig reserveren en niet op de eerste 2 rijen gaan zitten. Bij mooi weer ook tijdig komen, anders zit je achteraan, ook nog geen ramp trouwens hoor. In Vledder heb je midden in t dorp een leuk restaurant/terras en een heel interessant maar ook nog leuk museum "Valse Kunst" ook een aanrader.
  3. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 2 september 2022 19:43
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 2 september 2022 17:03:

    [...]

    Heb er deze week en vorige week al het e.e.a. over geschreven.

    1. Super Mario, die het laatste decennium riep “Whatever it takes” en er ook naar gehandeld heeft om de knoflooklanden uit de wind te houden, zodat ze vrolijk door konden op de weg die al lang geleden werd ingeslagen. Dit in de wetenschap dat de noordelijke landen wel bij zouden springen. Inmiddels staat de boel zowat op ploffen. Is niet eens meer lang het randje van de vulkaan lopen, maar gewoon met je kont op een tikkende tijdbom gaan zitten.
    2. Verduurzaming is mooi, maar daar mag wel een fatsoenlijk de tijd voor worden genomen. Met een mondiaal plan. Nu proberen we samen met Canada een soort heilstaat te willen worden. Onderbouwing, tijdslijn en financiering van de verduurzaming, het is allemaal drijfzand. Maar het einddoel is neergezet en er wordt linksom of rechtsom naar toe gewerkt. Alles moet en zal er voor wijken en alles is tijdens dat proces geoorloofd. Het doel heiligt alle middelen. Maar o wee, als je er wat van zegt. Als het niet zo triest zou zijn kon je er in ieder geval nog om lachen. Heb gelukkig voldoende hout ingeslagen. Zelfs in het buitenland snappen ze niet waar we mee bezig zijn.
    3. Jarenlang wilden we niets met Oekraïne te maken (en met reden). Splits het land op in een Russisch en een meer Westers gedeelte en het probleem is van tafel. Dat is eerder ook in de Balkan gebeurd. Het is een gecreëerd conflict. Het kan dus ook opgelost worden. Bedenk dat het eigenbelang van de Amerikanen voorop staat in hun handelen. Dat Von der Leyen uit is op een soort Groot-Europa helpt ook al niet.
    4. Laat dat inderdaad maar zitten … want geldt er niet “never waste a good crisis” ?

    En de NOS is niet anders dan door de burgers zelf betaalde staatspropaganda. Meer en meer éénrichtingsverkeer, waarbij de vaseline ontbreekt.
    Je analyses van de situatie vind ik best sterk. Maar oplossingen die uitvoerbaar zijn, dat is de ultieme uitdaging.

    1. Hoe de inflatie bestrijden zonder de zuidelijke landen in de afgrond te duwen? Loslaten (Neuro / Zeuro?) Wat zal er dán voor doos van Pandora worden geopend?

    2. Over het tempo van verduurzamen. Als 'één van de rijkste landen ter wereld (NL dus) niet het "goede" voorbeeld geeft, welk land dan wél ? Zolang ieder land naar elkaar blijft wijzen gebeurt er vrijwel niets of veel te traag. Het klimaat wordt -wat mij betreft- nu werkelijk onaangenaam, dat merk ik nu een jaar of 10, althans in bijv zuidelijk europa waar ook serieuze watertekorten zullen ontstaan etc. Ik denk dat we echt met tempo de transitie moeten inzetten, met verdragen, met wetgeving, oftewel dwang. Met vrijwilligheid komen we er niet. Marktwerking werkt trouwens wél. Maar of het genoeg is, dat denk ik niet. Fossieluiiteindelijk (in 30 jaar ofzo?) verbieden, als er afdoende alternatief is, desnoods kernenergie.

    3. De EU en de NATO zijn te snel opgeschoven naar het Oosten. Eens. Maar gegeven de huidige situatie, wat nu te doen? Opsplisten in twee delen, tja, dat klinkt me toch wel als de betere borreltafelpraat in het plaatselijke café in de oren. Maar het is in iedere geval een idee. Misschien de politiek in? Wel heel hard werken met weinig waardering voor weinig geld. Maar wel kunnen meespelen met de macht (voor zover NL politici überhaupt macht hebben op het geo-politieke toneel). Het is vind ik wel een beetje gemakzuchtige oplossing: als een land wordt binnengevallen dan delen we het toch zo snel mogelijk op in stukken?

    4. Ik heb geen maatregelen die de geo-politieke rommel opruimen in petto. Wel ben ik serieus geschrokken van wat ik in Frankrijk aantrof aan droogte vorige maand. De film "An inconveninet truth" zag ik toen die net was uitgebracht. Kop in het zand, zal wel loslopen dacht ik. De ogen zijn me sinds een maand serieus geopend. Ik denk dat Shell goed bezig is met gas, groen en stukje bij beetje afbouw van olie. En Shell verdient monsterlijk veel geld en zal dat denk ik nog jaren en jaren blijven doen. De koers is naar mijn mening veel te laag. Dus long.

    Heb er geen moeite mee om groen te denken (en ervoor te willen betalen) en tegelijkerijd aan Shell proberen te verdienen. Ben trouwens ook nog salonsocialist. Alle bijtjes helpen !
  4. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 2 september 2022 19:45
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 2 september 2022 19:14:

    Er ligt een spiksplinternieuwe gasleiding klaar om het over te nemen, Nordstream 2. Ben benieuwd hoe lang Europa het volhoudt om 2 gesloten te houden als de Russen in de winter niets meer leveren via 1. Russen hebben wel een zeer cynische “humor”, opeens een oilleak in de gasleiding na de prijscap uit Europa, CEO’’s die op onverklaarbare wijze uit ramen vallen en oligarchen die opeens zelfmoord plegen.
    Misschien kunnen de Russen drinkwater door Nordstream 2 sturen, daar hebben ze in Europa ook tekort aan.
  5. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 2 september 2022 19:46
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 2 september 2022 19:23:

    @ Baksteen : als je in Diever op vakantie bent, ga je dan ook naar de uitvoering van "De Koopman van Venetië" ? tis een aanrader, echter tijdig reserveren en niet op de eerste 2 rijen gaan zitten. Bij mooi weer ook tijdig komen, anders zit je achteraan, ook nog geen ramp trouwens hoor. In Vledder heb je midden in t dorp een leuk restaurant/terras en een heel interessant maar ook nog leuk museum "Valse Kunst" ook een aanrader.
    One pound of flesh was het toch? Al was Al Pacino in de film wel weer enorm aan het schreeuwen.
  6. forum rang 10 bp5ah 2 september 2022 19:55
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 2 september 2022 18:34:

    [...]
    Nu 26,71eur overseas
    Toch nog wat goed gedaan deze week.

    Overkant is compleet gedraaid op de indices Olie opweg naar de lows, shell nu op de lows zo'n beetje.

    Dow futs richting -1% bij slot hier was dat +1% tech bijna 3% lager dan bij slot hier van +1.4% naar -1.5%

    Shell rond de lows tussen 26.6 en 26.7, winsten van brent blijft weinig over momenteel latest $92.98 +0.62 +0.67%

    Vix bij slot hier was -4.55% en nu +2.55%

    Alles 180 graden gedraaid

    Maandag labor day en geen beurs aan de overkant.
  7. forum rang 10 bp5ah 2 september 2022 20:05
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 2 september 2022 18:37:

    BREAKING: Gazprom claims it detected an oil leak during "maintenance" at Nord Stream 1, and therefore the gas pipeline is going to remain closed until repairs are made (no timeline provided for any re-start)
    Russia scraps gas pipeline reopening, stoking European fears

    www.investing.com/news/stock-market-n...
  8. forum rang 5 Baksteen 2 september 2022 21:15
    quote:

    Cpt. Willard schreef op 2 september 2022 15:54:

    [...]

    Den Haag, Brussel en Frankfurt hebben, ook wat mij betreft, een enorm pak boter op hun hoofd.

    1. Rente negatief houden om zuidelijke landen, de EU en de euro overeind te houden. Die inflatie moest een keer komen. Zoals Lex Hoogduin (die veel beter president van DNB had kunnen worden, jaren geleden al zei: "inflatie moet je vergelijken met een plastic ketchup fles". Ineens heb je teveel en Lagarde is alleen maar harder gaan knijpen.
    2. Er wordt door Brussel en Den Haag een vergroening afgedwongen die (veel) te snel gaat en ook vaak niet werkt. Er mocht niet meer in fossiel worden geïnvesteerd en daar plukken we nu ook de vruchten van. Bomen verbranden voor het milieu, etc.
    3. De NATO heeft na de val van het IJzeren Gordijn gesteld dat de NATO geen 'inch' zou opschuiven in oostelijke richting. Men is vervolgens 1000 km opgeschoven en zet vervolgens voor Oekraïne, dat direct aan Rusland grenst, de deur open. Net als dat de EU dat deed, ondanks een 'nee' van o.a. de Nederlandse bevolking. En nee ik ben geen Putin fan, maar weet ook dat Oekraïne enorm corrupt is.
    4. Hoe men Corona heeft aangepakt, laten we dan nog even in het midden.

    Ik snap heel goed dat meer dan 50% van de bevolking geen vertrouwen meer in de politiek heeft. En de waarschuwingen zijn er al tijden, maar hoor je niet bij de NOS c.s.
    Het is de schuld van de Navo, natuurlijk, als je bedenkt dat een land bijna midden en in Europa ligt, wat gewoon een stuk Rusland is, inclusief kernbommen, en dat mag wel?
    En als ik nu naar China kijkt, dan is hier de Corona goed aangepakt, oja, hoor jij nog mensen om meer IC bedden vragen?
    En als er " mensen " zijn die in de 2e kamer om tribunalen roepen, gewoon hun bek een gooi geven, dan vind ik het niet vreemd dat er minder vertrouwen in de politiek is.
    En als jij denkt dat Putin stopt na de Krim en Ukraine, ga even in het weekend een boek over Rusland na de 2e wereldoorlog lezen, hoeveel landen die bezet heeft gehouden
  9. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 2 september 2022 21:31
    quote:

    bp5ah schreef op 2 september 2022 19:55:

    [...]
    Toch nog wat goed gedaan deze week.

    Overkant is compleet gedraaid op de indices Olie opweg naar de lows, shell nu op de lows zo'n beetje.

    Dow futs richting -1% bij slot hier was dat +1% tech bijna 3% lager dan bij slot hier van +1.4% naar -1.5%

    Shell rond de lows tussen 26.6 en 26.7, winsten van brent blijft weinig over momenteel latest $92.98 +0.62 +0.67%

    Vix bij slot hier was -4.55% en nu +2.55%

    Alles 180 graden gedraaid

    Maandag labor day en geen beurs aan de overkant.
    Tja, het was mijn goude dag aan het worden... echter mijn Shell's zijn er net niet uitgegaan... en op de low wel automatisch bijgekocht (wat voor het lange weekend nu niet echt nodig was). In plaats hiervan technologie omhoog in Europa, net voor de gong.. maar ook dat heeft de USA weggegeven.. Hiernaast is mijn olie long weg.. Moraal: bijna alles goed gegaan, maar verkooporders zijn er niet uitgegaan, dus alles voor niets deze keer.. En voor Maandag verwacht ik weinig (goeds).
  10. forum rang 10 bp5ah 2 september 2022 22:13
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 2 september 2022 21:31:

    [...]

    Tja, het was mijn goude dag aan het worden... echter mijn Shell's zijn er net niet uitgegaan... en op de low wel automatisch bijgekocht (wat voor het lange weekend nu niet echt nodig was). In plaats hiervan technologie omhoog in Europa, net voor de gong.. maar ook dat heeft de USA weggegeven.. Hiernaast is mijn olie long weg.. Moraal: bijna alles goed gegaan, maar verkooporders zijn er niet uitgegaan, dus alles voor niets deze keer.. En voor Maandag verwacht ik weinig (goeds).
    E.e.a. valt in de energie aandelen wel mee aan de overkant :

    Dow futures latest 31,361.70 -294.7 -0.93%

    Shell close $53.25(€26,74) +0.85 +1.62% Day's Range: 53.06 - 54.04 Vol : 5.6 milj.

    Brent latest $93.10 +0.74 (+0.80%) Day's Range: 92.14 - 95.28

    €0,9954

    Alles 180 graden gedraaid ivg met slot hier om half zes. Maandag overkant dicht ivm labor day. Energie viel eigenlijk wel mee nog aan de overkant. Shell gesloten daar op 26.74 onder een niet bijster hoog volume.

    Heb nog een pos. op 26.73 maar die is wel flink kleiner dan vanmorgen inmiddels, alle te dure aankopen van boven de 27 zijn mooi naar beneden gehandeld.

    Maar 's kijken hoe de olie maandag staat voorbeurs, dat is voor Shell toch een belangrijke indicator voor 't sentiment, ik zou niet te veel doen maandag met overkant dicht.

    Er was iig weinig vertrouwen daar om de aandelen mee te nemen het lange weekend in tot dinsdag, zal ook wel gedeeltelijk de draai verklaren.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9809 9810 9811 9812 9813 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links