Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 18,840 19 apr 2024 14:52
  • -0,055 (-0,29%) Dagrange 18,575 - 18,840
  • 483.022 Gem. (3M) 2M

Philips 2022

7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 396 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 N audio 26 augustus 2022 18:17
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 26 augustus 2022 16:52:

    Deze versnelling in de daling is wel door de ECB katalysator en wat nu gebeurt in de US op de berichten daar (die toch positief waren vwb de inflatie)
    Dat is dus wat ik ook apart vond. Inderdaad wat positieve berichten rond de inflatie. Dus waarom zo onderuit? Niet alleen Philips was trouwens 't haasje vanmiddag. Het zal wel weer een best handje "geholpen" zijn vandaag.
    Meestal komen we er achteraan. Dus wie weet blijkt binnenkort dat de soep ook hier minder heet wordt gegeten dan zij werd opgediend.
  2. ING Fan 26 augustus 2022 20:22
    quote:

    Wacko Winger schreef op 26 augustus 2022 15:34:

    Gebruikers van Apneu- apparaten ( in ieder geval diegenen waarvan ik het weet) zijn al zeer ongezond ( rokers, obese...) lijkt mij dan lastig om te bepalen in hoeverre de oorzaak van verslechtering aan Philips apparaat te wijten is. In Nederland weet ik dat mijn vader een claim in kon dienen omdat hij onwetend met asbest had gewerkt en longkanker heeft gekregen, ( hij dit niet gedaan omdat hij altijd had gerookt) het ging hierbij om €20.000 als ik het goed heb. Iemand enige jurispredentie( VS) in enigszins vergelijkbare situaties.
    Die 20k zou ik maar gauw vergeten. Dat komt doordat het leven van een Amerikaan veel meer geld waard is dan die van een Nederlander. Daarom ook de hogere schadevergoeding. Alles wat Amerika doet is goed. Wat andere landen doen is altijd slecht. ??
  3. forum rang 10 bp5ah 26 augustus 2022 20:51
    Philips

    Uit de slotcall :

    Het vertrek van Frans van Houten heeft bepaald niet geleid tot een opluchtingsrally in het aandeel Philips (-3,3%). Sinds de bekendmaking van het nieuws is de koers zelfs met 11% gezakt, waardoor het aandeel nu op het laagste niveau noteert sinds juli 2012.

    Met andere woorden: de afgelopen tien jaar heeft het bedrijf geen waarde gecreëerd voor zijn aandeelhouders, terwijl de AEX in diezelfde periode ruimschoots is verdubbeld. De koers staat de laatste dagen onder druk, omdat het aantal mensen die een claim indienen tegen Philips fors oploopt.

    Claimadvocaten hebben journalisten van de website MedTech Dive gemeld dat het aantal claimanten kan oplopen tot 60.000. Philips zei twee maanden geleden in De Telegraaf uit te gaan van 50.000 claimanten. Hoe hoger het aantal eisers, hoe hoger het schikkingsbedrag.


    Toch achten we het onverstandig om de handdoek in de ring te gooien.
  4. forum rang 5 mathijsjelle 27 augustus 2022 11:16
    quote:

    bp5ah schreef op 26 augustus 2022 22:33:

    [...]
    Opties ... , link Mathijs en zeker bij PHI waar nog steeds geen sprake lijkt van bodemvorming.

    En 't blijft maar stil bij dat bedrijf, ze communiceren totaal niet.
    Eens, had het ook wel ingeschat dat de "bodem" nog niet bereikt is. maar een bounce zou wel leuk zijn. Op het moment dat er vanuit bedrijf zelf wordt gecommuniceerd dan (afhankelijk van boodschap) is het tijd voor omhoog... opties lopen tot dec 24. En ja is ook wel een gokje idd... Bij Bayern loopt dat montesanto gedoe natuurlijk ook al behoorlijk lang.

    Bewuste gok en we zullen zien. Is kleine 4k geweest die ik kan missen
  5. eugenenl 27 augustus 2022 12:05
    quote:

    mathijsjelle schreef op 27 augustus 2022 11:16:

    [...]

    Eens, had het ook wel ingeschat dat de "bodem" nog niet bereikt is. maar een bounce zou wel leuk zijn. Op het moment dat er vanuit bedrijf zelf wordt gecommuniceerd dan (afhankelijk van boodschap) is het tijd voor omhoog... opties lopen tot dec 24. En ja is ook wel een gokje idd... Bij Bayern loopt dat montesanto gedoe natuurlijk ook al behoorlijk lang.

    Bewuste gok en we zullen zien. Is kleine 4k geweest die ik kan missen
    Da is gelukkig niet zo veel. Rechtszaken nemen lange tijd in beslag en tot december zie ik niet veel gebeuren in opwaartse richting rondom het aandeel.
  6. [verwijderd] 28 augustus 2022 10:41
    quote:

    P67beter schreef op 26 augustus 2022 17:56:

    In Amerika is vandaag weer veel geld verdiend aan het short gaan op de Europese aandelen omdat ze (sommige grote funds)wisten wat Powell ging zeggen...
    Was het Powell of was het de ECB die wakker is geworden en ineens met ferme taal naar buiten kwam.

    Europese centrale bankiers overwegen de rente sneller te laten stijgen om de hoge inflatie aan te pakken. Dat zegt president Knot van De Nederlandsche Bank in een interview met de NOS. Hij pleit voor een verhoging van minimaal een 0,5 procentpunt en mogelijk zelfs 0,75 procentpunt in september.

    "Het inflatieprobleem in Europa is op dit moment zo groot dat ik denk dat het onze opdracht is om elke zes weken de rente te verhogen tot het moment dat het inflatiebeeld stabiliseert rond de 2 procent", zegt Knot. De inflatie in de eurozone was in juli gemiddeld 9,8 procent, mede als gevolg van de fors hogere energieprijzen.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 augustus 2022 10:56
    Uit het Besi draadje

    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 27 augustus 2022 15:15:

    Misschien is dit Powell's tactiek (?)

    Vraag is nu of Federal Reserve president Jerome Powell écht de rente fors gaat verhogen de komende maanden, of dat hij graag als een hardliner wil overkomen om op die manier de inflatieverwachtingen te temperen.
    In zijn speech geeft hij duidelijk aan dat die inflatieverwachtingen cruciaal zijn in de verdere ontwikkeling van de inflatie. De metamorfose is nu volledig: van een inflatie-ontkenner naar een hardliner a la Paul Volcker destijds....
    De opstelling betekent korte termijn pijn, om de sterke vraag vanuit de markt in te dammen, om op langere termijn terug te keren naar gematigde groei én de daarbij behorende gematigde inflatie.
    In ieder geval, de markten zullen nu nóg meer gefocust zijn op de economische data uit de VS. Hoe slechter die zijn, hoe beter dat voor de beurs is.....

  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 augustus 2022 10:57
    Idem

    quote:

    'belegger'' schreef op 28 augustus 2022 00:44:

    [...]We hebben grofweg niet met 2 maar met 3 variabelen te maken: (1) economie, (2) FED, (3) beurs.

    Bij elk van deze 3 kan er ook nog een flinke tijd zitten tussen beslissingen en de effecten daarvan. Bedrijven zijn nu aan het inhalen sinds corona, waardoor tekorten op enig moment ook weer kunnen omslaan in overschotten (hoeft niet overal). De FED was behind the curve en beslissingen die zij nu nemen hebben pas effect in de toekomst. Daarbij kan niet alles worden opgelost met rente. Neem bijvoorbeeld de energiecrisis. Een harde landing lijkt mij ook niet wat de FED voor ogen heeft. De beurs schijnt meerdere kwartalen vooruit te kijken. Al heb ik soms het idee dat het hooguit enkele uren is en voornamelijk op basis van mediaberichten.

    Waar ik vooral in dubio zit is de combinatie van een inverse yieldcurve en lage werkloosheid. Hoge werkloosheid hebben we volgens mij al een tijd niet meer gezien. De yieldcurve was eind 2019 vlak, steeg naar een tussentijdse top in april/mei 2021 en is sindsdien gedaald totdat die recent inverse werd. Deze twee ontwikkelingen (yieldcurve en werkgelegenheid) ervaar ik als minder wispelturig dan alle stress of de FED een kwartje meer of minder verhoogt. Wie een klip en klaar antwoord verwacht, moet ik teleurstellen.
7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 396 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links