Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 430 431 432 433 434 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 leek2018 2 augustus 2022 10:05
    quote:

    gokker schreef op 2 augustus 2022 09:54:

    [...]

    Je beweert indirect dat huishoudens met volwassen kinderen niet huren. Heb je cijfers die dat aantonen?
    Ik beweer niets. Ik stel volgens mij alleen iets vast. Als ik met 3 volwassen kinderen samen in mijn huis woon. omdat de 3 kinderen geen huis kunnen huren wordt dat geteld als ëën huishouden. Als voor die 3 kinderen wel een huurhuis beschikbaar was worden het 4 huishoudens. Met als gevolg dat het aantal huisbezitters onder de huishoudens behoorlijk daalt en beslist geen 65% is zoals objectief zegt.
  2. forum rang 9 objectief 2 augustus 2022 10:22
    quote:

    jowi schreef op 2 augustus 2022 09:28:

    [...]

    Die bijdrage aan de welvaart wordt in een rap tempo door Rutte cs ongedaan gemaakt.
    Ps onder Rutte is er vwb de hypotheekrente aftrek alleen maar beknibbeld. Stijging EWF, max 30 jaar aftrek, een aflossingsverplichting, aftrek tegen een lager tarief en afschaffing wet Hillen.

    Die mega subsidies komen vanuit de EU

    Die waarde stijging van de EW komt door schaarste agv minder bouwen door toedoen wanbeleid Rutte cs.

    Subjectief: je gunt Rutte teveel eer.
    In andere landen is/was de hypotheekrente aftrek veel minder en vanuit Brussel wordt er al jaren aangedrongen op afschaffing en/of grote vermindering, omdat de huurders benadeeld worden ten kosten van de huizenbezitters.
    De subsidies aan de (melk)boeren is niet van gisteren (denk aan melkquota in jaren 80) en uit EU of Schatkist maakt niet uit.

    Ik gun Rutte als socialist de eer dat ie het gewoon heel goed doet/deed; tenslotte is Nederland een conservatief land, en de meerderheid krijgt wat ze willen. Maar ja, de kiezer reageert net als de belegger: bij winst is het een eigen prestatie en bij verlies schuld van de analist.
  3. [verwijderd] 2 augustus 2022 11:17
    quote:

    leek2018 schreef op 2 augustus 2022 10:05:

    [...]
    Ik beweer niets. Ik stel volgens mij alleen iets vast. Als ik met 3 volwassen kinderen samen in mijn huis woon. omdat de 3 kinderen geen huis kunnen huren wordt dat geteld als ëën huishouden. Als voor die 3 kinderen wel een huurhuis beschikbaar was worden het 4 huishoudens. Met als gevolg dat het aantal huisbezitters onder de huishoudens behoorlijk daalt en beslist geen 65% is zoals objectief zegt.
    O.K., je gaat er dus vanuit dat de kinderen huren en niet kopen. De verhouding tussen het aantal koopwoningen en het aantal huurwoningen wordt volgens mijn bescheiden mening door andere factoren bestemd, maar wie ben ik...

    In Nederland heeft zelfs circa 70 procent van de bevolking een eigen woning. Nou ja eigen, de meesten hebben een hypotheek...

    www.consumind.nl/hypotheek/nieuws/ned...

    Ja, die achterlijke Roemenen. Die bezitten praktisch allen hun huisje, zonder schuld.
  4. forum rang 10 rationeel 2 augustus 2022 11:40
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 2 augustus 2022 05:46:

    [...]
    Maarten van Rossem is en blijft een Utrechtse vlerk. De extreem arrogante en neerbuigende manier waarop hij mijn (cum laude bij een andere prof in de moderne internationale geschiedenis afgestudeerde) dochter maar vooral zijn eigen afstudeerstudenten in 2006 bij hun diploma-uitreiking in de eerbiedwaardige Utrechtse aula bejegende zal ik hem nooit vergeven. Hij is een ziekelijke narcist die alleen zichzelf wil horen.

    Zijn zg. 'kennis' bij de De Slimste Mens haalt hij tevoren gewoon van internet. Hij een vadsige eigenwijs, per taxi opgehaald voor zijn tv-optredens. Soms heeft hij in de een of andere analyse best gelijk, maar zijn arrogantie verpest alles.

    Onlangs moest hij voor de grap zelf zo'n Slimste-Mens vragenserie ondergaan, over Amerika waar hij specialist en zelfs hoogleraar in is. Kort en goed: ik had als simpel in Utrecht afgestudeerd fysicus meer antwoorden goed dan v. Rossem. Zijn onwetendheid over sommige dingen verbaasde me zeer.

    Kan die Amerikaanse geschiedenis bij de Utrechtse universiteit niet beter afgeschaft worden en vervangen worden door meer fysica? Per slot van rekening heeft Utrecht meerderde Nobelprijswinnaars natuurkunde voortgebracht, maar nog nooit een in de geschiedenis of aanverwant vak.
    Beste BDB:)

    Alinea na alinea:

    Van Rossum is een vlerk, een Utrechtse nog wel. Zo kun je dat zien.

    Jij was er nauw bij betrokken. Je bloedeigen kleine meid:) Wie geeft wie dan ook het recht, die te na te komen.

    Ik bekijk het van een afstandje, en dat is ANDERS.

    Je kunt VERSCHILLEND naar het zelfde kijken, BDB:)

    Volgende alinea:

    Kennis bij de Slimste mens. Een TV programma, dat geheel voorgekookt is.

    De deelnemers weten wat er gevraagd wordt, en hoe ze het moeten beantwoorden.

    Van Rossum is een kijkers trekker, anders lag dat programma al lang op zijn...g.t.

    Dat is het feit BDB:)

    Dat jij het een waardeloos programma vindt, ik ook trouwens, doet nog niet de hele reutemeteut aan gevoelens die het bij JOU oproept verklaren.

    Bij mij zijn die gevoelens bijvoorbeeld anders.

    Ik denk erover: Dat heeft deze linkse gast toch maar weer mooi verdiend. Hij houdt erg van de pecunia, heb ik uit nogal betrouwbare bron gehoord. En hij heeft zich op zijn oude dag weer kostelijk geamuseerd.

    Volgende alinea:

    Afschaffen van alle wetenschappen, behalve NATUURKUNDE.

    Dat mag een classificatie geven van de rangorde der wetenschappen die JIJ er op na houdt, BDB:), maar daar zijn heus verschillende ideeen over.

    Op het ogenblik zou IK bijvoorbeeld een geheel andere keuze maken, en als democraat vind ik het GEWELDIG, dat IEDEREEN zich bezig kan en mag houden met welke KENNIS dan ook.

    IK BEN EEN LIEFHEBBER VAN KENNIS en van MENSEN die DEMOCRAAT zijn in de meest ALGEMENE ZIN:)

    Maar IK ben dan ook een MENSEN MENS, BDB:)

    Dat is dus HUMOR:)

    Een eigenschap, die sommigen hebben en andere weer niet.

    Je kunt nu eenmaal niet ALLES hebben;)
  5. forum rang 7 rene l 2 augustus 2022 11:42
    quote:

    zeurpietje schreef op 2 augustus 2022 08:17:

    [...]Een gewone man zonder poeha die ook fouten heeft gemaakt maar voor nederland heel veel heeft gedaan. De positieve feiten komen meestal niet in het nieuws. Zou echt niet iemand weten die het beter had gedaan. Noemen jullie eens namen die het vlgs jullie beter hadden gedaan.
    Vind het zelf jammer dat Dhr. Klaas Dijkhof de politiek heeft verlaten.

    Rutte is juist koel, excentriek, hij geeft zijn ware aard niet prijs, is niet in staat om echt in contact met mensen te komen, en hij vertoont steeds dezelfde rituelen in zijn eigen beschermde omgeving.
    Ik heb het al eens vaker geschreven, mij bekruipt nog steeds het vermoeden dat hij een bepaalde vorm van autisme heeft.

    Alles om hem heen heeft hij verwoest door zijn afstandelijke gedrag, hij vind zichzelf de koning.
    Problemen weglachen, intern zogenaamd de rust bewaren, maar hij heeft hierdoor juist stinkende wonden veroorzaakt voor de maatschappij door de echte problemen steeds vooruit te schuiven.
    Zie eens welke mensen om hem heen die er wat van wilden maken en ook capabel waren heel subtiel genekt heeft, zelf waande hij zich altijd onschendbaar en bleef aan de macht.

    Nederland is inmiddels ziek, het is toch absurd dat iederéén die onder modaal verdient met subsidies op de been gehouden moet worden.
    Het verdienmodel dat we in Nederland altijd hadden is genekt mede onder zijn bewind, en al het gratis geld dat hij uitgedeeld heeft is er mede de oorzaak van dat veel dingen schreeuwend duur geworden zijn.
    En zie de vele spoedzoekers die met veel enthousiasme onder hem binnen gehaald zijn, laat mij nu eens vertellen wat de toegevoegde waarde van dit soort mensen is die nog geen woord Nederlands spreken en ook weigeren om zich aan te passen aan onze normen en waarden, en dan laat ik onze tradities maar even achterwege, en zie ook welke tekorten deze figuren op de woningmarkt veroorzaken.

    Steek jij je hoofd maar lekker in het zand pietje, waarschijnlijk zit jij goed in de slappe was, maar kijk eens om je heen hoeveel leed er achter de voordeur aan het ontstaan is.
    Velen kunnen het hoofd niet meer boven water houden en denken er zelfs over om hun ziektekostenverzekering maar op te zeggen zodat er nog wat geld voor eten overblijft.

    En dan nog zeggen dat Rutte het gezicht is van de VVD, ja, echte opvolgers zijn er niet, de spoeling is dun, meelopers, jonkies zonder echte ervaring.
    Nee, Rutte moet weg, het kabinet moet haar ontslag met gezwinde spoed aanbieden, het is namelijk de hoogste tijd voor nieuwe en eerlijke verkiezingen met een verkiezingsprogramma dat transparant is richting de burgers die kiesgerechtigd zijn.

    Maar niemand durft er met de botte bijl doorheen te gaan, laten we maar lekker doorgaan op de oude voet, en ons land gaat vanzelf op de fles.

    www.youtube.com/watch?v=GLvohMXgcBo
  6. forum rang 9 objectief 2 augustus 2022 11:49
    quote:

    rene l schreef op 2 augustus 2022 11:42:

    [...]

    Rutte is juist koel, excentriek, hij geeft zijn ware aard niet prijs, is niet in staat om echt in contact met mensen te komen, en hij vertoont steeds dezelfde rituelen in zijn eigen beschermde omgeving.
    Ik heb het al eens vaker geschreven, mij bekruipt nog steeds het vermoeden dat hij een bepaalde vorm van autisme heeft.

    Waarschijnlijk is het nuttig 1 keer zijn schoolklas in Den Haag ,waar hij les geeft, te bezoeken en niet enkel achter je computertje te blijven hangen.
    Zo leer je echt geen mensen kennen.
  7. forum rang 10 rationeel 2 augustus 2022 12:33
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 2 augustus 2022 06:16:

    [...]
    Vanwaar deze post, ratio? Zelfs een beschuldiging van HAAT?

    Ik, spartelend op de grond? Hoe zo?

    Omdat ik sprookjes zou vertellen over JOUW "enige van niveau zijnde, eventuele leider van dit bedroevend afgegleden land"?

    "De foute ideeën die jij over hem had. De niet kloppende feiten, de vergelijking met de kleine poppetjes waarmee je hem vergeleek."

    Kom nou, ratio. De enige die zichzelf afgebrand heeft is Baudet himself. Vele tuinders hier in het Westland zijn zwaar teleurgesteld in het FvD.

    Serieuze lieden keerden zich van hem af. Domme, fascistische jongetjes kwamen ervoor in de plaats. Als er iemand verkiezersbedrog heeft gepleegd dan is het wel de beledigde narcist Baudet.
    Afgestudeerd bij de een of andere domme rechtse zak in Leiden. Maar karakterologisch een naïef kind gebleven.
    Jij gaat er van uit BDB:), dat hoe jij BAUDET:) ziet op FEITEN berust.

    Wat ik beweerde was dat het VOOROORDELEN zijn.

    Een bewering als: Baudet:) heeft zz afgebrand, dat onderschrijf ik helemaal niet.

    Ik zie het als volgt: Baudet:) heeft laten zien, dat zijn voorspellingen over de toedracht van CORONA, het KLIMAAT, de EURO, het WEF, enz JUIST waren.

    Hij bleek over de MOED te beschikken, deze waarheid niet te verloochenen. Daarmee is hij in de huidige tijdgeest een HELD:)

    Domme fascistische jongetjes kwamen in de plaats van de verraders die uit zijn op hun PERSOONLJKE belangen?

    Bedoel je dan de 4 ver boven de rest van de kamer uitstekende tweede kamerleden van FVD:)

    Of anderen, dan jij iets vinden, ging het mij totaal niet om.

    Ik zou geen enkele discussie met die "anderen" aangaan.

    Wel met jou, omdat ik jou zie als iemand die werkelijkheid lief heeft, en over voldoende capaciteiten beschikt om die werkelijkheid te zien.

    Als dan blijkt dat het niet zo is, stel je mij teleur.

    Zoals JOSTI:) er droevig van werd, kan ik het niet aanvaarden.

    Misschien spreken we over de zelfde gevoelens.

    Dat kunnen we nooit weten van gevoelens.

    De domme zak, waarbij hij afgestudeerd is, bedoel je de afzeikende, hooggeleerde MAARTEN mee?

    Ik weet niet of hij daarbij afgestudeerd is, maar ik weet wel dat Baudet:) hem weerwoord gegeven zou hebben. Want dat is iets wat hij OOK kan:)

    Een naief kind gebleven?

    Ik zie het tegenovergestelde: Een nog jonge man, die het leven tot nog toe goed besteed heeft, en daarmee een uiterst scherpzinnige kijk op de werkelijkheid heeft ontwikkeld.

    Ik zie jou, als een bijzonder begaafde en erudiete man, die zijn leven OOK goed besteed heeft, maar die zich niet heeft los kunnen maken van de trauma's die zijn jeugd en zijn geloof hem bezorgd hebben.

    Dat is de reden dat ik het onfeitelijke beschuldigen van Baudet:) verklaar met HAAT gevoelens.

    Tot nog toe onbegrepen gevoelens, maar niemand is te oud om tot groter bewustzijn te komen.
  8. forum rang 10 rationeel 2 augustus 2022 12:34
    quote:

    objectief schreef op 2 augustus 2022 11:49:

    [...]

    Waarschijnlijk is het nuttig 1 keer zijn schoolklas in Den Haag ,waar hij les geeft, te bezoeken en niet enkel achter je computertje te blijven hangen.
    Zo leer je echt geen mensen kennen.
    Mensen leren kennen, leren we van jou;)
  9. forum rang 10 rationeel 2 augustus 2022 12:52
    quote:

    A3aan schreef op 2 augustus 2022 12:10:

    Weer even bijgelezen. Veel hoogbegaafden hier met commentaar op anderen en zich zelf een veer in hun achterste steken. Maar dat hebben ze niet in de gaten. Wat een armoe heerst hier in normaal denken.
    Armoe in normaal denken?

    Wat versta jij onder armoe?

    Wat is volgens jou normaal denken?
  10. forum rang 7 ffff 2 augustus 2022 12:56
    Mooie en verdiende hommage aan Mark Rutte in De Tijd.

    Met uiteraard de bekende kritische kanttekeningen, maar je zult toch maar een steeds verder gefragmenteerde volksvertegenwoordiging in de afgelopen jaren , een beetje in het gareel moeten houden.

    Dikke complimenten hoe hij nu al zoveel jaren het verpamperde kiezersvolk toch zo goed mogelijk leidt. Akkoord, Wolters Kluwer, Shell, Uniever en recent DSM vertrokken, maar hij heeft zijn best gedaan die multinationals in Nederland te houden.

    Daarentegen, door massale druk van links en groen dan toch maar al die vreemdelingen in huis halen. Ook in mijn ogen een grote fout in zijn beleid, maar hij bestuurt niet alleen.

    Ook mijn welgemeende felicitaties dat hij het zo volhoudt. Zich zo inzet voor Nederland, waar een zeer groot deel van de bevolking absoluut niet meer weet wat eigenverantwoordelijkheid is, wat hard en stug doorwerken werkelijk betekent, maar is afgegleden naar een veel te ver doorgevoerde verpamperde verzorgingsmaatschappij, waarbij steeds weer opnieuw naar de Overheid wordt gekeken om voor alles en nog wat te zorgen..

    Waar ouders niet meer voor de opvang van hun bloedeigen kinderen kunnen zorgen, steeds naar de Overheid kijken, uit hun ouderlijke macht ontzegd worden, en toch klagen over tekortschietende uitkeringen..... En dan een media die ook al de Overheid tekort vindt schieten, terwijl ik vind dat de ouders zwaar tekort schieten.

    Je zult zo'n volk toch maar 12 jaar in het gareel moeten houden..... Heel knap hoe hij dat aanpakt en terechte felicitaties en bewondering in het buitenland.

    Peter
  11. forum rang 7 rene l 2 augustus 2022 13:33
    quote:

    objectief schreef op 2 augustus 2022 11:49:

    [...]

    Waarschijnlijk is het nuttig 1 keer zijn schoolklas in Den Haag ,waar hij les geeft, te bezoeken en niet enkel achter je computertje te blijven hangen.
    Zo leer je echt geen mensen kennen.

    Ik moet er niet aan denken Fred, op scholen wordt de jeugd tegenwoordig alleen maar gehersenspoeld met linkse gevoelens.
    Persoonlijk vind ik dat je op IEX het nodige opsteekt op het gebied van hoe onze maatschappij functioneert, ook doe je er de nodige mensenkennis op, velen zijn eerlijk, maar ook een aantal niet en doen hun uiterste best om je de mond te snoeren als je je eigen mening geeft, maar wat niet in hun straatje past.

    En Fred, ik moet nog denken aan de leraar maatschappij les die ik op de MTS had.
    Een type zonder ruggengraad, altijd de pispaal, maar hij riep het helemaal over zichzelf af omdat hij geen orde kon houden.
    Ik weet het nog goed, hij kwam een keer zwetend de trap oplopen omdat we de liftdeur geblokkeerd hadden, ook hadden we een stoel onder de deurkruk gezet hadden en hij kon de klas niet in.
    Stampvoetend stond hij voor de deur en iemand zei, sorry meneer, u, bent te laat, wij zijn allemaal op tijd.

    Ook stond hij regelmatig te huilen voor de klas, we hadden zijn bruine leren aktentas een keer uit het raam gegooid en hij was helemaal overstuur.
    Echt een type die het helemaal over zichzelf afgeroepen heeft.

    En dan hoor je later, deze slapjanus heeft zich later de politiek ingewrongen, hij heeft het zelfs nog kortstondig geschopt tot loco burgermeester in ons dorp, en later is hij zelfs doorgestroomd richting de provincie.
    Deze man heeft wel overal de nodige chaos achtergelaten, van veel dingen heeft hij een zooi gemaakt, maar daarin was hij niet de enige.
    Ik kan er wel een lijstje van maken met 10 namen.
    Het is algemeen bekend, als je éénmaal in de caroussel zit heb je niks te vrezen, iederéén houdt elkaar de hand boven het hoofd om zichzelf te beschermen tegen gemaakte blunders, corruptie en achterklap.

    Nog een bijzondere anekdote over onze leraar maatschappijleer.

    Op een bepaalde middag had hij altijd vroeg vrij, net toen wij altijd even pauze hadden.
    Iemand had een aardappel meegenomen en deze bij hem in de uitlaat gedrukt.
    We stonden bij de auto toen hij wilde vertrekken, een prettige middag nog meneer en hij lachte.
    En hij maar starten, maar de auto ging niet aan.
    Iemand zei tegen hem, meneer, we duwen uw auto wel even aan.
    Ondertussen werd de aardappel uit de uitlaat gehaald, de auto aangeduwd, en deze sloeg snel aan.

    De leraar klapte het raampje van zijn Eend open en riep, klasse mannen, uitstekend gedaan, en hij reed lachend met zijn duim in de lucht weg.
    Hij wist niet beter, en snapte niet dat hij wederom enorm in de zeik genomen was.
  12. GRKS 2 augustus 2022 13:41
    quote:

    zeurpietje schreef op 2 augustus 2022 08:17:

    [...]Een gewone man zonder poeha die ook fouten heeft gemaakt maar voor nederland heel veel heeft gedaan. De positieve feiten komen meestal niet in het nieuws. Zou echt niet iemand weten die het beter had gedaan. Noemen jullie eens namen die het vlgs jullie beter hadden gedaan.
    Vind het zelf jammer dat Dhr. Klaas Dijkhof de politiek heeft verlaten.
    Noem dan zelf de positieve feiten. Ik wacht op u antwoord.
  13. forum rang 7 A3aan 2 augustus 2022 13:57
    quote:

    ffff schreef op 2 augustus 2022 12:56:

    Mooie en verdiende hommage aan Mark Rutte in De Tijd.

    Je zult zo'n volk toch maar 12 jaar in het gareel moeten houden..... Heel knap hoe hij dat aanpakt en terechte felicitaties en bewondering in het buitenland.

    Peter
    En zo is het. Ga er maar eens aan staan in dit voor een groot deel ondankbare land.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 430 431 432 433 434 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0697 -0,05%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,16 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links