Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.401 Posts
Pagina: «« 1 ... 1017 1018 1019 1020 1021 ... 3171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 28 juli 2022 16:39
    Rusland kan nooit de overwinnaar zijn. Het is een dictatuur van de bovenste graad .Zonder arme nieuwe speler.s( uit arme Afrikaanse landen klapt het in elkaar,alleen al bij gebrek aan voldoende manschappen (lees slaven en kannonenvlees voor Herr Poetin
    Ieder zijn waarheid zeker !
  2. forum rang 8 het zwaard 28 juli 2022 16:46
    Topadviseur Orbán stapt op met vlammende ontslagbrief na controversiële uitspraken Hongaarse premier: "Nazi-tekst"
    In Hongarije heeft een topadviseur van de uiterst rechtse premier Viktor Orbán ontslag genomen na controversiële uitspraken van de premier. Orbán zei dat hij "geen gemengd ras" wil worden, en dat Europeanen zich zeker niet met niet-Europeanen moeten mengen. Een brug te ver voor één van zijn trouwe medewerkers. Ze vertrekt met een scherpe ontslagbrief. "Dat hebben we nog niet eerder gezien", zegt correspondent Stefan Bos.
  3. forum rang 8 het zwaard 28 juli 2022 16:52
    Loopt de oorlog in Oekraïne vast? "Denk niet dat grote delen van het land nog van eigenaar gaan veranderen"
    Is de beschieting van de Antonovski-brug over de Dnjepr-rivier de voorbode van een echt Oekraïens tegenoffensief in de zuidelijke regio Cherson? Afwachten, want op de kaart lijkt er - ondanks hevige gevechten - de laatste tijd weinig te verschuiven in de Oekraïense oorlog. Dat ziet ook Mart de Kruif, oud-commandant van de Landstrijdkrachten in Nederland. "Op logistiek vlak is bij beide partijen de stoom eruit."
    usland probeert nog altijd terrein te winnen in de Donbas. Zo hebben Russische troepen na dagenlange gevechten een steenkoolcentrale ingenomen ten noorden van de stad Donetsk, de tweede grootste elektriciteitscentrale van het land. Oekraïne verwacht dan weer veel van een mogelijk tegenoffensief in de zuidelijke regio Cherson.

    Toch wil Mart de Kruif, oud-commandant van de Landstrijdkrachten in Nederland, in "De ochtend" op Radio 1 dat woord "offensief" liever niet in de mond nemen. "Het verloopt buitengewoon traag. Om van een succesvol offensief te kunnen spreken, moet je luchtoverwicht en meer vuurkracht hebben en dat heeft Oekraïne niet. Ze maken heel kleine vorderingen op de grond."

    Niet dat de Oekraïense militaire ambities in Cherson geen belang hebben. "Het doel is misschien ook wel om delen van Cherson te bevrijden, maar vooral - en dat werkt wel - om Russische troepen weg te halen uit de Donbas, zodat de dreiging daar kleiner wordt. Dus het heeft wel degelijk een effect, alleen niet zozeer bij Cherson."

    Om succes te blijven boeken, hebben de Oekraïners de precisiewapens van de Amerikanen wel echt nodig. Zo kunnen ze de aanvoerlijnen en de munitiedepots van de Russen verstoren, zoals gebeurde met beschietingen van de Antonovski-brug over de Dnjepr-rivier. "De Russen maken nog altijd vorderingen dankzij de vuurkracht van hun kanonnen en omdat ze er gewoon veel meer hebben. Daar moeten de Oekraïners iets tegen kunnen doen."
    Vechten met wat je niet hebt
    En dus verzandt de oorlog in Oekraïne momenteel in een soort logistieke uitputtingsslag. "Je ziet dat bij beide partijen de logistieke stoom eruit is", stelt de Kruif. "Rusland heeft grote verliezen geleden en heeft te weinig mensen. Maar ze kunnen niet echt mobiliseren. Ze hebben daarom meer dan 80 provincies opgedragen om elk een bataljon met vrijwilligers samen te stellen, huurlingen dus. Ook hebben ze te weinig voorraden, te weinig reserveonderdelen, te weinig modern materieel."
    Zo komt het dat er momenteel alleen plaatselijk nog vorderingen te zien zijn in Oekraïne. "Dat wil niet zeggen dat er niet wordt gevochten", benadrukt de oud-generaal. "Je zou het een remake van "Im Westen nichts Neues" (het boek van de Duitse Erich Maria Remarque, over de gruwel en zinloosheid van WOI, red.) kunnen noemen. Het haalt de headlines niet, maar elke dag sneuvelen er aan beide kanten nog honderden mensen in Oekraïne."

    De Kruif denkt dat er in Oekraïne wel nog wat terreinwinst te boeken valt voor wie het eerst de logistieke problemen opgelost krijgt. "Maar we moeten niet denken dat grote delen van Oekraïne nog gaan verschuiven van eigenaar. Je gaat meer en meer naar een situatie die wel eens "een bevroren oorlog" wordt genoemd. Beide partijen hebben nog wel de ambitie - Poetin om de hele Donbas in te nemen, Oekraïne om Cherson terug te nemen - en zolang dat zo is, zullen we gevechten blijven zien."
  4. forum rang 10 luchtschip 28 juli 2022 17:07
    Rusland gaat zich in het Oosten nu richten op de lijn Slovyansk=--Kramatorsk--Bakhmut en proberen deze steden te veroveren

    Under sustained Russian bombardment for weeks, the eastern farming town of Bakhmut is almost deserted.
    "This is no life for us. Nowhere is safe. I honestly wish my life was over," said 86-year-old Anna Ivanova, as 2 Ukrainian jets roared low overhead.

    twitter.com/GlasnostGone/status/15526...

    foto
    pbs.twimg.com/media/FYwpufpWYAAli5_?f...

    kaart met laatste posities

    pbs.twimg.com/media/FYwpwLuWIAIC38X?f...

    kaart met laatste posities met de lijn Slovyans--Kramatorsk--Bakhmut

    pbs.twimg.com/media/FYtyQjOXgAEvRch?f...
  5. forum rang 10 luchtschip 28 juli 2022 17:10
    Nieuwe postzegel in Oekraine ter ere van de tractoren die triomfantelijk Russische tanks wegslepen

    New postage stamp "Good evening, we are from Ukraine" is already on sale

    As Ukrposhta previously reported, the stamp is dedicated to the Ukrainian "tractor troops".

    The stamp has been issued with a circulation of 5 million copies, and there are restrictions on its sale.

    foto
    pbs.twimg.com/media/FYwFDXSXEAEU30l?f...

    twitter.com/nexta_tv/status/155262153...
  6. forum rang 8 het zwaard 28 juli 2022 17:13
    Het mooie en vooral vrije leven in Rusland. En dan zijn er nog steeds die vinden dat de Russen een leidende rol van betekenis moeten krijgen in het grote reset idee.

    Russische activist en voormalig tv-journalist veroordeeld voor zwartmaken Russisch leger
    Marina Ovsjannikova, een voormalig tv-journalist van de Russische staatsomroep is veroordeeld voor het in diskrediet brengen van de Russische strijdkrachten. Dit deed zij door te protesteren tegen de oorlogsacties van Moskou in Oekraïne.

    Ovsjannikova kwam internationaal in de belangstelling toen ze in maart de studio van de Russische staatsomroep, haar toenmalige werkgever, binnen kwam rennen tijdens een nieuwsuitzending. Ze hield een protestbord met een aanklacht tegen de oorlog omhoog. Toentertijd is ze beboet voor het schenden van protest-wetten.

    Nu is ze veroordeeld voor posts op sociale media waarin ze schreef dat de verantwoordelijken voor de oorlog in Oekraïne uiteindelijk voor een internationaal tribunaal zouden belanden.

    Ovsjannikova noemde de aanklacht tegen haar ‘absurd.’ Ze herhaalde in de rechtszaal meermaals haar protest, en zei dat ze haar woorden niet zou terugnemen. ‘Wat hier gebeurt is absurd’, aldus Ovsjannikova, ‘oorlog is horror, bloed en schaamte.’

    Er werd in eerste instantie vijftien jaar cel tegen Ovsjannikova geëist, maar de rechter heeft haar vandaag een boete van 50.000 roebel (omgerekend 822 euro) opgelegd als straf.
  7. forum rang 9 josti5 28 juli 2022 18:15
    quote:

    matad schreef op 28 juli 2022 17:21:

    [...]

    Begrijp niet dat luchtschip zijn kostbare en gewaardeerde tijd aan die twee oenen besteed.
    Besteedt, dus.

    Blijft lastig voor sommigen, dat Algemeen Beschaafd Nederlands, niet alleen wat de grammatica, maar zeker ook wat de inhoud betreft: 'oenen', 'zuignapje', 'slimpies', 'medicijnman', 'gezwets', 'zuigkampioen', 'dwazen', vergelijking met Dutroux, een enkele reis ticket gaan kopen naar Rusland, 'typische wappie', uit uw post blijkt dat u behoorlijk van't padje af bent, 'Jostov', ik ben uw ongenuanceerd, ononderbouwd en ongefundeerd spuien van uw meningen in ieder geval spuugzat, 'fanatieke collaborateurs', 'dwaas', zolang Josti zijn oogkleppen niet afdoet, zo lang u daar niet mee komt, is uw post duidelijk ziek, in al uw postin(g)s toont u uw voorliefde voor Rusland en uw afkeer van het westen, praat niet zo stom aub, schaam je, jij bent ziekelijk bezig en niet alleen in deze posting, de basis van je ziekelijk gedrag, gebruik je dit forum en andere IEX fora om de lezers op te zetten, op te hitsen en op te ruien, in jouw dissidente strijd tegen de overheid en het Nederlandse gevoel van saamhorigheid?, jij bent in ieder geval al goed bezig om Putin's wensen vorm te geven op dit forum, '@ tosti:', kom je weer aan met je rare verhalen, houd toch op met je kolderverhalen, de rest van je post loopt zo mogelijk nog krommer, uw domme post, doe me een plezier en volgens mij meer posters: staak ook eens hier met je onzin, 'Putinlovers', ik vind dit een dwaze post - en dat is dan de oogst van nog geen vier dagen, tot en met 25 juli...

    Over beschaving en uitwisselen gesproken...

    IEX, let op uw Saeck!
  8. forum rang 10 luchtschip 28 juli 2022 18:24
    Oleksiy Arestovych, Ukrainian presidential adviser and key spokesperson for Ukraine at war

    In een blog geeft hij zijn mening over de situatie

    Hier schrijft hij over het vernietigen van de bruggen bij Kherson en de te verwachten ontwikkelingen

    Day 154, July 27. Summary of Arestovych and Feygin daily broadcast

    Kherson bridges :

    Of course there is intention in the strikes on the bridges, that won’t be revealed. Any military officer should understand what’s happening.

    What can be said : it’s a gradual, not one-time isolation of war theater. There is a certain logic to that.

    Russians currently using pontoon bridge over Inhulets, and rail bridge by covering rails with wood – speed is slow, just like pontoon bridge.
    Darivka had the only bridge able to support heavy equipment. Now everything is held together by 3 bridges – Nova Khakovka dam, rail bridge, and Darivka (pontoon bridges).

    Russia has already brought 5-7 BTGs ( Battalion Tactical Group van ca 800 man per groep ) , which is a lot for the current situation.
    This is largest VDV ( VDV zijn de parachutisten luchtmacht brigade ) (most motivated and battle-ready) grouping in this conflict and this location.
    The problem is, that those are light units, but there is logic – as light units, they can manoeuvre and also flee fast.

    The first Ukrainian victory will be hard, but when it happens (and it will happen), the fall of Russia will be terrible.

    All Russia [morale] holds on them being able to exert pressure, when it stops, Russians would start questioning – why did we lost 50k solders, if land can be lost like that? What is the perspective?

    Ukrainian offensive :

    There won’t be a single day, when you will be able to tell, that it had started.
    In a way – it already has started.

    It will be accurate destruction of Russian forces top-down, starting from operational, then operational-tactical, then tactical levels. Decisive forces – artillery (guided 155mm shells) , rocket artillery (HIMARS), aviation.

    Ukraine will not throw solders in one large assault, they will first make sure Russia has no fuel, no ammo, no command, only then approach with infantry.
    Of course, there will be manoeuvres, forcing Russians to respond and deploy defence.
    This is not yet NATO level, when most damage can be done remotely, but close to that.
    Most emphasis is on remote fire, isolation of battlefields, and incremental destruction.

    Ukrainian objective is for its infantry to encounter weakened Russian forces without supplies, fuel, ammo, command.

    wartranslated.com/day-154-july-27-sum...
  9. forum rang 6 matad 28 juli 2022 18:36
    quote:

    josti5 schreef op 28 juli 2022 18:15:

    [...]

    Besteedt, dus.

    Blijft lastig voor sommigen, dat Algemeen Beschaafd Nederlands, niet alleen wat de grammatica, maar zeker ook wat de inhoud betreft: 'oenen', 'zuignapje', 'slimpies', 'medicijnman', 'gezwets', 'zuigkampioen', 'dwazen', vergelijking met Dutroux, een enkele reis ticket gaan kopen naar Rusland, 'typische wappie', uit uw post blijkt dat u behoorlijk van't padje af bent, 'Jostov', ik ben uw ongenuanceerd, ononderbouwd en ongefundeerd spuien van uw meningen in ieder geval spuugzat, 'fanatieke collaborateurs', 'dwaas', zolang Josti zijn oogkleppen niet afdoet, zo lang u daar niet mee komt, is uw post duidelijk ziek, in al uw postin(g)s toont u uw voorliefde voor Rusland en uw afkeer van het westen, praat niet zo stom aub, schaam je, jij bent ziekelijk bezig en niet alleen in deze posting, de basis van je ziekelijk gedrag, gebruik je dit forum en andere IEX fora om de lezers op te zetten, op te hitsen en op te ruien, in jouw dissidente strijd tegen de overheid en het Nederlandse gevoel van saamhorigheid?, jij bent in ieder geval al goed bezig om Putin's wensen vorm te geven op dit forum, '@ tosti:', kom je weer aan met je rare verhalen, houd toch op met je kolderverhalen, de rest van je post loopt zo mogelijk nog krommer, uw domme post, doe me een plezier en volgens mij meer posters: staak ook eens hier met je onzin, 'Putinlovers', ik vind dit een dwaze post - en dat is dan de oogst van nog geen vier dagen, tot en met 25 juli...

    Over beschaving en uitwisselen gesproken...

    IEX, let op uw Saeck!
    Het zit je duidelijk tegen, Jostov. Op deze manier kom je niet aan beleggen toe.
    Maar echt indien ik slechts een klein deel van al die modder over me heen gestort zou krijgen dan zou ik toch eens bij mezelf te rade gaan. Kijk eens goed in de spiegel. Mogelijk zie je daar een nare man die het heerlijk vind om geniepig te pesten. Want helemaal goed wijs kun je je posts toch onmogelijk noemen.
  10. forum rang 10 luchtschip 28 juli 2022 18:58
    Russen laten een hoogstandje zien van technisch vernuft bij hun drones

    Het gevaar bestaat dat de Oekraïners de zendverbinding "jammen" en de besturing van de drone overnemen
    Om dit te voorkomen hebben de Russen een hengel met de vislijn vastgemaakt aan de drone, zodat de Oekraïners de drone niet weg kunnen laten vliegen

    video 1:58 minuut

    twitter.com/loogunda/status/155265932...
  11. nvt 28 juli 2022 18:59
    quote:

    josti5 schreef op 28 juli 2022 18:15:

    [...]

    Besteedt, dus.

    Blijft lastig voor sommigen, dat Algemeen Beschaafd Nederlands, niet alleen wat de grammatica, maar zeker ook wat de inhoud betreft: 'oenen', 'zuignapje', 'slimpies', 'medicijnman', 'gezwets', 'zuigkampioen', 'dwazen', vergelijking met Dutroux, een enkele reis ticket gaan kopen naar Rusland, 'typische wappie', uit uw post blijkt dat u behoorlijk van't padje af bent, 'Jostov', ik ben uw ongenuanceerd, ononderbouwd en ongefundeerd spuien van uw meningen in ieder geval spuugzat, 'fanatieke collaborateurs', 'dwaas', zolang Josti zijn oogkleppen niet afdoet, zo lang u daar niet mee komt, is uw post duidelijk ziek, in al uw postin(g)s toont u uw voorliefde voor Rusland en uw afkeer van het westen, praat niet zo stom aub, schaam je, jij bent ziekelijk bezig en niet alleen in deze posting, de basis van je ziekelijk gedrag, gebruik je dit forum en andere IEX fora om de lezers op te zetten, op te hitsen en op te ruien, in jouw dissidente strijd tegen de overheid en het Nederlandse gevoel van saamhorigheid?, jij bent in ieder geval al goed bezig om Putin's wensen vorm te geven op dit forum, '@ tosti:', kom je weer aan met je rare verhalen, houd toch op met je kolderverhalen, de rest van je post loopt zo mogelijk nog krommer, uw domme post, doe me een plezier en volgens mij meer posters: staak ook eens hier met je onzin, 'Putinlovers', ik vind dit een dwaze post - en dat is dan de oogst van nog geen vier dagen, tot en met 25 juli...

    Over beschaving en uitwisselen gesproken...

    IEX, let op uw Saeck!
  12. forum rang 9 josti5 28 juli 2022 19:26
    quote:

    matad schreef op 28 juli 2022 18:36:

    [...]

    Het zit je duidelijk tegen, Jostov. Op deze manier kom je niet aan beleggen toe.
    Maar echt indien ik slechts een klein deel van al die modder over me heen gestort zou krijgen dan zou ik toch eens bij mezelf te rade gaan. Kijk eens goed in de spiegel. Mogelijk zie je daar een nare man die het heerlijk vind om geniepig te pesten. Want helemaal goed wijs kun je je posts toch onmogelijk noemen.
    Voorspelbare open deur-reactie, wederom vol met modder.
    Je hebt dus niets van mijn post begrepen - zoals te verwachten was.
    Zoals al meermalen geschreven: modder krijgt mij niet klein - integendeel.

    Hoe dan ook: het lijkt mij, hier al ruim 20 jaar actief, niet goed voor IEX, deze modder allemaal te laten staan.
    Dat stoot veel lezers af.
  13. forum rang 7 Succes 28 juli 2022 19:32
    quote:

    matad schreef op 28 juli 2022 18:36:

    [...]

    Het zit je duidelijk tegen, Jostov. Op deze manier kom je niet aan beleggen toe.
    Maar echt indien ik slechts een klein deel van al die modder over me heen gestort zou krijgen dan zou ik toch eens bij mezelf te rade gaan. Kijk eens goed in de spiegel. Mogelijk zie je daar een nare man die het heerlijk vind om geniepig te pesten. Want helemaal goed wijs kun je je posts toch onmogelijk noemen.
  14. forum rang 7 Succes 28 juli 2022 19:33
    'Oekraïense gevangenen worden gedwongen om voor Rusland te vechten’

    Oekraïners die door Russische strijdkrachten worden vastgehouden, worden "en masse" naar een netwerk van gevangenissen en kampen gestuurd, aldus de inlichtingendienst van Polen. Dit meldt het Britse Sky News.

    Zij beweren dat in deze kampen mensen worden "geverifieerd" en gecontroleerd op gevechtservaring, en of zij misschien functionarissen zijn van de Oekraïense regering. Ook kijkt men naar wat hun houding is ten opzichte van Rusland.

    Degenen die geen bezwaar maken, worden naar Rusland gedeporteerd - en sommigen worden vervolgens "onder dwang ingelijfd" bij het Russische leger en naar het front in Oekraïne gestuurd, aldus de Polen.

    Mensen die niet gehoorzamen worden "gedwongen om te getuigen of verklaringen af te leggen tegen Oekraïne, of ze worden voor de rechter gebracht als onderdeel van propaganda", zo stelden de Polen.
    Aldus de Polen, die ook beweren dat zij van een aantal van deze Russische gevangenissen en kampen de locatie ontdekt hebben.

    www.telegraaf.nl/nieuws/173993999/liv...
63.401 Posts
Pagina: «« 1 ... 1017 1018 1019 1020 1021 ... 3171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0703 +0,48%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.323,23 -0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links