Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dead cat bounce of het begin van een bullmarkt?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 BultiesBrothers 29 juli 2022 20:30
    De podcast luister lekker weg, maar inhoudelijk kan het stukken beter. "de cijfers van bedrijf X waren gewoon heel goed".. Ja wat kan ik daar nu mee, ik wil weten wat de analisten consensus was, de YoY vergelijking, gegeven outlook etc... Iets meer context bij cijfers is wel zo prettig. Ik volg ook niet alles hé, dat moeten jullie doen ;p

    Keep up the good work!
  2. Maan Arkenbosch 29 juli 2022 22:05
    De tot nu toe goede cijfers van vooral de multi-s zijn verklaarbaar, doordat zij gewoon de verhoogde inflatie kunnen doorberekenen, aangezien zij in het verleden voldoende concurrenten opgeslokt hebben. Daarbij spelen ook de corona besparingen in ons land, van €.420 miljard een rol, immers de koopkracht is bij een bepaalde groep royaal aanwezig. Dan zorgt het halfslachtig E.C.B. beleid, i.v.m. Zuid E.U. en vooral Italië er voor dat de deposito rente nagenoeg niet verhoogt wordt, waardoor de dividend rendementen in verhouding aantrekkelijk blijven.Vervolgens komen nog niet geheel doorberekende producenten prijzen aan de beurt. De steeds groter wordende groep minima en midden inkomens worden, ondanks de minimale fiscale lapmiddelen steeds verder ontevreden.Het gaat op de crisis van de 30er jaren van de vorige eeuw lijken. Dat was een deflatoire crisis en nu tegenovergesteld?
  3. Tikka 29 juli 2022 22:43
    Ik zou het wel leuk vinden om een lijstje te zien met technamen die volgens de analisten geen toekomst hebben. Zou mensen ook kunnen helpen om de potentieel zware losers in hun portefeuille te herzien (voor de posities die -80% staan en niet meer terug gaan komen naar oude niveaus bijvoorbeeld). Die posities kosten nog wel in opportunity cost, dat geld kan dan belegd worden in een van die mooie strong buys
  4. Schip0100 30 juli 2022 01:07
    quote:

    Stock123 schreef op 29 juli 2022 18:52:

    Begin van een nieuwe bullmarkt.
    Welke idioot dat niet ziet kan beter stoppen met zich verdiepen in financial markets.
    Zo dan, je bent zeker van je zaak blijkbaar. Sommigen zien dat anders, en dat zijn idioten dus. Waarschijnlijk is hier de wens de vader van de gedachte. Je kan gelijk hebben of juist niet. Inschatting mijnerzijds is 50/50. De kaarten zijn nog niet geschud namelijk.
  5. forum rang 6 Happy 30 juli 2022 10:07
    quote:

    Stock123 schreef op 29 juli 2022 18:52:

    Begin van een nieuwe bullmarkt.
    Welke idioot dat niet ziet kan beter stoppen met zich verdiepen in financial markets.
    Dus jij hebt verkocht op AEX stand 830 en weer all-in op 630 en zit nu op een tropisch eiland je miljoenen op te maken?

    Leuk deze tijdelijke opleving maar de realiteit zal weer snel doordringen op de beurs. De koersen gaan zijwaarts bewegen en uiteindelijk dalen naar nieuwe lows. Consumentenvertrouwen gaat de economie verzwakken de komende maanden en dat gaan de producenten voelen en zullen wij de ene naar de andere winstwaarschuwing gaan krijgen. Verwacht geen steun meer van centrale banken e d. Geen gratis mijarden die worden uitgedeeld. De markt mag voor langere tijd weer zijn eigen gezonde ding gaan doen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links