Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.450 Posts
Pagina: «« 1 ... 1034 1035 1036 1037 1038 ... 3173 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 1 augustus 2022 17:36
    quote:

    josti5 schreef op 1 augustus 2022 17:29:

    [...]

    Zucht...

    Ik heb het woord 'verdeeldheid' niet in de mond genomen (dus geen reactie op de vragen), en stel op basis van het bericht van het zwaard slechts vast, dat het in het land van Zelensky blijkbaar geen pais en vree is, erger nog: twee belangrijke directe medewerkers vliegen de laan uit, meer dan 1000 Oekraïners zijn opgepakt op verdenking van spionage.

    Dat is te verwachten in een vanouds USSR-land, waar Rusland-vijanden en Rusland-vrienden door elkaar wonen: simple as that!
    U heeft m.i. gewoon geen antwoord op de vragen. Als er geen pais en vree is, is er verdeeldheid.
  2. Advocaat van de Duivel 1 augustus 2022 17:38
    quote:

    josti5 schreef op 1 augustus 2022 15:03:

    [...]

    Tsja, dit zijn dan van die berichten die aantonen, dat het niet allemaal pais en vree is in het land van Zelensky.
    Overlopers en mensen die denken beter van de situatie te kunnen worden heb je overal. Zegt niets over de rest van bevolking.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 augustus 2022 18:01
    Oekraïne: meer dan 40 dorpen heroverd in Cherson-regio
    ANP - 2 uur geleden

    msn

    CHERSON (ANP/AFP) - In de regio Cherson hebben Oekraïense troepen meer dan veertig dorpen heroverd op de Russen, meldt de lokale gouverneur. De meerderheid van de herwonnen plaatsen ligt in het noordelijke deel van de regio, enkele andere in het zuidelijke deel, dicht bij de Zwarte Zee en de zwaar gebombardeerde regio Mikolajiv. Sommige van de heroverde dorpen zijn "voor 90 procent verwoest" en liggen "nog constant onder vuur", aldus de gouverneur.

    Moskou heeft het verlies van de controle over de dorpen niet bevestigd.

    De heroveringen passen in een Oekraïens tegenoffensief om Russische troepen te verdrijven uit de economisch en strategisch belangrijke Cherson-regio, die grenst aan het in 2014 door Rusland geannexeerde Krim-schiereiland. Oekraïense troepen zouden ook aanvallen hebben uitgevoerd op Russische militaire magazijnen en posities achter de frontlinie. Daarbij zijn volgens de gouverneur bruggen geraakt die als cruciale aanvoerroutes fungeren voor de troepen van Moskou in de hoofdstad van de regio, ook Cherson geheten.

    Cherson was begin maart, kort na het uitbreken van de oorlog, de eerste grote stad die werd ingenomen door Russische troepen. Eind vorige week stelden Britse defensiewaarnemers dat de Russische troepen er tijdens een tegenoffensief van de Oekraïners erg kwetsbaar zijn. De stad ligt op de noordelijke oever van de brede rivier de Dnjepr en de brug die de stad met de zuidelijke oever en de rest van bezet Oekraïne verbindt, is door beschietingen verwoest. De Russische strijdkrachten zijn er nu aangewezen op een pontonbrug en bootjes.
  4. forum rang 7 plusmin 1 augustus 2022 18:01
    quote:

    josti5 schreef op 1 augustus 2022 17:29:

    [...]

    Zucht...

    Ik heb het woord 'verdeeldheid' niet in de mond genomen (dus geen reactie op de vragen), en stel op basis van het bericht van het zwaard slechts vast, dat het in het land van Zelensky blijkbaar geen pais en vree is, erger nog: twee belangrijke directe medewerkers vliegen de laan uit, meer dan 1000 Oekraïners zijn opgepakt op verdenking van spionage.

    Dat is te verwachten in een vanouds USSR-land, waar Rusland-vijanden en Rusland-vrienden door elkaar wonen: simple as that!
    Proest, wat een onzinnige bijdrage!
    Het huidige bewind in Oekraïne ruimt dus de rommel op na decennia van communistisch bewind en u ziet daarin bevestiging dat een land of regime verrot is?
    U ziet geen verschil tussen verdachte spionnen oppakken in Oekraïne en zoals in Rusland iedereen oppakken die het woord 'oorlog' maar durft te noemen of met een verkeerd vlaggetje zwaait? U ziet werkelijk geen verschil?

    M.i. schrijft u bewust uw bijna debiele onzin omdat u een hard plassertje krijgt van de reacties op die onzin.
    Nu de Covid restricties weer zijn opgeheven kunt u weer fijn gaan oefenen met de band, succes met de triangel of speelt u de tamboerijn? Besteedt daar aub heel veel tijd aan en negeer dit vreselijke forum verder, net zoals ik u verder zal negeren.
  5. [verwijderd] 1 augustus 2022 18:03
    quote:

    josti5 schreef op 1 augustus 2022 17:29:

    [...]

    Dat is te verwachten in een vanouds USSR-land, waar Rusland-vijanden en Rusland-vrienden door elkaar wonen: simple as that!
    Van de 44 miljoen inwoners (2017) in Oekraine is ongeveer 17,3% etnisch Rus (nog geen 8 miljoen).
    De meeste verraders zullen uit de etnische groep Rus komen en dat leidt geen twijfel.
    Jarenlang opgehitst vanuit het terroristische buurland Rusland werden en worden er pro-Russische bijeenkomsten gehouden waarbij het nationalisme en aansluiting werden en worden aangewakkerd.
    In deze metingen worden/werden de Oekrainers afgeschilderd als niet het ware volk aldaar.
    Vele niet nadenkende etnische Russische tweevoeters zijn daar gevoelig voor want veel meer hebben ze niet en het schijnt goed te voelen als je onderdeel bent van het grootste land ter wereld maar niet ziende dat je eigenlijk door de top niets gegund wordt behalve kanonnenvoer te zijn !
    Is dat niet hilarisch ?
    Dezelfde elementen bevinden zich ook in de Baltische Staten en daar houdt men dat nauwkeuring in de gaten want dat is best zorgelijk.
  6. forum rang 9 josti5 1 augustus 2022 18:23
    quote:

    BRESL01 schreef op 1 augustus 2022 18:22:

    [quote alias=josti5 id=14328099 date=202208011816]
    Tsjongejonge, wát een agressie hier...
    En maar tekeer gaan over de Russische agressie...
    [/quote

    Vreemde vogel ben je.
    Er is hier niemand die de ander castreert daarvoor moet je bij de Russische barbaren zijn !
    Niet zo opgefokt.
    Ik heb het natuurlijk over verbale agressie.
  7. [verwijderd] 1 augustus 2022 18:26
    quote:

    josti5 schreef op 1 augustus 2022 18:23:

    [...]

    Niet zo opgefokt.
    Ik heb het natuurlijk over verbale agressie.
    En ik geef nog maar eens nadrukkelijk aan hoe barbaars het Russische leger is en dat moet bij herhaling gezegd worden en vooral tegen onterechte balanszoekers of moet ik schrijven dwarsliggers in de flow van Baudet !
  8. forum rang 8 het zwaard 1 augustus 2022 18:28
    Josti5 schreef op 1 augustus 2022 15:03:

    Tsja, dit zijn dan van die berichten die aantonen, dat het niet allemaal pais en vree is in het land van Zelensky.

    Weer eens een bewijs te meer dat de Russen in zowat elk democratisch land zijn geïnfiltreerd zijn. Dat zagen we ook in de VS tijdens de verkiezingen van Trump. Zelfs in ook in tal van Europese landen waar sommige politieke partijen verdacht worden van het ontvangen van Russisch geld. Maar wat baart kaars en bril als de uil niet zien wil .
  9. forum rang 8 het zwaard 1 augustus 2022 18:42
    Nieuwe Amerikaanse en Duitse raketsystemen aangekomen in Oekraïne
    Het Oekraïense leger heeft vier extra Amerikaanse Himars-raketsystemen en drie gelijkaardige Duitse MARS II-lanceerders ontvangen. Dat meldt de Oekraïense minister van Defensie Oleksei Reznikov op Twitter.

    Met de Duitse MARS II-systemen kan Oekraïne in totaal nu ongeveer 25 zware Westerse raketlanceerders inzetten aan het front. Naast de MARS II en de Himars (High Mobility Artillery Rocket System) leverde het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met Noorwegen eerder ook al een aantal gelijkaardige M270 MLRS-wapens (Multiple Launch Rocket System).
  10. forum rang 8 het zwaard 1 augustus 2022 18:45
    Een fysiek bewijs leveren is voor de Russen blijkbaar een zéér moeilijk gegeven .

    De drie systemen zijn dankzij gps-geleiding veel nauwkeuriger dan de Sovjet-raketsystemen die Oekraïne eerder nog moest inzetten en waar Rusland ook nog gebruik van maakt. Bovendien kunnen ze de raketten in sneltempo afvuren (12 raketten per minuut voor de Duitse Mars II) tot een afstand van meer dan 70 kilometer.

    De afgelopen weken kon het Oekraïense leger op die manier verschillende belangrijke doelwitten uitschakelen die ver achter de frontlijn liggen in het oosten en zuiden van het land. Verschillende Russische wapendepots, commandocentra en logistieke knooppunten gingen daarbij in vlammen op. De Russische opmars is daardoor de laatste weken sterk vertraagd, voor Oekraïne een signaal om voor nog meer van dit type wapens te pleiten.

    Rusland claimt vanmiddag trouwens opnieuw twee Himars te hebben uitgeschakeld, maar gaf daar geen fysiek bewijs voor. Een ander groot voordeel van de systemen is dat ze achteraan op een vrachtwagen gemonteerd zijn, waardoor ze zich meteen na het afvuren kunnen verplaatsen en veel moeilijker te detecteren zijn voor vijandelijk tegenvuur.
  11. forum rang 8 het zwaard 1 augustus 2022 18:48
    Rest dan nog enkel pontonbrug en bootjes ? De Oekraïense troepen veroverden al meer dan 40 dorpen rond Cherson'
    Oekraïense troepen hebben al ruim veertig dorpen heroverd op de Russen in de regio rond Cherson, de Zuid-Oekraïense havenstad die in handen is van de Russen. Dat meldt de lokale gouverneur. Sommige dorpen zijn nagenoeg volledig verwoest en worden nog altijd onder vuur genomen door de Russen, klinkt het. Moskou heeft het verlies van de dorpen niet bevestigd.

    Oekraïne concentreert zich al enkele weken op een tegenoffensief in het zuiden van het land. Die regio is economisch maar ook strategisch van groot belang, omdat ze grenst aan de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Rusland geannexeerd is. Het Oekraïense leger bombardeerde onder meer enkele belangrijke bruggen over de Dnepr-rivier die de Russen gebruiken voor de aanvoer van troepen en materiaal.

    Cherson was kort na de invasie eind februari de eerste grote stad die door Russische troepen werd ingenomen. Volgens experten zijn de Russen er kwetsbaar voor een tegenoffensief van de Oekraïners, net omwille van de afhankelijkheid van de bruggen over de Dnepr. De Russsiche troepen zijn er nu aangewezen op een pontonbrug en bootjes.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 1 augustus 2022 18:58
    Russian central bank says economic downturn to deepen in Q3

    MOSCOW (Reuters) - Russia's economic contraction will deepen in the third quarter of 2022, while its strong current account surplus, the key driver of the rouble's recent rebound, will shrink in the second half of this year, the central bank said on Monday.

    Russia's export-dependent economy is plunging into recession after Moscow sent tens of thousands of troops into Ukraine on Feb. 24, triggering sweeping financial and economic sanctions from the West.

    Gross domestic product will fall by 7% in the third quarter after contracting by 4.3% in the second quarter, the central bank said, projecting the economy will start recovering in the second half of 2023.

    "According to the Bank of Russia's updated forecast, the contraction in 2022 will be less deep than expected in April. At the same time, the impact of supply shocks may be more protracted over time," the central bank said in a report on monetary policy.

    In 2022, the economy will shrink by 4-6% and by 1-4% in 2023 before returning to growth of 1.5-2.5% in 2024, the central bank said, reiterating a forecast it voiced when slashing its key interest rate to 8% in July.

    The central bank also said it expected the budget rule, which caps Russia's budget spending and diverts excess oil revenues into its rainy-day fund, to be reinstated by the finance ministry from 2023 in its base case scenario.

    Purchases of foreign currency under the budget rule, designed to replenish state reserves by buying FX when oil prices are high, were suspended when the rouble weakened sharply in January weeks before Feb. 24.

    The new budget rule, which is yet to be revealed by the finance ministry and approved by President Vladimir Putin, is expected to put downside pressure on the rouble, which has become the world's best-performing currency this year thanks to capital control measures.

    finance.yahoo.com/news/russian-centra...
  13. [verwijderd] 1 augustus 2022 19:12
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 1 augustus 2022 18:58:

    The new budget rule, which is yet to be revealed by the finance ministry and approved by President Vladimir Putin, is expected to put downside pressure on the rouble, which has become the world's best-performing currency this year thanks to capital control measures.

    which has become the world's best-performing currency this year thanks to capital control measures.!!!!!!!!!!!!

    capital control measures:

    Lees hier door de Russische Centrale Bank ingegrepen door een synthetische roebel ondersteuning/toepassing welke uiteindelijk zal resulteren in boontje komt om zijn loontje.
    Het bewijs hiervoor zal zich manifesteren in 2023 dus nog wat geduld !
63.450 Posts
Pagina: «« 1 ... 1034 1035 1036 1037 1038 ... 3173 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 871,24 -0,32%
EUR/USD 1,0692 -0,05%
FTSE 100 8.076,64 +0,45%
Germany40^ 17.894,80 -1,07%
Gold spot 2.329,77 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,81%
Flow T...
+4,15%
B&S Gr...
+2,85%
RENEWI
+2,57%
Fugro
+2,53%

Dalers

ADYEN NV
-10,39%
VIVORY...
-6,70%
WDP
-4,46%
TomTom
-3,32%
BESI
-3,27%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links