Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Solar power...

6.114 Posts
Pagina: «« 1 ... 285 286 287 288 289 ... 306 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:29
    Utrecht wil 3 keer zoveel zonnepanelen: gemeente stelt adviseur netcongestie aan

    In 2030 wil de gemeente Utrecht 3 keer zoveel zonne-energie opwekken. Voor kleine daken wordt een groei voorzien van 80 gigawattuur ten opzichte van 2020 en voor grote daken een groei van 123 gigawattuur.

    ‘Als gemeente blijven we zonne-energie op kleine en grote daken stimuleren. Bij kleine daken gaan wij VvE’s, eigenaren van monumentale woningen en huiseigenaren met een kleine beurs extra ondersteunen’, duidt wethouder Lot van Hooijdonk. ‘Bij grote daken richten we ons op bedrijfsdaken en de ontwikkeling van solar carports. Tegelijkertijd zien we dat het huidige elektriciteitsnet vol raakt en netbeheerders hard werken aan het verzwaren van het net. In Utrecht gaan we daarom aan de slag met een aantal innovatieve pilots waarbij de opgewekte energie ter plekke wordt gebruikt of we die slim opslaan.’

    Voor meer, zie link:

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  2. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:36
    ENCAVIS koopt nog eens 3 zonneparken van BayWa en GroenLeven

    Wind- en zonneparkbeheerder ENCAVIS heeft 3 zonneparken in Nederland met in totaal een vermogen van 48 megawattpiek. De zonneweides worden overgenomen van BayWa en GroenLeven.

    ‘De overname van deze 3 zonneparken van BayWa r.e. breidt onze opwekcapaciteit in Nederland uit tot 228 megawattpiek’, duidt Mario Schirru, chief investment officer en chief operating officer bij ENCAVIS. ‘We profiteren niet alleen van de langlopende gegarandeerde teruglevertarieven in Nederland, maar ook van mogelijk hogere elektriciteitsprijzen.’

    14, 31 en 3 megawattpiek
    De zonneparken in Dokkum, Lemsterhoek en Hoogengraven hebben een vermogen van respectievelijk 14, 31 en 3 megawattpiek. Alle projecten zijn gerealiseerd met SDE+-subsidie. Zonnepark Hoogengraven is sinds juni 2020 operationeel en zonnepark Dokkum sinds afgelopen juli 2022. Ook de netaansluiting voor zonnepark Lemsterhoek wordt naar verwachting binnenkort afgerond.

    BayWa r.e. zal aan ENCAVIS langetermijnexploitatie- en onderhoudsdiensten blijven leveren voor de zonneweides.

    3,3 gigawattpiek
    Als een van de grotere Europese independent power producers verwerft en exploiteert ENCAVIS zonneparken en windparken op land in 11 Europese landen.

    De totale productiecapaciteit van ENCAVIS bedraagt momenteel ongeveer 3,3 gigawatt(piek).

    Eerder
    1 februari 2022
    ENCAVIS sluit 2 zonneparken in Hijken en Schaapsdijk aan op stroomnet
    16 november 2021
    ENCAVIS koopt 5 zonneparken van Statkraft in Nederland
    9 februari 2021
    Impax verkoopt zonnepark Vlagtwedde aan Encavis en Duits pensioensfonds

    Door Marco de Jonge Baas

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  3. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:38
    Nieuwe stroomcrisis China: fabrikanten verlagen productie van zonnepanelen

    Vanwege de ergste droogte in meer dan een halve eeuw tijd heeft de provincie Sichuan in China industriële bedrijven op rantsoen gezet en de hoogste fase van alertheid geactiveerd. Onder meer JinkoSolar is getroffen.

    Afgelopen najaar werden in tientallen provincies in China fabrikanten van silicium, wafers, zonnecellen en zonnepanelen door stroombeperkingen in de problemen gebracht. Waar die problemen zich dit jaar nog niet voordeden, is dat nu door extreme droogte in de Chinese provincie Sichuan wel het geval. De uitzonderlijke hitte van meer dan 40 graden Celsius en droogte heeft de energieproductie van waterkrachtcentrales fors doen teruglopen.

    1961
    ‘Sichuan wordt geconfronteerd met de hoogste temperaturen en de ergste droogte van de afgelopen 60 jaar’, duidt Morgan Stanley-analist Simon Lee in een onderzoeksrapport waarover persbureau Bloomberg beschikt. De regenval langs de Yangtze-rivier is sinds juli 45 procent lager dan normaal en bevindt zich op het laagste niveau sinds 1961.

    De piekvraag naar elektriciteit is in Sichuan volgens lokale autoriteiten gestegen tot 65 gigawatt, een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Tegelijkertijd is de dagelijkse opwekking van waterkracht met 51 procent gedaald en staat het reservoirniveau op 1,2 miljard kubieke meter water, een daling van 4 miljard kubieke meter ten opzichte van vorig jaar. De extreme weersomstandigheden en stroombeperkingen zouden volgens investeringsbank Goldman Sachs het grootste risico vormen voor de rijsttoevoer, gevolgd door aluminium en batterijmaterialen. Toch wordt verwacht dat de impact van het stroomtekort op de Chinese economie kleiner zal zijn dan in 2021, toen stroomonderbrekingen meer wijdverbreid waren en de stijgende steenkoolprijzen energiecentrales ontmoedigden om hun productie te verhogen.

    Dichtstbevolkt
    Sichuan vertegenwoordigt minder dan 5 procent van de Chinese economie, maar is wel een van de dichtstbevolkte provincies van China – met een bevolking zo groot als die van Duitsland – en het is een belangrijk productiecentrum voor zonnepanelen en batterijen voor elektrische voertuigen.

    Bloomberg meldt bij monde van Larry Hu, hoofd van China Economics bij Macquarie Securities, dat de provincie Sichuan ongeveer 20 procent van het lithium, 5 procent van het aluminium en 13 procent van het polysilicium produceert dat in China vervaardigd wordt. ‘De aanhoudende stroomrantsoenering kan leiden tot een tijdelijke verstoring van de toeleveringsketen’, aldus Hu. ‘Dat kan zich vertalen in hogere kosten van elektronische producten zoals batterijen voor elektrische auto's, maar de impact zou van korte duur moeten zijn.’

    Toyota en JinkoSolar
    Bedrijven als Toyota en CATL hebben al enkele dagen fabrieken in de regio gesloten. Bloomberg meldt dat ook zonnepaneelfabrikant Jinko Solar 2 van zijn fabrieken in Sichuan op ‘een beschermend niveau’ laat draaien en de productie fors heeft verlaagd. Het is onduidelijk wanneer de fabrieken hun volledige productie kunnen hervatten.

    Sichuan introduceerde afgelopen januari een noodplan voor de energievoorziening. Maatregelen in het plan zijn onder meer het starten van noodaggregaten om eerst aan de stroomvraag van huishoudens, belangrijke gebruikers en regio’s te voldoen en het maximaliseren van de productie van olie, gas en kolen. Volgens het noodplan van Sichuan stelt een ‘noodrespons’ van niveau 1 de provincie in staat om hulp te zoeken bij de staatsraad om de crisis te beheersen, en verhoogt het de frequentie van communicatie tussen energieleveranciers en de provinciale overheid.

    Onzeker
    JinkoSolar meldt dat de lokale overheid sinds 15 augustus provinciebrede stroomrantsoeneringsmaatregelen heeft opgelegd om het stroomtekort in de regio te verminderen. Als gevolg van deze maatregelen is de productiecapaciteit van de fabrieken van JinkoSolar in de provincie tijdelijk aangetast.

    ‘We houden de situatie actief in de gaten en hebben verschillende maatregelen geïmplementeerd om de negatieve impact van de stroomrantsoenering op de bedrijfsvoering en financiële prestaties te minimaliseren, inclusief het laten overnemen van de productie door de andere productiefaciliteiten.’ Het bedrijf benadrukt daarbij dat onzeker blijft hoe lang de energierantsoeneringsmaatregelen zullen aanhouden en wanneer de productiefaciliteiten van JinkoSolar in Sichuan de volledige productie kunnen hervatten.

    Eerder
    23 augustus 2022
    China houdt hart vast voor nieuwe lockdowns door grote uitbraak coronavirus
    Door Edwin van Gastel

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  4. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:40
    Ondernemers in Schiedamse zeehavens plaatsen 3.000 zonnepanelen

    15 ondernemers in de Schiedamse zeehavens investeren 2,4 miljoen euro in de verduurzaming van hun bedrijven met onder meer de plaatsing van 3.000 extra zonnepanelen en 1.000 led-lampen.

    De investeringen van de ondernemers betekenen dat er ruim 1.500 zonnepanelen op de daken op bedrijventerrein Wilhelminahaven bij komen. Daarnaast komen er nog eens ruim 1.500 extra zonnepanelen op bedrijventerrein Vijfsluizen.

    Meer dan 10.000 zonnepanelen
    Deze komen bovenop de ruim 7.500 zonnepanelen die al op de bedrijfsdaken liggen. Daarmee komt het totaal aantal zonnepanelen in de havens uit op meer dan 10.000 stuks.

    Daarnaast wordt ingezet op aardgasvrij verwarmen met 2 verschillende technieken. Eén bedrijf kiest voor een warmtepomp en een tweede bedrijf gaat over op infraroodpanelen.

    400.000 euro subsidie
    De gemeente Schiedam en de Ondernemersvereniging SchiedamHavens hebben de contacten tussen de ondernemers gelegd en de collectieve subsidie aangevraagd. Dit doet de gemeente als onderdeel van het beleid dat ervoor moet zorgen dat Schiedam in 2050 CO2-neutraal is.

    De samenwerking tussen de ondernemers is mede tot stand gekomen dankzij gemeente Schiedam en de Ondernemersvereniging SchiedamHavens. De 15 ondernemers krijgen een provinciale subsidie van 400.000 euro. Ondernemersvereniging SchiedamHavens heeft bij de provincie Zuid-Holland 2 subsidies aangevraagd van ieder 200.000 euro. Voor de Wilhelminahaven is de subsidie inmiddels toegekend.

    De provincie subsidieert 20 procent van de kosten als ten minste 5 ondernemers op hetzelfde bedrijventerrein tegelijkertijd investeren in duurzaamheid. Dat is gelukt op Vijfsluizen, waar 10 ondernemers samen 1,3 miljoen euro investeren en ook in de Wilhelminahaven waar 5 ondernemers samen 1,1 miljoen euro investeren in duurzaamheid. Eerder kregen ondernemers in de ’s-Gravelandsepolder deze zelfde provinciale subsidie. Zij kregen 96.000 euro en plaatsen 1.500 zonnepanelen op de daken van het bedrijventerrein.

    Door Edwin van Gastel

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  5. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:45
    Meyer Burger breidt productiecapaciteit zonnepanelen versneld uit naar 3 gigawattpiek

    Meyer Burger breidt de productie van zonnepanelen in Europa en Amerika versneld uit naar 3 gigawattpiek. Dat is onder meer het gevolg van het voornemen van president Biden om te investeren in binnenlandse productie.

    Meyer Burger meldt bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers een bindende overeenkomst te hebben getekend met de Amerikaanse projectontwikkelaar D.E. Shaw Renewable Investments (DESRI) voor de levering van minimaal 3,75 gigawattpiek aan zonnepanelen. Deze zullen gebruikt worden voor grootschalige zonneparken en tussen 2024 en 2029 uitgeleverd worden vanuit Meyer Burgers Amerikaanse fabriek.

    Eerder dan gepland
    Om te voldoen aan de grote vraag in de markt voor dakgebonden zonnepaneelinstallaties en om te voldoen aan de leveringsovereenkomst met DESRI, stelt Meyer Burger dat de productiecapaciteit eerder dan gepland moet worden uitgebreid. Het bedrijf is met name van plan om de productie in Goodyear in de Amerikaanse staat Arizona fors uit te breiden tot 1 gigawattpiek voor de utiliteitsmarkt evenals een extra 0,5 gigawattpiek voor het Amerikaanse zonnedakensegment.

    De Inflation Reduction Act waarmee de Amerikaanse president Joe Biden de binnenlandse productie gaat stimuleren, betekent volgens Meyer Burger voor het bedrijf aanzienlijke financiële steun. Het bedrag van de belastingvermindering voor elk geproduceerd zonnepaneel zou 0,07 dollar zijn, vermenigvuldigd met het nominale vermogen van het zonnepaneel. Om de productie uit te kunnen breiden, wil de fabrikant in de komende maanden extra kapitaal ophalen.

    3 gigawattpiek
    De resultaten voor de eerste helft van 2022 weerspiegelen volgens het bedrijf de succesvolle vestiging van het bedrijf op de markt voor premium zonnepanelen, evenals de opvoering van de bestaande productie en de voortdurende uitbreiding ervan.

    In Europa wordt in Thalheim en Freiberg 1,4 gigawattpiek aan productiecapaciteit voorbereid voor zonnecellen en zonnepanelen. Daarvan is momenteel 400 megawattpiek operationeel en de rest van de productiecapaciteit komt stapsgewijs online. In 2024 moet de gecombineerde productiecapaciteit in Europa en het Amerikaanse Arizona vervolgens uitkomen op 3 gigawattpiek.

    Kalenderjaar

    Verwachte productie

    2022

    320-370 megawattpiek

    2023

    1.000-1.200 megawattpiek

    2024

    3.000 megawattpiek

    Eerder
    18 augustus 2022
    Meyer Burger gaat Europese wafers kopen voor productie van zonnecellen
    9 augustus 2022
    Meyer Burger verwacht in 2022 en 2023 minder zonnepanelen te produceren
    2 mei 2022
    Meyer Burger gaat productie zonnepanelen met 400 megawattpiek verhogen

    Door Els Stultiens

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  6. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:55
    De harde cijfers | Vlaamse bedrijven krijgen subsidie voor 103 megawattpiek zonnepanelen

    Vlaanderen heeft 362 bedrijven en organisaties subsidie toegekend voor de realisatie van 103,42 megawattpiek aan zonnepanelen. Deze week in ‘De harde cijfers’ een analyse van de tweede call groene stroom van 2022.

    Voor de tweede call groene stroom van dit kalenderjaar werden 386 aanvragen ingediend bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Zij vroegen samen 10.479.637,76 euro subsidie aan, terwijl er slechts 10 miljoen euro beschikbaar was.

    Recordhoeveelheid
    Op basis van de plaats in de rangschikking is door VEKA het gevraagde steunbedrag toegewezen aan de winnaars tot het beschikbare budget opgebruikt is. 362 aanvragen kregen een goedkeuring voor steun, samen goed voor 8.817.649,97 euro aan subsidie en een vermogen van 103,42 megawattpiek.

    In onderstaande grafieken is te zien dat daarmee voor een recordhoeveelheid subsidie is toegekend aan zonnepaneelprojecten; een logisch gevolg, omdat in vorige subsidierondes slechts 5 miljoen euro subsidie beschikbaar was.

    Voor meer, zie de link:

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  7. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 09:58
    Project van de week | 5.770 zonnepanelen voor Somerense fabrikant van deursystemen

    In de rubriek ‘Project van de week’ schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week de in het Brabantse Someren gevestigde fabrikant van deursystemen Berkvens.

    ‘Net als vele andere bedrijven werd Berkvens automatisch benaderd door aanbieders van zonnepanelen om de daken van hun fabrieken en kantoren van zonnepanelen te voorzien’, opent Mark Meijer van Energy Indeed het gesprek.

    SDE
    Meijer staat al sinds 2011 bedrijven en overheden bij met advies in de realisatie van zonnepanelen. ‘Berkvens had via de toenmalige SDE-regeling in de subsidieronde van 2017 een beschikking weten te verkrijgen voor zonnepanelen. Ik heb het bedrijf bijgestaan met een offertetraject waarbij de verschillende marktpartijen een bieding hebben uitgebracht. Ecorus is uit dat offertetraject als winnaar naar voren gekomen. Zij hebben het zonnestroomsysteem aangelegd met een vermogen van 2,4 megawattpiek en exploiteren het project in de vorm van een leaseconstructie.’

    De zonnedaken van Berkvens in cijfers

    Fabrikant zonnepanelen: JA Solar

    Aantal zonnepanelen: 5.770 stuks

    Kenmerken zonnepanelen: kristallijn siliciumzonnepanelen met 144 gehalveerde zonnecellen en een vermogen van 410 wattpiek per stuk

    Omvormers: 18 Huawei SUN2000-omvormers

    Overige systeemcomponenten: montagesysteem Van der Valk Solar Systems

    Installateurs: Ecorus (DC-gedeelte) en SPIE (AC-gedeelte)

    www.youtube.com/watch?v=b5GsLYhVBAI&a...

    75 procent
    Berkvens, marktleider in binnendeuren en kozijnen, maakt voor zijn elektrische installaties al jaren gebruik van de diensten van SPIE. Daarbij houdt SPIE ook toezicht op de veiligheid en kwaliteit van de elektrische installaties, middels een service level agreement (sla-)contract. Het bedrijf heeft daarom ook de aansluiting van de zonnepanelen op het stroomnet verzorgd, te weten via 4 van de 7 aanwezige transformatoren.

    De zonnepanelen zullen jaarlijks goed zijn voor ongeveer 75 procent van de elektriciteitsbehoefte van Berkvens. Piet Vinken, accountmanager bij SPIE, hierover: ‘Als we de organisatie in 100 procent groene stroom willen voorzien, moeten we de opgewekte zonnestroom die in het weekend op de daken wordt verzameld, zien op te slaan. We zijn daarom nog met een plan bezig om de weekend-energie zo goed mogelijk te gebruiken en zelfs op te slaan, zodat deze gedurende de productietijden beschikbaar is.’

    Door Els Stultiens

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  8. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 10:01
    SolarEnergyWorks gaat in Griekenland 500 megawattpiek aan zonneparken bouwen

    Het Nederlandse SolarEnergyWorks gaat in het midden van Griekenland in de regio Thessalië 2 grondgebonden zonneparken bouwen. De zonneweiden hebben samen een vermogen van ruim 500 megawattpiek.

    Dat de energietransitie om een Europese aanpak vraagt, was voor de Utrechtse projectontwikkelaar in 2019 aanleiding om binnen zijn Europese netwerk te zoeken naar kansen over de landsgrenzen heen.

    Netcapaciteit
    Dit resulteerde in de start van een samenwerking met 2 Griekse bedrijven: AFA Group en MGD Energy. Samen met Christos Syrikelas van AFA Group en Panagiotis Mourtopallas van MGD Energy richtte SolarEnergyWorks een joint venture op.

    De joint venture heeft inmiddels voor het grootste project van 303 megawattpiek een omgevingsvergunning verkregen. Ook voor het tweede project, een project van 200 megawattpiek, wordt op korte termijn een vergunning verwacht. Ook dit jaar wordt de allocatie van netcapaciteit verwacht. Beide projecten zullen eind 2025 worden aangesloten op het Griekse stroomnet.

    250.000 huishoudens
    ‘Het combineren van lokale kennis met internationale projectontwikkelingsexpertise en netwerk is de sleutel tot het succes van onze samenwerking’, stelt Tom van Dorp, chief executive officer van SolarEnergyWorks. ‘De Griekse markt biedt een interessante diversificatiemogelijkheid voor ons bedrijf en met een instraling van bijna 2 keer die van Noord-Nederland en meer ruimte is dit een perfecte locatie voor zonne-energie.’

    Met meer dan 500 megawattpiek aan geplande capaciteit genereren de 2 zonneparken straks voldoende energie voor 250.000 Griekse huishoudens, meer dan alle huishoudens in de stad Utrecht in een kalenderjaar verbruiken.

    Door Els Stultiens

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  9. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 10:04
    Salderingsregeling | Vattenfall verhoogt na kritiek Consumentenbond terugleververgoeding met 140 procent

    Energiebedrijf Vattenfall heeft besloten de terugleververgoeding voor zonnepaneleneigenaren die netto meer zonne-energie terugleveren dan ze gebruiken met 140 procent te verhogen tot 16,8 eurocent per kilowattuur.

    Een consument met zonnepanelen die op jaarbasis meer stroom teruglevert dan van het energiebedrijf afneemt, is netto een energieleverancier. Voor de overtollige zonne-energie krijgt de consument een terugleververgoeding.

    ‘Redelijk’
    Uit onderzoeken van de Consumentenbond bleek de afgelopen maanden dat die terugleververgoeding bij veel energiebedrijven te laag is. De hoogte van de terugleververgoeding is niet wettelijk vastgelegd, maar moet wel ‘redelijk’ zijn. De Consumentenbond gaat in zijn onderzoek daarom uit van een teruglevertarief van 70 procent van het kale leveringstarief.

    Vattenfall was in het onderzoek van de Consumentenbond een van de slechtst scorende energiebedrijven, omdat het teruglevertarief in verhouding tot het kale stroomtarief slechts 13 procent bedroeg. Het energiebedrijf heeft de kritiek ter harte genomen en past per 1 september de terugleververgoeding aan.

    Sterke stijging
    ‘Onze terugleververgoeding is al lang 7 eurocent per kilowattuur en jarenlang was dit een meer dan redelijke vergoeding’, aldus Vattenfall in de toelichting op zijn besluit. ‘De hoeveelheid netto-teruglevering was vroeger namelijk relatief beperkt. Er was geen aanleiding om de vergoeding aan te passen. Nu is de situatie anders: de hoeveelheid netto-teruglevering is sterk toegenomen door de groei van het aantal zonnepanelen op daken. Vorig jaar overwogen we een verlaging van de vergoeding, maar door de sterke stijging van de marktprijzen is dit nu een verhoging geworden.’

    Bekijk hier welke thuisbatterijen er te koop zijn in de Benelux.

    Eerder
    8 augustus 2022
    Consumentenbond: eigenaren zonnepanelen krijgen nog steeds te weinig betaald voor overtollige stroom
    5 mei 2022
    ‘Helft energiebedrijven betaalt te weinig voor overtollige stroom zonnepanelen’

    Door Edwin van Gastel

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  10. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 10:14
    Roadmap SEIA: Amerika wil 50 gigawattpiek zonnepanelen produceren in 2030

    De Amerikaanse brancheorganisatie Solar Energy Industries Association (SEIA) heeft de roadmap ‘Catalyzing American Solar Manufacturing’ op weg naar 50 gigawattpiek binnenlandse productiecapaciteit voor zonnepanelen.

    De roadmap bevat de stappen die op korte en lange termijn nodig zijn om de Amerikaanse pv-productie drastisch op te schalen nu de Solar Energy Manufacturing for America Act (SEMA) is aangenomen als onderdeel van de Inflation Reduction Act (IRA). Na de Senaat stemde ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden afgelopen weekeinde voor het klimaatplan van de Democraten en president Biden heeft de wet inmiddels ondertekend waarmee deze van kracht is geworden.

    60 miljard dollar
    De wet voorziet ook in een investering van meer dan 60 miljard dollar om de nationale productie van zonnepanelen, windmolens, batterijen en kritieke mineralen te versnellen. De nu gepresenteerde zonne-energieroadmap is volgens SEIA de eerste in een langere reeks waarmee de brancheorganisatie zich richt op nieuwe kansen en uitdagingen voor de zonne-energie- en energieopslagindustrie. Het volgende rapport zal zich richten op het bouwen van een robuuste Amerikaanse productiebasis voor energieopslag.

    ‘President Biden voert een industrieel beleid dat een nieuw tijdperk van de productie van schone energie zal inluiden’, aldus Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘Onze routekaart is een blauwdruk voor het strategisch groeien van de Amerikaanse toeleveringsketen voor zonne-energie.’

    SEIA hanteert in haar roadmap een doel van 50 gigawattpiek productiecapaciteit over de gehele waardeketen. De routekaart beveelt fabrikanten aan om eerst de downstreamproductie van zonnepanelen te realiseren, zodat er vraag ontstaat naar de binnenlandse productie van ingots, wafers en zonnecellen. De brancheorganisatie benadrukt daarbij dat de opschaling van de productie meerdere jaren in beslag zal nemen, zoals te zien in bovenstaande grafiek.

    Eerder
    15 augustus 2022
    De betekenis van Bidens Inflation Reduction Act voor de Amerikaanse zonne-energiesector

    Door Marco de Jonge Baas

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  11. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 10:17
    Seraphim gaat 1 gigawattpiek zonnepanelen leveren aan Luxemburgs Resolar

    De Chinese fabrikant Seraphim heeft een memorandum of understanding getekend met Resolar uit Luxemburg voor de levering van maximaal 1 gigawattpiek zonnepanelen in 2023.

    Seraphim, opgericht in 2011, heeft tot op heden wereldwijd 14 gigawattpiek aan zonnepanelen uitgeleverd in meer dan 40 verschillende landen. Resolar is een wereldwijde investeerder, ontwikkelaar en epc-contractor en zal de zonnepanelen van Seraphim gebruiken voor projecten die in 2023 gebouwd worden.

    Urgent
    ‘We beschouwen Seraphim als een langetermijnpartner en kijken uit naar de wereldwijde samenwerking’, aldus Luis López Martinez, chief executive officer van Resolar.

    Polaris Li, president van Seraphim, voegt toe: ‘De energietransitie wint in Europa aan snelheid en dat wordt benadrukt door het REPowerEU-plan. We hebben altijd veel belang gehecht aan de Europese markt en dat werpt nu opnieuw zijn vruchten af.’

    Door Els Stultiens
  12. Joni-2 30 augustus 2022 08:23
    Ørsted acquires its first solar project in Ireland

    30.8.2022 08:00:01 CEST | Ørsted A/S | Investor News

    The 65 MW project will be located in Cork and is expected to be operational in 2025.

    Ørsted has completed the acquisition of the Ballinrea solar PV project in Ireland from experienced renewable energy developer Terra Solar. The 65 MW solar project will be located in Cork, the second-largest city in Ireland, and will become Ørsted’s first solar project in the country. Ballinrea Solar Farm is expected to generate enough green energy to power up to 16,000 Irish homes – equivalent to almost every new home to be built in Cork City between now and 2028.

    Kieran White, Vice President of Europe Onshore in Ørsted, says: “The transaction marks a significant milestone as it’s the first Irish solar project acquisition for the company. This project will make a meaningful contribution to Ireland’s national energy target of 80 % renewable electricity by 2030 and to the Irish government’s new 5.5 GW solar target. We’re delighted to work with Terra Solar to accelerate our solar journey in Ireland.”

    Ballinrea Solar Farm will contribute to Ørsted Onshore’s ambition to grow its global portfolio to a ~50:50 wind and solar PV capacity mix towards 2030. With the company’s recent acquisition of Ostwind, Ørsted entered the French and German solar markets, adding to its ambitions to develop a substantial portfolio of solar projects in Spain together with four local partners, announced in June this year.

    Globally, Ørsted has approx. 5 GW of capacity in operation and under construction across onshore wind, solar, and storage, 1.3 GW of which is solar. The company is on track to reach a total of 17.5 GW onshore capacity globally by 2030.
  13. forum rang 10 voda 7 september 2022 09:13
    RWE takes over Polish Solar Developer Alpha Solar

    Strategic Research Institute
    Published on :
    29 Aug, 2022, 5:30 am

    RWE has further strengthened its European renewables business by acquiring Alpha Solar, a Polish photovoltaic development company. With this, RWE takes over a solar project pipeline in Poland with a total capacity of approx. 3 GWac. The acquisition represents a strategic enhancement for RWE and adds to its existing global development pipeline of 10 gigawatts in solar projects. It was agreed to keep confidentiality on the purchase price.

    The acquired pipeline is spread across Poland. The majority of projects are of utility-scale in various stages of development. The maturity of projects ranges from early phase identified opportunities to ready-to-build projects.

    The development platform comes with a team of around 60 professionals with vast experience in the solar sector. Headquartered in Warsaw and supported by three local offices in Inowroclaw, Lódz and Rzeszów, the team has expertise across the entire development process from land acquisition to construction readiness. As part of RWE Renewables, they will work on delivering the existing pipeline of solar projects as well as developing new projects.
  14. forum rang 10 voda 7 september 2022 09:14
    Iberdrola to Commission 1,400 MW of Solar Power in Spain

    Strategic Research Institute
    Published on :
    29 Aug, 2022, 5:30 am

    Iberdrola is consolidating its position as the leading promoter of photovoltaic solar energy, one of the most efficient technologies in the fight against climate change. The company's commitment to the development of this renewable source will allow it to add 1,400 new solar megawatts (MW) in Spain in the coming months. The company is currently executing 12 photovoltaic projects, with a combined installed capacity of 550 MW, half of them located in Extremadura, where Iberdrola is building the Almaraz I and II plants (80 MW), which will be connected to the grid this year, and the Tagus complex in Alcántara, comprising four plants with a total capacity of 200 MW.

    The company is also building six other facilities in Castilla y León and Andalusia using this technology, totalling 271 MW. These are the Villarino plant (50 MW) in Salamanca; the Guillena project (144 MW) in Seville; Cespedera (27 MW) in Cadiz; and Virgen de Aremos III (50 MW) in Palencia. In addition, Iberdrola plans to start construction this year on another six projects that will provide 873 MW of new solar power in four autonomous communities: Ciudad Rodrigo (318 MW) in Salamanca; Fuentes (50 MW), Valbuena (50 MW) and Manantiales (30 MW) in Guadalajara; Peñarrubia (50 MW) in Murcia; and Cedillo (375 MW) in Cáceres.
  15. forum rang 10 voda 7 september 2022 09:18
    Iberdrola Commissioning 100 MW Solar Power in Extremadura

    Strategic Research Institute
    Published on :
    31 Aug, 2022, 5:30 am

    Iberdrola has started to commission two new photovoltaic plants in Extremadura. These facilities, called Majada Alta and San Antonio, are located in the Cáceres town of Cedillo and have a combined capacity of 100 megawatts, enough to supply clean energy to 45,000 households, more than the population of a town like Plasencia.Together, these installations consist of around 250,000 solar panels that will produce 156,000 MWh of electricity per year. An amount that would have required more than 26 million cubic metres of gas to be generated by a combined cycle. The plants will avoid the emission into the atmosphere of 28,000 tonnes of CO2 per year.

    With their commissioning, Iberdrola now operates twenty renewable energy facilities in Extremadura, where it currently has 3,867 MW of installed green power, 47% of which corresponds to the 12 solar plants that the company has in operation in the region.The construction of this project has been a major technological and logistical challenge to ensure the minimum environmental impact on the surroundings of the Tagus International Natural Park, a protected area between Spain and Portugal.

    The company has undertaken a complex solution to jointly evacuate the energy produced by these photovoltaic plants and the almost 500 MW hydroelectric plant also located in the municipality.To avoid using large areas of land, the company has installed an encapsulated substation of only 300 m2, compared to the 10,000 square meters of land usually required for infrastructures of this type. Manufactured in Italy, it had to be transported by ship from Venice to Seville along the waters of the Guadalquivir and, from there, it travelled through Andalusia and Extremadura in large lorries.The substation was inserted in containers placed on a six-metre-deep structure, through which all the cables that distribute the power to the grid are connected. Each of these containers weighs more than 50 tonnes and large overhead cranes were needed to position them without interfering with the four evacuation lines of the hydroelectric power plant.

    This innovative infrastructure will also serve a third 375 MW photovoltaic plant, which will avoid the installation of new evacuation networks, promoting environmental protection and integration into the territory. This facility, backed by the town council and the Cedillo Agrarian Society, is currently being processed by the Ministry for Ecological Transition and the Demographic Challenge. The plant will be located on a communal farm owned by a large part of the residents of Cedillo, who will be able to continue their livestock farming activities.
  16. forum rang 10 voda 7 september 2022 09:20
    RWE Starts Construction of Solar Farm in Badajoz in Spain

    Strategic Research Institute
    Published on :
    1 Sep, 2022, 5:30 am

    RWE is making good progress in expanding its solar business in Spain: having last year kicked-off the construction for two solar farms in the Province of Guadalajara, the company is now realising a ground-mounted photovoltaic plant with a planned capacity of 10 megawatts in south west of Spain. Early construction works for the solar farm Las Vaguadas in the province of Badajozhave already kicked-off. The installation of around 20,000 solar panels is expected to start in late summer on an area of about 21 hectares.

    In addition, RWE is constructing the solar farms Casa Valdes and Puerta del Sol, each with a capacity of 44 MWac. For all three solar projects, RWE is using bifacial high-performance modules. The advantage: the bifacial cells are embedded in a double-sided glass-module by which the solar radiation can be absorbed from both sides – the front and the back of the module. This will help to increase the production. Once all three solar farms are completed in the first quarter of 2023 they will produce enough green electricity to supply the equivalent of 68,000 Spanish homes.
  17. forum rang 10 voda 7 september 2022 09:25
    First Solar to Invest Expand Solar Panel Capacity in US

    Strategic Research Institute
    Published on :
    6 Sep, 2022, 5:30 am

    First Solar has announced plans to invest up to USD 1.2 billion in scaling production of American-made, responsibly-produced photovoltaic solar modules, directly supporting the country’s transition to a decarbonized future and enabling the fight against climate change. The investment is forecast to expand the company’s ability to produce American-made solar modules for the US solar market to over 10 gigawatts DC by 2025.

    As part of its push to scale US production of solar modules, the company intends to build its fourth, fully vertically integrated domestic factory, with an annual capacity of 3.5 GWDC, in the US Southeast. First Solar, the only US-headquartered company among the world’s ten largest solar manufacturers, expects to invest up to $1 billion in the new factory, which, contingent upon permitting and pending approval of various federal, state, regional, and local incentives, is expected to commence operations in 2025.

    Additionally, the company will invest USD 185 million in upgrading and expanding its Northwest Ohio manufacturing footprint, currently the largest vertically-integrated complex of its kind in the Western Hemisphere, by 0.9 GWDC. As part of its plans, First Solar will invest in expanding the capacity of its two operating facilities in Perrysburg and Lake Township, Ohio, by 0.6 GWDC to 3.6 GWDC of annual Series 6 module capacity. The company will also expand its third Ohio factory, expected to be commissioned in the first half of 2023, to 3.5 GWDC of annual Series 7 module capacity. The expansion will increase First Solar’s total investment in its Ohio manufacturing facilities to over $3 billion, with a cumulative annual production capacity of over 7 GWDC by 2025.
  18. forum rang 10 voda 7 september 2022 09:28
    Lightsource bp’s Nittany Solar Farm Home for Bio Diversity

    Strategic Research Institute
    Published on :
    7 Sep, 2022, 5:30 am

    Lightsource bp’s Nittany Solar projects in Pennsylvania is a solar farm with a living, breathing ecosystem complete with soil microbes, vegetation, insects, wildlife and, in some cases, domesticated livestock. Solar developers, landowners, and scholars want to learn more about the ecology and economics of these sites so they can determine best practices for maximizing the sustainable benefits of solar. In recent years, the environmental management of solar farms has become an exciting area of academic research, to assess how different practices affect the productivity of solar and agricultural enterprises and the land on which they operate.

    Two studies seeking to answer research questions around these topics are currently underway at Lightsource bp’s Nittany 1, 2 and 3 solar projects in Pennsylvania. The projects, totaling 70MW altogether, are operational in Franklin County. They are powering 25% of Penn State University’s state-wide electricity needs under a 25-year power purchase agreement. All three sites were designed and are being actively managed to boost biodiversity and support pollinator populations, in addition to generating clean energy for Penn State and their students. Lightsource bp seeded the sites with a mix specifically formulated by the American Solar Grazing Association, in partnership with Ernst Conservation Seeds and Pollinator Service.

    The seed mix, aptly named Fuzz and Buzz, was designed to support pollinator species at solar sites, in addition to flocks of sheep. At Nittany 1, more than 700 sheep are managing vegetation through rotational grazing, an example of agrivoltaics, or co-located solar and agriculture. Vegetation grows under and around the panels on solar farms in Pennsylvania to promote healthy soil.

    Researchers from the Shippensburg University Geography & Earth Science Department are conducting research at Nittany 1, 2 and 3 to learn how converting farmland to solar fields affects soil properties, carbon dynamics and biodiversity. Dr Russell Hedberg and Dr Claire Jantz are leading the inquiry into the nexus of ecosystem services, future food production, and renewable energy needs. Their study asks three questions.

    The research team has mapped soil type, slope and variation across all three sites using the USDA-NRCS gridded Soil Survey Geographic Database. To assess soil health, researchers will collect data in the field as well, measuring organic carbon, the abundance of soil-dwelling organisms, soil stability and soil compaction in collected samples.

    Funding from the Renewable Energy Wildlife Institute is supporting this project.
  19. forum rang 10 voda 8 september 2022 07:29
    MET Group Extends Renewables Portfolio in Poland

    Strategic Research Institute
    Published on :
    8 Sep, 2022, 5:30 am

    MET Group is growing its European renewables portfolio by expanding into the Polish market. The Swiss-based energy company acquired a 100% stake in a Greenfield solar power project in Poland, with an expected installed capacity of 60 MWp. MET Group has signed a share purchase agreement with Polish renewables project development company TOREN Spólka Akcyjna on 26 August to buy its greenfield photovoltaic development project in Western Poland. The solar power plant is expected to achieve ready-to-build status in 2023.

    MET Group is an integrated European energy company, headquartered in Switzerland, with activities and assets in natural gas and power markets. MET is present in 13 countries through subsidiaries, 27 national gas markets, and 22 international trading hubs. In 2021, MET Group’s consolidated sales revenue amounted to EUR 18,1 billion, the volume of traded natural gas was 55 BCM, the traded electricity was 50+ TWh.
  20. forum rang 10 voda 8 september 2022 12:45
    EU produceert recordhoeveelheid zonne-energie in zomer
    ANP Producties - 2 uur geleden

    De Europese Unie (EU) wekte deze zomer meer zonne-energie op dan ooit tevoren, blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek. Binnen de unie werd tussen mei en augustus van dit jaar 99,4 terawattuur aan zonne-energie geproduceerd, 22 terawattuur meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van de denktank Ember Climate.

    De energie die extra is opgewekt via de zon, zou op de gasmarkt 29 miljard euro hebben gekost, zo is berekend. Van alle energie die tussen mei en augustus in de EU is geproduceerd kwam 12 procent van de zon, tegen 9 procent vorig jaar.

    "Nu Europa wordt opgeschrikt door de gascrisis, brengt zonne-energie de broodnodige verlichting", stelde Pawel Czyzak, analist bij Ember Climate. Uit het onderzoek blijkt dat achttien van de 27 EU-landen hun eigen record braken als het gaat om hun aandeel in de geproduceerde zonne-energie.

    Nederland staat bovenaan de lijst, met een bijdrage van 23 procent op het totaal. Daarna volgen Duitsland (19 procent) en Spanje (17 procent). Polen heeft de meeste vooruitgang geboekt bij het vergroten van zijn zonnecapaciteit. Dat land produceert 26 keer meer zonne-energie dan in 2018. De bijdrage van Polen aan het totaal in de EU was 8 procent.
6.114 Posts
Pagina: «« 1 ... 285 286 287 288 289 ... 306 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,20 -1,12%
EUR/USD 1,0637 +0,11%
FTSE 100 7.813,05 -1,91%
Germany40^ 17.740,80 -1,59%
Gold spot 2.388,50 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+4,93%
FASTNED
+2,69%
DSM FI...
+1,34%
Arcadis
+1,27%
Air Fr...
+0,87%

Dalers

Arcelo...
-7,09%
Aperam
-5,99%
JUST E...
-4,51%
SBM Of...
-4,17%
ALLFUN...
-3,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links