Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 1069 1070 1071 1072 1073 ... 3172 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 09:07
    Elf doden bij Russische raketaanvallen in omgeving van kerncentrale Zaporizja
    Bij raketaanvallen in de Oekraïense regio Dnjepropetrovsk zijn volgens officiële berichten minstens elf mensen gedood. 'Een tragische nacht ... In het district Nikopol heeft het Russische leger elf mensen gedood en dertien anderen verwond', schreef Valentyn Reznichenko, het hoofd van het militaire bestuur van het gebied, woensdag op Telegram.

    De twee gebieden die getroffen werden, liggen aan de Dnjepr tegenover de kerncentrale van Zaporizja, aan de andere oever van het stuwmeer in de rivier.

    Het zwaarst werd naar verluidt het stadje Marhanets getroffen. Daar werden twintig gebouwen met meerdere verdiepingen beschadigd, waaronder het cultureel centrum, twee scholen en een tehuis. Tien mensen lieten het leven, elf anderen raakten gewond, van wie er zeven zwaargewond zijn, zei Reznichenko. In een dorp niet ver van de stad Nikopol werd een vrouw in haar woning gedood bij de aanval en raakte een echtpaar gewond.
  2. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 09:09
    'Geen onmiddellijke bedreiging voor nucleaire veiligheid' na aanvallen op kerncentrale Zaporizja

    Er is 'geen onmiddellijke dreiging voor de nucleaire veiligheid' na de raketaanvallen op de Oekraïense kerncentrale Zaporizja. Dat schrijft het Internationaal Atoomenergieagentschap dinsdag in een update. Volgens het agentschap zijn de stralingsniveaus bij de centrale normaal.
    Lokale autoriteiten hebben aan het IAEA laten weten dat bij de aanvallen onder meer muren, een dak en ramen in de buurt van een opslagfaciliteit voor verbruikte splijtstof beschadigd zijn. Ook zouden verschillende communicatiekabels niet goed meer werken, wat mogelijk impact heeft op de werking van drie stralingsdetectiesensoren.
    IAEA-directeur Rafael Grossi benadrukt wel 'ernstig bezorgd' te zijn. 'Alle militaire acties die de nucleaire veiligheid en beveiliging in gevaar brengen, moeten stoppen.' Hij hoopt zo snel mogelijk een IAEA-expertmissie om zo snel mogelijk naar Zaporizja te kunnen sturen.
  3. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 09:10
    Amerikaanse sancties tegen Wit-Russische functionarissen voor ondermijnen van democratie
    De Amerikaanse regering legt visumbeperkingen op tegen honderd Wit-Russische regeringsfunctionarissen en hun partners voor het ondermijnen van de democratische instellingen en het belemmeren van democratische transitie. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dinsdag, op de tweede verjaardag van de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland.

    Onder de honderd personen bevinden zich onder meer hooggeplaatste functionarissen binnen de administratie van de president, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de inlichtingendienst KGB, de verkiezingscommissie, het kantoor van de procureur-generaal, de openbare omroep Belteleradio en de luchtmacht. Op de lijst staan ook parlementsleden, rechters, veiligheidsfunctionarissen, bestuurders van universiteiten en gezinsleden van twee ministers.
  4. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 09:16
    Een grote rookpluim rijst op boven een Russische militaire luchtmachtbasis in Novofedorovka op het schiereiland de Krim. Kort daarvoor, rond halfvier, hoorden getuigen meerdere, volgens sommigen minstens 12, zware ontploffingen op de site. Op sociale media circuleren veel video's, sommige vanop toeristische stranden in de buurt van de militaire luchtmachtbasis.

    De exacte oorzaak van de explosies is nog niet geweten. Sommige Russische bronnen spreken over de ontploffing van munitie. Op sociale media wordt gespeculeerd dat het om een Oekraïense aanval zou gaan. Die zou een grote brand veroorzaakt hebben op de militaire basis. Volgens het hoofd van de Krim Sergei Aksyonov kwam een persoon om het leven en vielen vier gewonden bij de explosie, onder wie een kind.
    We herinneren de Russen aan de regels over het handhaven van een rookverbod op bepaalde plaatsen

    Oekraïense ministerie van Defensie
    Ondertussen heeft het Oekraïense ministerie van Defensie laconiek gereageerd op de brand in het munitiedepot: "Het ministerie van Defensie van Oekraïne kan de oorzaak van de brand niet vaststellen. Wij herinneren de Russen aan de veiligheidsregels in verband met vuur en een rookverbod op bepaalde plaatsen."
  5. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 09:18
    Schaarste aan muntstukken van 5 en 10 eurocent houdt aan, geld bijslaan niet mogelijk door oorlog in Oekraïne
    De schaarste aan muntstukken van 5 en 10 eurocent houdt onverminderd aan. Dat bevestigt de FOD Financiën. Vooral handelaars zitten met de handen in het haar omdat ze die muntjes nodig hebben voor wisselgeld. Het is niet mogelijk ze bij te slaan omdat grondstoffen uit Oekraïne moeten komen.
  6. forum rang 6 benbelegger 10 augustus 2022 09:32
    Uit het ND:

    Rusland blokkeert voor het eerst sinds Koude Oorlog kernwapeninspecties door VS

    Rusland heeft reguliere Amerikaanse inspecties van het Russische kernwapenarsenaal stilgelegd. Het is de eerste keer sinds de Koude Oorlog dat de controle op Russische kernkoppen stopt. Daarmee komt het laatst overgebleven akkoord over nucleaire wapenbeheersing op losse schroeven te staan.

    Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat westerse sancties de aanleiding zijn voor de stillegging van de inspecties. Door inreisbeperkingen en sancties tegen de Russische luchtvaartsector zou Rusland de eigen inspecties van het Amerikaanse kernwapenarsenaal niet meer kunnen uitvoeren. Daarom zijn inspecteurs uit de VS voortaan ook niet meer welkom in Rusland, aldus het ministerie.

    Wederzijdse inspecties zijn afgesproken als onderdeel van Start, een ontwapeningsverdrag uit 1991. De presidenten Obama en Medvedev ondertekenden in 2010 een opvolger van het verdrag, New Start. Doel was om de arsenalen strategische kernkoppen van elk land met twee derde te verkleinen tot 1550. Ook gelden limieten aan het aantal lanceerinstallaties voor kernwapens. Ter controle mogen Amerikaanse en Russische wapendeskundigen achttien keer per jaar bij elkaar op bezoek.

    Het verdrag werd vorig jaar op het nippertje gered. De Amerikaanse president Trump wilde het laten verlopen nadat het hem niet was gelukt om regels toe te voegen. Hij wilde onder meer een strengere verificatiemethode, regels voor tactische kernwapens en uitbreiding van het verdrag naar China dat zich niet aan regels hoeft te houden bij de vergroting van het arsenaal, maar veel minder wapens heeft dan de VS en Rusland. Na Trumps verkiezingsnederlaag kwamen Biden en Poetin een korte verlenging van het verdrag overeen tot 2026.

    Nu loopt New Start opnieuw gevaar. Vorige week zei Biden dat hij met Poetin wil werken aan een nieuw kernwapenverdrag, maar de stillegging van inspecties geven hem (en Europa, dat afhankelijk is van het verdrag) weinig hoop op constructieve onderhandelingen. Amerikaanse deskundigen op het gebied van wapenbeheersing zeggen dat Rusland de stillegging gebruikt om de VS onder druk te zetten om sancties af te bouwen.

    De stillegging van de inspecties komt boven op grote zorgen over de inzet van radioactief materiaal in een conflict.

    Alle andere wapenbeheersingsverdragen tussen de VS en Rusland zijn al gesneuveld. De Amerikaanse president Bush zegde in 2002 het ABM-akkoord op dat beperkingen stelde aan raketverdediging. Trump trok de VS terug uit het INF-verdrag na Russische schendingen ervan. Daarmee verdween ook het verbod op vanaf land te lanceren nucleaire en conventionele raketten voor de middellange afstand (bereik tussen de 500 en 5500 kilometer).

    De stillegging van de inspecties komt boven op grote zorgen van het Internationaal Atoomenergieagentschap over de inzet van radioactief materiaal in een conflict. In Oekraïne is de Zaporizja-kerncentrale, de grootste centrale van Europa, in de afgelopen dagen meerdere malen beschadigd geraakt door beschietingen. Het Russische leger bestormde eerder al het terrein rondom de ontplofte centrale van Tsjernobyl, waar nog zo’n 200 ton radioactief materiaal onder een sarcofaag ligt.

    De tijd waarin er niet met kernwapens werd gedreigd, is voorbij. President Poetin schermt regelmatig met massavernietigingswapens. Na decennia van ontwapening gaat de wereld nu ‘achteruit’, zei VN-secretaris-generaal António Guterres maandag bij de herdenking van het eerste bombardement met een kernbom in 1945 op Hiroshima. Guterres over de nieuwe uitbreiding van kernwapenarsenalen: ‘Dit is het moment om te zeggen: stop ermee.’
    .
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 10 augustus 2022 09:38
    quote:

    Fred 60 schreef op 10 augustus 2022 08:55:

    [...]

    Alleen de hoeveelheid mensen met verstand van zaken
    spelen een rol.
    Oorlog wordt steeds meer op afstand gevoerd , mensen
    zitten achter een joystick en een camera.
    je hebt ook niets aan 20 mensen in een tank en 3 personen
    aan één geweer maken ook geen verschil.
    Mensen aan het front hebben voedsel nodig en water , onderdak
    een slaapplaats en dat is allemaal lastig.
    De bevoorrading van het Russische leger heeft dat al bewezen.

    En dan dit nog.
    1 druk op de rode knop en de helft van die 3 miljard mensen
    is verdwenen en de andere helft kan geen kant op.

    Groet.
    David van Weel: ‘Oekraïne-oorlog is niet klassiek. Je ziet militaire innovatie’
    11 juli 2022

    NAVO-specialist David van Weel (46) over het digitale Pearl Harbor, ‘rondhangende munitie’, zelf denkende wapens en Russische raketten die op de bodem van de oceaan wachten op het uur U.

    ‘In de wereldgeschiedenis worden oorlogen meestal gewonnen met innovatie. Of het nu is door mensen in het paard van Troje te verstoppen, voor het eerst buskruit te gebruiken, geweren en later tanks in te zetten – zo werkt het. Je hoort nu dat de oorlog in Oekraïne heel traditioneel is: tanks en kanonnen. Maar kijk je dichterbij, dan zie je – gelukkig vooral aan Oekraïense zijde – innovatie in de krijgskunde.

    ‘Die mythische Bayraktar-drones kosten een paar miljoen euro. Goedkoper dan jachtvliegtuigen, soms net zo effectief. De Oekraïners pasten een kleine, commerciële drone zo aan dat-ie explosieven kon dragen, onder de Russische radar dook en 150 kilometer over de grens een olieraffinaderij in vuur en vlam zette.

    ‘De Russen blijven met elkaar praten via open telefoonlijnen en walkietalkie-frequenties. Gemakkelijk te tappen en weldra heb je zo’n massa aan data dat je het niet meer kunt verwerken. Maar met artificial intelligence en vertaalsoftware pik je snel de relevante berichten ertussenuit. Met gezichtsherkenningsprogramma’s worden de beelden van mensenrechtenschendingen vergeleken met profielen op Russische sociale media. Zo traceer je oorlogsmisdadigers.

    ‘Het Oekraïense leger heeft nu een programma dat wij de “Artillerie Uber” noemen. Verkenners wijzen in het digitale systeem de plek aan waar artillerievuur moet neerslaan. Het programma rekent uit welk geschut op de gunstigste positie staat. Binnen een halve minuut volgt het digitale commando en worden er schoten gelost. Razendsnel, want ons kost het minstens twintig minuten om dat te organiseren. De twaalf door Duitsland en Nederland geleverde Pantserhouwitsers worden nu ook met die software verknoopt. Deze artilleriestukken zijn dan veel effectiever in de strijd tegen de Russen.

    www.ewmagazine.nl/nederland/achtergro...

    De rest achter een betaalmuur, inderdaad, het aantal mensen alleen is geen garantie een oorlog te winnen.
  8. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 11:15
    Rusland wil kerncentrale Zaporizja verbinden met de Krim: ‘Omleiding stroom zal kerncentrale schaden’
    Russische troepen die de Oekraïense kerncentrale Zaporizja bezetten, bereiden zich voor om ze te verbinden met de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd. Het gevolg is dat de Russen, volgens de Oekraïense exploitant Energoatom, schade toebrengen aan de kerncentrale door de stroomopwekking om te leiden.

    “Russische militairen in de kerncentrale van Zaporizja voeren het programma van Rosatom uit om de centrale aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk van de Krim”, zei Petro Kotin, voorzitter van Energoatom, aan de Oekraïense televisie.

    “Daarvoor is het eerst nodig om de elektriciteitsleidingen van de centrale die zijn aangesloten op het Oekraïense energienetwerk te beschadigen. Van 7 tot 9 augustus hebben de Russen al drie hoogspanningslijnen beschadigd. Op dit moment werkt de fabriek met slechts één productielijn, wat een uiterst gevaarlijke manier van werken is”, voegde hij eraan toe. “Wanneer de laatste productielijn is losgekoppeld, zal de fabriek worden aangedreven door dieselgeneratoren. Alles zal dan afhangen van de betrouwbaarheid en de brandstofvoorraden”, waarschuwde Kotin nog.
  9. forum rang 8 het zwaard 10 augustus 2022 11:16
    EU-verbod op import van Russische steenkool gaat om middernacht in
    De lidstaten van de Europese Unie mogen vanaf middernacht geen steenkool meer invoeren uit Rusland. De EU besliste in april om de sanctie in te voeren, maar er was nog een overgangsperiode voorzien die nu afloopt.

    Het importverbod maakte deel uit van het vijfde sanctiepakket van de EU tegen Rusland vanwege de inval in Oekraïne. De EU-landen kwamen overeen om een overgangsperiode van 120 dagen in te voeren om de industrie de tijd te geven om zich aan de importban aan te passen.

    Bedoeling is om de Russische economie te verzwakken. De Europese Commissie zei in april dat het kolenembargo Rusland jaarlijks zowat 8 miljard euro zal kosten. De EU importeert 45 procent van haar steenkoolbehoefte uit Rusland. En meer dan een vijfde van de Russische uitvoer naar Europa bestond vorig jaar uit steenkool, goed voor 48,7 miljoen ton.
  10. [verwijderd] 10 augustus 2022 11:42
    quote:

    het zwaard schreef op 10 augustus 2022 11:15:

    Rusland wil kerncentrale Zaporizja verbinden met de Krim: ‘Omleiding stroom zal kerncentrale schaden’
    Russische troepen die de Oekraïense kerncentrale Zaporizja bezetten, bereiden zich voor om ze te verbinden met de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd. Het gevolg is dat de Russen, volgens de Oekraïense exploitant Energoatom, schade toebrengen aan de kerncentrale door de stroomopwekking om te leiden.

    “Russische militairen in de kerncentrale van Zaporizja voeren het programma van Rosatom uit om de centrale aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk van de Krim”, zei Petro Kotin, voorzitter van Energoatom, aan de Oekraïense televisie.

    “Daarvoor is het eerst nodig om de elektriciteitsleidingen van de centrale die zijn aangesloten op het Oekraïense energienetwerk te beschadigen. Van 7 tot 9 augustus hebben de Russen al drie hoogspanningslijnen beschadigd. Op dit moment werkt de fabriek met slechts één productielijn, wat een uiterst gevaarlijke manier van werken is”, voegde hij eraan toe. “Wanneer de laatste productielijn is losgekoppeld, zal de fabriek worden aangedreven door dieselgeneratoren. Alles zal dan afhangen van de betrouwbaarheid en de brandstofvoorraden”, waarschuwde Kotin nog.
    Lekker dan,duimen maar
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 augustus 2022 12:12
    Oorlog staat op een keerpunt, maar de vraag is of Oekraïne dat kan volhouden
    RTL Nieuws - Gisteren om 15:00

    msn

    De oorlog in Oekraïne is bijna zes maanden bezig. Inmiddels staan beide partijen er heel anders voor dan in de eerste fase van de Russische invasie. ''Nu wil Oekraïne een tegenoffensief beginnen. Dat is heel anders dan wat ze tot nu toe hebben gedaan.''

    Vorige maand kondigde de Oekraïense president Volodimir Zelenski een tegenoffensief aan in het zuiden van Oekraïne. Dat is opmerkelijk, dat je je vijand vertelt wat je van plan bent. Maar een bewuste zet, vertelt bijzonder hoogleraar oorlogsstudies Frans Osinga. ''Hij laat zijn bevolking zien: hier zijn wij toe in staat. Er is licht aan het einde van de tunnel. Daarnaast is het ook een signaal aan het westen dat hun wapenleveranties succes opleveren.''

    Want waar het westen aan het begin van de oorlog nog terughoudend was met het materiaal dat ze richting Oekraïne stuurde – er werden vooral verdedigende systemen gegeven – wordt er door het Oekraïense leger inmiddels volop gebruik gemaakt van Amerikaanse en Britse HIMARS-raketten. En dat voelen de Russen, hard.

    ''Met die wapens hebben de Oekraïners tientallen strategische plekken opgeblazen'', zegt Osinga. ''Denk aan hoofdkwartieren, munitieopslagplaatsen. Daardoor is Rusland gedwongen om hun munitievoorraden op een grotere afstand te plaatsen. Hun logistieke mogelijkheden nemen af. En uiteindelijk neemt de intensiteit van de Russische aanvallen daardoor af.''

    Enorm veel slachtoffers

    Hoeveel slachtoffers er aan beide kanten zijn gevallen, is moeilijk te zeggen. Eén ding is zeker, het zijn er ongelooflijk veel. Osinga: ''Het aantal Russische dode militairen wordt door analisten ingeschat op ergens tussen de 15 en 20 duizend. Daarbovenop zijn er nog eens twee of drie keer zoveel gewonden. Al met al kom je dan op zo'n 60 duizend soldaten die uitgeschakeld zijn. Dat verklaart wel waarom Rusland nu in de problemen raakt.''

    ''Oekraïne doet geheimzinnig over hun aantal slachtoffers, daar is weinig over bekend. Het zullen er minder zijn vergeleken met Rusland, omdat de verdedigende partij zich in kan graven en zich minder blootstelt dan de aanvaller. Maar ook hier kan je ervanuit gaan: het zijn echt énorme verliezen.''

    Keerpunt

    Volgens de hoogleraar heeft de oorlog een keerpunt bereikt. De vraag is nu: heeft Oekraïne genoeg middelen en troepen om Russische eenheden niet alleen uit te schakelen maar om ook gebieden te heroveren en te bezetten?

    Tot nu toe heeft Oekraïne altijd gebruik gemaakt van verdedigende tactieken. ''Dat is iets heel anders dan een tegenoffensief. Het vereist nauwkeurige coördinatie tussen oprukkende infanterie, tanks, pantservoertuigen, artillerie en luchtsteun. Daarvoor moeten soldaten enorm getraind zijn'', zegt Osinga.

    De tweede vraag is: is het westen lang genoeg bereid en in staat om wapens te blijven leveren aan Oekraïne? Want ook die voorraad is niet oneindig. ''Zelenski zegt door te gaan tot ze de Russen weg hebben gedreven. Veel mensen twijfelen eraan of dat binnen afzienbare tijd mogelijk is. Al is alles wat ze tot nu toe voor elkaar hebben gekregen, al erg indrukwekkend.''
  12. forum rang 6 Fred 62 10 augustus 2022 12:32
    quote:

    Green Manalishi schreef op 10 augustus 2022 12:04:

    [...]De kinderen en Baby s daar kunnen er ook niet veel aan doen hè
    Alleen maar verliezers
    Ja je hebt gelijk maar liever Russische baby's dan Nederlandse baby's.
    Kunnen ze een bedankje sturen naar hun glorieuze leider.

    Of denk jij daar anders over?
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 augustus 2022 12:41
    Huisinval bij protesterende Russische tv-journaliste

    De Russische politie heeft een inval gedaan in de woning van de tv-journaliste die wereldberoemd werd door een nieuwsuitzending op de Russische televisie te verstoren met een protest tegen de oorlog in Oekraïne. Marina Ovsjannikova, die al herhaaldelijk werd beboet voor haar kritiek op het Russische leger en de Russische invasie, moet rekening houden met een lange celstraf.
    De inval is mogelijk een reactie op de jongste protestactie van de journaliste. Ze hield in Moskou in de buurt van het Kremlin, de zetel van de regering, een plakkaat omhoog met de tekst: "Poetin is een moordenaar, zijn soldaten fascisten."
    Ovsjannikova verwijt de autoriteiten tegenstanders van de oorlog te intimideren. De Russische regering heeft sinds de aanval 24 februari begon meerdere wetten ingevoerd die kritiek op de oorlog strafbaar stellen. De journaliste verstoorde in maart een live-uitzending van de staatszender waar ze voor werkte door de studio binnen te lopen en "stop de oorlog" te roepen. Ze toonde ook een protestbord waarop stond de propaganda van de staatsmedia niet te geloven. De medewerkster van de zender nam daarna ontslag en week kort uit naar het buitenland.
  14. Dirk de Dijker 10 augustus 2022 12:56
    quote:

    Fred 60 schreef op 10 augustus 2022 12:32:

    [...]

    Ja je hebt gelijk maar liever Russische baby's dan Nederlandse baby's.
    Kunnen ze een bedankje sturen naar hun glorieuze leider.

    Of denk jij daar anders over?
    Inderdaad. Ik wou net zeggen.
    En dan die poster die laatst aangaf dat er in China en Rusland heel anders tegen de situatie wordt aangekeken. Ja, dat lijkt me logisch. Er zijn grote verschillen tussen het Westen en het Oosten. Rusland, China, maar ook veel moslimlanden, zien niets liever dan de ondergang van het Westen.
    Het heeft derhalve vanuit een Westers perspectief weinig zin om met die lui mee te denken. Dat bespoedigt immers alleen het bereiken van hun doel oftewel de ondergang van het Westen. En het lijkt me nou niet dat onze respectabele forumleden daarbij gebaat zijn. En de overblijvende oosterse landen overigens ook niet. De tijd van gepraat en pacifisme is voorbij. Het is nu een kwestie van achter je principes te blijven staan.
  15. forum rang 6 asti 10 augustus 2022 13:10
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 10 augustus 2022 12:56:

    [...]
    Inderdaad. Ik wou net zeggen.
    En dan die poster die laatst aangaf dat er in China en Rusland heel anders tegen de situatie wordt aangekeken. Ja, dat lijkt me logisch. Er zijn grote verschillen tussen het Westen en het Oosten. Rusland, China, maar ook veel moslimlanden, zien niets liever dan de ondergang van het Westen.
    Het heeft derhalve vanuit een Westers perspectief weinig zin om met die lui mee te denken. Dat bespoedigt immers alleen het bereiken van hun doel oftewel de ondergang van het Westen. En het lijkt me nou niet dat onze respectabele forumleden daarbij gebaat zijn. En de overblijvende oosterse landen overigens ook niet. De tijd van gepraat en pacifisme is voorbij. Het is nu een kwestie van achter je principes te blijven staan.
    Welke tijd van 'gepraat en pacifisme'?

    Het Westen heeft volgens mij net zo min een tijd van pacifisme gehad als China een tijd van democratie heeft gehad.

    Bij de term pacifisme moet je niet denken aan politici zoals Joe Biden. Bij de term pacifisme moet je bijvoorbeeld denken aan Ghandi, die hielp om India te bevrijden van Britse heerschappij.
  16. forum rang 7 Succes 10 augustus 2022 14:22
    quote:

    josti5 schreef op 9 augustus 2022 21:33:

    [...]

    China/Rusland/India/Brazilië, oftewel de BRIC-landen, oftewel 3,2 miljard mensen, bedoel je?
    USA/Europa: nog geen miljard.
    De geopolitieke toekomst is volkomen duidelijk, maar nog steeds niet voor sommige westerlingen...
    Zou u dit nader kunnen onderbouwen ... dit voegt namelijk niet veel toe.
    Een oneliner kan iedereen plaatsen!

    Maar goed,
    De BRIC is met name een economische samenwerkingen ... op veel andere gebieden (cultureel, godsdienst, etc) kan men niet met elkaar door één deur. Iedereen heeft namelijk zijn eigen agenda (krijg je met dictaturen) en de samenwerking tot op heden is niet erg effectief/efficiënt gebleken (de handel tussen de landen is zelfs afgenomen).

    En de grootste landen China en India hebben al tientallen jaren onenigheid over Kashmir. Daarbij komt dat India op 27 Oct. 2020 nog een verdrag heeft ondertekend met USA over militaire samenwerking.
    "USA and India signed the Basic Exchange and Cooperation Agreement (BECA), enabling greater information-sharing and further defense cooperation, to counter China's growing military power in the region"

    Tenslotte de bevolking van China gaat in de komende decennia rap dalen, van 1,45mlj nu naar respectievelijk, 1,4 mlj en 1mlj in 2050 en 2100 (sommigen voorspellen zelfs een halvering naar 0,7 mlj in 2100).

    Dus als je het aantal inwoners als criterium gaat gebruiken voor de geopolitiek toekomst, dan ligt deze (duidelijk niet in China maar) in Afrika. Hier zal de bevolking namelijk gaan verdriedubbelen (van 1,4mlj naar 4,4mlj oftewel van 20% nu naar +/-30% in 2050 en 40% in 2100), waarbij Nigeria na India hoogstwaarschijnlijk de meeste inwoners zal hebben.

    Resumé, de geopolitieke toekomst is dus idd volkomen duidelijk deze ligt in Afrika (lees: is in het geheel niet te voorspellen, want er spelen veel meer zaken een rol)!


    Een mooie overzicht van de bevolkingsgroei per jaar/5jaar geeft:
    www.populationpyramid.net/population-...

    PS, wie bedoel je met sommige westerlingen ... graag man en paard noemen ... anders is het geroeptoeter.
  17. forum rang 6 asti 10 augustus 2022 14:31
    quote:

    Succes schreef op 10 augustus 2022 14:22:

    [...]

    (...)
    De BRIC is met name een economische samenwerkingen ... op veel andere gebieden (cultureel, godsdienst, etc) kan men niet met elkaar door één deur. Iedereen heeft namelijk zijn eigen agenda (krijg je met dictaturen) (...)
    Brazilië en India zijn geen dictaturen.
63.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 1069 1070 1071 1072 1073 ... 3172 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0710 +0,12%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,50 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links