Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NEL ASA CHX:NEL_O.CXE3, NO0010081235

  • 5,668 2 feb 2024 09:16
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

NEL ASA 2022

974 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Colorful 12 augustus 2022 09:30
    e24.no/boers-og-finans/i/8QraR2/nel-s...

    De Nel-baas over nieuwe, grote contracten: - Zou zomaar om de hoek kunnen zijn
    Nel haalde deze zomer een recordcontract binnen, maar werkt volgens de nieuwe Nel-baas aan opdrachten die tot vijf keer zo groot zijn. Het bedrijf zal nu zijn capaciteit in Noorwegen verdubbelen en is ook op zoek naar grond voor een mogelijke nieuwe fabriek in de VS.

    - Er komen meerdere grote contracten, zegt Håkon Volldal donderdag tijdens de presentatie van de resultaten aan Nel.

    De Nel-baas had een tekort van 277 miljoen NOK, maar is ook van plan om de capaciteit van de elektrolyserfabriek in Porsgrunn te verdubbelen tot één gigawatt - slechts vier maanden na de officiële opening.

    Het investeringsbesluit is genomen nadat Nel deze zomer de grootste order ooit kreeg voor elektrolysers met een totaal vermogen van 200 megawatt (MW).

    - Het wordt gedreven door het feit dat de lijn die we hebben met de capaciteit die het kan leveren niet genoeg is - aangezien we in de toekomst meer grote bestellingen verwachten, zegt de Nel-baas tegen E24. In juli nam hij de chefsstoel over van Jon André Løkke.

    Een elektrolyser scheidt waterstof van water met behulp van elektriciteit. De volledig geautomatiseerde fabriek in Porsgrunn produceert alkalische elektrolysers en heeft momenteel een capaciteit van 500 megawatt.

    Zo wordt de nieuwe fabriek van Nels in Porsgrunn: - Een game changer
    Volldal voegt toe dat een hogere capaciteit ook een voorwaarde is voor Nel om in de toekomst grote contracten binnen te kunnen halen.

    - Het feit dat we besluiten om extra capaciteit op te bouwen, maakt de kans groter dat klanten voor ons kiezen.
  2. DeWitteRidder 12 augustus 2022 10:00
    quote:

    DeWalt schreef op 12 augustus 2022 09:40:

    Mooi meer daadkracht bij NEL. De volgende grote bestelling zal een koerstrigger omhoog zijn.
    Ook hoognodig deze ophoging van de capaciteit. Ik verwacht dat ze, wanneer de orders ook daadwerkelijk binnenkomen, daarna gelijk weer kunnen uitbreiden. Als je bekijkt dat Plug momenteel een fabriek heeft met 2,5GW als capaciteit, dan valt die 1GW straks ook wel mee. Helemaal als je bedenkt dat de order van 200MW die ze al binnen hebben nog verdubbeld kan worden. Dan ben je al 400MW van je 500MW die je momenteel beschikbaar hebt kwijt voor 1 klant.
  3. DeWitteRidder 12 augustus 2022 13:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 augustus 2022 10:42:

    [...]

    Hoe meer opdrachten, hoe groter het verlies, is de norm bij waterstofbedrijven.
    Je kan het wel blijven herhalen, maar waarom. Het is duidelijk wat voor een type markt waterstof is. Dus het is ook helemaal geen verrassing. Ik zal je veel werk besparen. De komende 5 tot 9 kwartalen zal Nel nog verlies lijden. Net als Tesla toen die als enige begonnen met het ontwikkelen van elektrische auto's. Ook toen kwamen er allerlei opmerkingen. Opladen duurt te lang. Niet efficiënt genoeg ten opzichte van benzine, laat staan diesel. Je kan bijna nergens opladen... en kijk eens waar we nu staan. Ik denk dat je geen enkele aandeelhouder van Tesla van pak 'm beet 3 jaar geleden hoort klagen. Denk je wel?

    Tesla aandeel 16 augustus 2019 $43,99.
    Tesla aandeel 12 augustus 2022 $ 859,89

    Nel zal vast niet de punt van de taart pakken zo groot als Tesla voor elkaar heeft weten te krijgen. De markt is echter wel veel groter. ook voor de helft van bovenstaande rendement doe ik het hoor.

    En nu weer terug in je kasteel van negativiteit.
  4. Colorful 15 augustus 2022 17:44
    Nel ASA: Biden is van plan om de VS voorop te laten lopen op het gebied van schone waterstof MON, AUG 15, 2022 11:09 CET Rapporteer deze inhoud Inflation Mitigation Act biedt belastingverminderingen tot $ 3 per kg schone waterstof "Dit is een fantastische ontwikkeling - en een die de vooruitzichten voor groene waterstof in de VS volledig verandert. Nog maar twee weken geleden zag de rekening van Biden er dood uit. Nu leeft het en kunnen we zeggen dat de VS een van de goedkoopste plaatsen ter wereld zal zijn om schone waterstof te produceren”, zegt Håkon Volldal, CEO van Nel. De langverwachte goedkeuring van het wetsvoorstel door het Huis van Afgevaardigden volgt op aanzienlijke vooruitgang op de Noord-Amerikaanse markt voor Nel, met de grootste elektrolyserorder van het bedrijf tot nu toe aangekondigd in juli van dit jaar. De 200 MW-stack, ter waarde van € 45 miljoen ($ 46 miljoen) en mogelijk het dubbele met extra hardware, zal in 2024 operationeel zijn. “Het bijzondere van deze recordorder is dat het een verandering in de marktdynamiek vertegenwoordigt. De klant heeft de stroomvoorziening voor 20 jaar verzekerd en de vraag naar het eindproduct voor dezelfde periode. Soortgelijke langetermijnvooruitzichten zullen alleen maar aanzetten tot verdere investeringen in groene waterstof en aanverwante infrastructuur”, zegt Volldal. De aanstaande anti-inflatiewet is de laatste in een reeks van beleidsmaatregelen die de vooruitzichten voor groene waterstof zullen verbeteren. Het RePowerEU-initiatief van de EU heeft als doel om tegen 2030 10 miljoen ton groene waterstof binnen het blok te produceren en nog eens 10 miljoen ton te importeren. Verschillende landen hebben nu nationale waterstofplannen. Duitsland is koploper met investeringen in de miljarden in binnen- en buitenland. Internationaal politiek momentum en investeerdersvertrouwen ondersteunden Nel's recente besluit om de capaciteit van zijn Herøya-faciliteit te verdubbelen, met 1 GW die begin 2024 online moet zijn. “Het internationale beeld laat de kracht zien van marktgerichte prikkels en overheidssteun voor groene waterstof. Natuurlijk hopen we dit in de nabije toekomst meer te zien, zowel in Noorwegen als in het buitenland”, zegt Volldal.

    news.cision.com/nel-asa/r/nel-asa--bi...,c3614005
  5. Colorful 16 augustus 2022 09:38
    "Naast stacks die 200MW aan elektrolysercapaciteit leveren voor zo'n 46 miljoen euro, verwacht Nel extra orders tot 92 miljoen euro voor "extra hardware". Wat betekent dat in detail? Of het nu gaat om tanksystemen, leidingsystemen of andere Nel producten worden bedoeld is onduidelijk Het maakt niet echt uit - het verwachte totale volume van deze eerste grote order met "slechts" 200 MW vermogen is spannend: ongeveer 140 miljoen euro met een verwachte jaaromzet van ruim 100 miljoen euro in 2022.

    www.wallstreet-online.de/nachricht/15...
  6. forum rang 10 voda 16 augustus 2022 15:52
    Interessant sectornieuws:

    Productie groene waterstof stuk goedkoper dankzij nanotechnologie
    De kosten voor de productie van groene waterstof kunnen flink omlaag dankzij nanotechnologie. Een start-up uit Singapore levert het bewijs.

    Sabine
    SABINE SLUIJTERS
    12 augustus 2022, 14:21

    Waterstof nanotech
    Groene waterstof kan ingezet worden als alternatief voor fossiele brandstoffen in de industrie en het transport en voor opslag van duurzame energie
    Groene waterstof is een belangrijk onderdeel in de energietransitie. Het kan bijdragen aan het verduurzamen van de chemie en als alternatief dienen voor vervuilende brandstoffen in bijvoorbeeld de scheepvaart of zware transport. Ook kan het ingezet worden voor het opvangen van pieken in de productie van wind- en zonne-energie.

    Kosten waterstofproductie omlaag
    Maar de productie van groene waterstof is nog altijd duurder dan de grijze variant die gemaakt is met aardgas. Een start-up uit Singapore zegt nu met een innovatie te komen waardoor het de kosten van waterstofproductie aanzienlijk kan verlagen.

    Het bedrijf houdt zich bezig met nanotechnologie waarbij op nanoniveau geknutseld wordt aan onderdelen van de zogeheten elektrolyser, het apparaat dat de waterstof maakt. Elektrolyse kost nog veel energie en sommige varianten maken gebruik van zeldzame en dus kostbare metalen zoals platinum en iridium.

    Verdubbeling waterstofproductie
    SungreenH2 richt zich op de elektroden waarmee het water gesplitst wordt. Door de nanostructuur van de elektrode te veranderen vergroten ze het werkzame oppervlak. Daardoor is volgens het bedrijf een verdubbeling van de waterstofproductie mogelijk en is voor de elektrolyse 30 procent minder zeldzame metalen nodig.

    Dat is goed nieuws, want het betekent een flinke reductie in kosten. “Door de nanostructuur te veranderen verdubbelen ze het oppervlak”, zegt professor future energy systems Ad van Wijk van de TUDelft. “Dat betekent dat ze minder materialen nodig hebben en dat drukt de kosten. Dat ze twee keer zoveel waterstof kunnen produceren betwijfelt hij. “Twee keer zoveel oppervlak betekent niet automatisch twee keer zoveel waterstofproductie. Je hebt alleen minder materiaal nodig.”

    Zeldzame metalen
    De innovatie van SungreenH2 is toepasbaar in alle typen elektrolysers. Van de verschillende types elektrolysers worden de alkaline-elektrolysers en polymer electrolyte membrane (PEM)-elektrolysers al veel gebruikt. De innovatie van SungreenH2 zal vooral voordeel opleveren in de types die veel zeldzame metalen gebruiken, zoals de PEM.

    “Dat platinum en iridium op die elektrode worden gebruikt als catalysator, dat versnelt het proces. In een alkaline elektrolyser zoals bijvoorbeeld Shell die nu neerzet in de haven van Rotterdam zitten die metalen niet”, zegt Van Wijk. “In de PEM-elektrolyser zitten die metalen wel. Dat is een wat nieuwere technologie en is duurder dan de alkaline. Maar het voordeel is dat die sneller kan starten en stoppen, wat vooral van pas komt bij waterstofproductie die direct gekoppeld is aan wind- of zonne-energie vanwege het fluctuerende aanbod aan stroom.”

    Nanotechnologie
    De nanotechnologie kan volgens Van Wijk enorm bijdragen aan het reduceren van kosten van duurzame energie. “Niet alleen bij elektrolysers maar ook bij batterijen en zonnecellen.” Dat kan op verschillende manieren. Zo heeft de TUDelft een onderzoekteam dat molecuul voor molecuul die metalen op de elektroden legt. “Dat kan ook een factor honderd aan materiaal besparen. Al deze methoden zijn heel nuttig om de kosten van duurzame technologieën te reduceren.”

    www.change.inc/ict/productie-groene-w...
  7. Joni-2 17 augustus 2022 16:36
    Oslo Bors - 15:25 17/08/2022 BST
    NEL ASA : Verhoging van het aandelenkapitaal geregistreerd en verkoop van Nikola-aandelen

    (Oslo, 17 augustus 2022) Er wordt verwezen naar de beursmededeling door :NEL ASA(de "Vennootschap") op 12 augustus betreffende de uitgifte van aandelen in NEL ASA.

    De kapitaalverhoging met betrekking tot de uitgifte van de 4.452.600 nieuwe aandelen is nu geregistreerd bij de Noors register van Zakelijke ondernemingen.
    Het nieuwe maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap bedraagt ??312.658.220,80, verdeeld in 1.563.291.104 aandelen, elk met een nominale waarde van NOK 0,20.

    In aanvulling, NEL ASA heeft nu al zijn aandelen verkocht in Nikola. In totaal werden 1.106.520 aandelen verkocht voor een totaalbedrag van ongeveer USD 7,5 miljoen. Nel heeft aangifte gedaan van het bezit in Nikola als financiële vlottende activa.

    De verkoop heeft geen enkele invloed op de goede werkrelatie met Nikola.
  8. forum rang 10 voda 19 augustus 2022 08:53
    Ook positief voor NEL?

    Markt voor groene waterstof gaat explosief groeien
    admin - Gisteren om 16:48

    De wereldwijde markt voor groene waterstof zal het komende decennium elk jaar met 50 procent groeien. Dat stelt het onderzoekbureau Transparency Market Research in een nieuwe studie. De marktomvang zal toenemen van 2,10 miljard euro nu naar 133.58 miljard euro in 2031.

    Ook de markt voor elektrolysers, de apparaten waarmee groene waterstof geproduceerd wordt zal exponentieel groeien. In een eerder dit jaar gepubliceerd rapport berekende marktonderzoek bureau Guidehouse Insights dat de vraag naar en aanbod van elektrolysers tot 2031 met 8000 procent zal toenemen.

    Groene waterstof onmisbare schakel
    De groeiende vraag naar waterstof wordt veroorzaakt door overheden, die over de hele wereld sterk inzetten op de productie van duurzame energie. Groene waterstof is een onmisbare schakel in een duurzaam energiesysteem. Het kan bijdragen aan het opslaan van overschotten zonne- en windenergie, aardgas vervangen, als duurzame grondstof dienen in de industrie en als brandstof in het zwaar transport.

    Europa aanjager waterstofmarkt
    Met zijn Green Deal, Fit for 55 programma en ambitieuze waterstofstrategie is de Europese Unie een drijvende kracht achter de verwachte groei van zowel de markt voor waterstof als voor elektrolysers, stellen beide onderzoeksbureaus. Ook Duitsland speelt, met het initiatief H2Global, een belangrijke rol in het aanjagen van een wereldwijde markt voor groene waterstof. De speciaal hiervoor in het leven geroepen organisatie koopt groene waterstof tegen een zo laag mogelijke prijs in op de wereldmarkt en verkoopt het vervolgens tegen de hoogste bieder in Europa. De Duitse overheid stelde 900 miljoen euro ter beschikking voor dit initiatief.

    Maar de markt voor groene waterstof beperkt zich zeker niet tot Europa. Over de hele wereld groeit de vraag naar deze duurzame energiedrager. Volgens TMR zijn het vooral de vraag vanuit de chemische industrie en de staalindustrie die de markt voor groene waterstof aanjagen.

    Markt voor elektrolysers
    In de slipstream van de vraag naar groene waterstof groeit ook de markt voor elektrolysers. Volgens het rapport van Guidehouse Insights zal de wereldwijde jaarlijkse productiecapaciteit groeien van 1,3 GW naar 104.6 GW in 2031. Dat klinkt als een enorme toename maar is nog steeds ver onder de productiecapaciteit van 850 Gigawatt die volgens de IEA nodig is om in 2050 een CO2-neutrale economie te bereiken.

    Ook in de productie van elektrolysers gaat Europa aan kop, stellen de onderzoekers, gevolgd door Azië en Australië en Noord Amerika. Van de veertien fabrieken die op gigawattschaal elektrolysers gaan produceren zijn er acht in Europa gevestigd.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ma...
974 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links