Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 340 341 342 343 344 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dirk de Dijker 11 augustus 2022 11:49
    Als er uit je land een dodelijk virus ontstaan is waardoor miljoenen mensen zijn overleden en allerlei verdere gevolgen, zou je jezelf dan niet even een beetje tam opstellen?
    Als je enig fatsoen hebt en enig verantwoordelijkheidsgevoel, dan wel lijkt me.
    Beide zaken lijken niet te bestaan in China.
  2. forum rang 10 voda 11 augustus 2022 12:03
    China: export van zonnepanelen in 2022 verdubbeld tot bijna 80 gigawattpiek

    China heeft in de eerste helft van het kalenderjaar de export van zonnepanelen met 102 procent zien groeien tot 78,7 gigawattpiek. De export verdubbelde iedere maand. Dat meldt marktonderzoeksbureau PV InfoLink.

    De export van zonnepanelen uit China groeit voortdurend, aangedreven door een sterke vraag in het buitenland benadrukt analist Albert Hsieh. ‘De vraag behoudt zijn groeitempo, ondanks relatief hoge prijzen als gevolg van een onevenwichtige vraag-aanbodverhouding in dege hele toeleveringsketen. De sterke vraag wordt voornamelijk toegeschreven aan beleid en strategieën om de energietransitie wereldwijd te versnellen en de energiecrisis als gevolg van regionale conflicten.’

    Europa
    ‘Europa kende de sterkste vraag in de eerste helft van 2022’, vervolgt Hsieh. ‘Er werd 42,4 gigawattpiek aan Chinese zonnepanelen geïmporteerd, een stijging van 137 procent op jaarbasis. Het importcijfer stijgt op maandbasis nog altijd. Europa heeft het meest actief gewerkt aan de energietransitie, die nu wordt opgevoerd door de krapte bij de aardgasvoorziening als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Voorlopig hebben 7 landen, waaronder grote markten als Nederland, Spanje en Duitsland, minimaal 1 gigawattpiek aan Chinese modules geïmporteerd.’

    Uit onderzoek van PV InfoLink blijkt echter dat een deel van de invoer het opbouwen van voorraad betreft, zonder dat er substantiële bestellingen worden ondertekend. ‘Dit kan gevolgen hebben voor de Europese vraag in de tweede helft van het jaar’, aldus Hsieh. ‘De Europese en nationale beleidskaders ondersteunen op lange termijn de rol van Europa als de grootste markt voor Chinese zonnepanelen. We verwachten dat Europese een jaarlijkse pv-modulevraag van 55,6 gigawattpiek zal hebben.’

    Azië-Pacific
    De regio Azië-Pacific importeerde in de eerste helft van het jaar 17,2 gigawattpiek aan Chinese zonnepanelen; een stijging van 63 procent op jaarbasis. ‘Vergeleken met de rest van de wereld zag de regio Azië-Pacific het meeste veranderingen’, duidt Hsieh. ‘Dit wordt grotendeels toegeschreven aan de sterkere aanleg van voorraden vóór 1 april, toen India respectievelijk 40 procent en 25 procent importheffingen oplegde voor zonnepanelen en zonnecellen. Daardoor steeg het importvolume van India in het eerste kwartaal tot 8,1 gigawattpiek. Het cijfer kelderde in het tweede kwartaal na de inwerkingtreding van de heffingen, maar India importeerde in de eerste helft van het jaar nog altijd 8,3 gigawattpiek aan Chinese zonnepanelen.’

    Andere landen die meer dan 1 gigawattpiek hebben geïmporteerd, zijn Japan en Australië, waarnaar China respectievelijk 3,2 gigawattpiek en 2,7 gigawattpiek aan pv-modules exporteerde. De onderzoekers van PV InfoLink verwachten dat de regio, exclusief China, 38,3 gigawattpiek aan pv-modulevraag zal kennen.

    Amerika
    Noord- en Zuid-Amerika importeerden in de eerste helft van 2022 12,1 gigawattpiek aan zonnepanelen uit China, een stijging van 96 procent op jaarbasis. Hsieh: ‘Brazilië importeerde bijvoorbeeld 9 gigawattpiek aan zonnepanelen. Het land brengt vanaf 2023 nettarieven in rekening voor gedistribueerde opwekkingsprojecten, wat de vraag ondersteunt tot eind 2022. Chili, een andere belangrijke markt voor Chinese zonnepanelen, heeft tot op heden 1,3 gigawattpiek zonnepanelen geïmporteerd.

    Amerika zal naar verwachting van de onderzoekers dit jaar een vraag kennen van 46 gigawattpiek. Alle landen in de regio zijn afhankelijk van het Chinese aanbod van zonnepanelen, maar de Verenigde Staten minder omdat er verschillende importtarieven voor Chinese PV-producten van kracht zijn.

    Midden-Oosten en Afrika
    Het Midden-Oosten importeerde in de eerste helft van het kalenderjaar 5,5 gigawattpiek aan Chinese zonnepanelen, een stijging van 70 procent op jaarbasis. ‘Momenteel omvatten de landen in het Midden-Oosten op gigawattschaal Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten, die respectievelijk 1,8 gigawattpiek en 1,0 gigawattpiek aan Chinese zonnepanelen importeren. Afrika importeerde 1,6 gigawattpiek aan Chinese pv-modules, een stijging van 41 procent op jaarbasis, hoewel de Afrikaanse markt beduidend kleiner is in omvang dan de rest van de wereld. De 2 regio's zullen dit jaar naar verwachting 12,4 gigawattpiek en 3,8 gigawattpiek aan jaarlijkse pv-modulevraag zien.’

    Hoogseizoen
    Hsieh benadrukt dat het hoogseizoen voor zonnepanelen nog moet beginnen, te weten in de tweede helft van het jaar. ‘Europa, dat in het eerste halfjaar strategische voorraden heeft aangehouden, kan in de tweede helft de vraag zien verzwakken. Andere regio’s zullen waarschijnlijk een sterkere vraag laten zien en in de tweede helft nog meer zonnepanelen uit China importeren. Ondanks de schijnbaar optimistische vraag blijven er echter risico’s opdoemen, gezien de stijgende prijzen van de toeleveringsketen die eindgebruikers tot stilstand kan brengen, maar ook het tekort aan chips die in omvormers worden gebruikt en schommelingen van de wisselkoersen.’

    De analisten van PV InfoLink voorspellen dat de wereldwijde vraag naar Chinese zonnepanelen 156,1 tot 185,3 gigawattpiek zal bedragen, wat neerkomt op een groeipercentage van 20 tot 42 procent.

    Door Edwin van Gastel

    www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
  3. forum rang 10 voda 12 augustus 2022 13:13
    Chinese bedrijven kondigen delisting NYSE aan
    Laatste handelsdagen eind augustus en begin september.

    (ABM FN-Dow Jones) PetroChina, China Life Insurance, Sinopec en Aluminium Corp hebben afzonderlijk hun voornemen aangekondigd om de New York Stock Exchange te verlaten.

    De laatste handelsdagen staat vooralsnog gepland voor eind augustus en begin september.

    De Amerikaanse Securities and Exchange Commission meldde in december vorig jaar al dat 273 aandelen het risico liepen te worden geschrapt als ze niet voldeden aan de regels, waaronder het toestaan van audit-inspecties.

    Begin deze maand werd duidelijk dat ook e-commercereus Alibaba zijn Amerikaanse notering kwijt kan raken, als het bedrijf voor de lente van 2024 geen inzicht geeft in de cijfers.

    Alibaba is van plan om een primaire notering in Hongkong aan te vragen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 15 augustus 2022 07:19
    Stijging Chinese industriële productie
    Stijging van 3,8 procent in juli.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in juli gestegen. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

    De productie steeg met 3,8 procent op jaarbasis. Economen hadden gerekend op een stijging van 4,5 procent.

    Op maandbasis ging het in juli om een productiestijging van 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 15 augustus 2022 07:23
    Chinese detailhandelsverkopen tonen verdere opleving
    Toename van 2,7 procent in juli.

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in juli op jaarbasis verder hersteld. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

    De verkopen stegen afgelopen maand met 2,7 procent op jaarbasis tegen een stijging van 3,1 procent in juni en een afname van 6,7 procent in mei.

    Op maandbasis ging het in juli om een stijging van 0,27 procent, na een plus van 0,53 procent in juni.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 15 augustus 2022 08:38
    China verlaagt onverwacht rente
    Om groei aan te jagen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese centrale bank heeft maandag zijn interbancaire rente, de zogenoemde Loan Prime Rate of LPR, verlaagd, om de Chinese economie te ondersteunen.

    Onder meer de LPR werd voor een deel van de banken met 10 basispunten verlaagd naar 2,75 procent.

    China kampt met de economische gevolgen van lockdowns, stijgende grondstoffenprijzen en een vastgoedcrisis. Ook een aanstaande herverkiezing van leider Xi Jinping kan volgens marktvolgers bij de besluitvorming een rol gespeeld hebben.

    Vanochtend bleek uit cijfers dat de Chinese industriële productie- en de detailhandelsverkopen in juli nog wel groei laten zien, maar dat is onvoldoende om onder meer de werkloosheid te beteugelen. Niet eerder waren er zoveel Chinese jongeren werkloos.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 6 A Mao 15 augustus 2022 14:01
    De techreuzen Alibaba, Tencent en Bytedance (TikTok) delen net als zo'n dertig andere Chinese internetdiensten vanaf nu hun algoritmes met de Chinese overheid. Nieuwe strengere wetgeving verplicht de bedrijven om hun softwarematige geheimen prijs te geven,

    www.bloomberg.com/news/articles/2022-...
  8. forum rang 10 luchtschip 15 augustus 2022 16:10
    China breidt zijn invloed op de Solomons Eilanden uit

    The Solomon's Island situation is getting worse. Huawei has just been given a major contract in the country to install Telco towers & hardware

    So Huawei, CHEC, Ministers Aviation and Finance of Solomon Islands yesterday signed a $407-million agreement for 161 telecommunications to be built by Huawei!

    twitter.com/Sandgropher528/status/155...

    kaart ten noord oosten van Australie en ten oosten van Papua Nieuw Guinea
    Een belangrijk gebied voor kabel verbindingen met data verkeer tussen Azie, Australië en deUS

    goo.gl/maps/5svzuhbFSxCt4b889
  9. forum rang 10 voda 16 augustus 2022 07:14
    Chinese Crude Steel Output Shrinks by 6% in January-July 2022

    Strategic Research Institute
    Published on :
    16 Aug, 2022, 6:59 am

    China's National Bureau of Statistics latest data has revealed that China's outputs of hot metal, crude steel & finished steel amounted to 70.49 million tonnes, 81.43 million tonnes & 106.24 million tonnes, down 3.6% YoY, 6.4% YoY & 5.2% YoYY and down 8.3% MoM, 10.3% MoM & 10.3% MoM respectively.

    In the January-July 2022, China’s outputs of hot metal, crude steel & finished steel amounted to 510.9 million tonnes, 609.28 million tonnes & 776.5 million tonne down by 3.6% YoY, 6.4% Yo& 4.6% oY respectively.
  10. forum rang 10 voda 16 augustus 2022 08:32
    Fabrieken in Chinese Sichuan verlagen stroomverbruik om hittegolf
    ANP Producties - 49 minuten geleden
    © ANP

    CHENGDU (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Fabrieken in de Chinese provincie Sichuan schroeven hun stroomverbruik terug vanwege een hittegolf. De vraag naar stroom steeg vorige week omdat veel mensen de airco aanzetten vanwege de hitte.

    Volgens het Chinees meteorologisch instituut steeg de temperatuur in de provincie vorige week op sommige plekken naar 42 graden. In Sichuan wonen bijna 84 miljoen mensen. De regio is voor 80 procent afhankelijk van waterkrachtcentrales om stroom op te wekken, maar door de hoge temperaturen zijn veel rivieren opgedroogd.

    De lokale overheid heeft nu besloten prioriteit te geven aan de stroomvoorziening van woningen. Negentien van de 21 steden in de provincie moeten daarom tot zaterdag hun productie opschorten. Sommige bedrijven mogen op beperkte capaciteit doorwerken.

    Lithiumbatterijen

    Sichuan staat bekend om de productie van lithiumbatterijen die worden gebruikt voor elektrische voertuigen. De fabrieken in de regio zijn goed voor de helft van de batterijproductie van China. De waterkrachtcentrales leveren de stroom voor die fabrieken.

    Ook zeker één aluminiumproducent uit de regio zette de productie stop. Mogelijk volgen er nog meer. Daardoor steeg de aluminiumprijs op de beurs in Londen met ruim een procent naar 2.422 dollar per ton. Omdat aluminiumproductie een energie-intensief proces is, kijken autoriteiten vaak snel naar aluminiumfabrieken als energiebesparing noodzakelijk is.
  11. forum rang 9 josti5 16 augustus 2022 09:06
    Nou, wat het westen met de Russen heeft gedaan, doen China nu met de Taiwanezen:

    NOS Teletekst 125

    Zeven Taiwanezen op sanctielijst


    China heeft nog eens zeven Taiwanezen
    op een sanctielijst gezet.Staatsmedia
    zeggen dat ze de onafhankelijkheid van
    Taiwan steunen.

    Het gaat om Taiwanese politici van de
    regeringspartij en diplomaten.Eerder
    werden ook andere politici op de lijst
    geplaatst.Mensen op de sanctielijst
    mogen China,Hongkong en Macau niet in.
    Bedrijven van die mensen mogen niet in
    China opereren.

    De spanningen liepen deze maand hoog op
    na een bezoek van de Amerikaanse
    toppoliticus Nancy Pelosi aan Taiwan.
    China reageerde met grootschalige
    militaire oefeningen rond het eiland.
    --------------------

    Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen we maar zeggen, toch?
  12. forum rang 10 luchtschip 17 augustus 2022 01:48
    quote:

    A Mao schreef op 17 augustus 2022:

    China’s Great Reset Has Begun

    www.equedia.com/chinas-great-reset-ha...
    Ze kunnen het beter " het instorten van de Chinese huizenmarkt is begonnen" kunnen nioemen

    een probleem van honderden miljarden dollars kan de Chinese regering nooit oplossen

    Mensen moeten al een hypotheek nemen en rente en aflossing betalen voor een huis dat nog gebouwd moet worden
    Is in China wel gebruikelijk, maar met de wetenschap dat binnen een jaar of twee je huis klaar is en bewoonbaar

    Vele duizenden Chinezen komen er nu achter dat het huis met St Juttemus gebouwd gaat worden en weigeren nu massaal aan hun hypotheek verplichting te voldoen
    Het zal dan niet lang duren of de banken komen in de problemen en gaan massaal failliet
    Vervolgens zitten duizenden Chinezen met een hypotheekschuld voor een huis dat nooit gebouwd wordt en door de curator van de failliete bank aangemaand worden hun hypotheek te betalen
    Wanneer niet aan de hypotheek verplichting voldaan wordt kan de bank, of zijn curator, het huis bij opbod verkopen, maar er is geen huis

    Dit zal een schier oplosbaar probleem worden voor Xi jinPing

    www.equedia.com/chinas-great-reset-ha...
  13. forum rang 10 voda 17 augustus 2022 07:12
    Chinese magneettrein zweeft zonder gebruik van energie
    admin - 3 uur geleden

    De Chinese stad Xingguo test op dit moment een zweeftrein met gondels die blijven hangen onder de rails zonder dat het systeem is aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit is mogelijk doordat de ‘Sky Train’ gebruik maakt van permanente magneten, in plaats van gangbare elektromagneten.

    De magneetzweeftrein, of maglev (magnetic levitation) transport, is een manier van vervoer waarbij het voertuig dankzij magneten enkele millimeters boven of onder een rails zweeft. Magneettreinen zijn stil, onderhoudsvriendelijk en omdat ze geen contact maken met het oppervlak waarlangs ze bewegen is er minder energie nodig om snelheid te maken.

    Zweven kost energie
    Vooralsnog zijn maglevtreinen alleen economisch rendabel op hoge snelheidstrajecten (+400 kilometer per uur). De elektromagneten die ervoor zorgen dat een trein blijft zweven vereisen namelijk wel veel energie. Hoe langzamer een trein gaat, hoe meer energie nodig is om te zweven. Maakt een trein snelheid, dan zal de voortduwende kracht ervoor zorgen dat er minder energie nodig is om te zweven.

    Permanente magneten
    In het zuiden van China doet Sky Train nu testen met een zweeftrein voor korte afstanden met een snelheden van 80 kilometer per uur. Deze relatief lage snelheden zijn mogelijk doordat het bedrijf permanente magneten verkiest boven elektromagneten. Permanente magneten zijn in staat nagenoeg oneindig magnetische energie te leveren. Over een periode van honderd jaar verliest een zogeheten neodymium magneet slechts 5 procent van zijn magnetisme.

    Waarom gebruiken we dan niet veel meer van deze speciale magneten? Simpel, voor deze magneten is neodymium nodig, een zeldzaam metaal dat bijna alleen maar voorkomt binnen de grenzen van China. Wetenschappers schatten dat een kleine 40 procent van alle zeldzame metalen ter wereld onder de bodem van China liggen. Vietnam en Brazilië staan op plek twee en drie en hebben beide net minder dan 20 procent van de mondiale voorraad. De VS, toch niet het kleinste land, doet mee voor 1,3 procent, terwijl Europa niet eens op de lijst staat. Daarom is de kans klein dat we dit soort langzaam rijdende zweeftreinen buiten China zullen tegenkomen.

    Teun Schröder

    Redacteur circulaire economie

    Zweeftrein alleen in China
    De Sky Train rijdt op dit moment op een enkel traject van 800 meter, zo’n 10 meter boven de grond. De twee coupés kunnen straks als het goed is 88 passagiers vervoeren op een route van 7,5 kilometer. Volgens het bedrijf zijn de kosten van dit soort treinen slechts een tiende van wat nodig is voor een metrotraject – ondanks de grote hoeveelheden neodymium die nodig zijn. Maar dan moet je dus wel neodymium tot je beschikking hebben.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/chine...
  14. Dirk de Dijker 17 augustus 2022 09:42
    quote:

    josti5 schreef op 16 augustus 2022 09:06:

    Nou, wat het westen met de Russen heeft gedaan, doen China nu met de Taiwanezen:

    NOS Teletekst 125

    Zeven Taiwanezen op sanctielijst


    China heeft nog eens zeven Taiwanezen
    op een sanctielijst gezet.Staatsmedia
    zeggen dat ze de onafhankelijkheid van
    Taiwan steunen.

    Het gaat om Taiwanese politici van de
    regeringspartij en diplomaten.Eerder
    werden ook andere politici op de lijst
    geplaatst.Mensen op de sanctielijst
    mogen China,Hongkong en Macau niet in.
    Bedrijven van die mensen mogen niet in
    China opereren.

    De spanningen liepen deze maand hoog op
    na een bezoek van de Amerikaanse
    toppoliticus Nancy Pelosi aan Taiwan.
    China reageerde met grootschalige
    militaire oefeningen rond het eiland.
    --------------------

    Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen we maar zeggen, toch?
    Net als met Rusland heb je ook over China een vertekend beeld. Er moet zo krachtig mogelijk worden opgetreden om te voorkomen dat er nog een vrije jurisdictie hetzelfde lot moet ondergaan als Hong Kong. Je wil niet weten wat er in China allemaal gebeurd. Van dat Safeguard Defender rapport wordt je echt kotsmisselijk. Eigenlijk is het zelfs nauwelijks correct om met China überhaupt zaken te doen. Corruptie vanaf de top in een enorm en nietsontziend overheidsapparaat. Door enige kritiek beland je daar maandenlang in een psychiatrische inrichting die je gedachten probeert bij te stellen.
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 17 augustus 2022 12:55
    China is de Verenigde Staten voorbijgestreefd in de wetenschap. Het land is inmiddels wereldleider in het aantal wetenschappelijke artikelen dat per jaar wordt uitgebracht.

    Wat dat betekent, horen we van onderzoeker Alexandra Vennekes van het Rathenau Instituut in NOS Met het Oog op Morgen.
    www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-met-h...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2022 13:02
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 augustus 2022 12:55:

    China is de Verenigde Staten voorbijgestreefd in de wetenschap. Het land is inmiddels wereldleider in het aantal wetenschappelijke artikelen dat per jaar wordt uitgebracht.

    Wat dat betekent, horen we van onderzoeker Alexandra Vennekes van het Rathenau Instituut in NOS Met het Oog op Morgen.
    www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-met-h...
    Geweldig hoor, maar een werkzaam anti-covidvaccin maken kunnen ze niet.

    En als ze echt voor zouden lopen op het Westen, zouden ze niet meer hoeven te spioneren.

    Tenslotte gaat het niet om het aantal wetenschappelijke artikelen, maar om de kwaliteit van de artikelen.
  17. forum rang 10 luchtschip 18 augustus 2022 07:00
    quote:

    A Mao schreef op 1 augustus 2022 19:29:

    Kan me niet voorstellen dat ze zo dom is,

    Pelosi set to visit Taiwan despite China warnings, sources say

    www.reuters.com/world/asia-pacific/pe...
    Ze heeft het ijs gebroken

    En als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer

    Ed Markey, US Democratic Senator for Massachusetts. Chair of Subcommittees on Clean Air, Climate & Nuclear Safety and on East Asia & the Pacific :

    I’m traveling to Taiwan with a bipartisan congressional delegation to reaffirm US support for Taiwan and encourage stability and peace across the Taiwan Strait.

    Ministry of Foreign Affairs, Republic of China (Taiwan). :

    Vice Minister Yui extended the warmest of welcomes to Taiwan’s longstanding friend Senator Markey & his cross-party delegation comprising Representative Garamendi, Representative Lowenthal, Representative Don Beyer & Representative Amata.

    We thank the like-minded US lawmakers for the timely visit & unwavering support.

    foto's

    pbs.twimg.com/media/FaHoPOEVQAEdLKp?f...

    pbs.twimg.com/media/FaHoPOCUsAIdK7Z?f...

    twitter.com/SenMarkey/status/15588760...
7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 340 341 342 343 344 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,69 -0,66%
EUR/USD 1,0644 +0,01%
FTSE 100 7.833,93 -0,55%
Germany40^ 17.692,20 -0,81%
Gold spot 2.373,97 -0,23%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,76%
EBUSCO...
+2,52%
Heineken
+1,95%
Pharming
+1,56%
UNILEV...
+1,22%

Dalers

AMG Cr...
-3,43%
VIVORY...
-2,98%
ADYEN NV
-2,75%
ASMI
-2,50%
TomTom
-2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links