Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel CM.COM AEX:CMCOM.NL, NL0012747059

  • 7,000 16 apr 2024 11:38
  • -0,100 (-1,41%) Dagrange 6,900 - 7,100
  • 16.783 Gem. (3M) 35,4K

CM.COM 2022

1.934 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 97 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zombira 29 juli 2022 10:18
    quote:

    ktmtprn schreef op 28 juli 2022 23:32:

    [...]

    Had jou een stuk hoger ingeschat ,maar DZR heeft gelijk , je vliegt compleet uit de bocht, met complete, onzinnige zelfverdediging .
    Iedereen snapt dat dit eindigd net als Free Record Shop op de beurs toedertijd.
    Dit wordt de volgende .
    Gelukkig ben ik niet oud genoeg om de vergelijking met free record shop te begrijpen.

    Ik heb geen enkele reden om mezelf te verdedigen, want ik ben niemand verantwoording verschuldigd over waarom ik in dit aandeel blijf zitten. Ik geef enkel mijn mening met onderbouwing en wens daarmee een discussie te starten met mensen die andere inzichten hebben, zodat we van elkaar kunnen leren. Wellicht is dat iets waar "de bears" op dit forum ook wat mee kunnen ipv ongefundeerd roepen, rare vergelijking te maken en andere forum gebruikers persoonlijk aan te vallen.
  2. Gesina49 29 juli 2022 11:36
    Het is wachten op betere resultaten, zo simpel is het voor mij. De fundamenten zijn gelegd en er wordt aangegevenwanneer er positieve berichten komen, even wachten dus.
    Als je niet wil wachten, even goede vrienden, dan stap je uit. Maar om er nu uit te stappen, op 11.x, dat doe ik niet. Ik wacht dus af. It’s all in the game en dat geldt wmb voor vele beurszaken.
    En iedereen succes met welke beslissing er ook genomen wordt.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juli 2022 11:41
    quote:

    Zombira schreef op 29 juli 2022 10:18:

    [...]Gelukkig ben ik niet oud genoeg om de vergelijking met free record shop te begrijpen.

    Ik heb geen enkele reden om mezelf te verdedigen, want ik ben niemand verantwoording verschuldigd over waarom ik in dit aandeel blijf zitten. Ik geef enkel mijn mening met onderbouwing en wens daarmee een discussie te starten met mensen die andere inzichten hebben, zodat we van elkaar kunnen leren. Wellicht is dat iets waar "de bears" op dit forum ook wat mee kunnen ipv ongefundeerd roepen, rare vergelijking te maken en andere forum gebruikers persoonlijk aan te vallen.
    Een vergelijking met JET is wel begrijpelijk voor jou.
  4. forum rang 4 Daann 29 juli 2022 11:50
    Slechte cijfers? Waren gewoon prima cijfers. Andere segmenten trekken aan (tickets, betalingen). Ze hebben een SaaS oplossing voor contactcenters ontwikkeld en uitgerold dit halfjaar. Wat wil je nog meer? Dat de prijs van het aandeel keldert is logisch, gezien het sentiment in de markt. Concurrent Sinch heeft sinds de top ongeveer 90% verloren.

    Al met al ben ik tevreden. CM.com gaat dit jaar gewoon 300 miljoen omzetten met een meer diverse business en hogere bruto marges. Wat kan een aandeelhouder nog meer mensen? Ja, winst op de korte termijn. Maar daar is duidelijk niet voor gekozen in hun strategie. Dus dan kan je wel blijven klagen dat ze geen winst maken, maar dat had je van te voren ook kunnen weten.
  5. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 juli 2022 11:52
    quote:

    particuliere belegger schreef op 28 juli 2022 18:08:

    [...]

    Nog iets over liquide middelen, herfinanciering of mogelijke aandelenuitgifte gezegd?
    Sorry, maar ik blijf adviseren probeer de tijd te vinden om ZELF de webcast te beluisteren. Dat kan ook later.
    Ik ga natuurlijk niet hier fungeren om e.e.a. op papier te zetten. Dat zal CM t.z.t. (zoals eerder) neem ik aan wel doen.

    Ik heb een aantal mensen hier een AB/duimpje gegeven, zoals Zombira die met deze zin de spijker op de kop slaat!

    ("Wellicht is dat iets waar "de bears" op dit forum ook wat mee kunnen ipv ongefundeerd roepen, rare vergelijking te maken en andere forum gebruikers persoonlijk aan te vallen.")

    Er sluipt weer een sterkere negatieve flow het forum binnen. Er zullen altijd mensen zijn die de koers graag lager willen zien of het CM misgunnen, maar gelukkig omgekeerd ook.

    En het best, nogmaals gezegd, kun JEZELF je eigen research doen, en niemand die het bedrijf zo goed kent dan het management/staf en de medewerkers zelf. M.a.w. ik ga minder of niet in gesprek over zaken die je direct van het management/staf team kunt vernemen.

    Ik zal nogmaals de link plakken, waarop i.d.d. een GOEDE uitleg wordt gegeven en ook waar vragen worden gesteld en beantwoord. Ik prevaleer echt om niet te veel op 1 analist (of forum adviseur) af te gaan, wie weet wat daar voor een zienswijze of interesse speelt.
    Dat laatste zou niet zo horen te zijn, maar ik ga maar geen namen noemen, uitglijders behandelen, of die negatieve flow die ik hier weleens bespeur verder voeden. (niets persoonlijks naar wie ook, en als dat zo zou zijn, ik heb geleerd, dat inhouden e/o negeren i.i.g. de sfeer niet nog negatiever maakt)

    En ja om op je vraag terug te komen? Ja er is min of meer over alle 3 de zaken gesproken, het minst over aandelenuitgifte daar dat NU niet speelt. Indien zich er bv. een mooie overname/kans enz. voorbij komt, kan zoiets wel spelen, maar nogmaals beluister hun webcast ;-)

    www.cm.com/investor-relations/

    Er werd ook gesproken over een tegenvaller van 1 klant (duur leermoment, maar voorkom het maar eens) En verder begrijpen velen wellicht niet dat deze cijfers dus worden afgezet t.o.v. H1 2021. En wat bv. Daan hierboven stelt, is weer een AB waard ;-) Er is/was al eerder uitleg gegeven over de strategie en het groeipad van CM. Daarom luister juist zelf naar de bestuurders, zonder hen meteen weg te zetten of te beledigen enz. Ga er maar eens aanstaan IEDER kwartaal duidelijk te verwoorden welke kant ze op gaan/willen, zonder 100% zekerheid te hebben, wat DE markt doet ;-)

    Gr NKO
  6. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 29 juli 2022 12:41
    quote:

    Zombira schreef op 28 juli 2022 19:31:

    [...]
    De eigenaren hebben gewoon keihard geblunderd het laatste jaar.
    Ik vind juist dat ze goed gebruik hebben gemaakt van de bizarre omstandigheden door o.a. rond de top van de markt die convertible uit te geven. Ze hadden alleen wat meer eigen aandelen kunnen verkopen, maar met een leuk salaris, een mooie inkomstenbron via vastgoedexploitatie en een opbrengst uit aandelenverkoop van zo'n €5 mln p.p. zou ik me over "the boys" niet zoveel zorgen maken ;-)

    Dat beleggers zich nu (pas) lijken te realiseren dat we te maken hebben met een marginaal flutbedrijfje dat actief is in een zeer concurrerende omgeving (zo zie ik het althans) lijkt me niet iets dat het management aangewreven kan worden.
  7. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 juli 2022 13:15
    Ook is het maar net welke bewoordingen je gebruikt, en hoe je het wil uitleggen/quoten. Vaak dat toch een analist of journalist er zelf een iets andere uitleg of bewoordingen aan geeft dan het management ZELF in zo'n webcast communiceert ;-)

    Ik vond de Quote gisteren van het FD bv. wat vreemd:

    "CM.com kwam donderdag met de omzetwaarschuwing bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers."
    "De groei op jaarbasis is volgens de nieuwe verwachting tussen de 27% en 33%, tegen eerder 31% tot 39%."

    fd.nl/tech-en-innovatie/1446791/cm-co...

    Meer dan die paar regels deel ik bewust niet, zal i.v.m. 't commercieel FD belang niet geapprecieerd worden lijkt me.

    "In het tweede kwartaal boekte CM.com een 5% hogere omzet van €65,4 mln. De brutowinst lag ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 12% hoger, op €17,4 mln. De brutomarge steeg met 1,5 procentpunt naar 26,6%."

    Nogmaals dit is in vergelijk met het top 2e kwartaal t.a.v. 2021 ;-)

    Gr NKO
  8. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 juli 2022 13:59
    De halfjaarcijfers van het Bredase CM.com werden gisteren op de beurs niet echt feestelijk onthaald. Een groei van 5% in het tweede kwartaal ziet er op het eerste gezicht slecht of mager uit. Maar dat is volgens mij niet echt terecht.

    Kijkend over de langere periode is het bedrijf behoorlijk goed aan de weg aan het timmeren. De omzetgroei in het vorige jaar (2021) was juist erg sterk met zo'n 94% en dan is, daar bovenop een omzetgroei van +5% eigenlijk helemaal niet zo slecht ;-)

    Ja een iets andere benadering en zienswijze wellicht dan meteen de term "omzetwaarschuwing" erop te plakken.
    Ik hoorde in die CM webcast van gisteren. Omzetprognose aanpassing gehele jaar 2022: van boven de 30% tot herziening ca. om en nabij de 30%. Oftewel naar 300 tot 315 miljoen euro i.p.v. de eerder gedane prognose van 310 tot 330 miljoen euro.

    En ik vond dus ook de woorden van bv. Zombira wat te hard. Keihard te hard ;-)
    "De eigenaren hebben gewoon keihard geblunderd het laatste jaar."

    www.persberichten.com/persbericht/105...

    www.emerce.nl/nieuws/cm-meer-omzet

    www.cm.com/investor-relations/

    Inflatie NL richting + 12% www.businessinsider.nl/nederlandse-in...

    Prettig MAX F1 Fun weekend en groet NKO
  9. forum rang 4 Jelle Trader 29 juli 2022 17:50
    quote:

    Jelle Trader schreef op 25 juli 2022 14:42:

    CM.com: Technische status op Weekly basis. Daling vertraagt, koers boven Euro 16,- wordt interessant!
    CM.com,....Goed blijven waarnemen beste menschen: Koers BOVEN Euro 16,- wordt interessant,....
    Daaronder is het "Geen bezoek aan huis en liever geen bloemen,...."
1.934 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 97 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links