Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,236 25 apr 2024 09:00
  • +0,003 (+0,24%) Dagrange 1,234 - 1,239
  • 24.987 Gem. (3M) 2,2M

Post nl 2022 augustus

1.337 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 67 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Lector 16 augustus 2022 09:32
    quote:

    KWW1 schreef op 15 augustus 2022 19:28:

    [...]

    Tegenvaller op tegenvaller. Het is zelden anders geweesr…. Wederom alleen maar negativiteit.. wat doe je jezelf toch aan. Verlies nemen kan ook opluchten hoor! Investeer in bedrijven die bezig zijn met de energie transitie, daar zit de groei en kun je jouw verlies op de PTT weer goed maken
    Ik constateer slechts feiten en als dat negatief overkomt dan zal dat wel aan PostNL liggen, toch? Ik heb al eerder aangegeven dat ik er voor het dividend in zit en geen verlies ga nemen op geld dat ik niet direct nodig heb, maar blijkbaar heeft u moeite met begrijpend lezen?
    Dus bedankt voor het ongevraagde verkoopadvies, maar ik sla even over. Wel fijn om te lezen dat er ook nog fans van Herna Verhagen op het forum zitten, u behoort tot een uitstervend ras :-)
  2. WaardeAandeel 16 augustus 2022 09:33
    fd.nl/bedrijfsleven/1448787/omzet-det...

    ### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

    Omzet detailhandel hoger, maar meubelzaken en bouwmarkten krijgen klap
    Van onze redacteur 09:18

    Deel via WhatsApp
    Deel via Twitter
    Deel via Facebook
    Deel via LinkedIn
    Deel via E-mail

    Bewaar artikel in Mijn Nieuws
    De detailhandel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 3% meer omzet geboekt dan in dezelfde periode in 2021. De verkopen daalden weliswaar licht, maar vanwege de hogere prijzen viel de omzet van gemiddeld toch hoger uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

    Vooral kledingwinkels en schoenenwinkels boekten grote omzetstijgingen. Maar meubelzaken, doe-het-zelfwinkels en winkels in consumentenelektronica en in witgoed hadden het zwaar en zetten juist minder om dan vorig jaar. De volumes in deze branches daalden in het tweede kwartaal, met 9% tot 13%.

    Ook online wordt veel minder verkocht. In het tweede kwartaal was de onlineomzet van de detailhandel 10% lager dan een jaar eerder. Bij winkels waar de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, de zogeheten multichannelers, was de daling 11%. Pure webwinkels zetten 9% minder om.

    Slagerijen en kaaswinkels
    In de voedingssector was de omzet bijna 3% hoger ten opzichte van een jaar eerder. De prijzen namen de afgelopen kwartalen flink toe, terwijl het volume ruim 5% lager was. Zowel supermarkten als speciaalzaken, zoals slagerijen en kaaswinkels, zetten meer om, terwijl de verkopen daalden.

    In het tweede kwartaal zijn volgens het CBS in de detailhandel 46 faillissementen uitgesproken. Dat is een vijfde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen er 38 faillissementen waren. Het aantal faillissementen is wel lager dan in de periode voor de coronapandemie.

    Aan het begin van het derde kwartaal gaf 41% van de detaillisten aan dat personeelstekort de belangrijkste belemmering is voor de bedrijfsvoering. Dat was in het tweede kwartaal 39%.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1448787/omzet-det...
  3. forum rang 6 Lector 16 augustus 2022 09:41
    quote:

    Cerburus schreef op 15 augustus 2022 14:48:

    [...]

    nou nou nou, das wel erg zwart. Zijn nog wel gewoon monopolist in de brieven markt, en meer dan 50% van aandeel parcels in NL. dus om ze nou zo te marginaliseren Op de gehele EU markt heb je natuurlijk een punt, maar kijkend naar de last mile in NL is PostNl gewoon de marktleider.

    Voor de toekomst. is wel de grote uitdaging dit te blijven, en je kunt er de klok al op gelijk zetten dat we volgende jaar of uiterlijk 2024 weer de discussie krijgen, hoe briefpost rendabel te houden. Overname Sandd heeft topic 3 a 4 jaar vooruitgeschoven, maar kijkend naar de cijfers ligt het break even punt wel ergens rond 2023 /2024. worden weer leuke tijden.....enfin wellicht gaat hier dezelfde discussie spelen als bij RM (splitsing) en is dat het moment de K , 2 bedrijven gaat delisten en samenvoegen..dan wel tegen een afbraakprijs voor de andere aandeelhouders maar ach..
    Voor nu misschien wat overdreven, maar ik nam de lezer even mee in de (nabije) toekomst :-)
    Monopolist in de brieven markt, zo! Brieven, zijn dat die dingen die ze vroeger verstuurden? En meer dan 50% van de pakketten in Nederland klinkt leuk, maar dat betekent dus dat ze op eigen bodem al 50% marktaandeel zijn verloren, toch? En we lezen dus dat de concurrentie nu is begonnen met het afpakken van die andere 50%, wat een kwestie van tijd zal zijn. Dus ze moeten wel heel hard rennen op die last mile in NL.
    Het is voor mij niet meer de vraag of PostNL gedecimeerd wordt tot nietszeggende speler, maar wanneer? Daarom denk ik ook dat ze op enig moment, geen idee wanneer, overgenomen worden of zelfs overgenomen willen worden om verdere aftakeling te voorkomen.
    Tot die tijd is er hopelijk een stabiel dividend, de enige reden om aandelen in deze toko te hebben of te behouden.
  4. Schuinsmarcheerder 16 augustus 2022 10:05
    quote:

    Lector schreef op 16 augustus 2022 09:41:

    [...]

    Het is voor mij niet meer de vraag of PostNL gedecimeerd wordt tot nietszeggende speler, maar wanneer? Daarom denk ik ook dat ze op enig moment, geen idee wanneer, overgenomen worden of zelfs overgenomen willen worden om verdere aftakeling te voorkomen.
    Tot die tijd is er hopelijk een stabiel dividend, de enige reden om aandelen in deze toko te hebben of te behouden.
    Ik hoop dat 'het MT' er toch zo langzamerhand achter gekomen is dat PostNL het in z'n eentje echt niet gaat redden. En onder het motto 'aanval is de beste verdediging' wordt het hoog tijd om naar bedrijven op zoek te gaan die interesse hebben om PostNL over te nemen. Zo houd je in ieder geval nog een beetje de regie over je eigen toekomst ........ Liever actief dan reactief.
  5. forum rang 6 Lector 16 augustus 2022 10:18
    quote:

    Schuinsmarcheerder schreef op 16 augustus 2022 10:05:

    [...]

    Ik hoop dat 'het MT' er toch zo langzamerhand achter gekomen is dat PostNL het in z'n eentje echt niet gaat redden. En onder het motto 'aanval is de beste verdediging' wordt het hoog tijd om naar bedrijven op zoek te gaan die interesse hebben om PostNL over te nemen. Zo houd je in ieder geval nog een beetje de regie over je eigen toekomst ........ Liever actief dan reactief.


    Ja, eens! Nu heeft PostNL tot nu toe niet het meest pro actieve beleid gevoerd dus ik vrees dat ze dit hiervoor ook niet zullen gaan doen.
    Het ergste is natuurlijk als Herna daadwerkelijk nog in haar "op eigen kracht" verhaaltje geloofd, want dan zullen ze nooit pro actief meewerken aan een eigen exit strategie.
    Op eigen kracht die € 5,75 halen is al heel lang niet meer realistisch, op eigen kracht blijven bestaan wordt de nieuwe uitdaging waar Herna voor staat.
  6. the legend 16 augustus 2022 10:43
    Bank of America verhoogt het verkoopadvies voor PostNL naar houden
    dinsdag 16 augustus 2022 - 06:54u -

    Bank of America verlaagt het koersdoel van PostNL naar € 2,10 van € 2,60. Het verkoopadvies van donderdag 12 mei 2022 wordt vervangen door een houdadvies. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 7,37%.

    PFFF 2,10 koersdoel
  7. forum rang 4 No-nonsense 16 augustus 2022 10:43
    quote:

    Lector schreef op 16 augustus 2022 10:20:

    Nou Herna, goed voorbeeld doet goed volgen, als Frans van Houten het bij Philips kan dan...... :-)
    Ach Herna..., dat is een karikatuur van een "sterke" vrouw. Wie neemt die nou nog serieus. Alleen de politiek, slechts om te kunnen schermen met het feit dat daar een vrouw zit. Ik heb niets tegen vrouwen in het bedrijfsleven hoor, maar ook als vrouw moet je presteren. Blijven zitten op een positie waar je de skills niet voorhebt, alleen omdat je een vrouw bent, dat slaat nergens op. Als je niet presteert: opzouten. Dat geldt voor zowel Herna als van Houten.
    Let hierbij vooral op de prachtige alliteratie en tevens eindrijm.
  8. forum rang 6 Lector 16 augustus 2022 11:43
    quote:

    josann schreef op 16 augustus 2022 11:36:

    ik lees in eerdere post dat er heftig geshort zou gaan worden op post.nl, waar blijft dat de daling ?
    Nou, we hebben al een behoorlijke draai om de oren gehad toch, kan altijd lager natuurlijk maar voor nu heb ik wel even genoeg daling gezien. Voorlopig hebben we weer maanden tot misschien wel ruim een jaar nodig om de € 3,00 weer in beeld te krijgen en zelfs dan zitten we op een koers die voor menig particulier nog niet voldoende is.
  9. Jadadde 16 augustus 2022 12:20
    Koersdoel van 2,1 van BoA? Ja, had het hier hun tussenkomst vermeld voor het geval, volgens de shortersbende, de koers niet rap genoeg zakt. We hebben de laatste jaren bijna evenveel dividend ontvangen dan het koersdoel van BoA. Het is terug wel heel duidelijk dat Herna en consoorten voor andere belangen staan. De toekomst zal het uitwijzen. Hoop wel dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van de postbende en entourage.
  10. forum rang 6 Lector 16 augustus 2022 12:34
    quote:

    Jadadde schreef op 16 augustus 2022 12:20:

    Koersdoel van 2,1 van BoA? Ja, had het hier hun tussenkomst vermeld voor het geval, volgens de shortersbende, de koers niet rap genoeg zakt. We hebben de laatste jaren bijna evenveel dividend ontvangen dan het koersdoel van BoA. Het is terug wel heel duidelijk dat Herna en consoorten voor andere belangen staan. De toekomst zal het uitwijzen. Hoop wel dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van de postbende en entourage.
    Gezien de huidige koers zit BoA niet heel ver van de realiteit af, juiste inschatting dus die € 2,10.
    Inmiddels verhoogd naar € 2,50 volgens mij dus er is ruimte voor groei :-)
  11. forum rang 6 Jestbread 16 augustus 2022 14:22
    quote:

    Boeren verstand schreef op 15 augustus 2022 23:27:

    [...] hoe bedoel je dat JB?
    Dat ik bijna op elke pagina wel iemand tegenkom die gaat voorspellen hoe goed (of vaker: slecht) het gaat op basis van de eigen observatie. Het zegt zo weinig, omdat iemand anders het tegenovergestelde ziet. Het is ook veel te makkelijk om op basis hiervan conclusies te trekken.
  12. forum rang 6 Jestbread 16 augustus 2022 14:27
    quote:

    Lector schreef op 16 augustus 2022 12:34:

    [...]

    Gezien de huidige koers zit BoA niet heel ver van de realiteit af, juiste inschatting dus die € 2,10.
    Inmiddels verhoogd naar € 2,50 volgens mij dus er is ruimte voor groei :-)
    Hij is juist van 2,60 naar 2,10 gegaan. Bijzonder, >10% ruimte in de daling met houden advies.
  13. forum rang 6 Lector 16 augustus 2022 14:54
    quote:

    Jestbread schreef op 16 augustus 2022 14:27:

    [...]Hij is juist van 2,60 naar 2,10 gegaan. Bijzonder, >10% ruimte in de daling met houden advies.
    Oh ok, ik hou die adviezen en koersdoelen niet zo bij, is toch allemaal speculeren volgens mij. De adviezen komen meestal als de genoemde koers al bereikt is of bijna bereikt is dus in die zin zijn het open deuren die ze intrappen.
    Een koersdoel afgeven van € 2,10 terwijl de koers op € 2,35 staat vind ik persoonlijk geen hogere wiskunde. Prima als ze denken dat de koers naar € 2,10 kan, maar kom dan met die informatie als de koers op € 3,50 staat, dan kun je tenminste zeggen dat je voorspellingen uitkomen, maar dat nu nog voorspellen is mosterd na de maaltijd.
    Beetje hetzelfde als voorspellen dat een terminale patiënt binnenkort zal overlijden, je hoeft er zeg maar geen arts voor te zijn.
1.337 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 67 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links