Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 1760 1761 1762 1763 1764 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2022 22:30
    quote:

    jonas schreef op 26 juli 2022 22:14:

    Typisch sensatienieuws waar je zo gek op bent Luchtschip.

    Weet je de afstanden in China van Noord naar Zuid en Oost naar West?

    Het zou beter zijn als je je op echte feiten baseert!

    Eerst denken en dan pas met de juiste feiten hier wat neerkwakken dus.

    Groet, Jonas
    Je hebt groot gelijk Jonas. Het is veel zinvoller de hele wereld over de afgelopen eeuw te bestuderen.

    www.youtube.com/watch?v=gGOzHVUQCw0

    China is ingetekend...
  2. forum rang 6 Ronald Engels 26 juli 2022 22:38
    quote:
    Sam's weelde schreef op 25 juli 2022 09:24:

    Na wat googlen lijkt die NOx-uitstoot bij waterstof mij best meevallen. Hieronder 1 van de gevonden en gelezen stukjes geplakt, link erbij voor de bron en meer informatie rond het topic.

    “In veel studies wordt vermeld dat de NOx-uitstoot bij waterstof hoger zou zijn, vanwege hogere vlamtemperaturen. De technologie die binnen dit project is ontwikkeld laat echter zien dat de NOx-uitstoot duidelijk lager is”, aldus wetenschapper Jan-jaap Aué van de Hanzehogeschool Groningen in het rapport. “De NOx-uitstoot van de waterstof-cv-ketel is veel lager dan gedacht, en lager dan van de huidige aardgasketels.”

    www.installatie.nl/nieuws/nox-uitstoo...,Hanzehogeschool%20Groningen%20in%20het%20rapport.
    =====================

    Sam`s weelde,

    Sam waterstof heeft totaal geen toekomst voor CV-ketels en ja gezien de lage vlam temperaturen in CV-ketels ver beneden 850graden celcius zowel bij Aardgas en Waterstof worden weinig tot geen Stikstof Oxyden gevormd door zowel aardgas als waterstof.

    Dit ligt bij scheepsmotoren, vrachtauto motoren en vliegtuigturbines totaal anders en zijn de vlamtemperaturen bij verbranding van waterstof ver boven de 850 graden celcius en dit zijn dus grote Stikstof Oxyden producenten.

    Overigens waterstof moet altijd geproduceerd worden, ook groene waterstof, o.a. via windmolens, elektrolyzers, transport en compressie systemen en hierbij gaat 66 % van de er in gestopte energie om waterstof te produceren geheel verloren.

    Dus alleen al daarom heeft Waterstof totaal geen toekomst, de toekomst is aan Kernernergie, ROIE, return on invested energie, is 75 in vergelijk met waterstof ROIE = 1.6.

    Waterstof heeft als energiedrager de allerlaagste ROIE van slechts 1.6.
    Aardgas, Crude Olie, Kolen, Kernenergie zijn energiebronnen en zijn natuurlijk aanwezig en gevormd op Planeet Aarde.

    Ter info: slechts bij ROIE >7.4 is de geproduceerde energie, energie technisch rendabel om te produceren en wordt er meer energie geleverd als er ingestopt is om deze energie te produceren.

    Zie het zeer goede boek Wetenschap is geen Mening van Roel Gritt, Fysisch Scheikundige, Klimaat, Energie en Stikstof uitgelegd.
    Een aanrader, ondanks zijn geloof in CO2 Global Warming en het niet accepteren dat onze Almachtige Zon voor 99.989 % verantwoordelijk is voor Opwarming en Afkoeling Planeet Aarde en alle mensen en dieren slechts een zeer marginale invloed hebben van 0.011 %. Ook het niet accepteren van Waterdamp als het allerbelangrijkste Broeikasgas is zer onverstandig, Waterdamp is in onze lagere atmosfeer 25x à 50x meer aanwezig als het slechts zeer zeer marginaal aanwezige CO2 broeikasgas.

    M.v.g. Ronald
  3. forum rang 6 Ronald Engels 26 juli 2022 23:05
    quote:

    gokker schreef op 26 juli 2022 22:43:

    [...]

    Wie beweert dat?
    ===========================

    gokker,

    Goed lezen, waterdamp wordt niet als het aller belangrijkste broeikasgas uitgebreid besproken in zijn boek, helaas, echter verder een uitstekend en zeer knap geschreven boek van Roel Gritt.

    Een aanrader voor allen op alle IEX-forums.

    M.v.g. Ronald
  4. [verwijderd] 26 juli 2022 23:11
    quote:

    Ronald Engels schreef op 26 juli 2022 23:05:

    [...]
    ===========================

    gokker,

    Goed lezen, waterdamp wordt niet als het aller belangrijkste broeikasgas uitgebreid besproken in zijn boek, helaas, echter verder een uitstekend en zeer knap geschreven boek van Roel Gritt.

    Een aanrader voor allen op alle IEX-forums.

    M.v.g. Ronald
    Dat waterdamp het belangrijkste broeikasgas is, weet iedereen die begrijpt wat een broeikasgas is.

    Maar waterdamp blijft maar een paar dagen in de atmosfeer en de concentratie verandert niet door de mens. Het draagt dus nauwelijks bij tot de klimaatverandering. Uiteraard nemen de simulaties deze damp wel mee.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 juli 2022 01:54
    quote:

    gokker schreef op 26 juli 2022 23:11:

    [...]
    Dat waterdamp het belangrijkste broeikasgas is, weet iedereen die begrijpt wat een broeikasgas is.

    Maar waterdamp blijft maar een paar dagen in de atmosfeer en de concentratie verandert niet door de mens. Het draagt dus nauwelijks bij tot de klimaatverandering. Uiteraard nemen de simulaties deze damp wel mee.
    Dat waterdamp maar een paar dagen in de atmosfeer blijft doet niet ter zake.
    Procentueel, of uitgedrukt in ppm, verandert de CO2-concentratie niet veel met de hoogte (tot >15 km aan toe). Voor waterdamp ziet de verticale concentratiekolom er anders uit. Boven 4-5 km wordt het relatief veel 'droger', omdat waterdamp bij lage temperaturen condenseert, kristalliseert en uitregent. CO2 regent op deze planeet niet 'uit'.
    Dat maakt het broeikaseffect van H2O heel anders dan dat van CO2. Boven 5 km wordt de infrarood-uitstraling vooral beperkt door CO2.

    Als je van mening bent dat de aarde door toedoen van de mens opwarmt, dus dat de behalve het zeewater ook de atmosfeer in gemiddelde zin warmer wordt, is het inconsistent om te stellen dat de waterdampconcentratie niet verandert door de mens. Warmere lucht kan en zal meer waterdamp bevatten (wat overigens niet betekent dat het wereldwijd meer gaat regenen), en binnen jouw redenering komt dat dus door de mens.

    Ik hoop dat het IPCC deze effecten idd meeneemt in hun simulaties.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 juli 2022 02:13
    quote:

    gokker schreef op 22 juli 2022 14:54:

    ...

    Dat mensen die menen dat de temperaturen niet zijn gestegen ook de triviale molecuulfysica, die de wisselwerking van infrarood/warmte straling beschrijft, ontkennen, verbaast daarbij niet. Alchemisten zullen altijd blijven bestaan.
    Triviaal?
    Het broeikaseffect is wel wat ingewikkelder dan alleen de redelijk goed begrepen excitatie van een CO2-molecuul door een IR-foton. Er is op z'n minst ook veel kennis van planetaire atmosferen met al hun verticale, laterale en longitudinale uitwisselingsprocessen voor nodig.

    Mensen die bij (sommige van) deze processen hun twijfels hebben afdoen als 'alchemisten' helpt niet bij de discussie.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 juli 2022 02:55
    quote:

    rationeel schreef op 23 juli 2022 11:57:

    [...]
    ...

    Jouw belangstelling ligt elders, zo is dat nu eenmaal, maar ik wees je op de vooringenomenheid van je oordeel.
    Een oordeel dat niet gebaseerd is op feiten.
    De feiten zijn bijvoorbeeld het stemgedrag.

    Ook de vele uiteenzettingen die zij gaven. Maar zonder interesse is dat misschien te veel gevergd, om je in te verdiepen.
    Dat verlang ik ook helemaal niet van je.

    Maar ik verlang wel dat je kijkt naar je vooringenomenheid tov iemand die het in een "grenstijd" bij het goede eind heeft, terwijl ONZE vertegenwoordigers ONS land en ONZE vrijheid verkwanselen.

    Sta aan de goede kant.
    Vrijheid, oprechtheid, mededogen, standvastigheid, openheid, tolerantie, werkelijkheid, MOED.
    Bij het stemgedrag van FvD ligt mijn probleem niet. Ik heb het niet allemaal bijgehouden maar ik vermoed dat ik het bij concrete stemmingen vaker eens was met FvD dan met bijvoorbeeld een CDA of VVD. (Houden ze op de FvD-site nog steeds hun stemgedrag in de Tweede Kamer bij?)

    Met hun uiteenzettingen heb ik meer moeite. Teveel van de realiteit en (exacte) wetenschap losgezongen, te gretig 'dwars' en niet-gouvernementeel, te onrealistisch libertarisch en te historisch-romantisch. Bij sommige jongeren zelfs onnozele nationaal-socialistische romantiek?

    Ik zie jou, ratio, ook als een romanticus (niet in de fascistische zin hoor). In historische, traditionele en conservatieve zin sympathiek, maar niet geschikt voor real-politik.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 juli 2022 03:34
    quote:

    luchtschip schreef op 24 juli 2022 00:08:

    [...]
    ...
    De wetenschap geeft duidelijk aan dat er een opwarming van de aarde is sinds de Industriële Revolutie van 1750 in Engeland en later in Europa
    De wetenschap geeft duidelijk aan dat er een versnelling van de opwarming heeft plaatsgevonden sinds de jaren '60, wat overeenkomt met onze welvaartsexplosie en zich kenmerkte door grote ontwikkeling van de industrie, gebruik van auto en vervoer per vliegtuig [1]

    De wetenschap geeft aan dat er een verband is tussen de stijgende CO2 uitstoot ( culminerend in de atmosfeer sinds 1750 ) en de opwarming van de aarde [1]

    De wetenschap leert ons ook dat planten en dieren optimaal functioneren tussen bepaalde temperatuur waarden en dat de opwarming ernstige gevolgen heeft voor landbouw gewassen in bepaalde gebieden. [2]
    ...
    De wetenschap leert ons ook dat opwarming van de aarde invloed heeft op de waterhuishouding in diverse regio's en kan leiden tot watertekort met ernstige gevolgen voor de overlevingskansen van de bewoners van die regio's [3]

    De wetenschap leert ons ook dat opwarming van de aarde leidt tot verspreiding van tropische insecten met name richting het Noordelijk halfrond
    Dit kan leiden tot een explosie aan tropische ziektes op het Noordelijk halfrond [4]
    ...

    er zijn daarentegen groepen die baat hebben bij verkoop van fossiele brandstoffen en proberen de wetenschappelijke kennis te ondermijnen
    Dat zijn de Westerse olie en gas maatschappijen en ook de Russische olie en gas maatschappijen, waarbij de laatsten een verlengstuk zijn van Rusland's politieke macht. [5]

    Er is volop ingezet om met "wetenschappelijke" onderzoeken en een stortvloed aan disinformatie de kennis over de opwarming belachelijk te maken
    Financiële steun aan met name politieke groeperingen aan de extreem rechtse zijde en influencers, heeft er toe geleid dat er een enorm grote groep wordt beïnvloed om als makke schapen de opwarming van de aarde te bagatelliseren [6]
    ...
    [1]: Opwarming en 'culminerende' CO2 uitstoot sinds 1750?

    [2]: Welke waardevolle planten en dieren, en welke landbouw in welke gebieden? Wees concreet, i.p.v. hier slechts wat te zitten 'influencen'.

    [3]: Welke wetenschap en waar precies?

    [4]: Tropische ziekten en insecten hier? Door opwarming, of door veel meer intercontinentaal gereis en gehandel? Kwam het coronavirus hier door de opwarming??

    [5]: Poogt Shell baat te hebben door te proberen de wetenschappelijke kennis te ondermijnen en een verlengstuk zijn van Rusland's politieke macht.?

    [6]: Een zware onderschatting van de 'common sense' bij het gewone publiek en de 'wisdom of the crowd'.
  9. forum rang 10 luchtschip 27 juli 2022 06:28
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 juli 2022 03:34:

    [...]
    [1]: Opwarming en 'culminerende' CO2 uitstoot sinds 1750?

    [2]: Welke waardevolle planten en dieren, en welke landbouw in welke gebieden? Wees concreet, i.p.v. hier slechts wat te zitten 'influencen'.

    [3]: Welke wetenschap en waar precies?

    [4]: Tropische ziekten en insecten hier? Door opwarming, of door veel meer intercontinentaal gereis en gehandel? Kwam het coronavirus hier door de opwarming??

    [5]: Poogt Shell baat te hebben door te proberen de wetenschappelijke kennis te ondermijnen en een verlengstuk zijn van Rusland's politieke macht.?

    [6]: Een zware onderschatting van de 'common sense' bij het gewone publiek en de 'wisdom of the crowd'.
    1)
    Ja

    2)
    alle planten ( waardevol als voedsel voor de mens of waardevol als functionerend in een bio diversiteit, ecologisch geheel, voedselketen ) en dieren en alle landbouw in alle gebieden

    Concreet : Kijk eens in het Westland en noteer de planten/landbouwproducten die daar gekweekt worden en kijk eens op de Nederlandse koude grond en noteer de planten/landbouw producten die daar geteeld worden

    3)
    Meteorologie, oceanografie, klimatologie, biologie, ecologie met als basis natuurkundige en wiskundige wetenschap
    Overal in de wereld

    4)

    a) door opwarming

    Bloedzuigende insecten en teken kunnen ziektekiemen overbrengen tussen mensen, tussen dieren en tussen mens en dier. Zulke vectoren zijn koudbloedige dieren en deze zijn in het bijzonder gevoelig voor temperatuur en luchtvochtigheid. Als die, onder invloed van klimaatveranderingen wijzigen, liggen veranderingen in vectorovergedragen infectieziekten voor de hand.

    Er zijn recente gevallen van tropische ziekten die de kop opsteken bij de autochtone bevolking in gebieden waar deze ziekten van nature niet voorkwamen. De uitbraken van de tropische knokkelkoorts (dengue) in Frankrijk en Kroatië en van de Centraal- en Oost-Afrikaanse chikungunyakoorts in Italië en Frankrijk doen het ergste vermoeden.

    www.nemokennislink.nl/publicaties/kli...

    b)
    corona virus valt niet onder tropische ziektes en heeft niets met de opwarming van de aarde te maken

    5)
    oliemaatschappijen hebben dat zeer zeker gedaan
    >zie maar wie er geïnvesteerd hebben in het "Heartland Institute", dat vele "wetenschappers" financierde om "wetenschappelijke" rapporten en lezingen te houden waarin werd "aangetoond" dat er geen opwarming was/dat klimaat veranderingen binnen een normaal proces vallen en van alle tijden zijn etc

    >zie maar het juridisch proces tegen Exxon Mobil.
    In midden jaren '80 hadden wetenschappers van het bedrijf al voldoende kennis om te weten dat fossiele brandstoffen voor opwarming van de aarde zouden zorgen
    Dit rapport werd angstvallig geheim gehouden en niet met de buitenwereld gedeeld
    ExxonMobil wordt nu aangeklaagd wegens het feit dat zij dit rapport verborgen hielden
    Dit is het ondermijnen van wetenschappelijke kennis

    Olie en gas maatschappijen zijn inderdaad een verlengstuk van Putin's politieke macht
    Kijk maar eens hoe Putin nu gas leveringen als wapen gebruikt om Europa te chanteren en af ( uit ) te persen

    6)
    Er blijken genoeg mensen te zijn die als makke schapen achter deze influencers aanlopen en disinformatie als waarheid verder verspreiden
  10. [verwijderd] 27 juli 2022 09:58
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 juli 2022 01:54:

    [...]
    Dat waterdamp maar een paar dagen in de atmosfeer blijft doet niet ter zake.
    Procentueel, of uitgedrukt in ppm, verandert de CO2-concentratie niet veel met de hoogte (tot >15 km aan toe). Voor waterdamp ziet de verticale concentratiekolom er anders uit. Boven 4-5 km wordt het relatief veel 'droger', omdat waterdamp bij lage temperaturen condenseert, kristalliseert en uitregent. CO2 regent op deze planeet niet 'uit'.
    Dat maakt het broeikaseffect van H2O heel anders dan dat van CO2. Boven 5 km wordt de infrarood-uitstraling vooral beperkt door CO2.

    Als je van mening bent dat de aarde door toedoen van de mens opwarmt, dus dat de behalve het zeewater ook de atmosfeer in gemiddelde zin warmer wordt, is het inconsistent om te stellen dat de waterdampconcentratie niet verandert door de mens. Warmere lucht kan en zal meer waterdamp bevatten (wat overigens niet betekent dat het wereldwijd meer gaat regenen), en binnen jouw redenering komt dat dus door de mens.

    Ik hoop dat het IPCC deze effecten idd meeneemt in hun simulaties.
    Dat de tijdconstante bij waterdamp iets van een week is en bij CO2 honderden jaren is uiteraard een wezenlijk aspect. Het voert er toe dat CO2 "cumulatief" werkt en waterdamp "momentaan". Dat in tweede orde via de opwarming ook de invloed van water door de mens wordt beïnvloed staat buiten twijfel. Maar wie is de persoon die hier steeds weer beweert (terecht) dat de waterkringloop op aarde gemiddeld nauwelijks verandert?
  11. forum rang 10 rationeel 27 juli 2022 10:29
    quote:

    Ronald Engels schreef op 26 juli 2022 22:21:

    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
    Is dat nu nodig?

    Ronald:) levert een heel eigen, zeer lezenswaardige bijdrage.

    Het is toch de bedoeling van een forum als dit, dat er bijdragen zijn uit verschillende hoek?

    Juist de diversiteit van meningen, opleidingen en achtergronden, maakt het hier een interessante plaats om ONZE tijd aan te besteden.

    Om wijzer te worden en ONS BEWUSTZIJN te vergroten.

    Geen schorsing svp om een standpunt duidelijk te maken.
  12. forum rang 9 josti5 27 juli 2022 10:49
    quote:

    Ronald Engels schreef op 26 juli 2022 22:21:

    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
    Agguttegut, is het weer eens zo ver?

    Gelukkig heb ik al veel van je kennis mogen profiteren, Ronald, dank!
    Ik heb begrepen, dat je een lijntje hebt met BDB, zodat we hopelijk via hem van jou kunnen horen.

    Het allerbeste met je ogen!

    Helaas zal ik je weer een tijdje moeten missen.
  13. forum rang 7 ffff 27 juli 2022 10:55
    John,

    Nog heel even en Ronald gaat toch echt Zeeuws-Vlaanderen Vrijstraat oprichten. Op de barricaden in Hulst, Terneuzen en dan gewoon kunnen zeggen wat je te zeggen hebt.
    De Spanjaarden beleefden heel beroerde tijden daar in Zeeuws-Vlaanderen.... Wie weet, herhaalt de geschiedenis zich.

    Peter
  14. forum rang 10 voda 27 juli 2022 10:58
    Neerslagtekort neemt verder toe, temperatuur loopt ook op
    ANP Producties - 1 uur geleden
    © ANP

    Als gevolg van de oplopende temperatuur en de zonnige omstandigheden, neemt het neerslagtekort de komende tijd opnieuw verder toe. Volgens Weeronline valt er af en toe wel een enkele bui, maar zal die neerslag door de hoge temperatuur en een vaak matige wind weer snel verdampen.

    Hoewel er vorige week hier en daar nog wel wat regen is gevallen, is het de afgelopen periode toch voornamelijk droog geweest. De gevallen neerslag is inmiddels bovendien ook alweer verdampt. Na de eerste week van augustus zal het tekort in bijna het hele land (ruim) boven de 200 millimeter uitkomen. In het zuidwesten is lokaal zelfs kans op een tekort van 300 millimeter. Dit punt wordt meestal pas in september bereikt en in veel zomers überhaupt helemaal niet, aldus het weerbureau.

    Naast het oplopende neerslagtekort, gaat ook de temperatuur de komende tijd omhoog. Dinsdag wordt het maximaal 23 graden, maar de komende dagen wordt er in bijvoorbeeld Zeeland, Noord-Brabant en Limburg 25 tot 27 graden verwacht. Vanaf volgende week wordt het nog iets warmer met in het zuiden en zuidoosten kans op tropische waarden van 30 graden of meer.

    Bij deze zomerse temperaturen hoort een wisselend weerbeeld met zon en wolkenvelden. De zonkracht is met 6 tot 7 krachtig, dus smeren is hierbij belangrijk. In de loop van het weekend neemt wel de kans op buien toe.
  15. forum rang 10 rationeel 27 juli 2022 11:12
    quote:

    objectief schreef op 27 juli 2022 10:57:

    Ronald was een welverdiende vakantie toe en m.i. doet ie dan bewust extreme uitspraken.
    Jij bent aan heel veel toe.

    Zodat je misschien ook eens een zinnige bijdrage kunt leveren.

    Het niveau van Ronald:) zal je nooit kunnen halen, omdat je daarvoor een HEEL LEVEN LANG de uiterste inspanningen moet leveren.
  16. forum rang 9 josti5 27 juli 2022 11:44
    quote:

    ffff schreef op 27 juli 2022 10:55:

    John,

    Nog heel even en Ronald gaat toch echt Zeeuws-Vlaanderen Vrijstraat oprichten. Op de barricaden in Hulst, Terneuzen en dan gewoon kunnen zeggen wat je te zeggen hebt.
    De Spanjaarden beleefden heel beroerde tijden daar in Zeeuws-Vlaanderen.... Wie weet, herhaalt de geschiedenis zich.

    Peter
    Peter, ratio, en dit is dan blijkbaar weer géén persoonlijke aanval, want de post is gewóón blijven staan:
    ---------------------------------

    luchtschip schreef op 23 juli 2022 14:48:

    [...]
    Wat een complete onzin

    Het zoeken naar machtsverhoudingen is van alle tijden en staat los van kennis en vaardigheden van individuen

    Je hebt duidelijk last van waanvoorstellingen en dit forum is geen geschikte plaats om jouw problemen te ventileren
    Je kunt in dit stadium alleen geholpen worden door professionele hulp
    Zo te zien is haast geboden en lijkt het mij verstandig om direct bij een huisarts langs te gaan, die weekend dienst heeft en je zo snel mogelijk kan doorverwijzen
    ---------------------------------

    Tsja...
  17. forum rang 9 josti5 27 juli 2022 11:55
    quote:

    voda schreef op 27 juli 2022 10:58:

    Neerslagtekort neemt verder toe, temperatuur loopt ook op
    ANP Producties - 1 uur geleden
    © ANP

    Als gevolg van de oplopende temperatuur en de zonnige omstandigheden, neemt het neerslagtekort de komende tijd opnieuw verder toe. Volgens Weeronline valt er af en toe wel een enkele bui, maar zal die neerslag door de hoge temperatuur en een vaak matige wind weer snel verdampen.

    Hoewel er vorige week hier en daar nog wel wat regen is gevallen, is het de afgelopen periode toch voornamelijk droog geweest. De gevallen neerslag is inmiddels bovendien ook alweer verdampt. Na de eerste week van augustus zal het tekort in bijna het hele land (ruim) boven de 200 millimeter uitkomen. In het zuidwesten is lokaal zelfs kans op een tekort van 300 millimeter. Dit punt wordt meestal pas in september bereikt en in veel zomers überhaupt helemaal niet, aldus het weerbureau.

    Naast het oplopende neerslagtekort, gaat ook de temperatuur de komende tijd omhoog. Dinsdag wordt het maximaal 23 graden, maar de komende dagen wordt er in bijvoorbeeld Zeeland, Noord-Brabant en Limburg 25 tot 27 graden verwacht. Vanaf volgende week wordt het nog iets warmer met in het zuiden en zuidoosten kans op tropische waarden van 30 graden of meer.

    Bij deze zomerse temperaturen hoort een wisselend weerbeeld met zon en wolkenvelden. De zonkracht is met 6 tot 7 krachtig, dus smeren is hierbij belangrijk. In de loop van het weekend neemt wel de kans op buien toe.
    Relatief koud en droog, met winden uit noordelijke richtingen, is al enkele jaren het beeld, door steeds maar weer die kl. hoge luchtdruk boven de oceaan.

    De 'depressie boven de golf van Biscaje' met als gevolg verkwikkende regenbuien lijkt niet meer te bestaan; temperatuursverschillen van 10-20 graden zonder een spatje regen zijn tegenwoordig het beeld.
38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 1760 1761 1762 1763 1764 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0689 -0,12%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.063,70 -0,41%
Gold spot 2.325,23 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links