Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel INPOST AEX:INPST.NL, LU2290522684

  • 15,120 19 apr 2024 16:25
  • -0,390 (-2,51%) Dagrange 15,000 - 15,340
  • 141.617 Gem. (3M) 435,8K

Forum InPost geopend

4.994 Posts
Pagina: «« 1 ... 219 220 221 222 223 ... 250 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Nio 31 augustus 2022 22:41
    Het zal allemaal iets minder zijn, daar zijn de bekende redenen voor, het jaar 2022 zelf zal een groter verlies opleveren dan 2021, ben benieuwd naar hoe Frankrijk nu gaat, naar de concurrenten in Polen en vooral of ze outlook handhaven, denk dat het morgen aan begin flink heen en weer gaat maar waar het gaat eindigen, ik hoop er maar het beste van...
  2. forum rang 4 JvH 1 september 2022 08:00
    InPost blijft hard groeien
    Door ABM Financial News op 1 september 2022 07:08 | Views: 1.090

    InPost blijft hard groeien
    Beeld: InPost
    (ABM FN-Dow Jones) InPost heeft over het tweede kwartaal bijna een verdubbeling van de omzet geboekt, net als over het eerste kwartaal, terwijl het aangepaste EBITDA-resultaat sneller steeg dan een kwartaal eerder. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van het Poolse kluisjesbedrijf met een notering op het Damrak.

    De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 98 procent tot 1,70 miljard zloty, omgerekend circa 360 miljoen euro, dankzij een sterke groei in Polen en groeiend marktaandeel in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

    - Advertentie -

    De vergelijkbare omzet, exclusief de overname van Mondial Relay, steeg 23 procent tot 1,05 miljard zloty.

    Het aangepaste EBITDA-resultaat steeg met 41 procent tot 511 miljoen zloty, dankzij de uitbreiding van het netwerk die de inkomsten sneller liet stijgen dan de kosten. Exclusief overnames verbeterde het resultaat met 12 procent tot 408 miljoen zloty.

    De volumes groeiden in Polen met 20 procent, in een markt die naar schatting zo'n 7 procent groter werd, stelde InPost. In Frankrijk kromp de markt zo'n 24 procent, terwijl het volume van InPost in deze markt 7 procent steeg.

    In het VK gingen de volumes met 225 procent omhoog, terwijl de markt met 7 procent kromp.

    Outlook

    InPost handhaafde de verwachtingen voor de volumes en marges dit jaar, op basis van het groeiende marktaandeel. Het bedrijf is vol vertrouwen dat die groei zal aanhouden, hoewel het economische klimaat en de lagere consumentenbestedingen de volumegroei van de sector en ook de marges onder druk kunnen zetten.

    Bron: ABM Financial News
  3. Nio 1 september 2022 08:26
    Het leest lekker weg, dat de omzet groeit is logisch, de outlook blijft gehandhaafd, mooi maar met een kanttekening omzet, groei volumes en ( aangepaste ) ebita en alles in zloty, voor ons als liefhebbers zo op het eerste gezicht een mooie stijging vandaag. Wat de echte kenners er van vinden hoop ik nog te mogen lezen vandaag, koers van nu is te laag....
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 september 2022 08:37
    Waar zit de bodem?

    Het kan goed zijn dat dit lot InPost bespaard blijft, in ieder geval voor de komende kwartalen. Maar het is duidelijk dat de webwinkelmarkt in Polen nu erg concurrerend aan het worden is. In die wereld van lage marges persen webwinkels graag de laatste euro uit leveranciers, terwijl de klant koning is en gratis kan bestellen.

    Op een K/W-verhouding van meer dan 100, is de ‘downside’ naar onze schatting een slordige 80%. Er zit weliswaar nog veel groei in het vat omdat Polen een groeiende markt is voor pakketbezorging, maar de marges kunnen nog flink eroderen. Als InPost de omzet weet op te voeren naar PLN 5mrd (verviervoudiging t.o.v. 2019) dan zit de EBIT met een operationele marge van 10% (hoger dan de 7,5% van UPS) op zo’n €110mln. PostNL zit op een EBIT van €245mln en krijgt daar een beurswaarde van €1,8mrd voor terug. Dat steekt schril af bij de beurswaarde van €7,5mrd van InPost. De netto schuldenlasten van beide bedrijven zijn ongeveer gelijk.

    Hoe we ook rekenen, als de marges bij InPost naar beneden gaan, is een glijbaan van 80% van de koers realistisch. Deze mogelijke trend zal zich het makkelijkst manifesteren als de groei vertraagt, en dat zou zomaar dit jaar al kunnen zijn, wanneer alle gevaccineerde consumenten zich weer in winkels durven te begeven. De kwartaalcijfers over het tweede, derde en vierde kwartaal van dit jaar zijn in onze ogen belangrijke momenten waarop het aandeel InPost onder druk kan komen te staan. Het eerste moment waarop het bedrijf wellicht een outlook zal publiceren is bij de jaarcijfers op 30 maart. De update over het eerste kwartaal is op 19 mei.

    Handelen in InPost kan via CFD’s van IG.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 september 2022 08:39
    De vraag is wat InPost écht kan laten instorten. Wij denken dat gevaar niet ligt in concurrenten zoals DHL die het model gaan overnemen, maar van iets veel eenvoudigers: het ‘Poolse Bol’ als dat standaard gratis gaat bezorgen boven een bepaald orderbedrag. Dat moment komt echter al dichterbij, en hangt samen met de komst van Amazon naar Polen. Als de marges zakken naar het niveau van concurrenten, denken we dat er nog 80% van de huidige koers af kan.
    Poolse webwinkels

    Zoals we eerder schreven, is InPost zeer afhankelijk van Poolse webwinkels. Allegro is de grootste webwinkel van Polen en deze is ook goed voor grofweg de helft van de omzet van InPost. De reden dat de kluisjes van InPost zo goed lopen, is dat consumenten zelf de bezorgoptie kunnen kiezen en ook een verschillende prijzen betalen voor de diverse bezorgopties. De kluisjes van InPost zijn vaak de goedkoopste bezorgoptie vanuit de optiek van de consument, en dat verklaart de stevige groei van het bedrijf.

    De onderstaande grafiek is afkomstig uit het prospectus van InPost en laat zien dat ‘goedkoopste bezorgoptie’ de belangrijkste reden is voor consumenten om voor de kluisjes (APM) te kiezen. De snelheid is voor 76% van de consumenten ook belangrijk, en dat zegt wellicht meer over de trage bezorgdiensten in Polen, dan over de snelheid van kluisjes.

    Amazon is sinds maart actief met een Poolse website en kent al gratis bezorging voor orders vanaf 100 PLN (22 euro). Allegro zet in op ‘Smart!’, een abonnement waarmee consumenten al vanaf 9 of 18 euro gratis kunnen bezorgen. Momenteel heeft Allegro een actie lopen waarmee consumenten Smart mogen proberen en vijf keer gratis kunnen laten bezorgen. Wel geldt voor zowel Amazon als Allegro dat, wanneer de bezorging niet gratis is, de consument een kleine euro kan besparen door te kiezen voor bezorging aan een kluis in plaats van aan huis.

    De trend is duidelijk: gratis bezorging wordt de norm en consumenten worden aangemoedigd om voor hoge bedragen te bestellen.
    Het gevaar van gratis bezorging

    Hier wringt de schoen voor InPost. Want als consumenten kunnen kiezen voor gratis bezorging, waarom zouden ze dan nog hun huis verlaten om pakketjes op te pikken? Uit het aangehaalde onderzoek onder Poolse consumenten blijkt dat de lagere prijs de belangrijkste reden is om voor de kluisjes te kiezen. Hierin schuilt ook de reden dat de kluisjes in andere landen niet zo goed werken: verschillende bezorgopties kosten er voor consumenten vaak hetzelfde.

    Een ander gevaar is dat naarmate webwinkels, zoals Allegro, InPost uit eigen zak betalen voor de (gratis) bezorging, zij zelf meer prijsgevoelig worden. Hierdoor kunnen webwinkels erg actief een beter tarief onderhandelen dan wanneer de consument zelf bestelt. Allegro ziet ook dat InPost een bijzonder hoge marge behaalt en weet dat InPost meer afhankelijk is van Allegro dan andersom. Onze verwachting is dat de marges van Allegro op termijn dichter naar die van PostNL bewegen, waar we al jaren zien dat volumegroei op korte termijn leidt tot een hogere winst, maar uiteindelijk ook tot een lagere brutomarge omdat de hogere efficiëntie de concurrentie ook op scherp zet.

    www.ig.com/nl/nieuws-en-trading-ideee...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 september 2022 09:02
    quote:

    Rentenier schreef op 1 september 2022 08:57:

    Ik heb een vraag aan jullie, maar misschien is het een domme vraag:

    Is er een kans dat Inpost ooit PostNl gaat overnemen?
    Of zal het eerder omgekeerd zijn?
    Of zullen de 2 bedrijven elkaar met rust laten en niks met elkaar te maken willen hebben?
    Dat laatste.
  7. forum rang 6 limomilo 1 september 2022 09:32
    Twee zaken zijn jammer
    1.De koers was te ver doorgezakt, afgelopen weken.
    2.Vandaag bloedrode dag.
    Ik zie in Inpost een ideale overname kandidaat voor bedrijven als Amazon etc. om zich snel op deze markt te storten.
    Verder is het typisch Zwarte Ridder (lees IEX) om lekker negatief te rapporteren d. m. v. oude berichten. Notabene berichten van Maart 2021, deze zijn allang achterhaald.
4.994 Posts
Pagina: «« 1 ... 219 220 221 222 223 ... 250 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Pools InPost groeit stevig door

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links