Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 428 429 430 431 432 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DurianCS 19 juli 2022 20:46
    quote:

    perry1 schreef op 19 juli 2022 20:38:

    Rendement op vermogen boven de inflatie is inkomen. Dus zeker niet direct.
    Daar kun je over twisten. Bij je salaris wordt ook geen rekening gehouden met inflatie. Maar rekening houden met inflatie bij de belasting lijkt me een loffelijk streven.
  2. forum rang 7 Bert12345 19 juli 2022 21:58
    Belasting heffen is gebaseerd op het nominalistische stelsel (dus geen rekening houden met koopkrachtverlies).

    Waar jullie op doelen, is het substantialistische stelsel (reëele koopkracht).

    Lastig en doen ze dus niet. Er zitten trouwens wel elementen van substantialistisch stelsel in ons nominalistische stelsel.

    Een voorbeeld is het ijzerenvoorraad stelsel. Google, geen zin om uit te leggen.
  3. forum rang 6 TonyX 19 juli 2022 22:32
    quote:

    DurianCS schreef op 19 juli 2022 20:46:

    [...]
    Daar kun je over twisten. Bij je salaris wordt ook geen rekening gehouden met inflatie. Maar rekening houden met inflatie bij de belasting lijkt me een loffelijk streven.
    Infllatie= koopkrachtverlies. Beetje off topic maar demeeste fiscale regelingen zijn juist zo complex gemaakt omdat er allerlei koopkracht effecten gecompenseerd moeten worden. Jaarlijkse loonstijging is niet één op 1 gekoppeld aan inflatie maar loopt meestal wel parallel.
  4. forum rang 6 TonyX 19 juli 2022 22:36
    quote:

    Bert12345 schreef op 19 juli 2022 22:10:

    Volgens mij was het gezegde:
    Je kunt het meisje wel uit de achterbuurt halen, maar de achterbuurt niet uit het meisje.

    Nogal een dedain gezegde.
    Dat gezegde slaat vgls mij op iets heel anders..

    Vgls mij is het bedoelde gezegde : je maakt de armen niet rijker door de rijken armer te maken.
  5. forum rang 7 ffff 20 juli 2022 10:11
    quote:

    Bert12345 schreef op 19 juli 2022 13:23:

    [...]

    Tsja, een grof schandaal en dat om een punt te maken over wat belastinggeld.
    Smakeloos.
    Bert,

    Ik vind dit toch zo'n ongelooflijk zwakke reactie ! Ik geef aan dat het voorstel de belasting op vermogens met zo'n 150 procent verhoogd, de zoveelste verhoging in de afgelopen 30 jaar.

    En dan praat jij, oh zo gemakkelijk voor de rovers: " En dat maakt dan een punt over wat belastinggeld...."

    Het is zowel leerzaam als verbijsterend hoe nivellerende socialisten denken over het democratisch onteigenen van vermogenden.

    Toch nog eens wat getalletjes, Bert, al verdien je het niet gezien je niets-inhoudende reacties.

    Ik bespaar NU 5900 per dag. Dat wordt dus in 2024 als dat maffia-voorstel wordt aangenomen ruim 5 MILJOEN Euro per jaar. Nu vertelde ik jou dat ik DIT jaar echt druk bezig ben met het verwerven van prachtgronden en daarop bouwen van schitterende villa's. Voor ruim 3 miljoen is dat goed voor twee prachtige projecten, VOLLEDIG betaald, niet gefinancierd, in volle eigendom door 3 jaar uit Nederland weg te blijven.

    In 2024 kan ik dus opnieuw DRIE projecten van een kleine 5 miljoen starten en ook deze kleine 5 miljoen wordt VOLLEDIG betaald door simpelweg uit dat maffia- land weg te blijven.

    Héél hard weken , met dat wat jij noemt " een beetje belasting geld" levert voor de ondernemende, keihard werkende Nederlander op één jaar tijd drie villa's op op drie prachtige lappen grond.

    .

    Weet je, Bert en dat geldt ook voor Ron: Ik weet nu zo goed wat er in de KK rondloopt en het is zo goed daar rekening mee te houden. In jullie zit geen ondernemersbloed en dat hoeft ook niet ( ik meen dat) maar jullie blijven wel met jullie democratische geoorloofde rooftochten, van mijn vermogen = eigendom af. Hoe de rechtgeaarde socialist er zich van afmaakt: " Het is maar wat belastinggeld....... 5.000.000 Euro per jaar....

    En jullie moeten weer rekening houden dat.... wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt de deksel op zijn kop.

    Overigens: Wat een armoede eigenlijk in de KK: Opvallend hoe ontzettend weinig reacties er zijn in deze draad uitgezonderd de reacties van Toby en verder gewoon wat jaloeziereacties en jaloezieaanbevelingen. Geeft ook een goed beeld van de KK-populatie momenteel.

    Peter
  6. forum rang 7 ffff 21 juli 2022 11:41
    Hoe was het ook al weer?

    DIT 11 jaar lopende draadje gaat over :" Fiscale optimalisatie"

    En dan is het, eerlijk = eerlijk, toch even gniffelen als ik gisteravond verneem dat de grote Nederlandse moderne held Max Verstappen, gisteren 20 juli met zijn eigen vliegtuig vanuit Monaco naar Luxemburg is gevlogen en aldaar financiële zaken heeft afgehandeld , om een kleine 7 uur later weer met zijn eigen privé- vliegtuig van Luxemburg terug naar Monaco te vliegen........

    En Peter zou Peter niet zijn als hij heerlijk gaat fantaseren.....: Wat zou de ruim 50 miljoen Euro's per jaar verdienende Max daar in dat geweldige beleggingsland Luxemburg allemaal opgericht hebben? Wie zal hem begeleiden, KPMG of Ernst en Young of een derde grootheid. ?

    Maar vooral natuurlijk: onder welke constructies zal Max zijn handtekening gezet hebben. Voorbeeldjes:: Onroerend goed aankoop in buitenland maar IN een Luxemburgse entiteit zoals het beroemdste Amerikaanse filmechtpaar dat nu aan het scheiden is en hun gezamenlijke onroerend goed voor de Luxemburgse rechtbank gesplitst moet worden. Ik berichtte in deze draad daarover een goed half jaar geleden.

    Of zal Max , bijvoorbeeld zijn eigen vliegtuig in een Cypriotische vennootschap in Limassol hebben zitten , zoals Paul Geysens in België zo'n 75 Cypriotische vennootschappen bezit, en Max die dan vanuit Luxemburg die Cypriotische vennootschap beheert. Het zijn maar lukrake gedachten. ,

    Als je ruim 50 miljoen per jaar verdient zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden.

    Eén ding is een feit: In Nederland zien ze er geen cent van.... ( !!!!!!)
    Het is moeilijk te slikken voor een flink gedeelte van de KK- populatie, maar wel een feit.

    En verder, mocht Max nog een beheerder met goed geoutilleerd kantoor in Luxemburg als basis zoeken... verdomd ik houd mij beschikbaar. Heb hier tenslotte ook de nodige waardevolle contacten.

    Peter
  7. forum rang 7 Bert12345 21 juli 2022 13:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 juli 2022 13:38:

    [...]

    Max heeft de grote mazzel dat hij een wereldwijd inkomen heeft en dus kan kiezen waar hij fiscaal kan wonen.
    Nee, zo werkt dat niet. Een binnenlands belastingplichtige is onderworpen naar zijn wereldinkomen, dus ongeacht waar hij het inkomen verdient. Veelal zal hij vrijstellingen krijgen voor inkomensbestanddelen die niet in Nederland zijn opgekomen. Dit kan op verschillende manieren; door bijvoorbeeld het object vrij te stellen of een credit te geven.

    Max heeft de mazzel dat hij in Monaco woont en dat hij (dus) buiten de Nederlandse jurisdictie valt.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juli 2022 13:57
    quote:

    Bert12345 schreef op 21 juli 2022 13:54:

    [...]
    Nee, zo werkt dat niet. Een binnenlands belastingplichtige is onderworpen naar zijn wereldinkomen, dus ongeacht waar hij het inkomen verdient. Veelal zal hij vrijstellingen krijgen voor inkomensbestanddelen die niet in Nederland zijn opgekomen. Dit kan op verschillende manieren; door bijvoorbeeld het object vrij te stellen of een credit te geven.
    Max heeft de mazzel dat hij in Monaco woont en dat hij buiten de Nederlandse jurisdictie valt.
    Nee, zo werkt het wel: Max kan kiezen waar hij fiscaal woont omdat hij een wereldwijd inkomen heeft en dus niet gebonden is aan een bepaald land.

    Het is dus geen mazzel dat hij in Monaco woont.
  9. forum rang 7 Bert12345 21 juli 2022 13:57
    Guus Geluk woonde in Belgie, althans, dat zei hij tegen de Nederlandse inspecteur. Die deed een woonplaatsonderzoek en het bleek dat Guus bij zijn vriendin in Adam sliep en feitelijk in NL woonde. Hij was derhalve belast over zijn wereldinkomen.

    In 2006 werd Hiddink gedagvaard voor belastingfraude.[14][15] In 2002 en 2003 had hij een woning in het Belgische dorp Achel, waar hij ook ingeschreven stond, maar volgens de FIOD niet woonde. Volgens het Openbaar Ministerie zou Hiddink hierdoor € 3,5 miljoen aan inkomsten voor de Nederlandse belasting verzwegen hebben. Hierdoor zou hij € 1,4 miljoen te weinig inkomstenbelasting betaald hebben. Hiddink moest in januari 2007 terechtstaan voor de rechtbank in 's-Hertogenbosch. De officier van justitie eiste op 6 februari een celstraf van tien maanden. Hiddink werd veroordeeld tot een boete van € 45.000 en een celstraf van zes maanden voorwaardelijk. Hij werd alleen veroordeeld voor het doen van een valse belastingaangifte over 2003.[16][17][18] Overigens voorkwam deze strafrechtelijke sanctie dat de belastingrechter Hiddink ook nog een fiscale boete kon opleggen; en die zou volgens de daartoe geldende rekenregels rond de € 750.000 hebben bedragen.[19] Ook Hiddinks belastingadviseur werd veroordeeld.[20] Hiddink ging niet in hoger beroep.
  10. forum rang 7 Bert12345 21 juli 2022 14:00
    @ D Wat snap je van de volgende tekst niet?

    In welk land betaal ik belasting?
    Woont u in Nederland, dan moet u hier uw wereldinkomen aangeven in uw belastingaangifte. Uw wereldinkomen is uw Nederlandse én uw niet-Nederlandse inkomsten samen. U geeft deze inkomsten in Nederland aan, maar dat betekent niet dat u hierover altijd in Nederland inkomstenbelasting moet betalen

    www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juli 2022 14:27
    quote:

    Bert12345 schreef op 21 juli 2022 14:00:

    @ D Wat snap je van de volgende tekst niet?

    In welk land betaal ik belasting?
    Woont u in Nederland, dan moet u hier uw wereldinkomen aangeven in uw belastingaangifte. Uw wereldinkomen is uw Nederlandse én uw niet-Nederlandse inkomsten samen. U geeft deze inkomsten in Nederland aan, maar dat betekent niet dat u hierover altijd in Nederland inkomstenbelasting moet betalen

    www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...
    Ja Slimpie, maar Max heeft nooit in Nederland gewoond en anders was hij allang uitgeschreven.
    Nogmaals, personen met een wereldwijd inkomen kunnen kiezen waar ze fiscaal gaan wonen.
    Vanzelfsprekend moeten ze ook echt vertrekken uit NL of B.
14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 428 429 430 431 432 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,46 -0,15%
EUR/USD 1,0689 -0,12%
FTSE 100 8.033,59 -0,14%
Germany40^ 18.062,00 -0,42%
Gold spot 2.331,75 +0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+17,92%
ASMI
+10,01%
NX FIL...
+4,17%
BESI
+3,52%
FASTNED
+3,02%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-6,19%
WDP
-3,04%
RENEWI
-2,38%
Avantium
-2,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links