Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,875 25 apr 2024 10:55
  • -0,030 (-0,19%) Dagrange 15,810 - 15,955
  • 599.011 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2022

8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 216 217 218 219 220 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr.J.bonds 30 juli 2022 12:13
    quote:

    anders schreef op 30 juli 2022 07:56:

    Jongens, ik begin telkens mee signalen op te vangen dat dit het begin is van een nieuwe bullmarket. Wat denken jullie. Wat gaat dat voor effect hebben op abn. Want die loopt flink achter op de rest.
    Heel goed mogelijk, aandelen zijn nog steeds een veel betere hedge tegen een hoge inflatie als geen of nauwelijks rente op de spaarrekening, spaarrente stijgt wel iets, maar we zijn nog lang niet op nivo's dat het een alternatief wordt voor aandelen, dat gaat nog vele jaren duren.. Obligaties zijn nu ook niet echt een optie. Goud is ook alweer op weg naar beneden.. Ik denk dat de aandelen wegens gebrek aan alternatieven en de terugkerende stabiele situatie, mondiaal gezien(corona stelt niet zo heel veel mee voor en Oekranie is een bekend conflict met een duidelijke outline nu) Weer het nieuwe Goud aan het worden zijn..

    En ja, ABN is relatief wat blijven liggen.. Maar er zijn een miljoen redenen te bedenken waarom ABN omhoog kan, overname speculatie en stijgende rentes niet als minste.. Verder ligt de weg open naar gigantische kostenreducties op KYC-gebied, abn heeft 3500 FTE er nu onder lichte dwang van de overheid er opgezet. Maar de ICT staat natuurlijk ook niet stil en het is slechts een kwestie van tijd voordat deze 3500 man vervangen zijn door smart software die het 1000X sneller en efficiënter kan. IBM/Kyndryl kom er maar in!

    www.computable.nl/artikel/nieuws/outs...
    De nieuwe overeenkomst met IBM/Kyndryl maakt het mogelijk het it-bedrijfsmodel te moderniseren. Doel is nog klantgerichter en responsiever te werken. De bank wil een meer persoonlijke dienstverlening voor zijn klanten ontwikkelen...

    Dus er liggen kansen genoeg voor ABN. Er ligt 4.4 miljard overtollig kapitaal op plank bij ABN, veel hangt er vanaf hoe de RvB hiermee omgaat en of zij aandeelhouders willen compenseren voor een jaar gemist coronadividend middels dividendverhogingen, of een sharebuyback of een superdividend en natuurlijk gewoon hoeveel winst er gemaakt is in Q2-2022.. Maar dat lijkt allemaal de goede kant op te gaan. er is sowieso al een meevaller van 0.25% extra ECB rente die is vrijgevallen op de verwachte 0.25% verhoging. Dat betekend voor ABN dat zij concreet over 78 miljard overnight te stallen kapitaal bij de centrale ECB Bank. Op jaarbasis gaat het dan over 290 miljoen euro aan vrijgevallen negatieve rentebaten voor ABN die bijgeschreven mogen worden.. Verwacht was dus 145 miljoen, maar Lagarde moest harder verhogen omdat de dollar door het agressieve rentebeleid van de FED te sterk dreigt te worden..
    We kunnen dus nog meer ratehikes verwachten van de ECB, want de dollar is nog aan het aanwassen qua sterkte, wat dus zeer goed uitvalt voor banken en verzekeraars zoals een ABN AMRO en een Aegon bijv. Vanwege het forse uitstaande kapitaal van deze clubs.. elke 100 basispunten omhoog =20% verbetering van de winstmarge voor deze clubs, geld als vuistregel..

    Genoeg kansen dus voor ABN en het moet wel vreemd lopen wil het nu nog misgaan.. Er is de afgelopen paar jaar complete begraafplaats aan lijken uit de kast gevallen, gelardeerd met een paar laag vliegende zwarte zwanen bij ABN(witwasboete, fraude zakelijke tak, schrapen dividend corona, Oekraïne) En dat was nou niet bevorderlijk voor de koersvorming van ABN, maar al deze ellende is ingeprijst en alles is bekend. En een aantal fundamentele seinen beginnen dus langzamerhand op groen te staan voor ABN en vanaf hier kan de weg omhoog geslagen in worden.. Het kan niet anders.. Dus ABN op amper een tientje, waar het eigenlijk € 16 of € 17 had moeten staan, maakt van ABN een absoluut ondergewaardeerd beurspareltje. Neem daarbij dat de intrinsieke waarde van ABN AMRO € 22.80 euro is. En je weet waar BNP Paribas interesse heeft in ABN AMRO

    PS. net zo als Nordea bank trouwens.. mena.nl/artikel/nordea-geinteresseerd...,de%20Nederlandse%20staat%20is%20afgewezen.

    En Barclay's bank ook..

    Voor de hand liggende conclusie is dan ook dat als deze banken met honderden, zo niet duizenden zeer hoogopgeleide, ervaren mensen die werken op research afdelingen van desbetreffende banken. En dat dan deze banken voor een ABN kiezen, dat een bijna een 'moetje' moet zijn als aandeelhouder, om ook stukken ABN aan te schaffen..!
  2. forum rang 4 @monkeytail 30 juli 2022 14:55
    Er liggen wereldwijd interessante aankoopmogelijkheden voor aandelen in banken. Ik heb zelf Santander Brazil in portefeuille, welke poot van Banco Santander zeer winstgevend is èn hoog dividend uitkeert. ING is alleen aantrekkelijk als ze hun winst per klant omhoog kunnen schroeven, want ze blinken uit in groei van hun klantenbestand. ABN AMRO is kleiner maar aantrekkelijker in mijn ogen. ING heeft een intrinsieke waarde van plm. 13 euro. Bij ABNAMRO is dat ongeveer 23 euro. Als je de koersen daar tegen afzet, is het duidelijk dat AA sterk ondergewaardeerd is. Daarom is het belangrijk dat de cijfers Q2 overtuigend moeten zijn, wil AA iets terugwinnen van de depressieve koersontwikkeling van de laatste tijd. Ben blij dat er een paar mensen hier op dit forum het met mij eens zijn, dat AA sterk ondergewaardeerd is.
  3. forum rang 4 optiejunky 30 juli 2022 17:31
    Fransen vallen af , maar zouden de Duitsers toch niet?

    zijn er synergie-en met DBank?

    Deutsche Bank AG :

    DEUTSCHE BANK CFO: WE DON’T REALLY HAVE A SENSE OF WHAT FORM BANKING INDUSTRY M&A WILL TAKE, WHEN IT WILL TAKE PLACE
    DEUTSCHE BANK CFO: WE'VE BEEN TAKING EFFORTS TO PREPARE DEUTSCHE BANK TO BE A PARTICIPANT IN M&A WHEN IT DOES TAKE PLACE
  4. forum rang 8 Calendar 30 juli 2022 17:43
    quote:

    anders schreef op 30 juli 2022 07:56:

    Jongens, ik begin telkens mee signalen op te vangen dat dit het begin is van een nieuwe bullmarket. Wat denken jullie. Wat gaat dat voor effect hebben op abn. Want die loopt flink achter op de rest.
    Nieuwe bull market? Whoohah. Zo iets noemen ze een bear market rally, succer rally en dead cat bounce.
  5. forum rang 4 @monkeytail 30 juli 2022 23:51
    Erg lastig om een beurs te voorspellen. De economie lijkt het nu in ieder geval heel goed te doen als geheel, maar juist weer minder in bepaalde sectoren. We zitten nog in een inhaalrace van de Covid, met bijna volledige werkgelegenheid. Zowel in de VS als hier. En revoluties in de energietechniek en in de IT. De wereld vraagt om heel veel vervanging en vernieuwing, dus dit gaat voorlopig nog even duren! Garantie tot de deur, niettemin!
  6. forum rang 4 Mr.J.bonds 31 juli 2022 01:06
    quote:

    optiejunky schreef op 30 juli 2022 17:31:

    Fransen vallen af , maar zouden de Duitsers toch niet?

    zijn er synergie-en met DBank?

    Deutsche Bank AG :

    DEUTSCHE BANK CFO: WE DON’T REALLY HAVE A SENSE OF WHAT FORM BANKING INDUSTRY M&A WILL TAKE, WHEN IT WILL TAKE PLACE
    DEUTSCHE BANK CFO: WE'VE BEEN TAKING EFFORTS TO PREPARE DEUTSCHE BANK TO BE A PARTICIPANT IN M&A WHEN IT DOES TAKE PLACE
    Ja, dat roeptoeteren de Fransen zelf om maar geen slappende overnamehonden wakker te maken.
    Welke zichzelf respecterende bank gaat nu tetteren van te voren dat ze een andere bank willen overnemen? Dat zou niet heel snugger zijn als ze dat deden. Koers zou dan op voorhand naar die overname premium lopen..

    Ontkennen is de gebruikelijke strategie in deze..(totdat het bod er ligt natuurlijk..!)
  7. ash_az 31 juli 2022 21:34
    quote:

    venelmptstraat schreef op 31 juli 2022 20:49:

    Ik vraag mij of we ooit de 15 gaan terug zien. Banken zijn nu eenmaal niet populair als belegging
    beleggers waaien met alle winden mee als de resultaten of vooruitzichten beter worden. Shell was 1 - 2 jaar geleden ook niet populair...
    Sentiment kan makkelijk wijzigen... Waardoor dat weet ik ook niet, maar een glazenbol heb ik dan ook niet...
  8. forum rang 4 @monkeytail 31 juli 2022 21:55
    quote:

    ash_az schreef op 31 juli 2022 21:34:

    [...]

    beleggers waaien met alle winden mee als de resultaten of vooruitzichten beter worden. Shell was 1 - 2 jaar geleden ook niet populair...
    Sentiment kan makkelijk wijzigen... Waardoor dat weet ik ook niet, maar een glazenbol heb ik dan ook niet...
    Daar heb je geen glazen bol voor nodig, wel je eigen bol.
    Sentiment slaat om voor de banken, nu zij meer verdienen door oplopende rente. Overtollige pecunia worden niet meer belast door de OCB. En het dieptepunt is bereikt, dus het kan voorlopig alleen maar omhoog. En dan hobbelen de analisten er achteraan als ratten, waarop anderen weer reageren met het kopen van bankaandelen. Het vliegwiel, voor de bank ook gunstig trouwens.
  9. venelmptstraat 1 augustus 2022 08:50
    quote:

    praha schreef op 31 juli 2022 22:39:

    Zit nu een hoofdeconoom als zomergast op de vpro; ik zal dus morgen mijn abna aandelen dumpen; de zakkenvuller
    Inderdaad, weet niet hoe selectief jij luisterd maar jouw opmerking raakt kant nog wal. Durf niet te vragen wat voor werk jij doet.
    Ben er wel nieuwsgierig naar.
  10. Lost80 1 augustus 2022 09:49
    quote:

    @monkeytail schreef op 31 juli 2022 21:55:

    [...]
    Daar heb je geen glazen bol voor nodig, wel je eigen bol.
    Sentiment slaat om voor de banken, nu zij meer verdienen door oplopende rente. Overtollige pecunia worden niet meer belast door de OCB. En het dieptepunt is bereikt, dus het kan voorlopig alleen maar omhoog. En dan hobbelen de analisten er achteraan als ratten, waarop anderen weer reageren met het kopen van bankaandelen. Het vliegwiel, voor de bank ook gunstig trouwens.
    Helaas heeft ECB rente verhoging weinig impact op het resultaat bij ABN, dit is tenminste wat abn in Q1 al heeft uitgesproken.

    De verhoogde margin op deposits wordt geoffset door minder boeterentes en verhoogde hedging kosten.
  11. jan van delft 1 augustus 2022 11:13
    Die mindere inname van boeterentes is niet echt relevant, dat is namelijk enkel een naar voren halen van (rente)winst die toch al in het vat zat. Die mindere kosten ECB deposito zijn wel echt reeele besparing op rente kosten en tezijnertijd , al in 2023, gaat ook ABN deze meewind echt voelen, dat kan gewoon niet anders. Mag ook wel eens na bijna 10 jaar tegenwind....
8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 216 217 218 219 220 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links