Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op hypotheekplannen Prinsjesdag valt het nodige af te dingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TimothyF 2 september 2022 13:06
    quote:

    Bullwish schreef op 2 september 2022 11:26:

    Tja...links beleid.
    De afgelopen jaren heeft het Nederlandse electoraat steeds rechtser gestemd, maar het beleid werd steeds linkser.
    De VVD is de VVD niet meer, dat is onder leiding van Rutte een linkse partij geworden.
    Rechtse partijen zijn vakkundig buiten de deur gehouden.

    Wat men m.b.t. huizen gemakshalve vergeet, is dat het ook onderhouden moet worden, verzekerd moet zijn, er OZB over betaald moet worden, enz. Huurders hebben al deze kosten niet, maar daar gaat men aan voorbij. De auto was al een melkkoe, vastgoed is een nieuwe melkkoe. Graaien! Het zijn simpelweg jaloeziebelastingen. De (r)overheid gooit veel te veel geld over de balk aan onzinnige dingen (zoals bv. klimaat) en dat moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.

    Nederlanders komen nooit in opstand, dat zit niet in de aard van het beestje. Pas was er wat ophef over boeren die protesteerden, maar ik vind die boeren juist bijzonder mild. In bijvoorbeeld Frankrijk zouden boeren acties voeren die vele malen verdergaan. Ophef over een paar boeren bij een minister voor de deur. De boeren kwamen in haar privédomein. Terecht zie een boer dat zij hen ook juist privé keihard raakt. Politici mogen Nederlanders met ambitie kapotmaken, maar ze willen zelf niet lastiggevallen worden. Humor!

    Nederland is geen land voor mensen met ambitie. Het wordt steeds moeilijker om hier iets op te bouwen. Als je iets hebt (bijvoorbeeld vermogen opbouwt), dan vindt een ander daar iets van, meestal willen ze het dan afpakken. Tja...jaloezie.

    Je wordt hier continu getart door doorgeslagen regelgeving en belastingdruk.
    Ga toch weg man. Ik betaal netto aan rente lasten nog geen vierhonderd euro in de maand voor mijn woning. Mocht ik die hut ga verhuren pak je 2.5-3K per maand. Oh, en in 2014 gekocht, ik zal je niet lastig vallen met de overwaarde die ik heb (Amsterdam).

    Ik - en vele huizenbezitters met mij - hebben totaal geen reden tot klagen.
  2. Vertigo63 2 september 2022 14:09
    quote:

    TimothyF schreef op 2 september 2022 10:48:

    [...]

    In China wordt bezit niet afgestraft. Ga gerust eens kijken in een Chinese stad.

    Overigens heb je als eigen woning- en vermogen-bezitter toch gvd geen klagen in dit land? Ik vind dat ik als werknemer veel harder wordt 'aangepakt', en dan nog, dan heb ik het nog steeds erg goed.
    Ik bezit mijn woning (nog) niet. Ik betaal een afgesproken bedrag over mijn hypotheek die op dat moment prima bij mij inkomen paste. Maar in de afgelopen jaren is met name de WOZ waarde sky high gegaan. Dat is een fictieve waarde toegekend via vergelijking met andere verkochte huizen in de omgeving. Ik heb op dit moment geen enkel voordeel van die waarde. Sterker nog, deze kost mij alleen maar geld. Als er nu over allerlei zog. bezit belasting geheven gaat worden zal ik dat ergens vandaan moeten halen en zolang ik mijn huis niet verkoop zal dat uit andere middelen dan de evt. winst op die verkoop moeten komen.
    Belasting over werkelijk behaald rendement, ook bijvoorbeeld uit aandelen, kan ik nog enigszins begrijpen. Over uit de lucht gegrepen bedragen niet.
  3. Warren Buffet Fan 2 september 2022 15:09
    Georgie, Portugal, Oost-Europese landen, Chili, Midden-Amerika. Veel wat minder rijke landen ontvangen rijke Westerse emigranten die hun eigen geld meenemen, met open armen zonder ze kaal te plukken met exorbitante belastingen wat nu in Nederland geïmplementeerd lijkt te gaan worden.

    Youtube maar even op Nomad Capitalist
  4. Warren Buffet Fan 2 september 2022 15:13
    Schandalig dat Nederlandser die jaren hard gewerkt hebben en daar 50% inkomsten belasting over betaald hebben nu over hun verworven bezittingen, waar ze bij aanschaf ook nog 21% BTW over geheven werd, nu jaarlijks veel moeten gaan betalen over hun eigen bezit. Zeker voor diegenen die geheel afgelost hebben. Particulier prive bezit lijkt af gedaan te hebben voor dit kabinet dat enkel een nog verder groeiende overheid wil. Een kabinet dat, om de kabinetsuitgaven te financieren de burger hun bezittingen wilt ontnemen, zodat ze alle crisissen die ze veroorzaakt heeft met geld kan afkopen.
  5. forum rang 9 objectief 2 september 2022 15:27
    quote:

    Warren Buffet Fan schreef op 2 september 2022 15:13:

    Schandalig dat Nederlandser die jaren hard gewerkt hebben en daar 50% inkomsten belasting over betaald hebben nu over hun verworven bezittingen, waar ze bij aanschaf ook nog 21% BTW over geheven werd, nu jaarlijks veel moeten gaan betalen over hun eigen bezit. Zeker voor diegenen die geheel afgelost hebben. .
    Het bovenstaande is een suggestief verhaal dat niet klopt
    Burgers zeggen allemaal dat ze hard gewerkt hebben, maar dat is voor de meesten totaal niet het geval. Nederlanders werken heel weinig in vergelijking met de andere Europeanen.
    En 50% inkomstenbelasting is nog grotere onzin; als je 25% zou zeggen kwam je dichter in de buurt.
  6. GrandmasterC 2 september 2022 22:30
    quote:

    D_invest schreef op 2 september 2022 10:20:

    Het lijkt wel communisme, voor ieder die teveel bezit wordt afgestraft. Misschien toch maar emigreren naar een communistisch land. Eentje die aanmoedigd om wel eigen huis en bezittingen te hebben.

    China? Anyone?
    Ga dan lekker naar China. Grote kans dat jouw stad in lockdown gaat na een coronabesmetting. Dan mag je een paar weken
    niet naar buiten. Leuk?

    Protesteer niet tegen de overheid en wees geen moslim (Oeigoeren zijn dat) want dan ga je vaak naar een heropvoedingskamp waar ze ook martelen, verkrachten en mensen dwingen om schuldigverklaringen te tekenen.

    Waarom dacht je dat de mensen in Hong Kong ervan balen dat China daar nu de baas is?
  7. GrandmasterC 2 september 2022 22:34
    quote:

    objectief schreef op 2 september 2022 15:27:

    [...]

    Het bovenstaande is een suggestief verhaal dat niet klopt
    Burgers zeggen allemaal dat ze hard gewerkt hebben, maar dat is voor de meesten totaal niet het geval. Nederlanders werken heel weinig in vergelijking met de andere Europeanen.
    En 50% inkomstenbelasting is nog grotere onzin; als je 25% zou zeggen kwam je dichter in de buurt.
    Jij verdient zeker niet veel meer dan het minimumloon, vroeger had je zelfs 72% belasting in de hoogste schijf, dat is gelukkig nu wel lager, maar met een hoger inkomen kom je nu ook al gauw op 40-45%.
  8. forum rang 9 objectief 3 september 2022 08:17
    quote:

    GrandmasterC schreef op 2 september 2022 22:34:

    [...]

    Jij verdient zeker niet veel meer dan het minimumloon, vroeger had je zelfs 72% belasting in de hoogste schijf, dat is gelukkig nu wel lager, maar met een hoger inkomen kom je nu ook al gauw op 40-45%.
    Dan wordt het hoog tijd om een specialist je financien te laten doen!!
  9. Deboer 4 september 2022 12:48
    Wat een afgrijselijke plannen, ze drukken zo de laatste groepen die het hoofd nog boven water hebben ook de crisis in. Ik vindt het gewoon Ethisch niet verantwoord dat je een maatregel neemt die mensen zo erg treft. En ze daar niets aan kunnen doen, je koopt een huis niet voor een jaartje, je moet kunnen vooruitzien op de uitgaven. Met zo'n advies kun je dat dus niet. Ik hoop ter harte dat dit advies wordt genegeerd
  10. forum rang 9 objectief 4 september 2022 15:18
    quote:

    Deboer schreef op 4 september 2022 12:48:

    Wat een afgrijselijke plannen, ze drukken zo de laatste groepen die het hoofd nog boven water hebben ook de crisis in. Ik vindt het gewoon Ethisch niet verantwoord dat je een maatregel neemt die mensen zo erg treft.
    De Overheid komt miljarden tekort en wat is het logischer dat bij een groep te halen, die de afgelopen decennia het meest van dezelfde Overheid hebben geprofiteerd. Is het leuk voor ons als eigen woning bezitter: nee, maar wel heel verstandig.
  11. forum rang 9 objectief 12 september 2022 15:54
    quote:

    GoldenRobbie schreef op 2 september 2022 11:27:

    Rutte is niet alleen de langst zittende Min Pres, maar vooral ook de slechtste OOIT!
    Dat geldt niet voor de eigen woning bezitters, burgers met hypotheek, beleggers, boeren, gepensioneerden en vermogenden.
    Voor de rest heb je gelijk. Dat ze niettemin hopen dat ze steeds rijker worden, is niet zo vreemd, (maar dat zit er niet in, toch zeker niet door andere politieke partijen)
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links