Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.747 Posts
Pagina: «« 1 ... 3037 3038 3039 3040 3041 ... 3538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 27 juli 2022 10:09

    DOJ kijkt verder dan J6 en is op weg naar iets veel groters - Trump's poging om de Amerikaanse democratie omver te werpen: Adam Schiff
    Sarah K. Burris
    26 juli 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/adam-schiff-trump-do...

    Het werd dinsdagavond onthuld door de Washington Post dat het ministerie van Justitie onderzoek doet naar voormalig president Donald Trump en zijn acties in een poging om de verkiezingen van 2020 omver te werpen.

    Het rapport kwam naar buiten niet lang nadat NBC News presentator Lester Holt zijn volledige interview met procureur-generaal Merrick Garland plaatste, waarin hij herhaalde dat het proberen om een verkiezing omver te werpen een misdaad is. Holt vroeg Garland specifiek naar 6 januari, maar in zijn antwoord, draaide Garland om te praten over hoe belangrijk het is voor het Ministerie van Justitie om iedereen verantwoordelijk te houden die strafrechtelijk verantwoordelijk is voor het verstoren van de vreedzame overdracht van de macht van de ene regering naar de andere, wat een fundamenteel onderdeel is van onze democratie."

    In gesprek met MSNBC's Chris Hayes zei Rep. Adam Schiff (D-CA), lid van de House Select Committee die onderzoek doet naar 6 januari, dat het rapport van de Post niet zegt dat getuigen worden gevraagd naar de rol van Trump in de poging om de Amerikaanse democratie omver te werpen. Het Post-rapport "betekent dus niet per se dat de [voormalige] president wordt onderzocht."

    "Je zou verwachten dat getuigen worden ondervraagd over interacties met iedereen die betrokken is bij het complot om de verkiezingen omver te werpen," zei Schiff. "Maar kijk, ik denk dat de procureur-generaal vandaag al de juiste dingen zei. En ik merkte een verschil op, althans ik bespeurde een verschil tussen wat hij eerder had gezegd over het focussen op iedereen die betrokken was bij de aanslag op 6 januari en nu breder praten over het algehele complot om de verkiezingen ongedaan te maken. Dus ik hoop dat als het departement echt het bewijs volgt waar het ook heen leidt, het zal erkennen dat het naar Donald J. Trump leidt."

    Hij legde verder uit dat het stuk dat hem opviel was dat hij is overgegaan van het praten over het geweld op 6 januari naar het praten over de algemene poging om de Verenigde Staten omver te werpen.

    "Eerlijk gezegd was dit de belangrijkste kritiek die ik eerder had op het departement, namelijk ja, het deed een uitgebreid onderzoek in 50 staten naar al diegenen die deelnamen aan de aanslag, diegenen die op een opruiende manier samenspanden over de aanslag," vervolgde Schiff. "Maar het was zeer gericht op het geweld van 6 januari, dat is natuurlijk een belangrijke en belangrijke, maar ze zijn meerdere lijnen van pogingen om de verkiezingen ongedaan te maken. En sommige van die andere pogingen, de president aan de telefoon met een staatssecretaris in Georgia. Hem pushen om 11.780 stemmen te vinden die niet bestaan. De president zegt tegen mensen: 'Zeg gewoon dat de verkiezing corrupt is. Laat mij en de Republikeinse leden van het congres de rest doen. Weet je, dat zegt dat er andere acties zijn buiten het geweld van die dag die onderzocht moeten worden en vandaag klonk het alsof dat is wat het departement aan het doen is."

    Bekijk het volledige interview hieronder.

    www.youtube.com/watch?v=OFiojO986Hc.
  2. forum rang 9 gnocchi. 27 juli 2022 15:32

    Merrick Garland bewees net dat hij het spel altijd voor is geweest
    Bill Palmer | 9:09 am EDT July 27, 2022.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/merrick...

    Er is slechts af en toe informatie naar buiten gekomen over de voortgang van het onderzoek van de DOJ naar 6 januari en de poging om de verkiezingen van 2020 omver te werpen. Maar wanneer er informatie is opgedoken, is het altijd gebleken dat het DOJ ver voor ligt op wat de meeste mensen op dat moment dachten.

    Toen de DOJ in januari de leiders van de Oath Keepers en de Proud Boys oppakten, was er nog geen enkele publieke aanwijzing dat de DOJ zelfs maar strafzaken tegen hen had opgebouwd. Toen de DOJ vorige maand huiszoekings- en inbeslagnemingsbevelen uitvaardigde tegen Trump-samenzweerders John Eastman en Jeffrey Clark, was er geen enkele publieke aanwijzing dat zij zelfs maar doelwitten waren.

    En toen de DOJ vorige week de hulpkrachten van Mike Pence voor een grand jury liet getuigen over Trump en anderen, was er geen enkele publieke aanwijzing dat het grand jury-proces ook maar in de buurt kwam van zo'n vergevorderd stadium. Op een bepaald moment is het Ministerie van Justitie misschien niet zo ver als het publiek zou willen, maar het blijkt altijd ver vooruit te zijn op waar het publiek denkt dat het is.

    Dat zagen we gisteren weer toen het nieuws bekend werd dat het DOJ niet alleen onderzoek doet naar Donald Trump, maar al een tijdje. De DOJ heeft zich inderdaad gericht op Trump's criminele handelingen in de vragen die het heeft gesteld aan getuigen van de grand jury. En het zit diep genoeg in de Trump-wereld dat het bijvoorbeeld al sinds april de telefoongegevens van Mark Meadows heeft.

    Juridisch expert Laurence Tribe, die Merrick Garland op verschillende momenten heeft geprezen en bekritiseerd, verscheen gisteravond op MSNBC en grapte dat Garland nu in feite zegt: "Zie je wel? Ik was het spel al die tijd voor." Tribe heeft gelijk. Er is een reden waarom Garland altijd zo'n grote grijns op zijn gezicht had als hem iets over Trump werd gevraagd. Hij kon er niet zomaar uitflappen dat de DOJ onderzoek doet naar Trump, totdat het onderzoek een bepaald punt had bereikt waarop het onthullen van het bestaan ervan het onderzoek niet in gevaar kon brengen. Maar Garland is overgekomen als iemand met een leuk geheim dat hij ons allemaal wilde vertellen.

    Aangenomen dat het DOJ zelf de bron was voor de berichtgeving dat het DOJ onderzoek doet naar Trump, betekent dit dat het Trump-onderzoek nu inderdaad ver genoeg gevorderd is dat het geen kwaad meer kan om het publiek te laten weten dat het bestaat. De DOJ is immers zo ver met het onderzoek naar Trump dat het personeel van Pence nu voor een grand jury tegen Trump getuigt. We zullen morgen of volgende week geen aanklacht tegen Trump zien. Maar het onderzoek van de DOJ naar Trump is duidelijk dichter bij het einde dan bij het begin - en Garland is het spel inderdaad al die tijd voor geweest.
  3. forum rang 9 gnocchi. 27 juli 2022 15:47
    Altijd wel leuk van een narcist, waar hij of zij anderen persoonlijk mee beschuldigen, dat het eigenlijk op hen zelf slaat.

    'Ik deed gewoon mijn werk als president': Trump haalt uit naar DOJ na bombshell onderzoeksrapport
    Tom Boggioni
    27 juli 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/donald-trump-2657745...

    Na een bombshell-rapport van dinsdagavond van de Washington Post dat het ministerie van Justitie een grootschalig strafrechtelijk onderzoek heeft geopend naar de poging van Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te stelen, ging de voormalige president in de vroege ochtend op een muti-post tirade op Truth Social.

    Zoals verwacht, nadat de Post meldde dat adjudanten van Mike Pence onderzoekers hebben voorzien van voorkennis over het nep-verkiezingscomplot van de voormalige president, begon Trump een social media-campagne die voornamelijk bestond uit het overal met de vinger wijzen, terwijl hij ook pleitte: "Ik deed gewoon mijn werk als president."

    Trump trapte zijn ochtend af door te schrijven: "Gewoon meer desinformatie door de Democraten, zoals de Rusland, Rusland, Rusland Scam, Impeachment Hoax #1, Impeachment Hoax #2, het langlopende Mueller Report, dat eindigde in No Collusion, en nog zo veel meer. Nu we de antwoorden hebben gevonden op deze oneerlijke, verkiezingsveranderende gebeurtenissen, waarom vervolgt Justitie de verantwoordelijken niet? Genoeg tijd over!"

    Hij voegde er aan toe: "De mensen vergeten dat het hier gaat om een gemanipuleerde en gestolen verkiezing. Maar in plaats van achter de mensen aan te gaan die de verkiezingen vervalst en gestolen hebben, gaan ze achter de mensen aan die op zoek zijn naar eerlijkheid en waarheid, en die de vrijheid van meningsuiting, en vele andere verdedigingen, aan hun kant hebben! Justitie moet kijken naar de misdaad van de eeuw. Het bewijs is massaal en onweerlegbaar!!!"

    De voormalige president nam ook het Fulton County, Georgia grand jury verkiezingsfraude onderzoek op in zijn lijst van klachten.

    "De telefoongesprekken in Georgia waren PERFECT. Veel mensen en advocaten, aan beide kanten, waren bewust bij het ene gesprek, ik nam aan dat het gesprek was opgenomen, er waren nul klachten of boze 'hoe durf je' beschuldigingen gemaakt tijdens het gesprek, en geen 'hang ups' door iemand die gekrenkt of beledigd was over wat er werd gezegd." schreef hij. "HET WAREN PERFECTE GESPREKKEN. Ik deed gewoon mijn werk als president, en zocht naar eerlijkheid en de waarheid. De verkiezing was gemanipuleerd en gestolen!"

    Nadat hij schijnbaar zijn woede had geloosd, smeekte hij zijn fans om dit weekend een golftoernooi bij te wonen dat hij organiseert in Bedminster, hij schreef: "Net aangekomen in Bedminster voor het grote LIV Tour Golftoernooi. Record geld voor winnaars, grote opwinding. Kom vrijdag, zaterdag of zondag kijken naar het geweldige spel van de beste spelers!"
  4. forum rang 9 gnocchi. 27 juli 2022 16:35
    DOJ verzekert zich van medewerking van Cassidy Hutchinson in 6 januari-onderzoek: rapport
    Matthew Chapman
    27 juli 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/cassidy-hutchinson-d...

    Cassidy Hutchinson, een voormalige topassistent van het Witte Huis met unieke toegang tot president Donald Trump en de innerlijke werking van de West Wing, getuigt op Capitol Hill op 28 juni 2022. (MANDEL NGAN AFP)

    ABC News meldde woensdag dat voormalig Donald Trump Witte Huis adjudant Cassidy Hutchinson meewerkt met onderzoekers van het ministerie van Justitie als onderdeel van hun onderzoek naar de aanval van 6 januari op het Amerikaanse Capitool, en de poging van de voormalige president om de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

    "Het ministerie van Justitie reikte haar de hand na haar getuigenis een maand geleden voor de commissie van het Huis die de aanval op het Capitool van 6 januari onderzoekt, zeiden de bronnen," meldden Katherine Faulders, Mike Levine, en John Santucci. "De omvang van haar medewerking was niet onmiddellijk duidelijk."

    "Hutchinson wordt de laatste bekende figuur met kennis van de acties van topambtenaren van de Trump-administratie op 6 jan. om mee te werken aan het onderzoek van het ministerie van Justitie," aldus het rapport. "Een advocaat van Hutchinson reageerde niet op ABC News' verzoek om commentaar. Ambtenaren bij het DOJ weigerden ook commentaar, net als een woordvoerder van het comité van 6 januari."

    Hutchinson, die diende als adviseur van voormalig stafchef van het Witte Huis Mark Meadows, gaf vorige maand een bombshell publieke getuigenis voor de commissie. Ze onthulde onder meer dat Trump van relschoppers, waarvan hij wist dat ze gewapend waren, eiste dat ze het Capitool mochten betreden omdat "ze hier niet zijn om mij pijn te doen", en dat Trump zijn eigen veiligheidsagenten in zijn auto aanviel toen ze hem niet wilden meenemen om zich bij de relschoppers te voegen.

    Uit een rapport eerder deze maand bleek dat ze is ondergedoken vanwege doodsbedreigingen van Trump-aanhangers.

    De Washington Post onthulde deze week dat de DOJ zijn onderzoek heeft verlegd om zich direct te richten op de acties van Trump tijdens de rellen en het complot om de verkiezingen ongedaan te maken, een mogelijk teken dat aanklagers aanklachten tegen hem overwegen.
  5. forum rang 9 gnocchi. 27 juli 2022 20:00
    De commissie Binnenlandse Veiligheid en Regeringszaken van de Senaat werkt "actief aan" de kwestie van de ontbrekende teksten van de geheime dienst van 5 en 6 januari, vertelde voorzitter Gary Peters me.
    'We stellen vragen, overleggen met de geheime dienst en met de inspecteur-generaal.'

    twitter.com/mkraju/status/15523492417...
  6. forum rang 10 luchtschip 27 juli 2022 21:34
    In het Huis van Afgevaardigden is gestemd voor een wet om slachtoffers van mensensmokkel te ondersteunen
    Daar zijn ook minderjarige kinderen bij die door mensensmokkelaars worden geleverd aan pedofiele netwerken en middels deze wet bescherming krijgen

    20 Republikeinen hebben tegen gestemd
    Vinden het blijkbaar niet nodig dat slachtoffers van deze gruwel praktijken enige bescherming krijgen

    Ook Trump's hielenlikker Matt Gaetz stemde tegen deze wet

    op het onderste overzicht de namen van de 20 tegenstemmers

    pbs.twimg.com/media/FYo9pZSWAAAw3fB?f...

    pbs.twimg.com/media/FYob3xbVUAEI_LX?f...

    twitter.com/briantylercohen/status/15...
  7. forum rang 5 DurianCS 27 juli 2022 21:39
    quote:

    luchtschip schreef op 27 juli 2022 21:34:

    In het Huis van Afgevaardigden is gestemd voor een wet om slachtoffers van mensensmokkel te ondersteunen
    Daar zijn ook minderjarige kinderen bij die door mensensmokkelaars worden geleverd aan pedofiele netwerken en middels deze wet bescherming krijgen

    20 Republikeinen hebben tegen gestemd
    Vinden het blijkbaar niet nodig dat slachtoffers van deze gruwel praktijken enige bescherming krijgen

    Ook Trump's hielenlikker Matt Gaetz stemde tegen deze wet

    op het onderste overzicht de namen van de 20 tegenstemmers

    pbs.twimg.com/media/FYo9pZSWAAAw3fB?f...

    pbs.twimg.com/media/FYob3xbVUAEI_LX?f...

    twitter.com/briantylercohen/status/15...
    Ja, ik blijf me verbazen over het gedrag van (sommige) republikeinen.
  8. forum rang 9 gnocchi. 28 juli 2022 14:25

    [WATCH] Senaatsschok: Schumer en centristische senator sluiten belangrijke deal
    27 juli 2022
    Tara Dublin.

    Link Engels.
    hillreporter.com/watch-senate-shocker...

    In een onverwachte en schokkende doorbraak op woensdag, draaide de Democratische centrist Sen. Joe Manchin van West Virginia zijn verzet tegen een brede filibuster-proof wetsvoorstel volledig terug en kondigde zijn steun aan voor een pakket dat grote investeringen in de prijsstelling van geneesmiddelen omvat, evenals bepalingen om de klimaatverandering aan te pakken en belastingen op de rijken. Manchin en Senate Majority Leader Chuck Schumer (D-NY) kondigden het wetsvoorstel, bekend als de Inflation Reduction Act of 2022, aan in een gezamenlijke verklaring.

    Het akkoord betekent een grote stap voorwaarts voor veel onderdelen van de agenda van president Joe Biden, die zo goed als dood leken te zijn. Volgens een samenvatting van één bladzijde zal de wet 739 miljard dollar aan nieuwe inkomsten omvatten door een vennootschapsbelasting van 15%, besparingen op geneesmiddelen op recept, extra I.R.S.-handhaving en een beperking van de zogenaamde carried interest tax break. Het wetsvoorstel zal ook 369 miljard dollar aan uitgaven voor energiezekerheid en klimaatverandering en 64 miljard dollar aan financiering voor de Affordable Care Act omvatten, voor een totaal van 433 miljard dollar aan uitgaven.

    In een aparte verklaring ging Manchin, die eerder deze week positief testte op COVID-19, in op suggesties dat hij Democraten zou hebben misleid of zich zou hebben teruggetrokken van punten waarvan hij had gezegd dat hij ze zou steunen. De Democraten waren eerder deze maand woedend toen Manchin suggereerde dat hij zich zou verzetten tegen het opnemen van klimaat- en belastingbepalingen in het akkoord. "Met betrekking tot mijn standpunt heb ik nooit weggelopen van het oplossen van de problemen waarmee de natie waar we allemaal van houden wordt geconfronteerd, en dat zal ik ook nooit doen," zei Manchin in een verklaring. "Ik ben een groot voorstander van de goedkeuring van gezond verstand beleid dat de inflatie te verminderen en zich richten op de grote uitdagingen waarmee Amerika vandaag en in de toekomst geconfronteerd."

    De wetgeving heeft nog steeds de steun nodig van alle 50 Democratische senatoren om wet te worden, zonder hoop op steun van de GOP. Maar Manchin, die een zeer conservatieve staat vertegenwoordigt en al maandenlang de grootste tegenstander van een groot wetsvoorstel is, geeft het voorstel nu een grote kans om door de Senaat te komen.
    Zie ook
    Nieuws

    Het zou ook het Huis moeten passeren voordat het het bureau van Biden bereikt.
  9. forum rang 9 gnocchi. 28 juli 2022 16:04
    Mitch McConnell werd 'bespeeld' door Joe Manchin - en gaf zijn invloed op: verslaggever
    Matthew Chapman
    28 juli 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/mitch-mcconnell-2657...

    Op MSNBC donderdag, ontleedde POLITICO verslaggever Jonathan Lemire de betekenis van het enorme nieuwe gezondheidszorg-, energie- en tekortreductiepakket dat is overeengekomen door de Democratische leiding van de Senaat en Senator Joe Manchin (D-WV).

    Het belangrijkste punt, Lemire benadrukt, is dat Senaat Minority Leader Mitch McConnell (R-KY) werd misleid tot het opgeven van al zijn invloed.

    "Help onze kijkers om het te begrijpen," zei presentator Willie Geist. "Ze stappen aan boord van 17 Republikeinen met het grote pakket over CHIPS-Plus, dat Amerikanen zal helpen concurrerend te blijven ten opzichte van China en een aantal van die computerchips, de verwerkingschips hier in de Verenigde Staten te maken, en dan een paar uur later, als ze horen dat de Democraten misschien nu dit enorme wetsvoorstel voor de regering-Biden er door gaan drukken over verzoening, zeggen ze: wacht, dat vinden we niet leuk. We gaan terugslaan door de Republikeinen in het Huis te vragen om het CHIPS-Plus wetsvoorstel dat we net in de Senaat hebben aangenomen, onder de pet te houden."

    "Het gebeurt niet vaak, maar Mitch McConnell lijkt publiekelijk bespeeld te zijn," zei Lemire. "Een paar weken geleden suggereerde senator Manchin dat er geen deal is voor verzoening, dus McConnell gaf toestemming voor de CHIPS-wet. De Republikeinen in het Huis zeiden dat ze het ook zouden steunen. Het Witte Huis heeft zijn zegen gegeven, nu zien we McConnell en andere Republikeinen in de Senaat naar hun collega's in het Huis gaan, je moet je verzetten tegen iets waar je een paar dagen geleden nog voor was en ook nog eens moeten uitleggen dat stemmen als dit wetsvoorstel het niet haalt, gunstig lijkt te zijn voor China. Het is een hatelijke actie. Democraten denken dat ze er toch doorheen komen."

    Lemire voegde eraan toe dat er nog obstakels zijn voor de verzoening zelf.

    "Aan de kant van de Senaat voor het verzoeningspakket is senator Sinema, laten we zeggen, een raadsel voor veel Democraten geweest en veel stemmen zijn niet zeker", zei Lemire. "Niet alleen zou dit de Democraten een enorme overwinning geven in de aanloop naar de midterms en hun prioriteiten hier in het spel krijgen voor november, Willie, maar ook een grote overwinning voor president Biden. We moeten echt heel anders denken over zijn eerste twee jaar in functie, een reeks van substantiële prestaties."

    Bekijk de video hieronder.

    www.youtube.com/watch?v=tslNfW6B9hs.
  10. forum rang 9 gnocchi. 28 juli 2022 21:49

    WATCH: Russische televisiepresentator woedend dat VS onderzoek doet naar "onze Trump"
    28 juli 2022
    Todd Neikirk.

    Link Engels.
    hillreporter.com/watch-russian-televi...

    Toen Vladimir Poetin besloot Oekraïne binnen te vallen, zeiden de conservatieve media dat Joe Biden de Russische president niet zo goed aan zou kunnen als Donald Trump. Natuurlijk prees Trump Poetin vaak. De Russische president kreeg alles wat hij wilde, dus hij had geen reden om op de tenen van Trump te gaan staan.

    En hoewel Trump niet meer in functie is, zouden de Russische staatsmedia hem heel graag weer aan de macht zien. Tijdens een recent spotje op de Russische tv, raasde een presentator dat Amerika erop uit is om "Onze Trump" in de gevangenis te stoppen.

    Evgeny Popov begon: "Het ministerie van Justitie heeft een strafzaak geopend tegen onze eigen Donald Trump! Ze onderzoeken de acties van Trump voor de bestorming van het Capitool afgelopen januari en zijn pogingen om de uitslag van een neppe, oneerlijke, vervalste Amerikaanse presidentsverkiezing teniet te doen."

    De presentator vervolgde: "Ze proberen het voor de midterms voor elkaar te krijgen om Trump in november achter de tralies te krijgen. Anders hebben de Democraten geen kans om te winnen. Dus hebben de Democraten besloten om hun grootste concurrent - onze Trump - uit te schakelen."

    Popov scheurde vervolgens een aantal Fox News talking points af, door te zeggen dat de Democraten alleen geven, "om perverselingen, de seksuele opvoeding van kinderen en de bescherming van de transgenders."

    Bekijk hieronder een clip van het segment:

    twitter.com/JuliaDavisNews/status/155...
  11. forum rang 9 gnocchi. 28 juli 2022 21:58
    Woedende GOP senator reageert op Manchin bombshell: Welke 'transactie' heeft hem ja laten zeggen?
    Sarah K. Burris
    28 juli, 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/john-cornyn-joe-manc...

    Sen. John Cornyn (R-TX) vertelde Raw Story dat hij het nieuwe verzoeningspakket niet kan geloven. Zoals de Republikeinse minderheidsleider van het Huis, Kevin McCarthy, het uitdrukte: hij voelt zich voorgelogen.

    Het wetsvoorstel heeft nog een lange weg te gaan voordat het wet wordt, maar het miljardenpakket heeft eindelijk cruciale steun gewonnen van de conservatieve Democratische Senator Joe Manchin (WV). Zijn eerdere tegenstand had de ambitieuze plannen van president Joe Biden in feite de nek omgedraaid, want in de 50-50 Senaat, waar de Republikeinen Biden zelden steunen, kunnen de Democraten het zich niet veroorloven om ook maar één stem te verliezen.

    "Het is een complete flip-flop," zei Cornyn over de steun van Manchin. "Alles wat hij zei dat hij tegen was, nu is hij voor. En, uh, ik vraag me gewoon af wat de transactie was die hem tot 'ja' bracht."

    Hij zei verder dat het "de bron vergiftigt" in zijn relatie met de Democraten, hoewel het onduidelijk is hoe sterk die relatie überhaupt was.

    "Ze werken hier in de buurt - ook al zijn we politieke tegenstanders er moet een zekere mate van, uh - dat als mensen je iets vertellen, je ze kunt geloven," zei Cornyn. "Dat is behoorlijk goed uitgehold."

    Senator Ron Johnson (R-WI) was al even woedend en zei dat hij gekant was tegen de "chips bill", d.w.z. de wetgeving voor de productie van halfgeleiders in de VS. Het is een wetsvoorstel dat de Republikein Mike McCaul (R-TX) aan Raw Story vertelde dat het twee jaar geleden een voorstel was van de Republikeinen dat unanieme steun kreeg onder de Republikeinen.

    "Het klinkt alsof veel mensen zijn beetgenomen," zei Johnson. Op de vraag wat hij van de partijleiders heeft gehoord, herhaalde hij: "klinkt alsof ze geschnookerd zijn."

    Hij merkte op dat het "niet hielp" de gespannen relatie tussen de twee partijen.

    Als het verzoeningspakket wordt aangenomen, zal het zo'n 369 miljard dollar in schone energie en klimaatinitiatieven steken en 64 miljard dollar in door de staat gefinancierde gezondheidszorg, waaronder een populaire maatregel die bedoeld is om de ruïneus hoge prijzen van medicijnen op recept te verlagen.

    Het pakket zou worden betaald door 739 miljard dollar op te halen, waarvan een groot deel afkomstig is van een vennootschapsbelastingtarief van 15 procent. Een extra 300 miljard dollar die het plan oplevert, zou worden gebruikt om het federale tekort weg te werken.

    Biden zei dat de prijzen van geneesmiddelen op recept zouden dalen en dat de gezondheidszorg voor Amerikanen die gebruik maken van de gesubsidieerde Affordable Care Act-polis ook 800 dollar per jaar goedkoper zou worden.

    Financiering voor schone energie zal "duizenden nieuwe banen creëren en de energiekosten in de toekomst helpen verlagen", zei hij.

    "We zullen dit allemaal betalen door grote bedrijven te verplichten hun eerlijke deel van de belastingen te betalen, met helemaal geen belastingverhogingen voor gezinnen die minder dan 400.000 dollar per jaar verdienen."

    Biden bedankte Manchin, een vaak onvoorspelbare partner in de Senaat, voor zijn "buitengewone inspanning".

    "Als deze wetgeving wordt aangenomen, zal ze historisch zijn, en ik dring er bij de Senaat op aan om zo snel mogelijk werk te maken van deze wet, en dat het Huis ook volgt."

    Met aanvullende verslaggeving door Matt Laslo en AFP
  12. forum rang 6 A Mao 28 juli 2022 22:13
    quote:

    GakGak schreef op 28 juli 2022 18:24:

    Biden maakt bepaald geen sterke indruk, maar...

    take a closer look:

    www.youtube.com/watch?v=329yHXDvuYw
    Als je zo op een afstandje bekijkt wie het zo voor het zeggen heeft in de VS is het land niet meer te redden in de nabije toekomst…

    Misschien dat de 3de partij het op de rails gaat krijgen.
  13. forum rang 8 closer 29 juli 2022 14:30
    Jan. 6 texts missing for Trump Homeland Security’s Wolf and Cuccinelli
    DHS watchdog was alerted in February to unavailable records of top officials, but did nothing to alert or investigate

    By Carol D. Leonnig and Maria Sacchetti
    July 28, 2022 at 9:41 p.m. EDT

    Chad Wolf, a former secretary for the Department of Homeland Security, during the America First Policy Institute's America First Agenda summit in Washington, D.C., US, on Monday, July 25, 2022. The nonprofit think tank was formed last year by former cabinet members and top officials in the Trump administration to create platforms based on his policies. Photographer: Al Drago/Bloomberg (Al Drago/Bloomberg)

    Text messages for former President Donald Trump’s acting Homeland Security Secretary Chad Wolf and acting deputy secretary Ken Cuccinelli are missing for a key period leading up to the Jan. 6 attack on the Capitol, according to four people briefed on the matter and internal emails.

    This discovery of missing records for the senior-most homeland security officials, which has not been previously reported, increases the volume of potential evidence that has vanished regarding the time around the Capitol attack.

    It comes as both congressional and criminal investigators at the Department of Justice seek to piece together an effort by the president and his allies to overturn the results of the election, which culminated in a pro-Trump rally that became a violent riot in the halls of Congress.

    The Department of Homeland Security notified the agency’s inspector general in late February that Wolf’'s and Cuccinelli’s texts were lost in a “reset” of their government phones when they left their jobs in January 2021 in preparation for the new Biden administration, according to an internal record obtained by the Project on Government Oversight and shared with The Washington Post.

    The office of the department’s undersecretary of management also told the government watchdog that the text messages for its boss, undersecretary Randolph “Tex” Alles, the former Secret Service director, were also no longer available due to a previously planned phone reset.

    The office of Inspector General Joseph V. Cuffari did not press the department leadership at that time to explain why they did not preserve these records, nor seek ways to recover the lost data, according to the four people briefed on the watchdog’s actions. Cuffari also failed to alert Congress to the potential destruction of government records.

    The revelation comes on the heels of the discovery that text messages of Secret Service agents — critical firsthand witnesses to the events leading up to Jan. 6 — were deleted more than a year ago and may never be recovered.

    Verder lezen: www.washingtonpost.com/nation/2022/07...
70.747 Posts
Pagina: «« 1 ... 3037 3038 3039 3040 3041 ... 3538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0710 +0,11%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.315,52 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links