Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,265 25 apr 2024 17:35
  • -0,355 (-1,81%) Dagrange 19,250 - 19,650
  • 2.604.223 Gem. (3M) 2M

Philips 2022

7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 396 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. rolo84 16 augustus 2022 11:13
    [quote alias=craasie id=14355824 date=202208161102]
    Slaagt hij er niet in??? dan .....

    ....heb jij al diepere puts geschreven en met een beetje geluk worden ze gevuld en ontvang je eenn lekkere premie. Mocht je zelfs worden aangeschreven dan heb je een positie waarvoor jij de aandelen wel wilt hebben voor de lange termijn (en de premie). Slaagt hij er wel in, dan heb je misschien winst of minder verlies op je huidige positie. Kortom...het maakt niet uit en denk in scenarios.
  2. craasie 16 augustus 2022 11:25
    Hoewel Philips sinds het uitbreken van de apneu crisis aan de beurs 60% van zijn waarde verloor, hield Van Houten tot een paar maanden geleden vol, dat hij zichzelf nog steeds beschouwde als de juiste man om de problemen op te lossen. „Ik denk dat ik weet wat er moet gebeuren en wil daar ook voor de volle 100% voor inzetten”, zei hij.

    Een praatjesmaker. we hadden het kunnen weten. Heeft NXP ook bijna om zeep geholpen

    ANALYSE: Frans van Houten was zichzelf kwijtgeraakt bij NXP
    Ik word bijna branieachtig, we kunnen alles aan. Het waren vreemde uitspraken die Frans van Houten begin deze week deed in zijn, achteraf bezien, laatste interview als topman van NXP. Van Houten overschreeuwde zichzelf in een tijd waarin het bedrijf duizenden mensen de laan uit stuurt.

    Redactie 02-01-09, 02:46 Laatste update: 27-03-17, 18:16 Bron:
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 augustus 2022 12:04
    Goeie kerel. Het is een Limburger!

    Roy Jakobs mag als jongste ceo ooit Philips uit het moeras trekken. De 48-jarige Limburger wordt als veteraan betiteld omdat hij alle geledingen van het concern heeft doorlopen. Het is januari 2019 op de CES, de Consumer Electronics Show in Las Vegas, het walhalla van nieuwe technologie snufjes.
    fd.nl/bedrijfsleven/1448791/roy-jakob...
  4. Bill Warren 16 augustus 2022 12:12
    Ik denk dat het een gemiste kans is om niet een externe CEO aan te trekken.
    Deze benoeming is iemand die zeer intensief betrokken is geweest bij het huidige debacle van beademingsapparatuur.
    Waaom zal deze persoon nu opeens wel de juiste acties nemen? - want dat had hij al de afgelopen jaren kunnen doen. Dit is meer een benoeming voor de Buhne - kijk ons eens daadkrachtig reageren.
    Helaas het blijft een bedrijf waarbij management in een ivoren toren blijft leven.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 augustus 2022 12:21
    Ik weet uit ervaring dat externe aanstellingen ook negatief kunnen werken. Als iemand niet de historie kent van een bedrijf, de cultuur in een bedrijf niet kent, de mensen niet kent met hun historie en niet de feeling met dat bedrijf heeft, dan gaat het ook radicaal mis.
    Tevens zat hij tot nu niet in een positie om dingen door te zetten. Nu als CEO kan hij dat wel.
    En, of ie uit eigen gelederen komt of niet, hij zal iets moeten ondernemen en resultaten moeten laten zien. Dat geldt altijd bij een nieuwe aanstelling. Er wordt iets verwacht!
    We'll see.
  6. forum rang 7 Thorgall 16 augustus 2022 12:30
    quote:

    DeWalt schreef op 16 augustus 2022 10:37:

    Mag hopen dat ze bij Philips eindelijk de organisatievorm van een farmaceut aannemen (onafhankelijke registratieafdeling in de top, aangezien medische hulpmiddelen voor FDA en EMA zelfde eisen hebben als geneesmiddelen).

    Deze ontspoorde marketing en sales organisatie heeft een tegenkracht nodig om dit soort problemen te voorkomen. Dus even afwachten of de nieuwe man durft te breken met de oude cultuur. Het feit dat hij de slaapapneu terugroepactie zelf coördineerde is wat mij betreft precies wat er mis is bij Philips, marketeers die het beter weten dan de medische functie.
    aangezien Roy een marketeer is, geef ik je weinig hoop.
  7. forum rang 7 Thorgall 16 augustus 2022 12:32
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 16 augustus 2022 12:04:

    Goeie kerel. Het is een Limburger!

    Roy Jakobs mag als jongste ceo ooit Philips uit het moeras trekken. De 48-jarige Limburger wordt als veteraan betiteld omdat hij alle geledingen van het concern heeft doorlopen. Het is januari 2019 op de CES, de Consumer Electronics Show in Las Vegas, het walhalla van nieuwe technologie snufjes.
    fd.nl/bedrijfsleven/1448791/roy-jakob...
    Laten we kijken naar capaciteiten, ipv afkomst.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 augustus 2022 14:21
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 16 augustus 2022 12:04:

    Goeie kerel. Het is een Limburger!

    Roy Jakobs mag als jongste ceo ooit Philips uit het moeras trekken. De 48-jarige Limburger wordt als veteraan betiteld omdat hij alle geledingen van het concern heeft doorlopen. Het is januari 2019 op de CES, de Consumer Electronics Show in Las Vegas, het walhalla van nieuwe technologie snufjes.
    fd.nl/bedrijfsleven/1448791/roy-jakob...
    Voor wie de link niet kan openen:

    Roy Jakobs mag als jongste ceo ooit Philips uit het moeras trekken
    11:40

    Het is januari 2019 op de CES, de Consumer Electronics Show in Las Vegas, het walhalla van nieuwe technologiesnufjes. Roy Jakobs wordt als hoofd van de divisie Personal Health geïnterviewd over de bijdrage van Philips aan de wereld. Jakobs vertelt soepel en enthousiast over een snurkalarm ('Dan weet je partner dat hij jou even moet aantikken, zodat je beweegt en ophoudt met snurken') en over de 'connected' tandenborstel die registreert waar en hoe je poetst. De interviewer vindt het allemaal geweldig.

    Drie jaar later en het enthousiasme in de VS voor Philips is fors teruggelopen. Dat heeft alles te maken met de gebreken in de apparaten die slaapapneu moeten bestrijden en die maar niet opgelost worden, met alle gevolgen voor beurskoers en imago van dien. Dinsdag maakte het bedrijf bekend dat Roy Jakobs de algehele leiding van het bedrijf overneemt van Frans van Houten. Officieel per 15 oktober, na een bijzondere aandeelhoudersvergadering.

    Jakobs is al omschreven als Philips-veteraan, maar dat zegt niets over zijn leeftijd. Met 48 jaar is hij de jongste ceo van het bedrijf, in ieder geval sinds er geen lid van de Philips-familie meer aan het roer staat. Dat hij een veteraan wordt genoemd, is omdat hij alle geledingen van het bedrijf heeft doorlopen. Beginnend in 2010 bij Licht (voordat het werd afgesplitst), via Personal Health naar de divisie Connected Care. In zijn laatste functie zette hij grote stappen met Philips-apparaten voor thuiszorg in de VS, zeker toen ziekenhuizen geen plaats meer hadden voor chronische patiënten vanwege corona.

    Maar voordat de covid-19-paniek voorbij was, zat Philips al midden in zijn eigen crisis, die van de slaapapneu-apparaten. Jakobs, inmiddels door Van Houten in het executive committee van Philips gehaald, werd verantwoordelijk voor de terugroepactie van de apparaten. Volgens president-commissaris Feike Sijbesma is een belangrijk punt bij Jakobs' benoeming geweest dat hij 'ervaring heeft opgedaan met patiëntveiligheid'.

    Jakobs, kind van Nederlands-Duitse ouders, komt uit het diepe zuiden, uit Kerkrade. Hij is opgeleid als marketeer, en niet als techneut. Dat heeft hem naar eigen zeggen nooit belemmerd bij Philips: Je moet als leider weten wanneer je anderen nodig hebt', zei hij daarover recent tegen managerssite MT Sprout.

    Moderne leider

    President-commissaris Sijbesma memoreerde vanmorgen ook dat Jakobs meteen aan de slag kan met de plannen voor volgend jaar. Dat is voor de nieuwe ceo geen zaak van een week op de hei gaan zitten en zich afzonderen. Want: 'Als je morgen wilt blijven leveren, zul je vandaag moeten veranderen.' Dat betekent elke dag tegelijk met uitvoering én strategie bezig zijn.

    Jakobs profileert zich als een het soort moderne leider dat wars is van gebaande paden én oog heeft voor de menselijke component van een bedrijf. Wederom tegen MT Sprout: 'Wat mij succesvol heeft gemaakt is de combinatie van enerzijds een bold vision en strategie waarin je continu op zoek gaat naar het verleggen van grenzen, en anderzijds kijken naar mensen en het team die dat kunnen verwezenlijken. Daar zit een spanningsveld, want het verleggen van grenzen betekent dat je uit je comfortzone moet stappen en op zoek moet gaan naar je eigen groei. Om zo die groei voor het bedrijf te realiseren. Dat is hoe ik het verschil maak als leider.'

    Dagelijkse kost

    Jakobs werkte voor zijn Philips-tijd bij twee 'gemengde' bedrijven, Royal Dutch Shell en Reed Elsevier, beide ondernemingen met een Britse en Nederlandse tak. Hij begon bij Shell, werkte daar ruim zeven jaar. Bij Reed Elsevier bleef hij ruim vijf jaar, voordat hij naar Philips vertrok.

    Voor alle drie corporates trok hij de wereld over. Hij woonde met zijn gezin in Lissabon, Dubai en Shanghai. 'Ik heb voor verschillende bedrijven gewerkt, op verschillende plekken in de wereld en met verschillende teams. Daardoor weet ik dat iedereen op zijn eigen manier naar ethische kwesties kwijt. Dat is goed om te weten, want ethische kwesties zijn bij ons dagelijkse kost. Als leider vaar ik daarin op mijn eigen kompas met respect voor al die verschillende opvattingen.'

    In 2011 won hij als chief marketing officier van Philips Lighting de Young Captains Award. In de Hall of Fame van de Award zegt hij daarover: 'De prijs geeft een enorme impuls aan je persoonlijke en zakelijke groei.' Die groei is nu, elf jaar later, geculmineerd in een plek aan de absolute top.
  9. wieweethetbeter 16 augustus 2022 15:06
    quote:

    Bill Warren schreef op 16 augustus 2022 12:12:

    ...
    Deze benoeming is iemand die zeer intensief betrokken is geweest bij het huidige debacle van beademingsapparatuur.
    Waaom zal deze persoon nu opeens wel de juiste acties nemen? - want dat had hij al de afgelopen jaren kunnen doen. Dit is meer een benoeming voor de Buhne - kijk ons eens daadkrachtig reageren.
    ...
    "We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them"
    Albert Einstein

    Deze man lijkt mij ook onderdeel van het oude probleem, ondanks dat het dan een jonge generatie gaat zijn die de toko gaat leiden, hij is opgegroeid bij Van Houten
7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 396 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links