Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 66,280 19 apr 2024 17:38
  • +0,180 (+0,27%) Dagrange 64,780 - 66,540
  • 688.711 Gem. (3M) 371,2K

Akzo Nobel - 2022

146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 20 juli 2022 11:57
    Akzo Nobel: Pricing Power moet het doen

    Akzo Nobel heeft zichzelf lelijk in de hoek geschilderd. De onderneming blijft herhalen dat volgend jaar een ebitda van €2 miljard mogelijk is, terwijl de seinen lang niet overal op groen staan.

    Het afgelopen kwartaal bijvoorbeeld was er sprake van voorraadafbouw in Europa en minder afzet in China vanwege Covid-restricties. De hoge inflatie kon intussen wel worden doorgegeven.

    Akzo Nobel gaf een maand geleden al een winstwaarschuwing. Zowel Europa (-€50 mln) als China (-€40 mln) zorgden voor een lager operationeel inkomen.

    Bij de uiteindelijke cijfers was het nog ietsje erger, Europa scheelde inderdaad €50 mln maar in China bedroeg de schade €44 mln. Afijn, een kniesoor die daar op let.

    Akzo Nobel voegt dus wel in een half jaar tijd bijna 200 nieuwe steden toe aan haar afzetkanaal. Ik weet niet hoe groot die steden zijn maar het blijft indrukwekkend.

    Inflatie doorgegeven
    Belangrijker is dat Akzo Nobel de problemen in de supply chain (hogere grondstof- en vervoerskosten) inmiddels goed door kan geven aan de volgende in de keten.

    Vergeet ook niet de €17 mln extra door de lage euro. Mooi meevallertje, hoef je niets voor te doen.

    Outlook challenging

    Als we de CEO Vanlancker mogen geloven dan zou het in ieder geval in China beter moeten worden en ook Europa kan niet eeuwig voorraden afbouwen.

    Vooral voor volgend jaar is de groep nogal optimistisch. Dan moet er een ebitda van €2 miljard uit de bus rollen. In 2021 was dat €1,44 miljard.

    Het plan is best ambitieus, zeker gezien de huidige moeilijkheden overal. Als we regelrecht een recessie in struikelen, zal het met de vraag naar verf rap achteruit gaan. Zowel van consumenten, die onderhoud uitstellen, als aan de industriële kant.

    Anderzijds zijn de prijsverhogingen goed nieuws, het is Akzo dus gelukt om de hogere inputkosten door te geven aan de klanten.

    Omzet bijkopen kan ook nog. Met laten we zeggen een ebitdamarge van 13% levert het net gekochte Kashai (Afrika) bijvoorbeeld €35 mln aan ebitda op (omzet €280 mln). En zo heeft Akzo nog een paar overnames lopen.

    Alleen: de financiële ruimte is beperkt. De netdebt/ebitda staat al op 1,6, Akzo Nobel heeft een schuld van €1,6 miljard. Dat was eind 2020 nog maar €1,0 miljard, maar de onderneming besloot flink eigen aandelen in te kopen.

    Die financiële ruimte was er, de netdebt/ebitda stond op 0,8 maar staat nu op 1,6 en belemmert de onderneming om al te wilde overnames te doen. Dat kan alleen door uitgifte van nieuwe aandelen en die had je nu juist op een hoger niveau ingekocht.

    Aandeleninkoopprogramma beperkt financiële ruimte
    In onderstaande periodes kocht Akzo Nobel eigen aandelen in:

    Dec 2019-apr 2020: 6.5 mln a €75 (totaal €495 mln)
    Dec 2020- Apr 2021: 3,36 mln a €89 (totaal €300 mln)
    Apr 2021 - Okt 2021: 5,9 mln a €102 (totaal €600 mln)
    Okt 2021 - Jan 2022: 4,1 mln a €96 (totaal €400 mln)
    Momenteel loopt er nog een inkoopprogramma van €500 mln, dat tot begin volgend jaar loopt. De afgelopen jaren kocht Akzo dus voor €1,8 miljard in, tegen een gemiddelde koers van €90,37.

    Du moment doet de koers €65, 28% lager dan de inkoopprijs en dan zou het raar zijn om op deze koers nieuwe aandelen uit te geven. Uiteraard is koersvorming onderhevig aan kortetermijn vraag- en aanbod variaties maar het was tot nog toe geen gelukkige keuze.

    Overigens worden aandeleninkoopprogramma's door aandeelhouders vaak met gejuich onthaald en moeten we dat op wat langere termijn bekijken maar Akzo Nobel rijdt zichzelf er mee in de wielen.

    Eén van de overwegingen om eigen aandelen in te kopen is het afschudden van lastige beleggers die een hogere koers willen. Ook concurrenten die op een overname azen en zien dat je nog weinig schuld op je balans hebt schrik je er enigszins mee af.

    Outlook 2023 moet van tafel

    De outlook voor 2023 is voor de meeste analisten veel te hoog en niet haalbaar. De consensus ligt rond een ebitda van €1,7 miljard maar een aantal zitten daar al onder met hun verwachtingen.

    De huidige CEO, Thierry Vanlancker, zal dat waarschijnlijk niet doen. Hij gaat in november met pensioen en wordt opgevolgd door de Fransman Gregoire Poux-Guillaume. Waarschijnlijk mag hij dan deze noot kraken in november.

    Nieuwe CEO's tenderen graag te beginnen met een schone lei en vegen de rotzooi dan op het bordje van hun voorganger, die dan allang elders vertoeft. Zo raakt het niemand.

    Uiteraard weten we in november ook al weer veel meer over de kracht van de economie. Zitten we dan in zak en as door een zware recessie, of loopt alles met een sisser af?

    Conclusie: veel ellende al ingeprijsd

    Wie het weet mag het zeggen. Inmiddels is het aandeel al wel 33% gedaald dit jaar. Gaan we uit van de analistenverwachting dan komt de winst volgend jaar uit op €4,85-4,95 per aandeel.

    De eventuele verrassing zou hem zitten in het feit dat de inflatie inderdaad afzwakt, dat de grondstoffenprijzen dalen en Akzo Nobel wél de nu verhoogde afzetprijzen kan handhaven.

    Dat gaat dan rechtstreeks naar de onderste lijn, de nettowinst. En met die kans op zak, is een koop op €65 niet aan de dure kant.

    Bij de meeste cyclische bedrijven is nu maximale ellende ingeprijsd, ook met dank aan het rentebeleid her en der. Dat is misschien wel wat overdreven.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 20 juli 2022 11:59
    AkzoNobel kampt met volumedaling

    AkzoNobel boekte in het tweede kwartaal een lager dan verwachte aangepaste EBIT door volumedaling en hoger kosten. Dit bleek woensdag uit de analyse van JPMorgan.

    De kosten, vooral gerelateerd aan de aanvoerketen, productie en IT, liepen meer op dan voorzien en daar konden de prijsstijging die het verf- en coatingsbedrijf doorvoerde niet tegen op.

    Op basis van de cijfers leidde JPMorgan af dat over het derde kwartaal het aangepaste EBIT-resultaat in de buurt van 300 miljoen euro kan komen, waar de bank zelf rekende op 304 miljoen euro. De belangrijkste factor bij de vorming van het resultaat is wat JPMorgan betreft de ontwikkelingen in de volumes.

    JPMorgan hanteert voor het aandeel AkzoNobel een Neutraal advies met een koersdoel van 88,00 euro.
  3. taurus86 20 juli 2022 13:00
    De vraag bij AKZO is; Hoeveel M2 te behandelen oppervlak komt er wereldwijd bij? En zijnde nummer 1 in de coatingsmarkt zal dit resulteren in een groei ongeveer gelijk aan het antwoord op de vraag. Levensduurverlenging van gecoate oppervlakten, speelt een marginale (negatieve) rol. 'Mooi vs. nuttig' wordt wel beïnvloed door economisch conjunctuur.
    AKZO een goed aandeel voor luie lange termijn beleggers. Maar nu kopen heeft 20-25% voordeel t.o.v. kopen in 2025.
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 20 juli 2022 17:59
    Ter info

    AkzoNobel loopt lekker
    12:52
    Verfmultinational AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van 2022 de omzet met 14 procent zien stijgen ondanks de problemen in de toeleveringsketen en voorraadafbouw in doe-het-zelf kanalen. Het aangepaste bedrijfsresultaat daalde wel met 26 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel kijkt er met gemengde gevoelens naar.

    Lekker

    'Onderliggend loopt alles lekker', zegt Vanlancker. De topman noemt met name twee incidenten die het kwartaal gekleurd hebben: de Chinese lockdowns enerzijds en de voorraadafbouw van de doe-het-zelf-zaken. 'De ontgoocheling ten opzichte van de verwachtingen heeft een inventarisreductie bij onze klanten teweeggebracht. Twee oplawaaien in één kwartaal. Voor de rest loopt het lekker.'

    China

    De lockdowns in China dwingen AkzoNobel tot een geografische diversificatie in het land. In het verleden was het bedrijf sterk geconcentreerd in de megasteden Beijing, Sjanghai en Szenzen. VanLancker wil zich nu meer richten op steden met een inwonertal tussen de anderhalf en twee miljoen inwoners om het risico te spreiden.

    Inflatie

    Het bedrijf heeft goed mee bewogen op de inflatiegolven: 'Onze prijzen hebben de kosten van grondstoffen en het transport gecompenseerd. Dat is altijd al de bedoeling geweest. Wat we wel zien is dat de beschikbaarheid van grondstoffen normaliseert. De prijzen gaan zich voorzichtig stabiliseren, dus de grote prijsstijgingen in de kanalen zijn langzaam verleden tijd. We krijgen nu een stabielere situatie'.

    Grondstoffen

    Gevraagd of een prijsdaling in het verschiet ligt, zegt de topman dat de Chinezen actiever zijn in de markt voor grondstoffen en dat grondstoffenleveranciers in het Westen 'opeens' enthousiaster zijn voor langetermijncontracten. 'Zij voelen het dus ook wel komen.' Vanlancker denkt dat de situatie in 2023 weer normaal zal zijn, wat we de afgelopen 18 maanden zagen noemt hij 'zeer artificieel'.

    Afrikaanse markt

    Er is ten slotte overeenstemming bereikt over de overname van de Afrikaanse verf- en coatingsactiviteiten van Kansai Paint, een bedrijf met ruwweg eenzelfde omzet als AkzoNobel op dat continent. 'Daar worden we nu een grote speler'. Vanlancker noemt Afrika een aantrekkelijke groeimarkt met een middenklasse die in toenemende mate kwaliteit wil en bereid - en in staat - is daarvoor te betalen. 'Daar kijken we naar uit'.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 22 juli 2022 08:48
    In hoeverre dit serieus genomen kan worden...

    Berenberg verlaagt koersdoel AkzoNobel
    ABM vrijdag, 22 juli 2022 08:41

    Zakenbank Berenberg heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 110,00 naar 83,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de bank.

    Berenberg benadrukte de winstwaarschuwing van enkele weken geleden en dat de kwartaalresultaten achterbleven bij de verwachtingen van de analisten.

    Berenberg heeft na de halfjaarcijfers van AkzoNobel de ramingen voor 2022 verlaagd op basis van de tegenwind bij grondstofprijzen en de zwakke volumes bij decoratieve verven in Europa.

    De bank verwacht voor 2023 een EBITDA van 1.745 miljoen euro, een verbetering van ongeveer 400 miljoen euro, waarvan minder dan de helft voor rekening komt van overnames en kostenbesparingen.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 22 juli 2022 09:35
    Onder de hoofdfondsen won AkzoNobel 2,1 procent. Jefferies werd vanochtend positiever over het aandeel en verhoogde het advies van Houden naar Kopen. Het koersdoel ging van 77 naar 81 euro. Berenberg verlaagde het koersdoel juist van 110 naar 83 euro, maar ook hier bleef het aandeel op de kooplijst.

    Jefferies heeft vrijdag het advies voor AkzoNobel verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 77,00 naar 81,00 euro.

    De analisten zeiden de uitdagingen waarmee AkzoNobel momenteel wordt geconfronteerd, te zien, maar daar staan een aantal positieve ontwikkelingen tegenover. Zo lukt het Akzo de prijzen goed te verhogen, en dat compenseert ruimschoots voor de volumedruk, meer dan bij sectorgenoten.

    Het aandeel AkzoNobel noteert momenteel op een korting van 36 procent ten opzichte van sectorgenoten, terwijl dat historisch gezien 10 procent is, merkte Jefferies op.

    De balans van AkzoNobel heeft nog ruimte, merkten de analisten op. "We schatten dat het ruimte heeft om een aandeleninkoop van 500 miljoen euro per jaar voort te zetten, wat inclusief dividenden een totaal aandeelhoudersrendement van 8 procent per jaar zou opleveren", aldus de bank.

    Wel zal de nieuwe CEO volgens de zakenbank vermoedelijk de outlook voor 2023 gaan verlagen. De onderneming mikt nu nog op een EBITDA van 2 miljard euro, maar de taxaties van Jefferies liggen hier 22 procent onder.

    Bron: ABM Financial News
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 juli 2022 11:36
    AkzoNobel belegt extra aandeelhoudersvergadering
    ABM maandag, 25 juli 2022 10:17

    AkzoNobel roept zijn aandeelhouders bijeen voor een extra vergadering op 6 september.

    Agendapunt is dan de benoeming van Gregoire Poux-Guillaume als bestuurder per 1 november.

    Poux-Guillaume volgt Thierry Vanlancker op, zoals eind juni al bekend werd gemaakt.

    Poux-Guillaume heeft de Franse nationaliteit en was voorheen onder meer CEO bij Sulzer.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 27 juli 2022 17:42
    De prijselasticiteit van decoratieve verf
    Wie onlangs in een bouwmarkt is geweest, op zoek naar een potje verf om de muren te voorzien van een nieuwe laag, zal het niet zijn ontgaan: ook de prijzen voor verf zijn enorm gestegen.

    Tijdens de eerste coronalockdown in 2020 sloeg Europa aan het schilderen. Twee jaar later is die kluswoede bekoeld, bleek vorige week uit de cijfers van verfconcern AkzoNobel, bekend van merken zoals Flexa en Sikkens. Het bedrijf produceert voor professionele schilders en voor consumenten onder de noemer decoratieve verf, dat onder meer wordt verkocht in bouwmarkten.

    In de maanden april en mei trokken de bouwmarkten amper bezoekers en bleven de verkopen fors achter. Dus was AkzoNobel genoodzaakt een winstwaarschuwing uit te sturen. Maar de omzet van het bedrijf steeg in het tweede kwartaal wél, met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot een kleine €2,9 mrd. Want hoewel de volumes dalen (-9%), stijgen de prijzen flink. Voor consumenten is het een hard gelag: het bedrijf heeft in alle vijf afgelopen kwartalen de prijzen voor decoratieve verf verhoogd.

    Is die prijsstijging mogelijk de reden voor hardere terugloop van de vraag in Europa? Nee, stelde ceo Thierry Vanlancker desgevraagd stellig tegen het FD. De vraag vanuit de bouwmarkten kwam in juni onverminderd hard terug, stelde hij, dus het kan niet aan de prijs liggen. Daarmee suggereert de topman dat de Akzo-afnemers niet gevoelig zijn voor prijsveranderingen van verf. Klopt dit, vroeg Bartjens zich af.

    De mate waarin de vraag verandert als de prijs verandert, noemen we prijselasticiteit. De vraag naar een product is relatief inelastisch te noemen als de waarde ergens tussen de 0 en de -1 ligt. Met een blik op de procentuele veranderingen in volumes en prijzen van AkzoNobel door de jaren heen, doemt echter de vraag op of dit zo stellig te zeggen is.

    Een bierviltjesberekening: kijken we bijvoorbeeld naar het derde kwartaal van 2020, dan zien we dat de vraag met 14% is gestegen en de prijs met 4% is gedaald. Dat betekent een prijselasticiteit van 14/-4= -3,5. Dat betekent dat als de prijs één procent stijgt, dat de vraag daalt met 3,5%. Een jaar later zien we in het derde kwartaal dat het volume is gedaald met 11% en de prijs is gestegen met 7%, dat betekent: -11/7= een elasticiteit van -1,5.

    Voor het komende kwartaal verwacht het bedrijf wederom dat de prijzen met 12 tot 14% zullen stijgen. Gaan we uit van eenzelfde elasticiteit van -1,5, dan zou de verandering in de gevraagde hoeveelheid, met een milde prijsstijging van 12% uitkomen op een daling van de vraag van 4%.

    We zullen zien hoe goed de cijfers van AkzoNobel volgend kwartaal uit de verf komen.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 augustus 2022 09:19
    Ter info.

    ABM dinsdag, 2 augustus 2022 08:05
    Deutsche Bank verlaagt koersdoel AkzoNobel

    Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 90,00 naar 83,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van analist Tim Jones.

    De analist besloot zijn taxaties te herzien, na de halfjaarcijfers van Akzo. Daarin gaat hij uit van toenemende inflatiedruk, en wijst daarbij specifiek op de energieprijzen in de tweede jaarhelft. Maar Jones waarschuwt ook voor een zwakkere vraag in de tweede jaarhelft en in 2023.

    Om die redenen verlaagde Deutsche Bank de winsttaxaties voor Akzo met 4 tot 8 procent.
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 12 augustus 2022 09:49
    quote:

    John48 schreef op 26 juli 2022 13:02:

    Alle koopaanbevelingen ten spijt blijft de koersontwikkeling dit jaar bagger bij Akzo...
    Kijkend naar alle negatieve adviezen, gaat het niet verkeerd met Akzo...
    Ook kijkend naar anderen (bv DSM-Philips) die een moeilijke periode doorlopen.

    Bijlage.
  11. [verwijderd] 31 augustus 2022 08:22
    Fitch verlaagt kredietwaardigheid AkzoNobel

    Door ABM Financial News op 31 augustus 2022

    (ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van AkzoNobel verlaagd. Dit bleek uit een rapport van de kredietbeoordelaar.

    Fitch verlaagde de rating voor Akzo van BBB+ naar BBB. De outlook is stabiel, wat de kans klein maakt dat er op korte termijn een verdere verlaging volgt.

    De kredietbeoordelaar noemde de grootschalige aandeleninkopen door Akzo, overnames van in totaal meer dan 400 miljoen euro per jaar in 2022 en 2023 en zwakkere vooruitzichten voor de EBITDA, terwijl de grondstoffenprijzen stijgen en de wereldwijde economie vertraagt.

    Bron: ABM Financial News
  12. forum rang 9 nine_inch_nerd 1 september 2022 02:42
    AkzoNobel verliest hoge rating door miljoenenuitkeringen aan aandeelhouders
    31 aug 19:06

    Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn rating voor AkzoNobel verlaagd vanwege de hoge uitgaven van het bedrijf en de verslechterende economische omstandigheden. De obligaties van de verfmaker gaan van BBB+ naar BBB, de op een na laagste waardering binnen de zogenoemde investment grade. Het is in de ogen van Fitch iets minder waarschijnlijk geworden dat het bedrijf zijn schulden terug kan betalen.

    Vooral de grote stromen geld die AkzoNobel uitvloeien baren de kredietbeoordelaar zorgen. Het bedrijf geeft veel uit aan overnames, aandeleninkoopprogramma's, dividend en investeringen, waardoor afgelopen kwartaal de nettoschuld 44% hoger uitviel dan in de periode daarvoor.

    Tegelijkertijd speelt de hoge inflatie een belangrijke rol. Fitch verwacht dat de materialen die AkzoNobel gebruikt, nog een tijdlang in prijs zullen stijgen. Hoewel de verfmaker op zich goed in staat is zijn blikken verf duurder te maken als de grondstofprijzen stijgen, wordt het in de huidige omstandigheden moeilijk om de winstmarges verder te verhogen, denken de analisten.

    Economische vooruitzichten

    Daarmee verwijst Fitch naar de slechte economische vooruitzichten. AkzoNobel behaalt de helft van zijn omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waar consumenten door de hoge energie- en voedselprijzen hun koopkracht zien dalen en hun vertrouwen in de economie afneemt. Zij stellen daardoor bijvoorbeeld de verbouwing van hun woning of de aankoop van een nieuwe uit.

    De fabrikant van onder meer Sikkens en Alabastine gaf afgelopen juni zelf al aan dat de economische omstandigheden niet gunstig zijn. Het bedrijf kwam die maand met een winstwaarschuwing en stelde dat de verfverkopen in Europa zouden tegenvallen in het tweede kwartaal. Ook zouden de aanhoudende coronalockdowns in China veel problemen opleveren.

    Dat bleek een maand later nogmaals. Bij de definitieve cijfers over het tweede kwartaal rapporteerde AkzoNobel een kwart lagere ebit dan over dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee presteerde het bedrijf, ondanks de eerdere winstwaarschuwing, zelfs nog 5% slechter dan analisten hadden verwacht.

    Fitch sluit niet uit dat het de rating van AkzoNobel verder zal verlagen. Dat is bijvoorbeeld mogelijk als de ebitda-marge consistent onder de 12% blijft, of als de leverage — de verhouding tussen de schuld en het verdienvermogen — niet daalt. De kredietbeoordelaar is kritisch over de hoge leverage van de verfmaker. In 2020 waren kasstroom en schuld nog ongeveer gelijk, maar eind dit jaar is de schuld naar verwachting 2,9 keer zo groot als het verdienvermogen.

    Desgevraagd laat AkzoNobel weten dat de beoordeling van Fitch 'in lijn is' met het beeld dat het bij de tweedekwartaalcijfers heeft geschetst. Het verlagen van de leverage kan volgens een zegsman 'sneller dan het tijdspad wat Fitch schetst'.

    In de praktijk zal de lagere rating geen grote gevolgen voor AkzoNobel hebben. Op een lening met een looptijd van tien jaar betaalt een Europees bedrijf met een BBB-waardering gemiddeld 3,7% rente, terwijl dat met een rating van BBB+ volgens gegevens van dataverzamelaar Bloomberg zo'n 3,4% is.

    Geld naar aandeelhouders

    AkzoNobel geeft veel geld terug aan zijn aandeelhouders: aan inkoopprogramma's voor eigen aandelen en dividend besteedt het dit jaar ruim €850 mln. Ook neemt het regelmatig kleinere branchegenoten over, wat verspreid over 2022 en 2023 zo'n €1 mrd zal kosten. Fitch denkt dat Akzo volgend jaar geen opkoopprogramma doet om de schuldpositie te drukken.

    In de nasleep van de gefaalde overname door de Amerikaanse concurrent PPG kwam AkzoNobel met een nieuwe strategie: Grow & Deliver. Kern daarvan is dat de winstgevendheid omhooggaat, zodat over het boekjaar 2023 een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van €2 mrd kan worden gepresenteerd. Analisten geloven daar duidelijk niet meer in: zij verwachten dat AkzoNobel over 2023 krap €1,7 mrd aan ebitda-winst zal boeken.

    De rating van PPG is A-, wat twee stappen hoger is dan die van Akzo. Het belangrijkste verschil tussen de twee bedrijven is volgens Fitch dat PPG groter is: het is actief in meer landen en op meer verschillende markten. Door die spreiding is PPG minder gevoelig voor economische problemen in één markt waarop het actief is.

    Bij de presentatie van de halfjaarcijfers hield Akzo nog wel vast aan de doelstelling van een ebitda van €2 mrd. Het is nu afwachten of de nieuwe ceo iets aan die doelstelling gaat veranderen. De Fransman Grégoire Poux-Guillaume volgt 1 november topman Thierry Vanlancker op.

    In een eerdere versie van dit artikel stond dat de omzet in het tweede kwartaal een kwart was gedaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat moest zijn het bedrijfsresultaat (ebit). Dat is hierboven aangepast.
  13. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 september 2022 21:32
    AkzoNobel
    AkzoNobel zag het afgelopen kwartaal de nettoschuld met 44 procent oplopen en Fitch verlaagde de kredietwaardigheid van het bedrijf. "Die schuldgraad moet naar beneden", oordeelt Mark, maar veel belangrijker, "AkzoNobel heeft de laatste zes jaar niet bijzonder sterk gepresteerd, terwijl de balans wel is verslechterd". Zijn conclusie is dat aandeelhouders beter af waren geweest met een overname destijds door PPG.
    Morgen maar eens luisteren: beurstalk.com/podcast/de-nieuwe-baas-...
146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links