Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 30 juli 2022 12:28
    Ja het verwondert mij ook in hoge mate, dat gewoon aan alles een positieve draai wordt gegeven, gebeurtenissen die vroeger voor vuurrode beurzen zorgden, kleuren nu met de minste moeite de beurs heldergroen, zie bijv de rente verhogingen!!
    Over heldergroen gesproken, daar deed ik van de week heel dik aan mee, de aex toverde +3,46% op het bord, ik gebruik expres het woord toverde, want volgens de regels van het spel zou hij eerder moeten dalen dan stijgen, bij mij was het geen tovenarij, maar mijn posities in energie en grondstoffen, deden van de week eens wat ze in zo'n soort beurs behoren te doen; dik stijgen!!
    Toch geldt voor mijn energie aandeel shell, dat de reaktie op de giga mooie cijfers ronduit teleurstellend was, het is dat chevron en exxon het aangeschoten wild omhoog trokken, anders had de cijferwinst blijven steken in 0,5%, terwijl die komma minstens een plek naar rechts had moeten opschuiven, gelukkig was shell wel heel stevig voorgesorteerd op de cijfers, zodat het weekresultaat er toch mag zijn +8,17%, ik wijd de zeer teleurstellende reaktie op de cijfers, eenvoudig aan het feit, dat de 1dagsvliegen een heerlijke taart met kers kregen, in de vorm van 6 miljard eigen aandelen inkoop, terwijl de ouwe trouwe hab een beschimmeld gebakje kregen, in de vorm van een gelijkblijvend kw dividend, zelfs het voordeel van de 8,5 miljard waarde, minder uit hoeven keren van dividend verdween volledig in de toch al zeer ruime zakken van Bennetje, niks voor die gouwe ouwes, ronduit shell onwaardig en zeer teleurstellend!!
    Nr 2, Aperam kreeg gisteren vleugels bij de cijfers, die waren best goed, zeker beter dan ik dacht, toch zit er een adder onder het gras, in europa wordt de pret minder, ik denk dat de beste analist van de beurs; het koersbord bij Dalm, al weken dit verhaal vertelt, daar is de rvs prijs bijna 2/3 gezakt en noteert nu zelfs onder aluminium, vroeger zou die opmerking over europa zomaar voor een rood koersbord kunnen zorgen, maar nu niet dus, een poosje noteerde aparam zelfs dubbelcijferig plus en het weekresultaat was dat ook +11,97%!!
    Alle metaal ging door het dak, amg kwam bijna langszij bij aperam, die grote logge broer bleef dan wel meer achter, maar broer Leo mocht ook niet mopperen met +3,80!!
    Vakantie en chips horen bij elkaar, de Atjes vlogen omhoog, de B niet die kwam met zijn hakken net over de sloot + 0,27%!!
    Kpn had last van teleurstellend zuiderburen spul en in een up markt blijft waarde vaak achter, van de week wel een beetje veel, ondanks mooie cijfers en een koersdoel verhoging!! -2,01%
    Ook tante Herna haalde de overkant van de sloot nauwelijks post nl noteerde + 0,12%, ik vrees en beef voor de cijfers, gezien de giga prijs stijgingen, maar ik zit er ook wel eens stevig naast!!
    Leo had nog meer geluk, zijn oude liefde klm, kreeg ook vleugels, de cijfers waren zeker niet slecht, air noteerde + 7,27%, ondanks Niels!!
    Vandaag nog het 1 en ander zaaien, voor de late oogst, vroeger kon dat niet, dan daalde de temperatuur na half september onder de 10 graden en viel de groei stil, maar 1 van de heel weinige voordelen, van klimaat opwarming is, dat nu soms half november de thermometer nog op 15 graden staat!!
    Morgen komt een oud wordende herder op bezoek, al jaren geleden preekte hij over het thema; leg je krant naast de Schrift, dan zie je dat alles wat voorzegt is naadloos gebeurd, nu de laatste jaren preken deze boodschap, nog veel duidelijker, de naderende voetstappen van de terug kerende HEILAND klinken nu wel heel dichtbij!!, wees bereid om HEM te ontmoeten!!
    Maandag hoop ik dat shelletje naar het koersdoel van bank of amerika accellereert, in de kranten staat nog al wat kritiek van briefschrijvers, die shell steendure benzine verwijten, maar Ben heeft van de week de echte schuldigen aangewezen, de banken, verzekeraars en pensioen fondsen hebben nagelaten 1 biljoen te investeren in vernieuwing, voeg daarbij een toppunt van domheid funktionerende overheid op dit gebied, dan heb je de echte boosdoeners te pakken, shell verdient voor zijn hoge investeringen in de minst vuile fossiel; gas, een vrolijke groene koers, want voorlopig kunnen we niet zonder dat spul en alle windmolens en zonnepanelen worden met behulp van gas gemaakt, lieve klimaat riddertjes, wel je oogjes open houden hoor!! SJALOOM!!!
  2. Flappentap 30 juli 2022 13:24
    Dankzij “beleid” van EU en ECB is de “eenheidsmunt” euro bijna net zoveel waard geworden als het papier waarop die gedrukt wordt en heeft sparen met ook nog eens 11,5 procent inflatie geen enkele zin. De vluchthavens onroerend goed en beleggingen worden ook met de dag onzekerder en bij geen wijziging van het beleid koersen we af op een grote recessie als het al niet te laat is. Het is de hoogste tijd voor terugkeer naar beleid op basis van economische principes i.p.v. politiek wensdenken ook al moet het EU-gedrocht daarvoor ontmantelt worden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links