Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Ik word verdrietig van deze cijfers"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. xaver mozart 12 augustus 2022 16:56
    Ik ga niemand sukkels noemen.

    Maar .........als ik kijk naaar de afgegeven koersdoelen dan vraag ik mij wel af of er niet nuttigerr beroepen zijn te bedenken dan een beursanalist.
    Veel aandelen zijn nog een fradtie waard van het oorspronkelijke koersdoel.
    Verschillen in KD vaak tientallen procenten. Volgens mij KD len afschaffen.
    Geeft alleen maar loze verwachtingen en teleurstlellingen
    Voorbeelden: Takewey, Philips, SBM, PostNl en ga maar door.

    S
  2. TA=verlies 12 augustus 2022 19:46
    Post.nl is volgens mij een mooi bedrijf.
    Er staan vele panden door heel nederland en ze zorgen dat uw bestellingen dagelijks verzonden worden. Soort van economie faciliteren.
    Daarnaast een hele grote werkgever dus ook belastingbetaler.
    Toegeven: een nieuw goed management zou het bedrijf kunnen laten shinen.
  3. EOSN 13 augustus 2022 09:40
    quote:

    TA=verlies schreef op 12 augustus 2022 19:49:

    Verder vind ik de input van Niels erg prettig hoe hij naar cijfers kijkt en dit toelicht.
    Over het algemeen ben ik het ook eens met A.J.
    Maar de stokpaardjes mogen wel iets minder...
    Ga a.u.b. door met het maken van de podcast, ik luister er iig met plezier naar!
    Daar ben ik het helemaal mee eens, ga vooral door.
  4. Pascal 13 augustus 2022 10:49
    @ TA=verlies
    Volgens mij worden er juist prima argumenten gegeven waarom AJ ASML boven BESI adviseert. Beluister het stukje nog maar eens. Toch staat de mening van AJ juist haaks op die van de IEX Beleggersdesk. Zie de beschrijving + inhoud van de Dividendportefeuille.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/751323/Dr...
  5. Mafferick 13 augustus 2022 13:00
    Grappig die opmerkingen over salaris van abn amro . Ik mag toch hopen dat jullie minimaal een bank salaris hebben. Wat zegt dit anders namelijk over niveau en expertise als iex dit niet eens betaald?

    Luisteren we dan naar adviezen van mensen die maar 40k verdienen dan ben ik wel geschokt
  6. forum rang 9 objectief 13 augustus 2022 19:34
    quote:

    Beentjes op de vloer schreef op 13 augustus 2022 17:11:

    Helemaal mee eens
    Ik analisten maken alles kapot
    Volgens de berichten van beleggers die winst maken, volgen ze de analisten nooit. Kortom: analisten doen er volgens hen niet toe.
    Zelf ben ik van mening, dat zonder analisten er geen beurshandel was, want zij zorgen voor de bedrijfscijfers en ook de visie daarop.
  7. forum rang 6 marique 13 augustus 2022 20:04
    quote:

    objectief schreef op 13 augustus 2022 19:34:

    [...]

    Volgens de berichten van beleggers die winst maken, volgen ze de analisten nooit. Kortom: analisten doen er volgens hen niet toe.
    Zelf ben ik van mening, dat zonder analisten er geen beurshandel was, want zij zorgen voor de bedrijfscijfers en ook de visie daarop.
    Analisten die voor bedrijfscijfers zorgen?
    Het moet niet gekker worden.
  8. [verwijderd] 13 augustus 2022 20:28
    Bedankt weer voor de podcast heren!
    De koers van postNL is afgelopen jaar gehalveerd, ik was juist aan het overwegen om nu in te stappen..
    Uiteindelijk is de belangrijkste vraag hoeveel negatief nieuws er al in de koers is verwerkt. Het is interessant hoe de koers van postNL maart 2020 op 1 euro staat en iets meer dan een jaar later op bijna 5 euro. Het lijkt dus heel erg moeilijk om de waarde van dit bedrijf te bepalen. Uiteindelijk zoals jullie zelf ook aangeven, 'aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen' . Ik denk dat een mandje met aandelen met een negatief sentiment: postNL, vopak, forfarmers, flatexDeGIRO komende maanden-jaren een outperformance kan laten zien.

    Ik kies als short kandidaat Ebusco. Dit aandeel is m.i. veel te hoog gewaardeerd, hier zit veel fantasie in. Orders die ze hebben binnengehaald en moeten leveren gaan door sterk gestegen grondstofprijzen waarschijnlijk verlieslatend zijn. We vergelijken dit bedrijf graag met Tesla, maar tegenover Tesla staan ook een heel aantal andere verhalen.
  9. Maan Arkenbosch 14 augustus 2022 11:31
    Geruisloze politieke diefstal op eigen woning, via kunstmatige compensatie E.U./E.C.B.inflatie.
    Reeds geruime tijd zoekt de E.U,/ Haagse politiek naar een fiscale melkkoe, nu de auto bezitters al flink uitgemolken zijn.
    Vergeet niet dat gemiddeld de inwoners in ons land, van hun verdienste, totaal, 70% belasting betalen!
    De directie van De Nederlandse Bank/Hr.Knot. heeft de weg al aan de politiek aangewezen; De eerste levensbehoefte, de woning, komt in het vizier.
    Ondanks dat de eigen woning al belast wordt via het huurwaarde forfait, de O.Z.B. , successie rechten en B.T.W. op verzekeringen en onderhoud kosten
    worden de eigenaren weer in een geniepige fiscale fuik geduwd.
    De bedoeling is om de woning-overwaarde onder het regiem van de vermogens rendement heffing te laten vallen.
    Weliswaar zal er een startpunt gemaakt moeten worden, vanwaar de overwaarde manifest is.
    Het probleem van de Haagse politiek is, dat mogelijk bij stijgende woningprijzen door inflatie, huizenbezitters deze heffing niet bij aanslag kunnen betalen.
    Dat is zeker in deze tijd van galopperende inflatie, welke de verpolitiekte E.C.B./E.U. opzettelijk veroorzaakt heeft, het geval.
    De politieke vraag is, hoe woning bezitters geplunderd kunnen worden, zonder dat zij het direct merken en er last van hebben, waardoor een of meerdere recessies ontstaan..
    Daarvoor is thans sprake van een z.g. oplopende rekening courant methode, welke de Haagse politiek in het vizier heeft.
    Dat betekent dat de overwaarde van een woning fiscaal belast wordt in een aparte (sub)box.
    Nu de E.C.B./E.U. niet meer ongestraft de drukpers kan aanzetten, op straffe van een steeds waardelozer €. is deze truc van stal gehaald.
    De Zuid E.U.landen blijven Brussel chanteren, en dus zal het Noordelijke E.U. proletariaat, op een geniepige manier berooft moeten worden, waarbij fiscale (onroerend goed) vorderingen tegen de Zuid E.U. drukpers schuld gecompenseerd wordt, zodat de opkoop van Zuid E.U. zombie obligaties, weinig invloed hebben op de waardevastheid van de € .
    Bij overwaarde wordt mogelijk, in de I.B. via sub box eigen-woning-vermogens rendement heffing, apart, als toekomstige schuld, in het rekening courant systeem opgebouwd.
    I.v.m. de voortgaande hoge inflatie, zal de toekomstige schuld aan de fiscus steeds verder stijgen, waarbij de eigenaar er niet direct last van heeft, echter zijn vermogen slinkt ieder jaar!.
    Na een reeks van jaren, waarbij mogelijk een correctie op waardedaling aanwezig kan zijn, heeft de eigenaar van de woning een forse fiscale rekening courant
    schuld opgebouwd, waarbij de politiek/fiscus, de in alle jaren opgebouwde schuld-rekening presenteert bij verkoop O.G. of overlijden van de eigenaar.
    Daardoor krijgt vooral bij overlijden de eigenaar/erfgenamen een financieels klap vermeerderd met de successie rechten en mogelijk rente over zijn opgebouwde fiscale schuld.
    Dat die schuld grotendeels ontstaan is door de drukpers manipulatie mede uit het verleden, waaruit de forse inflatie ontstaan is, welke zijn weerslag heeft gekregen in de bouwmateriaal/grond/arbeidsloon
    prijzen, daarover zal de politiek zwijgen.
    Duidelijk is dat de in de looptijd van voormelde vermogens rendement heffing, eigen woning, gecorrigeerd dient te worden voor in die jaren opgelopen inflatie.
    Immers de politiek heeft die hoge inflatie zelf veroorzaakt, en kan die niet afschuiven op de woning bezitter, dat zou immoreel zijn en tot rechterlijke procedures kunnen leiden.
    Het is zeer de vraag of de politiek E.U./ Den Haag, een boodschap heeft aan haar immoreel beleid, getuige het huidige rechterlijk geknoei met de vermogens rendement heffing vanaf 2017.
    Zoals geruime tijd eerder gesteld, dient er een Noord en Zuid €. ingevoerd of ieder E.U. land zijn eigen nationale € gecreëerd te worden.
    De bevolking zal zich tegen deze diefstal moeten verzetten , via de stembus, het wordt de hoogste tijd voor een instemmend referendum!.
    Een oplossing is de woning hoog verhypotheken, immers de schuld wordt van het woning vermogen afgetrokken! en dat geld op consumeren, echter dat verhoogt door extra vraag, de inflatie nog meer...
  10. speedy0070 14 augustus 2022 17:37
    ik las je reactie axvier en wens op deze manier effe een echte aanrader weg tegeven voor iedereen!!
    Ook voor de jongens die zich dus een analist noemen. hahahaha.
    Weten jullie nu ook wie de echte sukkels zijn?? Nummer 1) Mensen die aandelen kopen die geen mieter opbrengen (onder de 7%) bijv. jaarlijks dividend is 1 euro dan mag het aandeel op een koers staan van 12 euro alles daarboven ga je gewoon de boot in. (dus niet kopen!!) Doe je dat wel ben je een echte sukkel!! Ikzelf bereken op deze manier mijn eigen KW waarde (DUS EEN AANDEEL MAG NIET MEER KOSTEN DAN 12 KEER HET JAARLIJKS DIVIDEND!!)
    2) Een analist die een aandeel aanbeveelt dat 50 keer de winst of meer staat wilt de mensen gewoon uitmelken en is gewoonweg een hufter die in eigen eigenbelang spreekt. (Bijv. ASML!!!)
    Zoals je ziet is een analyse maken heel simpel. Opletten met de beurs actueel beter cash aan de zijlijn. Want het gaat nog spoken hoor. Door alle prijsstijgingen denderen de verkopen naar beneden daar kan je vergif op innemen. Dus ook de winsten gaan kelderen, mensen op straat enz. Vele gezinnen komen in grote problemen met hypotheek door alle rentestijgingen die voor de deur staan waardoor dus weer een andere crisis word veroorzaakt, het balletje begint nogmaar net te rollen en de lawine zal de echte catastrofe bloot leggen. Zal ongeveer een drie jaar duren en ben bang dat het zelfs nog meer is. Waren toch slimme jonges nietwaar met hun helicoptergeld. Alleen het grootkapitaal heeft hiervan geprofiteerd maar niet jan met de pet. Wie mag de rekening betalen?
    WEER JAN MET DE PET!! Kijk maar in de winkel of benzinepomp, of je hypotheek.
    Wens je rendement te behalen dan moet je echt niet in europa of de US te wezen.
    Men kan 8% behalen zonder risico op een idiote beurs waar je gewoonweg met een roulette speelt die door het grootkapitaal word beheerd. Word dus tijd om de horizon te verleggen.
    Hoop dat deze informatie de mensen wat inzicht geeft in echt beleggen wat dus echt niet op de beurs hoeft te zijn. Wat dacht je van gronden kopen en verkopen waar je dus interesten kan vragen tot zelfs 12%!! Ja niet in nederland dus. En.... veel minder belasting hahahahaha.
    Er zijn echt zeer interesante oplossingen hoor. en zonder veel poespas. is zoiets als het EI van Colombus. hahahahaha
    wens iedereen veel succes toe en je oren niet laten hangen naar analisten!! Dat is mijn goede raad.
    EN NIETVERGETEN!! BETAAL NOOIT MEER DAN 12 KEER DIVIDEND!!
    DAT IS EEN VUISTREGEL DIE JE NOOIT MAG VERGETEN. SUCCES!!
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links