Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 81,1K

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 222 223 224 225 226 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lingus 15 augustus 2022 22:41
    Leuke koersstijging voor Viridian (VRDN) vandaag, bijna 50%, op data van fase 1/2 trial van het leidend product. Viridian is een paar jaar geleden overgenomen door Miragen, dat wel een beursnotitie had, maar verder een totaal gefaalde pipeline.
    De aandelen Miragen die ik had, veranderden van naam in Viridian met een leidend product, VRDN-001, in thyroid eye disease (TED). Even aankijken, dacht ik toen, en dat gaat zich waarschijnlijk uitbetalen.
    TED is een interessante markt met één goedgekeurd medicijn: Tepezza van Horizon Therapeutics (HZNP), in 2020 goedgekeurd en nu al een omzet van $1,66 miljard.

    Viridian heeft nu een marketcap van ruim $600 miljoen. Als een al aangekondigde fase 3 studie de resultaten gaan bevestigen, en daarmee beter en veiliger scoren dan Tepezza, dan gaat de koers meerdere keren over de kop. Ik hanteer voorlopig een verkoopprijs van $30 en een aankoopprijs van $18, daar ga ik de komende tijd mee spelen.

    Zoals ik al had verwacht, een bericht nabeurs van Viridian dat ze nog even $175 miljoen gaan ophalen. Daarmee stellen ze de cash runway nog veiliger.
  2. wijzerplaat 16 augustus 2022 11:59
    quote:

    wijzerplaat schreef op 12 augustus 2022 11:39:

    Ik zit bescheiden in LPTX (https://www.leaptx.com/)
    - DKK1
    - DKN-01
    Gisteren mooie move up, momenteel in het rood hier maar... hou ze vast.
    Kan een mooi rendement opleveren in de toekomst.
    Ondertussen mooie move up, maar ik sta nog onder water.
    Wel al een sterke beweging gemaakt.
  3. ousen 21 augustus 2022 16:17
    Afgelopen donderdag gekocht Helius Medical Technologies (HSDT) aan 0,50
    Motivatie:
    -Aankoop op bijna year-low prijs
    -Q2 cijfers waren goed (beat concensus)
    -5 augustus openbaar aanbod geweest ( reden van de koersval)
    -Naar mijn mening is het aandeel thans oversold en kan deze beginnen aan een herstel
    (Koers vrijdag nabeurs 0,60)

    We gaan het zien komende week.
  4. forum rang 4 Lingus 27 augustus 2022 12:39
    Goed weer eens wat van je te lezen, Pokerface. Ik ben wel benieuwd naar je update.

    Twee weken geleden had ik Arcutis (ARQT) op mijn kijklijst gezet. Dit na het lezen van het artikel van de door mij hoog gewaardeerde Sage Advisors: seekingalpha.com/article/4499938-rofl...

    Een wat ouder artikel van eveneens gewaardeerde Avisol Capital Partners: seekingalpha.com/article/4382784-arcu...

    Stand van zaken trials: clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=&...

    Website Arcutis: www.arcutis.com/.

    De focus op huidaandoeningen, de ontwikkelingen in de pipeline, de FDA-goedkeuring van Zoryve (roflumilast) in juli 2022 en lancering begin deze maand; klinkt allemaal goed. Daarbij is begin deze maand ook nog geld opgehaald. Mijn indruk uit wat ik gelezen heb: Roflumilast is net zo goed of beter dan concurrerende producten in psoriasis en is in ieder geval veiliger. Er is enige risico: commercialisatie door relatief kleine bedrijven kan traag verlopen. In dat geval is een koersdaling te verwachten.

    Ik had een langlopende koopopdracht op $23 staan en die is afgelopen dinsdag aangetikt. Bescheiden positie; het is biotech. Het was een van de 10 stijgers van mijn 67 posities afgelopen vrijdag, dat is ook een goed teken. Ik raak een beetje door mijn cash heen dus ik moet wat verkopen, maar kan nog geen keuze maken.
  5. forum rang 4 Lingus 27 augustus 2022 21:52
    AB Science (AB.PA) kocht ik in december 2019, toen we in dit draadje allemaal nog erg optimistisch waren over biotech in het algemeen en Galápagos in het bijzonder. COVID was nog geen wereldnieuws en maakte alleen mensen in het verre Wuhan ziek.

    In die tijd schreef ik hier op de laatste dag van 2019:
    "Het Franse AB Science heb ik in twee porties gekocht in december, staat nu op 0% en is 1,7% van porto. Het heeft masitinib, een tyrosine kinase remmer, in fase 2 en 3 trials lopen voor de indicaties ASL, Asthma en mastocytosis. Ik krijg wel de indruk dat het bedrijf met de Franse slag werkt/heeft gewerkt als ik lees over een teruggetrokken ALS-trial in 2018 wegens gerommel, maar het molecuul heeft geen nationaliteit en lijkt een topper te worden. Daarbij hebben ze nog AB8939 met een zeer interessante MOA: het vernielt de opbouw van microtubules in kankercellen. Het is nog wel preklinisch."

    Op 1 juni 2021 werd masitinib door AB Science tijdelijk teruggetrokken uit alle studies omdat het bedrijf een potentieel risico op ischemische hartafwijking had geïdentificeerd. Op dat moment liep het in fase 3 mastocytose, fase 3 in ALS en fase 2 in COVID. Later in dat jaar werden de studies hervat.

    Masitinib heeft intussen productnaam Alsitek gekregen en ondanks het grillige verloop van de Alsitek-studies in verschillende indicaties gaat het er op lijken dat Alsitek in ALS de eindstreept nadert: op 24 augustus 2022 heeft AB Science een aanvraag tot markttoelating ingediend. De aanvraag is gevalideerd door het EMA en staat nu aan het begin van een maximaal 210 dagen durende beoordeling door het CHMP. Voor de tweede keer, in 2018 oordeelde het CHMP negatief, de studieresultaten waren onvoldoende overtuigend. Nu liggen de kaarten volgens AB Science anders; na diverse publicaties, hercontroles, aanvullende analyses en lange-termijn follow-up gegevens laat Alsitek in combinatie met riluzole een 25 maanden toename van mediane overleving zien van patiënten met matige ALS, een vertraging van 27% in de snelheid van functionale achteruitgasng en een 44% lager risico op overlijden, in vergelijking met de behandeling met riluzole alleen.

    Met AB Science weet je het nooit zeker, met studies vol tegenslagen die bij mij de indruk wekken dat een deel van die tegenslagen voorkomen had kunnen worden door beter werk af te leveren. Ik hoop echter dat het molecuul eindelijk zijn weg zal vinden naar de patiënten die het nodig hebben. De markt wil het ook graag geloven; het aandeel steeg sinds de bekendmaking en behoorde ook tot de 10 aandelen die zelfs stegen in het fink negatieve sentiment van afgelopen vrijdag. In mijn portefeuille is alle risico eruit door verschillende aan- en verkopen in de afgelopen tweeëneenhalf jaar: ik heb mijn inleg er al uit.
  6. todra 29 augustus 2022 14:00
    @Lingus , bedankt voor het AB overzicht , ik vind het toch te riskant om in te stappen. Ben meer benieuwd hoe het met cassava (gekocht aan 7,5) en anavex ( gekocht aan 5) zal aflopen.Van Cassava verkocht ik 1/5 toen het 100 stond , van anavex nog niets verkocht. Cassava is een rollercoaster aan tegengestelde publicaties.Ik heb vooralsnog vertrouwen in CEO Barbier , maar dat had ik ook bij Onno....
  7. Pokerface 29 augustus 2022 17:28
    Mijn portefeuille bestaat uit 5 onderdelen:

    1) ING Beleggingsrekening, beheerd door ING met een Zeer offensief profiel.
    Doet het prima. Kijk ik eigenlijk nooit naar. Inmiddels meer dan verdubbeld.

    2) ING beleggingsrekening, beheerd door ING met een duurzaam en neutraal profiel.
    Hier heb ik vorig jaar na een gesprek met een adviseur een flink deel van m'n spaargeld in gestopt. Blijft een beetje rond de inleg hangen. Prima wat mij betreft, zolang het niet slechter is dan een spaarrekening.

    3) ING beleggingsrekening, beheerd door mezelf.
    Bestaat uit AMG, Accyss, Ageas, Galapagos, Genmab, Pharming, Shell, Sif. Recent afscheid genomen van Hunter Douglas met een dikke winst. Niet in het eerste en tweede schamele bod getrapt. AMG iets in de min, Ageas iets meer in de min, maar het dividend compenseert dat ruimschoots. Sif 40% in de min, eens moet daar de ommekeer komen... De rest in de plus, met Galapagos op 200%, Genmab op 115% en Pharming op 73%. Met wat actiever handelen had ik op veel meer rendement kunnen staan, maar met Galapagos heel veel laten liggen. Misschien toch de Lingus manier eens in de praktijk brengen en de helft verkopen bij 100% winst.

    4) De Giro beleggingsrekening, beheerd door mezelf.
    Bestaat uit Amyris, ArgenX, Avita, Canopy, Cassava, Celyad, Eiger, Gaussin, Inmode, Merus, Nel, Ocugen en Scynexis. ArgenX houdt in z'n eentje de winst voor z'n rekening met 2200% winst. Hier heb ik op een gegeven moment wel wat winst genomen. Inmode staat 40% in de plus, de rest een beetje, maar vaak ook dik in de min. Verlies nemen is niet m'n sterkste kant. Omdat ik met kleine bedragen beleg, is er vaak niet meer dan een paar honderd euro van over. Dan vind ik verkopen niet meer de moeite. De meeste fondsen heb ik nog wel vertrouwen in, maar dat heeft tijd nodig. Gelukkig heb ik de tijd.

    5) Een aantal crowdfundinvesteringen via Symbid.
    Voornamelijk zeperds gelopen. Is me te risicovol en doe ik niet meer. Wat ik heb kan ik niet verkopen dus het is afwachten op een overnamebod van een partij of een investering door een partij waarbij ik kan verkopen.

    En daarnaast natuurlijk nog wat spaargeld. Het laatste jaar niks gekocht, behalve een keuken, badkamer en WC waarmee de balans beleggingen/spaargeld wat scheef is geraakt. Daarom nu even geen aankopen voor mij totdat de balans terug is.
  8. forum rang 6 Happy 16 september 2022 20:48
    quote:

    Bas261 schreef op 13 februari 2021 13:25:

    Mijn oog is gevallen op Tattooed Chef, vegan voedsel. Erg groeiende.
    Wel al sprongetje gemaakt na een fusie (17 naar 28 dollar), maar nu weer 23.5 dollar.

    Kosten nemen af, omzet neemt toe en ze verwachten een jaarlijks winststijging van 66%. Bij meer mensen op de korrel?
    Inmiddels rijp voor gokje.
  9. Sprinterke 16 september 2022 21:18
    quote:

    G3rwin schreef op 31 augustus 2022 18:00:

    Ik heb deze week een kleine positie in ATNM Actinium Pharmaceuticals genomen. Komen in Q3 met resultaten van een Fase 3 onderzoek. Lijkt me veel belovend!
    Heb ik ook.
    Bedrijf maakt al wel 10 jaar beloften,... hopelijk mag het nieuws nu dan eens echt komen.
    Hun strategie en opzet is wel beloftevol!
  10. Sprinterke 16 september 2022 21:20
    Hetzelfde geldt overigens voor Citius Pharmaceuticals. Zeer beloftevol en weinig risico. Hun product werd door FDA prioritair naar voor geschoven. Resultaten volgen eveneens in komende maanden. Momenteel laag gewaardeerd en lijkt zich op te maken voor een versnelling naar boven...
  11. ousen 22 september 2022 12:27
    Op 9+12 augustus had ik jullie getipt American Virtual Cloud Technologies (AVCT)
    Koers loopt op. Aankondiging geweest dat ze een buyout voorbereiden. (Staat ook op hun site)
    Wanneer dit officieel word aangekondigd kan de koers exploderen, mede gevoed door een shortsqueeze.
    Wanneer dit zal zijn weet ik niet. Kan morgen zijn, maar voor hetzelfde geld over een maand.
    Op diverse forums word gespeculeerd overname mogelijk door Microsoft, IBM of AT&T
    Hoe dan ook, ik ben blij met mijn speculatieve aankoop, zoals jullie kunnen zien aan mijn aankoopbedrag
    Ik heb er 11000 stuks
    Nog meer mensen ingestapt en meningen?
  12. Chasse_Patate 22 september 2022 13:30
    quote:

    ousen schreef op 22 september 2022 12:27:

    Op 9+12 augustus had ik jullie getipt American Virtual Cloud Technologies (AVCT)
    Koers loopt op. Aankondiging geweest dat ze een buyout voorbereiden. (Staat ook op hun site)
    Wanneer dit officieel word aangekondigd kan de koers exploderen, mede gevoed door een shortsqueeze.
    Wanneer dit zal zijn weet ik niet. Kan morgen zijn, maar voor hetzelfde geld over een maand.
    Op diverse forums word gespeculeerd overname mogelijk door Microsoft, IBM of AT&T
    Hoe dan ook, ik ben blij met mijn speculatieve aankoop, zoals jullie kunnen zien aan mijn aankoopbedrag
    Ik heb er 11000 stuks
    Nog meer mensen ingestapt en meningen?
    Ik heb ze niet en geen belang bij deze post.
    Maar heb wel even gekeken naar hun Q2 rapportage en dan valt mij op (als ik het goed zie) een verlies van 24 miljoen en beschikbare cash van 13 miljoen.
    Dan lijkt mij dit wel erg speculatief, want wat als er niemand komt om de toko te kopen?
    Hieronder wat ze zelf zeggen in hun Q2 rapportage, ik heb 1 zin vet gemaakt.
    Maar ik wens je vooral veel succes met dit aandeel!

    2. Liquidity
    Historically, the Company’s primary sources of liquidity have been cash and cash equivalents, cash flows from operations (when available) and cash flows from financing
    activities, including funding undercredit agreements and the sale ofequity securities.As of June 30, 2022, the Company had an aggregate cash balance of $13,106 in its operating
    bank accounts and net working capital of $3,889. As of August 12, 2022,aggregate cash in the Company’s operating bank accounts was $4,092.
    The Company currently projects that it will need additionalcapital to fund its current operations including research & development and capital investment requirements until the
    Company scales to a revenue level that permits cash self-sufficiency. As a result, the Company needs to raise additional capital or secure debt funding to support on-going
    operations untilsuch time. This projection is based on the Company’s current expectations regarding product sales and service,cost structure,cash burn rate and other operating
    assumptions. The sources of this capitalare anticipated to be fromthe sale of equity and/or debt.Alternatively, or in addition, the Company may seek to selladditionalassets or
    portions of its business. Any of the foregoing may not be achievable on favorable terms, if at all, and may require the consent of current debt and/or equity holders to the
    modification ofexisting agreements, which may ormay not be granted. Additionally,any debt orequity transactions may cause significant dilution to existing stockholders.
    If the Company is unable to raise additional capital moving forward, its ability to operate in the normal course and continue to invest in its product portfolio may be negatively
    impacted and the Company may be forced to scale back operations or divest some orall of its products.
    These factors raise substantial doubt about the ability of the Company to continue as a going concern. Unless management is able to obtain additional financing, it is unlikely that
    the Company will be able to meet its funding requirements during the next 12 months. The financial statements do not include any adjustments that might result fromthe outcome
    of this uncertainty.
  13. Ruud Rubbers 21 november 2022 20:08
    quote:

    Lingus schreef op 27 augustus 2022 21:52:

    AB Science (AB.PA)
    Naar aanleiding van jouw bijdrage ben ik vanmiddag op 8.10 ingestapt. En vanavond kwam er nieuws van ABScience: www.ab-science.com/ab-science-receive...

    Ben heel benieuwd!
    En voor nu alvast bedankt, Lingus!
  14. forum rang 4 Lingus 22 november 2022 12:19
    Mooi nieuws Ruud. Leuk om meteen na aankoop meewind te hebben. Met dit bericht treedt AB Science toe tot het selecte gezelschap van biotechs met fase 3 onderzoeken in Alzheimer. Enorm hoog faalrisico, ik zal hier nooit al mijn geld in zetten, maar als masitinib als add-on goedgekeurd wordt in Alzheimer heb je wel de jackpot. Dan zijn we wel jaren verder, maar er komt nu wat extra fantasie in het aandeel.
4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 222 223 224 225 226 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links