Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kan een krach à la 1929 echt niet meer?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. max21 8 augustus 2022 10:15
    Het is komkommertijd én bijna oktober ;)

    Het optimistische beeld wat wordt geschetst ziet er leuk uit maar met alle derivaten en vooral schulden wereldwijd bij bedrijven, particulieren en overheden met daarbij een krimpende economie zie ik het somber in maar goed, iedereen kijkt door zijn eigen bril en praat naar zijn eigen positie.
    De tijd zal het leren
    de gierende inflatie is volgens mij ook een effect van het eindeloze geld bijdrukken door onze ECB
    Het meest trieste vind ik zelf dat de mensen die het minste te besteden hebben de hardste klappen krijgen, daar val ik zelf gelukkig niet onder
  2. Five Aces 8 augustus 2022 10:23
    Het grootste verschil met moderne tijden is de liquiditeit. Een markt daalt alleen maar 89% als liquiditeit heel erg laag is en die is tegenwoordig veel hoger. Tegenwoordig met elektronische handel, liquidity providers etc staat er altijd wel een koper klaar om het op te vangen. Voor retail beleggers ook, ik weet nog als kind dat je alleen aandelenkoersen uit de krant, op teletext en op het journaal zag. Tegenwoordig zit iedereen thuis met een volledige trading suite.

    Dat zie je ook in de crypto markt. Tegenwoordig is de elektronische handel / HFT zich ook al met BTC/ETH aan het bemoeien en daarom is de val gestut op 20K. Anders had het allang 5K geweest.

    De huidige daling wil ik trouwens niet eens een crash noemen. Gewoon beetje lucht er uit en de prijzen die zich aanpassen aan economische omstandigheden.
  3. forum rang 6 De amateur 8 augustus 2022 10:28
    Vooral in de USA zijn sommige multiples echt nog extreem hoog. Volgens Michael Burry komt er juist weer een enorme crash aan. (de voorspeller van de vorige crash)
    Of dat waar is geen idee maar is belangrijk om te zien wat de komende kwartelen de winst bij bedrijven gaat doen.
  4. forum rang 7 handyman6 8 augustus 2022 10:43
    Onregelmatigheden in div. beleggingscategorieen,zoals bubbels,opkoopprogramma's,geldverruiming,pyramidestrukturen ,etc opsporen en op handelen ,kan heel lucratief zijn ....
    Neem nou de meeste AAA obligaties: noteren meestal neutraal.Loopt daar om wat voor reden dan ook lucht in,en stijgen ze ver boven pari,doe je ze tijdelijk weg,dalen ze om wat voor reden dan ook onder neutraal ,koop je ze ,want bij einde looptijd krijg je altijd de uitgifteprijs.
    Hoog opgelopen verwachtingswaarde,om wat voor reden ook,knapt zovaak ineens.Neem dus es wat vaker in die gevallen op tijd gewoon winst en zeg dankuwel markt.
  5. forum rang 7 rene l 8 augustus 2022 10:49
    Het is nooit verkeerd om over dit soort dingen na te denken en jezelf hiervoor ook in te dekken.

    Zorg dat je woning min of meer afbetaald is of dat je voldoende geld achter de hand hebt om dit te doen.

    Bankiers zijn tegenwoordig goudeerlijk, vraag het maar aan Goldman Sachs.

    De jonge generatie is verworden tot volgapen van het systeem die het volste vertrouwen hebben in types met blauwe ogen.

    Klaas Schwalbe heeft het goed voor met de mensheid, straks bezit je toch niks meer.

    Bouw een hoog hek om je tuin heen en plaats er wat rollen prikkeldraad bovenop.

    Plaats een grote houtkachel midden in de kamer die het huis kan verwarmen en waarop je kunt koken.

    Zorg dat je een fiets hebt zonder lekke banden.

    Koop wat kippen, een paar varkens en een koe, en leer hoe je zelf moet melken als je uitgemolken bent door Rutte, Kaag en consorten.

    En koop een Uzi waarmee je ongewenste lieden rondom je huis kunt verjagen en zorg ook voor voldoende munitie.

    Ik hoop niet dat het er van komt, niemand schiet er namelijk iets mee op, zeker weten doe je het echter niet, want de geschiedenis heeft ons wel geleerd, deze herhaalt zich altijd.

    www.youtube.com/watch?v=rQBVL9twJ_M
  6. forum rang 6 'belegger'' 8 augustus 2022 11:26
    quote:

    handyman6 schreef op 8 augustus 2022 10:43:

    Neem nou de meeste AAA obligaties: noteren meestal neutraal.Loopt daar om wat voor reden dan ook lucht in,en stijgen ze ver boven pari,doe je ze tijdelijk weg,dalen ze om wat voor reden dan ook onder neutraal ,koop je ze ,want bij einde looptijd krijg je altijd de uitgifteprijs.
    Vervang dat "om wat voor reden dan ook" maar door de rente. Waar je de grootste koersuitslagen ziet duurt het ook het langst tot je bij einde looptijd bent.
  7. Andre m 8 augustus 2022 13:06
    quote:

    heynen123 schreef op 8 augustus 2022 11:36:

    wacht maar tot alles vastloopt doordat de natuur het niet meer aankan en de mensheid gedoemd is om ten onder te gaan. Dat duurt geen 20 jaar meer.
    Dat zeiden de deskundigen 40 jaar geleden ook al (club van Rome) , ook in 1910 werd die voorspelling gedaan. (Als het gebruik van paarden voor vervoer zo zou doorgaan zou er over 10 jaar meer dan een meter paardenpoep in de stad liggen) er zou een ijstijd komen (dacht men serieus nog in de jaren 80 en als de warme golfstoom zou afzwakken of zelfs stoppen is die kans zelfs groot)
    Die voorspellingen kwamen niet uit, waarom? Omdat je niet zover vooruit kunt kijken en technologische ontwikkelingen de wereld voordurend veranderen.
  8. forum rang 4 M357 8 augustus 2022 15:01
    quote:

    Jopieklaploper schreef op 8 augustus 2022 09:50:

    Er komt nooit weer een crash. Aandelen zullen nu atijd blijven stijgen. De economie draait als een tierelier en dankzij de overheden en centrale banken kan er nooit weer crisis komen.
    Juist door dit te geloven gaat het mis voor de grote crash was het ook de vigerende mening dat aandelen alleen omhoog konden. Kijk eens om je heen wat er allemaal aan de hand is momenteel en bedenk dan hoe dit te rijmen is met stijgende aandelen. In oktober gaan wij in ieder geval terug tot de laagste niveaus van juni en het zal van de negatieve cumulatie van marktomstandigheden afhangen of die niveaus gebroken worden en het nog veel lager gaat of niet. Mensen laten zich nu eenmaal graag in slaap sukkelen met de gedachte dat de beurs 6 tot 12 maanden vooruit loopt op de economische ontwikkelingen en dat het dan allemaal veel beter zal zijn. Precies daar gaat het mis want niemand schijnt er rekening mee te houden dat het er dan nog veel slechter uitziet dan op dit moment en aandelen dus veel te hoog staan. Vraag op een willekeurig terrasje maar eens aan 10 mensen of zij denken over 12 maanden nog voldoende geld te hebben om er dan weer te zitten. Dat is een reflectie van de echte wereld en niet al dat geruststellende geklets van allerlei economen en analisten die vertellen dat je over de komende recessie heen moet kijken. Hoezo vrienden? Die recessie is nog maar net begonnen en het gaat eerst een stuk slechter worden en niemand weet voor hoelang maar gezien de structurele aard van de meeste problemen kan het zo maar eens een paar jaar gaan duren.
  9. speedy0070 8 augustus 2022 15:26
    Wil niet zeggen een als in 1929 maar zeker een als in de jaren dertig (30) Rentes worden actueel verhoogd maar heeft zeer weinig tot geen resultaat. We zien alleen maar dat grote bedrijven mensen op straat beginnen te gooien. Om zogezegd te bezuinigen. echte reden is dat de verkopen ernstig
    terug lopen. En de verkopen zullen blijven terug lopen om 1 echte reden. Alles kost 20 tot 30% duurder maar het loon steeg dit porcentage niet wat resulteert in ernstig koopkracht verlies. Dus....
    minder verkoop en minder winst!!! Is zeer simpel en valt echt niet te ontkennen. Dat analisten de boel willen sussen en zelfs oppeppen. is gewoon te gek voor woorden. We staan er beroerd voor en dat moge duidelijk wezen. aandeelhouders zijn dom en laten zich voor de gek houden als een paar dolle honden. Een bedrijf dat 1 o 2% dividend geeft of geen zelfs en miljoenen afschrijft over de rug van de aandeelhouders zijn gewoon een stel jatmozen. Investeren vandaag de dag is mogelijk hoor en zelfs met serieuze rendementen tussen de 7 en 10% daar heb je echt geen beurs voor nodig. Aandelen zijn super over gewaardeerd. Neem de tech aandelen neem hier stockprijs en bekijk jaarlijks dividend en je begint te janken als een klein kind. Dus moet je echt niet in bezit hebben. Je hebt natuurlijk altijd gekke speculanten die houden van russiche roulette. (Moeten hun weten) de mensen met hypotheek of andere leningen staan er slecht voor. En zullen harde klappen krijgen. want de rentes zullen makkelijk tussen de 2 en 3% stijgen als het niet meer is. Me denkt dat ze de inflatie kunnen beteugelen met zachte opwaartse beweging (Zijn gewoon te laat en veel te zacht!!) Zoals altijd word hier het grootkapitaal beschermd. Jan met de pet mag gewoon brood zoeken. De Q2 cijfers vallen allemaal wel mee volgens analisten waar de bedrijven erop los sjachelen om de cijfers hoog te houden. Nou goed kijk om je heen in winkelcentra en heel speciaal opletten in de supermarkt!!
    Wat zie je??? "Er word minder gekocht!!" Lege winkelruimtes waar winkeliers zelfs de huur niet kunnen verdienen laat staan een boterham voor de familie. En willen analisten vertellen dat het wel mee valt? Dit beeld zal verergeren elke keer als de rente omhoog gaat omdat de mensen worden uitgeperst als een citroen met hun schuldenlast. Moge duidelijk wezen. Gewoon reeel blijven en de pootjes op de grond houden. Minder winsten zullen echt leiden tot personeelkrimp en kan dus echt zover gaan als in de jaren dertig. (wens dit echt niet voor niemand maar de kans is zeer groot dat dit echt gebeurd.) mijn boodschap is: Cash blijven en overal vanaf blijven. En laat de grote jongens het maar uitvechten tot op het bot. Succes iedereen.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links