Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,420 19 apr 2024 17:11
  • -0,760 (-3,14%) Dagrange 23,460 - 23,900
  • 202.588 Gem. (3M) 386,8K

Q3-draadje Fugro voor iedereen.

2.697 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 135 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 IQ 5 augustus 2022 17:30
    quote:

    Greyhounds schreef op 5 augustus 2022 17:22:

    Heren bewijs geleverd, dit is echt de Supertrol van het jaar 2022.
    Hij zegt dus 7euro daar zullen de investeerders heel bij mee zijn, met een verlies van 42,5 miljoen.
    Wel leuk om iemand zo uit de kast te lokken en hij had veel honger! ;-)
    FOUTJE zie welke tijd tussen de postings zitten, geen honger gehad ha.ha.ha.
  2. forum rang 7 Jalen 5 augustus 2022 19:23
    quote:

    Henkie 1960 schreef op 5 augustus 2022 18:13:

    Citadel Advisiors Europe Limited 28 juli 1,03% naar 4 augustus netto short positie 0,91%.
    Dank voor je attendering Henkie. Goed teken dat ze verder afbouwen. Het betekent dat ze uitgaan van een oplopende koers. Hoe irritant die emissie op korte termijn ook is, het versterkt de financiële positie van Fugro zonder meer.
  3. forum rang 5 nr36 5 augustus 2022 20:01
    quote:

    Jalen schreef op 5 augustus 2022 16:20:

    Één van de onderwerpen van de IEX podcast deze vrijdag:

    Fugro kansrijk hapje voor HAL
    Antwoord op een lezersvraag of SBM een kandidaat is om overgenomen te worden door HAL: Fugro is eerder een kandidaat omdat de activiteiten eenvoudiger in te passen zijn bij Boskalis
  4. forum rang 7 Jalen 5 augustus 2022 21:26
    quote:

    nr36 schreef op 5 augustus 2022 20:01:

    [...]

    Antwoord op een lezersvraag of SBM een kandidaat is om overgenomen te worden door HAL: Fugro is eerder een kandidaat omdat de activiteiten eenvoudiger in te passen zijn bij Boskalis
    Dank voor de update. Werd er nog meer gezegd (dan ga ik zelf nog luisteren) of was dat het wel?
  5. Behavia1 7 augustus 2022 11:10
    UPDATE VLOOT:
    Nog steeds een mooie activiteitsgraad van de Survey vessels, Fugro Equinox lijkt achter de hand gehouden te worden om in een Aziatisch project ingezet te worden. Bij de USV's vraag ik me af waarom er geen data gevonden wordt van 4/6 USV's maar dan wel van de Fugro Orca & Fugro Maali af en toe.

    Activiteitsgraad: 30/35 schepen actief (tijdzone 1 maand)
    Survey vessels: 28/29 actief (Fugro Equinox opgelegd sinds 28/01/2022)
    USV's: 2/6 actief (4/6 USV's nog geen data binnengekregen, Fugro Orca & Fugro Maali wel)

    Kanttekening:
    - Fugro Discovery ondertussen 1 week niet actief
  6. forum rang 5 nr36 8 augustus 2022 03:55
    FD

    Internationale klimaatafspraken staan op losse schroeven als landen en bedrijven vanwege de hoge energieprijzen en masse investeren in fossiele brandstoffen. Dat zeggen Nederlandse klimaat­wetenschappers, -economen en -activisten tegenover het FD, in reactie op een pleidooi voor nieuwe olie- en gas­winning van Shell-topman Ben van Beurden vorige week.
    De kassa rinkelt voor de oliebedrijven ExxonMobil, Chevron, TotalEnergies, BP en Shell. Dankzij de hoge energieprijzen boekten zij het tweede kwartaal van dit jaar een gezamenlijke recordwinst van ruim $55 mrd. De markt voor fossiel leeft daardoor op. Steenkool is nu big business en de oliemarkt trekt aan. Een van de grootste dienstverleners voor de olie-industrie, Schlumberger, verwacht de hoogste omzet in elf jaar door groeiende olieboor­activiteit bij zijn klanten. Zulke topcijfers zijn wrang in een tijd dat burgers hun energierekening zien stijgen. Bij de presentatie van Shells ­cijfers, anderhalve week geleden, legde Van Beurden de schuld daarvoor bij klimaatbeleid. Energieconcerns hebben onder druk van klimaatafspraken de afgelopen jaren ‘$1000 mrd’ minder geïnvesteerd in de fossiele brandstoffen, terwijl de vraag gelijk is gebleven. Daardoor zijn de prijzen zo hoog, verklaarde de ceo. ‘De wereld heeft nieuwe olie en gas nodig’, vindt Van Beurden. De uitspraken van Shell vragen om een reactie, zegt Sandra Phlippen. Volgens de hoofdeconoom van ABN Amro zijn ‘de energieprijzen vooral omhooggegaan door de oorlog in Oekraïne en in veel mindere mate door investeringen uit het verleden’. Phlippen stelt dat Shell zou moeten weten wat op de lange termijn de ‘desastreuze economische gevolgen zijn van blijven investeren in olie’. De fossiele industrie heeft door de hoge winsten duidelijk haar zelfvertrouwen hervonden, zegt Mathijs ter Wee van Follow This, de club van groene aandeelhouders van Shell. Als miljardenwinsten de markt voor fossiel weer voor jaren ­lucratief maken, dan zet dat een streep door klimaatdoelen, zegt hij. Ook klimaatwetenschappers hekelen het pleidooi van Van Beurden en wijzen op belangrijk wetenschappelijk onderzoek zoals dat van het IPCC. Dit VN-­klimaatbureau stelde afgelopen jaar dat de aarde al met ruim 1°C is opgewarmd. Om onder het klimaatdoel van Parijs — 1,5°C tot 2°C opwarming — te blijven, is volgens het IPCC onmiddellijk versnelde mondiale klimaatactie nodig. Nieuwe olie- en gasvondsten passen niet in de ruimte die de wereld nog heeft voor de uitstoot van koolstofdioxide, zegt klimaatwetenschapper Detlef van Vuuren. De emissies zijn nu zo hoog dat de wereld naar schatting over twintig jaar aan het maximum zit. Volgens Van Vuuren moet bijna 60% van de bestaande olie- en gasvoorraad en 90% van de steenkoolreserves in de grond blijven om het 1,5°C-doel te halen. Het gebruik van steenkool en olie moet al in 2030 sterk zijn gezakt. Aardgas, dat minder uitstoot veroorzaakt, kan door landen iets langer gebruikt worden, zegt Andries Hof, onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving. ‘Het is riskant om meer fossiel te verstoken, omdat landen dan afhankelijk raken van technologieën om CO2 uit de lucht te halen. Die technieken hebben nadelen en staan in de kinderschoenen. Ook de ruimte om bomen te planten om emissies op te nemen is beperkt’, zegt Hof.

    Volgens Shell-topman Van Beurden is er weinig gedaan om de vraag naar energie te beperken
    Het pleidooi van Van Beurden gaat in tegen een rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA) uit 2021, zeggen de wetenschappers. Die berekende dat in een ­­1,5°C-wereld de vraag naar fossiel in 2050 dusdanig is gezakt dat nieuwe olie- en gasvelden niet nodig zijn en de wereld met de bestaande voorraad toekan. Om de energieprijzen te drukken, moeten landen meer investeren in hernieuwbare energie en energie besparen, zei het agentschap afgelopen maand.
    Een woordvoerder van Shell zegt na vragen van het FD dat de uitkomst van het IEA-rapport nauw luistert. Een zakkende vraag is noodzakelijk voor een investeringsstop in olie en gas, zo staat in het rapport. Volgens Van Beurden is er weinig gedaan om de vraag naar energie te beperken, maar is het aanbod wel beperkt. In de sector en onder analisten is breed gedeelde consensus over ondermaatse investeringen, zegt de Shell-woordvoerder. Hij refereert aan een berekening van het Internationaal Energieforum (IEF) van eind vorig jaar. Dat meldde: ‘Een energiecrisis is in aantocht. In 2020 heeft de oliesector 35% minder geïnvesteerd dan de jaren daarvoor. Om vraag en aanbod op de oliemarkt te herstellen, is tot 2030 ongeveer jaarlijks $525 mrd aan investeringen nodig.’ Shell zegt dat in 2025 de helft van zijn investeringen gaat naar producten met lage of helemaal geen CO2-uitstoot, zoals biobrandstoffen en waterstof. De multinational zegt ervan overtuigd te zijn dat de strategie in lijn is met de klimaatdoelen uit het Parijsakkoord. Op zich heeft Van Beurden een punt, zegt Van Vuuren. Alleen is het oude aanbod opkrikken volgens hem niet de oplossing. Het is juist economisch interessant om in deze periode van krapte in duur­zame energie te investeren, stelt de klimaatwetenschapper. ­Phlippen sluit zich daarbij aan: ‘De weg die landen en bedrijven in het verleden bewandelden, is nieuwe olie winnen als de toekomstige wereldwijde vraag naar energie groeit. We weten nu dat dat ons in een warmere wereld brengt en dus geen haalbare kaart is.’ Volgens de econoom kunnen landen beter de vraag naar energie verminderen door een hoge prijs op emissies te zetten.
  7. forum rang 5 nr36 8 augustus 2022 09:02
    Hartelijk dank voor uw melding. Deze is ontvangen door de afdeling Marketsupervision.
    De AFM is voortdurend bezig met het volgen (monitoren) van koersen. Als er een redelijk vermoeden van marktmisbruik wordt ontdekt, kan de AFM een onderzoek starten. De beleggingsonderneming (bank of broker) is dan verplicht om alle relevante informatie over de belegger aan de AFM te verstrekken. Niet alleen bedrijven kunnen boetes krijgen bij het manipuleren van de markt of bij handel met voorkennis, maar ook particuliere beleggers.

    Wij hebben gemerkt dat consumenten graag willen weten wat er met hun klacht gebeurt. Dit vinden wij heel begrijpelijk. Toch kunnen wij u geen informatie geven over een (eventueel) lopend onderzoek. Ook kan de AFM niet inhoudelijk in gaan op klachten of bemiddelen bij klachten die wij ontvangen hebben. Zodra een onderzoek is afgerond en er een boete of dwangsom is opgelegd, publiceren wij deze informatie in de meeste gevallen op onze website.
  8. forum rang 7 Jalen 8 augustus 2022 10:32
    Hartelijk dank voor uw melding. Deze is ontvangen door de afdeling Marketsupervision.
    De AFM is voortdurend bezig met het volgen (monitoren) van koersen. Als er een redelijk vermoeden van marktmisbruik wordt ontdekt, kan de AFM een onderzoek starten. De beleggingsonderneming (bank of broker) is dan verplicht om alle relevante informatie over de belegger aan de AFM te verstrekken. Niet alleen bedrijven kunnen boetes krijgen bij het manipuleren van de markt of bij handel met voorkennis, maar ook particuliere beleggers.

    Wij hebben gemerkt dat consumenten graag willen weten wat er met hun klacht gebeurt. Dit vinden wij heel begrijpelijk. Toch kunnen wij u geen informatie geven over een (eventueel) lopend onderzoek. Ook kan de AFM niet inhoudelijk in gaan op klachten of bemiddelen bij klachten die wij ontvangen hebben. Zodra een onderzoek is afgerond en er een boete of dwangsom is opgelegd, publiceren wij deze informatie in de meeste gevallen op onze website.

    Op onze website vindt u meer informatie over marktmanipulatie en de maatregelen die de AFM kan nemen.

    Met vriendelijke groet,

    Senior Medewerker Contactcentrum & Eerstelijns Toezicht
  9. forum rang 6 Bergonzi_deleted 8 augustus 2022 13:01
    ik wil ook best een melding doen, maar moet de exacte toedracht even weten, is het zo?:
    van Heijst verkoopt een deel van zijn aandelen tegen koers X, wetende dat hij ze als bevoorrechte aandeelhouder weer terug kon kopen tegen 11.25 bij de emissie, en daarmee bovendien wetende dat de emissie de koers zou doen kelderen?
  10. forum rang 7 Jalen 8 augustus 2022 13:19
    quote:

    Bergonzi schreef op 8 augustus 2022 13:01:

    ik wil ook best een melding doen, maar moet de exacte toedracht even weten, is het zo?:
    van Heijst verkoopt een deel van zijn aandelen tegen koers X, wetende dat hij ze als bevoorrechte aandeelhouder weer terug kon kopen tegen 11.25 bij de emissie, en daarmee bovendien wetende dat de emissie de koers zou doen kelderen?
    Wat mij betreft bijna goed. Alleen ging t volgens mij ook om het goedkoper terugkopen. Namelijk verkopen op 12 en terugkopen op 11,25.
2.697 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 135 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links