Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wordt België een tweede Griekenland?

1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 73 | Laatste | Omlaag ↓
  1. VERWIJDERD 22 oktober 2020 16:42
    Overheidsschuld stijgt voor het eerst boven 500 miljard

    De Belgische overheidsschuld is in het tweede kwartaal met 32 miljard euro gestegen naar 524 miljard. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank waarover De Tijd en L'Echo schrijven. Het is de eerste keer dat de kaap van 500 miljard wordt overschreden. De schuldgraad klimt naar zowat 115 procent van het bruto binnenlands product, het hoogste peil sinds 1999.
  2. VERWIJDERD 30 oktober 2020 16:58
    Federale regering is het eens over solidariteitsbijdrage op effectenrekeningen

    Het gaat om een taks van 0,15 procent op effectenrekeningen waarop 1 miljoen euro of meer staat. Wie zo'n effectenrekening heeft, zal dus jaarlijks 1.500 euro moeten betalen.
    De nieuwe taks zal slaan op alle financiële instrumenten van een effectenrekening, ook op bijvoorbeeld opties en turbo's.

    De solidariteitsbijdrage geldt niet alleen voor privépersonen, maar ook voor vennootschappen en juridische constructies. De ervaring leert dat kapitaal vaak onder dergelijke constructies wordt ondergebracht. www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/10/30/feder...

    altijd de kleine man die ze pakken....
  3. VERWIJDERD 6 december 2020 20:31

    Financiële vooruitzichten van Belgische gemeenschappen volgens ratingbureau Moody's negatief

    Ratingbureau Moody's heeft als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben minder vertrouwen in enkele Belgische gemeenschappen en gewesten. Het maakte daarom vanavond enkele wijzigingen bekend.

    De kredietbeoordelaar verlaagt de langetermijnrating van de Franse Gemeenschap van Aa3 naar A1, inclusief een negatieve outlook. Dat betekent dat de rating in de toekomst nog verlaagd kan worden. De Aa2-rating voor de Vlaamse Gemeenschap blijft behouden, maar de financiële vooruitzichten wijzigen van stabiel naar negatief. Voorts krijgt ook het Waalse Gewest van Moody's een negatieve outlook.

    Voor de wijzigingen in de ratings en de vooruitzichten verwijst het ratingbureau naar de aanzienlijke negatieve druk als gevolg van de coronapandemie en de waarschijnlijk permanente gevolgen die de crisis zal hebben op de tekorten en de schulden van de betreffende regio's.

  4. forum rang 10 voda 29 april 2021 12:45
    Belgische economie veert op
    Van onze redacteur 11:59

    De Belgische economie is in het eerste kwartaal van dit jaar licht verbeterd, ondanks de voortzetting van de lockdown en de druk op export naar het Verenigd Koninkrijk door de brexit. Het bruto binnenlands product was in de eerste drie maanden 0,6% groter dan in het laatste kwartaal van 2020, zo blijkt uit een eerste schatting die de Nationale Bank van België donderdagochtend heeft bekendgemaakt.

    Volgens de centrale bank was er vooral herstel te zien in de industrie. De toegevoegde waarde van de industrie kwam 1,3% hoger uit. In de bouw was er een plus van 0,1% en in de dienstensector bedroeg de toename 0,2%.

    De 0,6% volgt op een krimp met 0,1% in het laatste kwartaal van 2020. De groei is een verrassing voor sommige analisten, want de markt was uitgegaan van opnieuw een kleine daling of een stabilisatie, meldt de Belgische pers.

    Eurostat komt vrijdag met eerste schattingen van de economische groei in de lidstaten van het landenblok. Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt op 18 mei een eerste raming van het Nederlandse bruto binnenlands product bekend.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381938/belgi...
  5. forum rang 10 voda 7 mei 2021 07:17
    Belgische regering topt loonstijging af op 3,2%
    Van onze redacteur 6 mei

    Belgische werknemers bij goed draaiende bedrijven krijgen mogelijk een coronapremie van €500 netto. Dat heeft de Belgische regeringscoalitie donderdag afgesproken in een loonakkoord. De afspraken voorzien in een stijging van de lonen in de marktsector met maximaal 0,4%. Die verhoging komt bovenop de automatische loonindexering van 2,8%. Dat brengt de totale loonmarge op 3,2%.

    Werkgevers en vakbonden waren er niet in geslaagd een akkoord te bereiken. Daarom grijpt de regering nu in met een 'bemiddelingsvoorstel', met de coronapremie als smeermiddel. Nu dat voorstel er ligt, is het de bedoeling dat de sociale partners in sectoren en bedrijven verder onderhandelen over het exacte percentage.

    Minimumloon
    Ook andere heikele kwesties, zoals een verhoging van het minimumloon, overuren, aanvullend pensioen en werktijdvermindering voor oudere werknemers, konden op politiek niveau niet worden geregeld. Het minimumloon moet 'op termijn' omhoog, staat er slechts. Paul Magnette, leider van de grootste regeringspartij aan de Franstalige kant, de PS, dreigde meteen dat er 'nergens een akkoord over is, zolang de werkgevers niet instemmen met een verhoging van het minimumloon.'

    Over de coronapremie is alleen vastgelegd dat die wordt uitbetaald door ondernemingen die tijdens de crisis goede resultaten hebben behaald. Uitkering geschiedt in de vorm van een consumptiecheque, die werknemers kunnen inwisselen bij supermarkten of andere winkels. Ook hierover is dus nog volop discussie mogelijk. De bonden vrezen dat kleinere bedrijven zich aan de premie zullen onttrekken. Ze zijn ontevreden over het akkoord.

    Werkgeversorganisatie Unizo reageert opgelucht, maar maakt zich zorgen over het minimumloon, zegt Unizo-topman Danny Van Assche tegen De Tijd. Dat zou in België al hoger liggen dan elders in Europa. Bovendien verdienen uitgerekend in sectoren die het moeilijk hebben veel mensen het minimumloon.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383025/belgi...
  6. forum rang 10 voda 25 september 2021 11:34
    Fitch positiever over Belgie
    Outlook stabiel.

    (ABM FN) Fitch Ratings is positiever over de Belgische economie en heeft de outlook bijgesteld van negatief naar stabiel bij een ongewijzigde kredietrating van AA-. Dit bleek vrijdagavond.

    De Amerikaanse kredietbeoordelaar spreekt van een gunstigere economische outlook nu de risico's rond de coronapandemie afnemen. Fitch werd positiever over de verwachte economische groei in 2021 en raamt die nu op 5,8 procent, tegen eerder 3,8 procent.

    Volgens het ratingbureau heeft de lockdown in België tussen oktober 2020 en april 2021 het herstel niet laten ontsporen. In 2022 wordt een groei voorspeld van 3,5 procent, waarna deze in 2023 terugvalt tot 2,2 procent.

    Fitch verwacht verder dat het Belgische begrotingstekort geleidelijk zal krimpen tot 6,6 procent in 2021 en 4,0 procent in 2022.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  7. forum rang 6 haas 31 januari 2022 17:59
    quote:

    voda schreef op 13 oktober 2021 07:28:

    Vermogen gemiddelde Belg stijgt boven 250.000 euro

    ©ANP XTRA
    WOUTER VERVENNE
    12 oktober 2021 11:57

    De rijkdom van de gezinnen is in het tweede kwartaal toegenomen dankzij stijgende aandelenkoersen en vastgoedprijzen en een recordaankoop van beleggingsfondsen.

    Het totale nettovermogen van de Belgen is tussen eind maart en eind juni met 57 miljard euro gegroeid tot een recordbedrag van 2.896 miljard. Dat heeft De Tijd berekend op basis van cijfers van de Nationale Bank en Statbel. Zowel het financieel als het onroerend vermogen werd groter.

    De waarde van al het spaargeld en de beleggingen zonder vastgoed steeg met bijna 31 miljard. Iets meer dan de helft van die toename was te danken aan de stijgende aandelenmarkten. Daardoor boekten de Belgen grote meerwaarden op hun beleggingsportefeuille. Vooral hun portefeuilles met beleggingsfondsen (6,6 miljard), niet-beursgenoteerde aandelen (4,4 miljard) en beursgenoteerde aandelen (3,4 miljard) werden meer waard. Gemiddeld bestaat zowat de helft van de activa van beleggingsfondsen uit aandelen.

    9,9 miljard
    INVESTERINGEN IN BELEGGINGSFONDSEN
    De Belgen kochten in het tweede kwartaal voor een recordbedrag van 9,9 miljard euro beleggingsfondsen.
    Bovendien investeerden de gezinnen 14,7 miljard in spaar- en beleggingsproducten, onder meer omdat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus het moeilijk maakte om veel geld uit te geven. De Belgen kochten voor een recordbedrag van 9,9 miljard euro beleggingsfondsen. Steeds meer spaarders zijn ontevreden over de lage opbrengst van hun spaarboekje en beginnen daarom te beleggen. Beleggingsfondsen zijn dan vaak de eerste stap.

    Voorzichtig
    Toch blijven de gezinnen relatief voorzichtig. Ze parkeerden ook grote bedragen vers geld op zichtrekeningen (4,1 miljard) en op spaarboekjes (3,5 miljard). Individuele aandelen zijn voor veel landgenoten nog steeds een brug te ver. De gezinnen kochten netto slechts voor 288 miljoen euro beursgenoteerde aandelen.

    De gezinnen parkeerden ook miljarden vers geld op zichtrekeningen en spaarboekjes.
    De schulden van de gezinnen stegen met 5,1 miljard. Vooral de hypothecaire kredieten namen toe. De sterke stijging van de vastgoedprijzen heeft tot gevolg dat veel kopers van een woning meer moeten lenen. Maar ze leidt ook tot een toename van het onroerend vermogen. Het vastgoedvermogen steeg met zowat 31 miljard.

    Als we het totaal nettovermogen delen door het aantal Belgen, bezit de gemiddelde landgenoot 250.900 euro. Het is de eerste keer dat de kaap van 250.000 euro is overschreden.

    Schermvullende weergave

    Een belangrijke kanttekening is dat het gemiddelde vermogen sterk wordt opgekrikt door de rijkdom van multimiljonairs. Zowat tweederde van de gezinnen bezit minder dan het gemiddelde gezinsvermogen en een derde meer, blijkt uit onderzoek van de Nationale Bank. Het mediaanvermogen - de rijkdom van de 'middelste' Belg - bedraagt wellicht ongeveer 150.000 euro.

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...
    Hoe gaat het in Belgie,:
    Is Wallonie al weer droogevallen
    IK lees wel dat sommige Vlaamse miljonairs willen investeren in Wallonie
  8. forum rang 6 haas 23 augustus 2022 21:12
    Groenstate Hengelo, dat belegt voor ‘rijke’ Twentenaren, in Belgische handen
    HENGELO - Vermogensbeheerder Groenstate in Hengelo wordt overgenomen door Delen Private Bank.
    Groenstate, opgericht in 1999, beheert - tegen vergoeding - vermogens van particulieren en probeert daar een zo hoog mogelijk rendement op te halen tegen een zo laag mogelijk risico.

    Gerben Kuitert 23-08-22, 19:08
    Groenstate heeft 225 miljoen euro onder beheer van voornamelijke Twentse cliënten.
    De overnemende partij Delen is met 54 miljard beheerd vermogen veel groter dan Groenstate.
    Van die 54 miljard wordt meer dan een miljard beheerd voor Nederlandse klanten.

    Groenstate belegt voor haar klanten alleen in aandelen en obligaties die via de beurs verhandelbaar zijn.
    Delen hanteert geen harde ondergrens voor het vermogen waarover cliënten moeten beschikken.
    „Er moet uitzicht zijn op een direct belegbaar vermogen van 250.000 euro, of meer”, zegt directeur Frederik Kalff van Delen Nederland in een toelichting.
1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 73 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,51 0,00%
EUR/USD 1,0653 +0,01%
FTSE 100 8.023,87 +1,62%
Germany40^ 17.935,70 +0,42%
Gold spot 2.310,17 -0,73%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links