Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zo overleef je een beurscrash

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 24 augustus 2022 17:17
    Een beurscrash is het gevolg van aanzienlijke verwachtingen, welke niet uitkomen. Weliswaar is de beurs gezakt, doch niet voldoende. Door de steeds sterkere posities van de multi-s, via overnames, kunnen zij de inflatie doorberekenen, dus hun marges veilig stellen. Het koopkracht verlies zal de niet essentiële sector, parten spelen, dus de inflatie zal van toepassing zijn op eerste levens behoeften. Rotatie naar sterke fondsen is het devies! Nu de politiek, via de Petro $ en de drukpers €.via de Zuid E.U. schuldenlanden landen onder druk staat gaan de Centrale Banken zigzaggen, hetgeen de monetaire situatie, door wantrouwen, verergerd. Kopers staking en sociale onrust/stagflatie/forse belasting verhogingen zullen de inflatie eerder verhogen. De grondstoffen cyclus gaat verder omhoog en loon eisen zijn nog niet op stoom.Toch maar edelmetalen?
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 24 augustus 2022 22:22
    Defensief beleggen is heel erg makkelijk. Je koopt een index in de vorm van een ETF. Als er een keer 50% vanaf gaat, koop je bij. Daarnaast, als je daarvoor de mogelijkheden hebt, kun je de positie elke maand of elk kwartaal uitbreiden middels DCA. Omdat je een index koopt kan die niet failliet gaan en heb je altijd de winnaars, wie dat ook zijn.

    Dat moet je natuurlijk ook doen bij veelbelovende technologie als toendertijd het Internet en nu de blockchain, AI en robotica, 3D printen, the Internet of Things, autonome voertuigen en andere technologieën voor de Vierde Industriële Revolutie. Ik vermoed dat het ook bij onroerend goed of grondstoffen goed werkt. Je blijft uiteindelijk altijd zitten met de winnaars, de nieuwe Apple, Amazon, Google of Microsoft. De verliezers zijn afgevoerd. Het is makkelijk. Iedereen kan het doen en kost eigenlijk weinig tijd.
  3. forum rang 7 Dividend Collector 24 augustus 2022 22:29
    Mee eens Lepre. Veel aandelen, de energiesector uitgezonderd, staan ongekend laag en onder hun langjarig gemiddelde. Over een jaar of vijf kijken we met z’n allen terug en blijkt dit voor veel sectoren een bijzonder aantrekkelijk koopmoment te zijn geweest. Ik noem o.a. de banken en verzekeraars, waar de winsten en dividenden op peil blijven of zelfs groeien en de koersen geïmplodeerd zijn. Ook de chippers bieden fraaie kansen.
  4. Karel Finders 25 augustus 2022 05:58
    Goede podcast. Ik heb twee crashes meegemaakt (2008 en 2020). Dit is wat ik er van geleerd heb:
    - zorg dat je portefeuille goed is ingericht met kwaliteitsaandelen. Die kunnen wel tegen een stootje
    - rustig blijven zitten, en nadenken over de vraag: wat te doen als het herstel weer intreedt.
    - jullie tip: laat je niet gek maken door de krantenkoppen is 100% juist.
    - vroeger nam ik (achteraf onverantwoord) te veel geschreven puts in mijn portefeuille. Tegenwoordig doe ik dat veel minder en ook met minder out-of-the-money uitoefenprijzen. Daarnaast doe ik iets meer met geschreven calls (die staan nu bij mij allemaal op vette winst).
    - een crash heeft ook een "reinigende" eigenschap, een soort van 'reset".
  5. forum rang 7 handyman6 27 augustus 2022 10:42
    Mijn oplossing : maak van je porto voor de helft een "spaarpot",zodat je na de crash vermogen hebt om voor bodemprijzen kwaliteitsbedrijven aan te schaffen.

    50 % van je porto bestaat dan uit obligaties(staats en evt bedrijven), edelmetalen,vastgoed, $$$? De spaarpot..
    35% uit kwaliteitsaandelen: Apple,Nvidia,Amazon,Olie,Unies ,ETF's etc
    15% uit derivaten: opties,turbo's,futures( mini),etc.

    Ga vooral niet " middelen" in recessiemarkten: je darlings kunnen nml ook naar €0,00
    Alles " op tijd"verkopen , is niet te timen en wanneer stap je dan weer in ,ook niet te timen: paar x gedaan : hybris is peperduur.
  6. Pascal 1 september 2022 21:55
    Leuke podcast weer deze keer! Jullie zijn een goed duo met de kennis van Niels en de sturende vragen van Coen. Daarbij was de docu-achtige stijl deze keer zeer verfrissend en leuk. De kritiek is dan de titel van de podcast, deze is een beetje clickbait achtig. Het antwoord is dus eigenlijk, niet in paniek raken, koersschermen uitzetten en 5 jaar wachten tot de koersen zijn hersteld. Je bent immers toch te laat om te verkopen. Podcastje in 1 minuut was dan voldoende geweest ;)
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links