Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Sif Holding AEX:SIFG.NL, NL0011660485

  • 10,100 18 apr 2024 12:22
  • +0,040 (+0,40%) Dagrange 9,950 - 10,100
  • 1.520 Gem. (3M) 14,8K

Sif Holding - 2022: het jaar van de grote emissie?

196 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. JoopVisser1 8 augustus 2022 16:07
    Sif maakt de gigantische metalen pilaren waar windturbines op zee op komen te staan. Die windturbines worden steeds groter, zodat meer energie opgewekt kan worden. Dat betekent dat de funderingen van Sif, zogeheten monopiles, ook groter moeten worden. Het bedrijf bestudeert daarom al een tijd de mogelijkheden voor een grotere fabriek. Het investeringsbesluit daarover wordt in juli genomen.

    Heeft iemand al iets over dat investeringsbesluit gehoord?
  2. JoopVisser1 8 augustus 2022 16:08
    Roermond,29July2022|07:00Europe/Amsterdam
    Update on Investment Plans for Expansion of Manufacturing Facilities
    Sif and GS Entec Korea enter Strategic Partnership
    Roermond, 29 July 2022. Sif has gained manufacturing know-how and experience for more than two decades, during which monopile foundations for offshore wind farms have more than tripled in diameter to 9 meters. The next step-up in size is near and, supported by external technical and financial experts, we have made substantial progress studying the feasibility of expanding the manufacturing capabilities and capacity for offshore wind foundations from c. 220 to 500kton per annum.

    Furthermore, the need to expand the production capacity for foundations, both in terms of size and quantity, continues to be obvious with increasing ambitions for offshore wind capacity based on strong political support.

    Constructive and exclusive discussions with clients for a total of 400kton launching capacity are progressing with the aim to agree firm contracts this summer. These discussions with clients as well as other relevant parties, in combination with the uncertainties caused by the global economic and geopolitical situation, do require a longer period before a final investment decision can be taken. As such, we have decided to postpone our FID, initially scheduled for July this year. Further announcements will be made when appropriate.

    In parallel to developing expansion plans for the European market, Sif continues talks with potential partners for local production outlets for foundations in Asia and the USA. For monopile foundation projects in the Asian region, Sif Holding NV (“Sif”) and GS Entec Corp (“GS”) from Ulsan, Republic of Korea, have now signed a Framework Agreement for a Strategic Partnership whereby Sif intends to grant GS a 10-year mutual exclusive license for the Asian region to use technology developed and applied by Sif, for the purpose of manufacturing monopiles foundations and transition pieces.

    The licensed technology relates to the conversion of existing manufacturing facilities of GS in Ulsan to a monopile foundation and transition pieces manufacturing plant with the option, in a later stage, to develop a new monopile foundation and transition pieces manufacturing plant elsewhere in Korea. The license includes both a fixed one-off license fee and a variable fee per manufactured and delivered monopile foundation.
  3. forum rang 4 winstrader 15 augustus 2022 11:13
    Bedrijven ruiken omzet door klimaatwet Biden
    15 augustus 2022 De RedactieLinkedin Twitter Facebook Whatsapp Mail

    Arcadis, Ebusco en SIF willen mee-eten uit VS-ruif van 430 miljard.

    Nederlandse bedrijven die actief zijn in de hernieuwbare energie verwachten opdrachten te krijgen dankzij de nieuwe klimaatwet van de Amerikaanse president Joe Biden. Dat zeggen bedrijven zoals elektrische bussenbouwer Ebusco, ingenieursbureau Arcadis en SIF, bouwer van funderingen voor windmolenparken, zogeheten monopiles.

    Het wetgevingspakket omvat in totaal 430 miljard dollar. Tot 2030 is zo'n 370 miljard dollar daarvan beschikbaar voor investeringen in het klimaat. Naar verwachting wordt de wet vrijdag goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden in Washington.

    Arcadis, dat al ingenieurs- en advieswerk in de VS verricht, ziet meer kansen voor bijvoorbeeld collectieve energiesystemen. "Dat bespreken we met de stad New York. Amerika is een ieder-voor-zichland, maar dit zijn grotereschaaloplossingen voor energie. Dat kunnen wij als BV Nederland, omdat we al een tijd voorlopen", zegt Frank Goossensen, wereldwijd commercieel directeur water, milieu en energie bij Arcadis.

    SIF noemt de wet een "grote sprong voorwaarts" en verwacht aan de oostkust van de VS actief te kunnen worden. "Daar zijn de ambities groter dan wat er tot op heden in Europa is geïnstalleerd aan windmolenparken in totaal", zegt topman Fred van Beers. De westkust is meer geschikt voor drijvende parken, zegt hij. SIF zoekt nog een industriële partij die wil investeren en ook de lokale politiek en arbeidsmarkt goed kent. Een nieuwe fabriek kost al gauw "enkele honderden miljoenen dollars". Om de fabriek rendabel te krijgen, zou SIF zo'n twee projecten per jaar moeten krijgen, schat Van Beers.

    Ook wacht de VS nog een "grote opgave" in de uitrol van de infrastructuur voor elektrische auto's, zegt Goossensen. Arcadis werkt hiervoor al samen met grote energiebedrijven in de VS.

    Volgens laadpaalproducent Allego, beursgenoteerd in New York, kan die infrastructuur ook nog anders ingezet worden. "Met elektrische voertuigen kun je lokale energienetwerken creëren. Als je een blackout krijgt, die in de VS nogal eens voorkomen, kun je bijvoorbeeld met je auto je huis van elektriciteit voorzien. In Nederland zijn we heel goed bezig op dit gebied", zegt een woordvoerder.

    Ebusco verwacht ook dat elektrische bussen als "rijdende batterij, dus als opslag van energie", gebruikt kunnen worden, vertelt topman Peter Bijvelds. De komende jaren staat de bouw van één fabriek op de planning, waar jaarlijks 500 bussen van de band moeten rollen. Ebusco mikt op zowel stadsbussen voor de korte afstand, als op bussen voor de lange afstand. Van concurrentie denkt Ebusco weinig last te krijgen, omdat Europa al langer voorloopt op de VS op het gebied van elektrificatie, aldus de topman.

    Van het totaalbedrag verwacht Arcadis dat een kwart relevant is voor Nederlandse bedrijven. "Denk ook aan chipmachinemaker ASML en autofabrikant VDL, die in dat hele klimaatcluster bezig zijn", zegt Goossensen. De belangrijkste hobbel is of de VS voldoende personeel hebben om de plannen uit te voeren, zegt hij. Wel verwacht Arcadis dat de plannen zorgen voor "aantrekkingskracht" voor personeel uit andere sectoren.

    (ANP)
    financieel-management.nl/artikelen/be...
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 augustus 2022 14:24
    Stabiele ontwikkeling Sif verwacht
    ABM donderdag, 25 augustus 2022 12:53

    Sif heeft in het tweede kwartaal in lijn gepresteerd met de eerste drie maanden van dit jaar. Dit verwachten analisten van ING.

    ING rekent op een aangepaste EBITDA van 9,8 miljoen euro voor het tweede kwartaal op een productie van 44 tot 45 kiloton.

    In het eerste kwartaal kwam Sif uit op 48 kiloton en een aangepaste EBITDA van 9,6 miljoen euro.

    Outlook

    "We denken dat Sif de verwachte totale productie van circa 181 kiloton in 2022 zal herhalen", aldus Hollestelle. Hij rekent op een aangepaste EBITDA van 39,5 miljoen euro dit jaar, waarmee Sif ook de eigen outlook van een iets hoger resultaat dan vorig jaar zou halen. Toch zouden stijgende kosten, door onder meer de hoge energieprijzen en de lage waterstanden in de Maas, het moeilijk kunnen maken om die outlook te halen.

    Belangrijker dan de cijfers noemt Hollestelle de mogelijke uitbreiding van de Rotterdamse bouwlocatie om grote monopiles te kunnen bouwen. Momenteel onderhandelt Sif exclusief over 400 kiloton lanceercapaciteit voor de nieuwe fabriek. CEO Fred van Beers zei medio mei in juli een definitief besluit te kunnen nemen over de uitbreiding. Vooralsnog is dit niet gebeurd.

    Sif opent vrijdag voorbeurs de boeken.
  5. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 07:27
    Sif handhaaft outlook 2022
    Onderhandelt over opdrachten voor nieuwe fabriek.

    (ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in het eerste halfjaar min of meer zoals verwacht gepresteerd en de outlook voor 2022 werd dan ook gehandhaafd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Roermondse funderingsspecialist.

    In een toelichting ging CEO Fred van Beers in op de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de geopolitieke onrust. Dit zorgt voor hogere energie- en staalprijzen. Duurdere energie drukt op de resultaten van Sif, maar de hoger staalprijzen kunnen worden doorberekend aan de klant, aldus de topman.

    De onderneming realiseerde een bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, van 63,5 miljoen euro. Dat was 57,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

    Er werd 89 kiloton geproduceerd, vrijwel gelijk aan de 88 kiloton in de eerste zes maanden in 2021. Voor de rest van het jaar rekent Sif op nog eens 85 kiloton om zo uit te komen op 174 kiloton, 4 kiloton meer dan in 2021.

    In het afgelopen half jaar behaalde Sif een aangepaste EBITDA van 21,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 20,6 miljoen euro.

    ING rekende op een aangepaste EBITDA van 9,8 miljoen euro voor het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal kwam Sif uit op een aangepaste EBITDA van 9,6 miljoen euro.

    Het orderboek voor 2023 en daarna is voor 282 kiloton gevuld, waarvan over 19 kiloton nog exclusief wordt onderhandeld.

    Outlook

    Sif herhaalde de outlook voor 2022, dat wil zeggen een hogere EBITDA dan in 2021. ING rekent op een aangepaste EBITDA van 39,5 miljoen euro dit jaar, waarmee Sif de eigen outlook van een iets hoger resultaat dan vorig jaar ook zou halen.

    Daarnaast rekent Sif op een productie van 200 kiloton. "Onze capaciteit is volledig geboekt", aldus Van Beers, die toevoegt dat het aantal aanbestedingen voor projecten in 2024 hoog is, "inclusief projecten voor onze geplande productieuitbreiding".

    Sif wil de Rotterdamse bouwlocatie aanpakken om grote monopiles te kunnen bouwen. Momenteel onderhandelt Sif over 400 kiloton aan lanceercapaciteit voor die nieuwe fabriek.

    CEO Van Beers zei medio mei in juli een definitief besluit te kunnen nemen over de uitbreiding. Vooralsnog is dit niet gebeurd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 26 augustus 2022 08:28
    Sif mikt op uitbreiding vanwege vraag naar grotere windmolens
    ANP Producties - 26 minuten geleden
    © ANP

    ROERMOND (ANP) - Sif profiteert volop van de vraag naar extra windmolens. De maker van funderingen voor windturbines heeft al zo veel opdrachten binnen dat er in heel 2023 geen werk meer bij kan. Het Limburgse bedrijf is dan ook bezig met uitbreidingsplannen. Die zijn bovendien nodig omdat windmolens steeds groter worden met funderingen die groter zijn dan Sif ze momenteel kan bouwen.

    Voor windmolenpark Dogger Bank maakt Sif zogeheten monopiles met een doorsnede van 9 meter en een gewicht van tussen de 1 miljoen en 1,4 miljoen kilo. Dat zijn de grootste producten die Sif ooit geproduceerd heeft, maar tegelijkertijd worden dat in de toekomst de kleinste monopiles die nodig zijn. De nieuwe productielijn, waarvoor Sif nog aan de financiering werkt, moet grotere monopiles mogelijk maken en in 2025 operationeel zijn.

    De grote vraag komt door een versnelde overgang naar schone energie. Dat heeft te maken met de Europese klimaatdoelen die voor 2030 gehaald moeten worden, maar ook met versnelde investeringen om onafhankelijk te worden van Russisch gas. Daarnaast hebben de subsidies van de Amerikaanse regering voor groene energie ook een effect op de markt.

    Hoge gasprijzen

    Door de oorlog in Oekraïne heeft Sif last van de hoge gasprijzen die op de winstmarge drukken. Ook staal is weliswaar duurder, maar de kosten daarvan berekent het Limburgse bedrijf door aan zijn klanten. Om CO2-neutraal te worden is Sif hard bezig minder gas te gaan gebruiken, wat ook goed kan zijn om extra kosten tegen te gaan.

    In de eerste zes maanden daalde de omzet van Sif door minder opdrachten waarbij het bedrijf een onderaannemer was. Die omzet kwam uit op 191,3 miljoen euro, een daling van 58 miljoen euro. De nettowinst daalde naar 4,7 miljoen euro van 7,2 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De bedrijfswinst steeg echter licht.

    Sif verwacht dit hele jaar iets meer te verdienen dan vorig jaar. Voor de toekomst ziet Sif het zonnig in. Er zijn zoveel aanbestedingen dat zelfs met de eigen uitbreidingsplannen en die van concurrenten er te weinig capaciteit in de branche zou kunnen blijven.
196 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Sif houdt vertrouwen in de toekomst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links