Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Solvay BRU:SOLB.BL, BE0003470755

  • 30,750 19 apr 2024 17:38
  • +0,100 (+0,33%) Dagrange 28,340 - 31,040
  • 697.878 Gem. (3M) 505,1K

Forum Solvay geopend

365 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juli 2022 08:57
    Solvay verrast met sterke winstgroei
    De chemiereus zegt van plan zijn de jaarprognose te verhogen, rekening houdend met zowel het sterke momentum op korte termijn als 'de risico's verbonden aan de economische omgeving'.

    Solvay boekte over het tweede kwartaal een omzet rond 3,45 miljard euro. Dat is bijna een miljard meer dan de 2,46 miljard euro over het tweede kwartaal van 2021 en ruim boven de 3,1 miljard die analisten verwachtten.

    Die sterke omzetgroei vertaalde in een beter dan verwacht rendabiliteit. De chemiegroep rekent op een bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) rond 860 miljoen euro, ruim 40 procent boven het peil van een jaar gelden en ook een heel eind boven de analistenconsensus (683 miljoen euro).

    CEO Ilham Kadri laat in een korte mededeling weten dat de sterke cijfers te danken zijn aan zowel sterke prijszetting als hoge volumes, waarbij het bedrijf de hoge kosteninflatie wist door te rekenen. Alle drie de afdelingen dragen aan de winstgroei bij.

    Vorige week liet ook BASF, 's werelds grootste chemiegroep, weten dat de resultaten beter dan verwacht evolueerden afgelopen kwartaal. Maar terwijl BASF 'voorlopig' de jaarprognose niet wou verhogen, zegt Solvay van plan zijn dat wel te doen bij de publicatie van de volledige kwartaalcijfers op 28 juli.

    'De nieuwe jaarprognose zal een combinatie zijn van vertrouwen in het momentum op korte termijn en de risico's verbonden aan de onzekere economie', stelt CEO Ilham Kadri.

    Solvay ging tot nog toe uit van een ebitda die over heel 2022 met 5 à 10 procent toeneemt tegenover de 2,36 miljard euro in 2021. Analisten mikken met 2,55 miljard euro op de bovenkant van die vork.

    Merk op dat met het sterke tweede kwartaal Solvay over de eerste jaarhelft 1,57 miljard ebitda laat optekenen, 32 procent meer dan een jaar eerder. Een stabiel jaarprognose zou bijgevolg impliceren dat de winst in het tweede jaarhelft jaar op jaar minstens 12 procent zou dalen.

    De sterke winstgroei van Solvay contrasteert met de scherpe afkoeling, zeg maar recessie, die beleggers in de beurskoers verrekenen (zie grafiek). Het aandeel Solvay sloot vrijdagavond in lijn met de Europese chemiesector een kwart onder het peil van begin dit jaar, al blijft de beurskoers wel boven het dieptepunt van bij de start van de pandemie in de lente van 2020.

    Een deel van de zwakke koersevolutie vloeit ook voort uit de ontgoocheling bij sommige beleggers dat Kadri in maart voor een splitsing van het bedrijf in twee opteerde. Veel beleggers hadden op een verkoop van de soda-afdeling gehoopt.
    Bron:"De Tijd"
  2. [verwijderd] 18 juli 2022 10:22
    Solvay heeft een verrassend sterke verklaring gepubliceerd over de handel in het tweede kwartaal, met de onderliggende EBITDA-guidance van 855-865 miljoen euro. Op het middelpunt van die vork zou dat overeenkomen met een groei van 43%, of veel meer dan waar tot dusver werd op gerekend. De verklaring onderstreept het sterke huidige momentum en de solide prijsdiscipline. Ondanks de onzekere macro-economische omstandigheden, stelde de groep een verhoging van de jaarverwachtingen in het vooruitzicht. KBC Securities is opgetogen over de verklaringen en blijft geloven dat Solvay ondergewaardeerd is, terwijl de aangekondigde opsplitsing van het bedrijf naar verwachting ook aandeelhouderswaarde zal creëren. “Opbouwen”-advies wordt bevestigd, net als het koersdoel van 120 euro.
  3. [verwijderd] 18 juli 2022 14:54
    Solvay publiceert positieve winstverklaring
    Solvay gaf een verrassend sterke verklaring uit over de handel in het tweede kwartaal, met een onderliggende EBITDA-guidance van 855-865 miljoen euro. Op het middelpunt van die vork komt dat neer op een groei van 43% op jaarbasis. Dat is ruim boven de verwachtingen van KBC Securities en boven de consensus die respectievelijk +10% en +13% verwachtten. De verklaring onderstreept het sterke huidige momentum en de solideprijsdiscipline. De verwachtingen voor het boekjaar zullen worden verhoogd. KBC Securities is verheugd over deze verklaringen en blijft van mening dat Solvay ondergewaardeerd is. De aangekondigde afsplitsing zal naar verwachting ook aandeelhouderswaarde creëren. KBC Securities handhaaft het “Opbouwen”-advies en het koersdoel van 120 euro.

    Positieve winstverklaring

    Solvay publiceerde een positieve update voor het tweede kwartaal van 2022. Op basis van voorlopige niet-geauditeerde cijfers verwacht Solvay immers een netto-omzet van 3,4 - 3,5 miljard euro, terwijl de consensus 3,1 miljard euro had verwacht. Die omzet is goed voor een groei van 40% op jaarbasis. Solvay verwacht bovendien een onderliggende EBITDA van 855-865 miljoen euro.

    Solvay merkte op dat de prestatie in het tweede kwartaal te danken was aan het volume en de prijszetting, waardoor de inflatie van de variabele kosten kon worden opgevangen. Alle drie de divisies zouden hebben bijgedragen tot de sterke resultaten.

    Hogere vooruitzichten

    Solvay verklaarde ook dat het van plan is zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2022 te verhogen op het moment van de bekendmaking van de resultaten voor het tweede kwartaal. Die worden gepubliceerd op 28 juli. Het bedrijf verklaarde dat de verhoging een weerspiegeling zal zijn van een combinatie van vertrouwen in het momentum op korte termijn en het rekening houdend met potentiële risico's verbonden aan de onzekere macro-omgeving.

    Vóór de verklaring van vandaag gingen de Solvay-prognoses uit van een stijging van de onderliggende bedrijfskasstroom voor boekjaar 2022 met mid- tot hoge single digits (5 tot 9%). KBC Securities verwachtte met 9% groei 2.565 miljoen euro, terwijl de consensus uitging van 2.550 miljoen euro.

    Ter herinnering: het scheidingsplan

    Goed een jaar geleden kondigde Solvay al aan dat zijn afdeling Soda Ash & Derivaties, één van de historische activiteiten van de ruim 150 jaar oude groep, in een afzonderlijke divisie zou worden ondergebracht. Het werd toen niet met zoveel woorden gezegd, maar de plannen hadden er alle schijn van dat het de voorbode kon zijn van een verkoop die duidelijk het profiel van de groep nog scherper moet stellen in de richting van de specialiteiten. Het beleggersenthousiasme was toen wel groot, maar ondertussen is het niet zover gekomen en sinds maart ligt er een nieuw plan op tafel dat er volgens de groep eveneens op gericht is om aandeelhouderswaarde te creëren. Solvay bekijkt immers een splitsing van het bedrijf in twee delen, waarbij het ene deel zich concentreert op basisproducten of mono-technologische activiteiten en het tweede deel zich richt op specialiteiten.

    EssentialCo: zou zich concentreren op mono-technologische activiteiten en omvat Natriumcarbonaat, Peroxiden, Silica, Coatis, SpecialChem alsmede het Rusvinyl-belang. Deze activiteiten genereren een netto-omzet van ongeveer 4,1 miljard euro omzet in 2021. Als onafhankelijk bedrijf zou EssentialCo in een positie zijn om zich beter te concentreren op expansie- en consolidatiemogelijkheden, waaronder versnelling van de groei in natuurlijk natriumcarbonaat en -bicarbonaat, groei in APAC en uitbreiding van de leidende positie op de wereldmarkt voor peroxide, waar er consolidatiepotentieel is. EssentialCo moet worden gezien als een veerkrachtige kasstroomgenerator.
    SpecialtyCo: zou bestaan uit de huidige Materials activiteiten (speciale polymeren en composietmaterialen), alsmede het grootste deel van het huidige Solutions-segment (Novecare, Technology Solutions, Aroma Performance en Olie & Gas). Deze activiteiten behaalden in 2021 een gezamenlijke omzet van zo’n 6,0 miljard euro in 2021. Het onderdeel Materialen van de portefeuille moet profiteren van onderliggende megatrends, zoals elektrificatie van voertuigen, lichtgewicht, duurzame mobiliteit en digitalisering. Het consumentendeel van de portefeuille kan profiteren van zijn focus op meer natuurlijke en duurzame oplossingen.

    De Specialty-activiteiten zouden aan SpecialtyCo worden overgedragen en de aandeelhouders van Solvay zouden aandelen in SpecialtyCo ontvangen naar rato van hun aandelenbezit in Solvay. De aandelen van elke onderneming zouden worden genoteerd op Euronext Brussel en Euronext Parijs. Naar verluidt is de scheiding afhankelijk van zowel de marktvoorwaarden als de goedkeuring van de raad van bestuur en de aandeelhouders (BAVA moet nog worden bijeengeroepen), en zal naar verwachting afgerond worden in de tweede helft van 2023.
  4. [verwijderd] 19 juli 2022 11:31
    Er duiken opnieuw geruchten op dat Solvay werkt aan een mogelijke uitstap uit de activiteit olie- en
    gaschemicaliën. Dat is voor KBCS geen verrassing aangezien het eerder al “strategische opties” voor
    deze activiteit onderzocht. Een desinvestering zou het ESG-profiel van Solvay verbeteren, terwijl de
    timing goed zou zijn in het licht van de hoge olie- en gasprijzen. Aan een geschatte EBITDA-marge van
    20% zou de afdeling mogelijk tot 140 miljoen euro bedrijfskasstroom kunnen genereren, wat de
    potentiële waardering volgens KBCS tot 1 miljard euro kan opdrijven. Geen impact op “Opbouwen”-
    pag. 5 van 13 19 juli 2022
    www.bolero.be
    Public
    advies en 120 euro koersdoel, met nog vers in de herinnering de positieve verrassing gisteren met een
    positief resultaat over het tweede kwartaal.

    bron: KBC Bolero
  5. [verwijderd] 20 juli 2022 11:16
    ING verlaagt koersdoel voor Solvay
    Door ABM Financial News op 20 juli 2022 09:58

    (ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Solvay verlaagd van 125,00 naar 115,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

    ING verhoogde ING de taxaties voor de aangepaste EBITDA voor dit jaar, na de positieve indicaties van Solvay voor het tweede kwartaal. Op 18 juli repte Solvay over een positieve trend in de volumes en de prijsvorming.

    De voorlopige cijfers over het tweede kwartaal lieten volgens Solvay een netto-omzet zien tussen 3,4 en 3,5 miljard euro en een onderliggende EBITDA van 855 tot 865 miljoen euro.

    De verwachtingen voor het hele jaar 2022 zullen door Solvay eveneens verhoogd worden bij publicatie van het kwartaalrapport op 28 juli.

    Voor heel 2022 gaat ING uit van een onderliggende EBITDA van 2,75 miljard euro, een stijging van 17 procent op jaarbasis.

    Vanwege de lagere waarderingen voor sectorgenoten, besloot ING het koersdoel voor Solvay ook te verlagen, meer in lijn met de historische waardering van het aandeel.

    Het aandeel Solvay noteerde woensdag op een groene beurs 0,2 procent lager op 82,68 e
  6. [verwijderd] 26 juli 2022 13:48
    Solvay bouwt fabriek in Amerikaans mekka van halfgeleiders
    Solvay surft mee op de rush naar halfgeleiders en volgt bedrijven als Intel en TSMC naar Arizona, een hotspot in de Amerikaanse chipindustrie.

    Het Belgische chemiebedrijf Solvaybouwt in het Amerikaanse Arizona een nieuwe fabriek voor ultrazuivere waterstofperoxide.

    Waterstofperoxide wordt onder meer gebruikt in mondspoelingen, om papier te bleken, water te zuiveren en petflessen te steriliseren. In heel zuivere vorm is het een cruciale, reinigende stof in het productieproces van chipbedrijven. Daarin is Solvay wereldwijd marktleider.

    Solvay kocht in Arizona een stuk grond van 10 hectare, het equivalent van zowat 20 voetbalvelden. De start van de bouw van de eerste productielijn is begin volgend gepland. Naarmate de vraag naar de producten groeit, zal Solvay de fabriek verder uitbouwen. In eerste instantie zullen er een 30-tal mensen werken. Welke investering met de bouw gepaard gaat, geeft Solvay niet vrij.

    ‘Met deze investering verstevigen we onze aanwezigheid in de VS’, zegt Ilham Kadri, de CEO van Solvay. ‘De nieuwe fabriek zal ons helpen in te spelen op de toenemende vraag van de Amerikaanse chipindustrie.’
    Dat Solvay zijn oog liet vallen op Casa Grande – ten zuiden van Phoenix – is geen toeval. De staat Arizona staat al langer bekend om zijn chipindustrie. Intel nestelde zich er in de jaren 80, waarna een volledig lokaal ecosysteem van toeleveranciers ontstond.

    Intel heeft er al vier fabrieken, en kondigde vorig jaar aan nog eens uit te breiden en er 20 miljard dollar tegenaan te gooien. Ook TSMC, een concurrent uit Taiwan, is in Arizona geland en investeert er 12 miljard dollar. Samsung en andere spelers zouden ook plannen hebben er duizenden jobs te creëren.

    De massale investeringen van chipbedrijven zijn nodig om het wereldwijde tekort aan halfgeleiders op te vangen. De vraag stijgt vanuit alle hoeken. Auto’s worden steeds meer computers op wielen. Daarbovenop komt de uitrol van 5G-netwerken wereldwijd en de honger naar computerrekenkracht voor kunstmatige intelligentie. De productie kan die vraagexplosie niet volgen.
    Chips Act

    Bovendien is tijdens de pandemie gebleken dat de wereld te afhankelijk geworden is van de aanvoer van halfgeleiders uit Azië. Zowel de VS als Europa heeft daarom een Chips Act uitgeschreven en stelt tientallen miljarden euro's steun ter beschikking om de lokale halfgeleiderindustrie uit te bouwen. In Europa kondigde onder meer Intel aan een megafabriek te bouwen in Duitsland, terwijl STMicroelectronics voor Frankrijk koos.

    De kans is groot dat Solvay de komende jaren ook in Europa zal investeren in bijkomende productie van hoogwaardige waterstofperoxide, een markt waarin het nu al het wereldwijde nummer één is. Eerder dit jaar kondigde Solvay nog een joint venture aan in Taiwan, de thuisbasis van de grootste chipbakker ter wereld TSMC.
    Bron:"De Tijd"
  7. [verwijderd] 28 juli 2022 11:41
    Na de positieve winstwaarschuwing op 18 juli, bevestigde Solvay vandaag dat het de onderliggende EBITDA in het tweede kwartaal met 43% opkrikte tot 864 miljoen euro, aan de bovenkant van de verwachtingen. Dat is te danken aan een indrukwekkende prijszettingsprestatie, terwijl de volumessterk zijn gebleven. De groep verhoogde de jaarverwachtingen aanzienlijk, ondanks dat er enige voorzichtigheid is over de mogelijkheid van gasonderbrekingen in Europa tijdens de winter. De vrije kasstroom zal trouwens niet op 650, maar wel op 750 miljoen euro uitkomen. Solvay profiteert volgens KBCS van een solide vraag en een indrukwekkende prijsdiscipline en dus blijft het aandeel ondergewaardeerd. Geen impact op 120 euro koersdoel en “Opbouwen”-advies.
  8. forum rang 10 voda 28 juli 2022 14:48
    Advies van Jefferies over Solvay
    Beurshuis Jefferies
    Aandeel Solvay
    Datum 28 juli 2022
    Advies Market underperform
    Koersdoel 81,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 28 juli 2022 hebben de analisten van Jefferies hun beleggingsadvies voor Solvay (SOLB; ISIN: BE0003470755) herhaald. Het advies van Jefferies voor Solvay blijft "market underperform".

    De analisten behouden hun koersdoel van 81,00 EUR.

    Op 4 mei 2022 publiceerde Solvay kwartaalcijfers.
  9. forum rang 10 voda 29 juli 2022 13:36
    Advies van Berenberg over Solvay
    Beurshuis Berenberg
    Aandeel Solvay
    Datum 29 juli 2022
    Advies Kopen
    Koersdoel 125,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 29 juli 2022 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Solvay (SOLB; ISIN: BE0003470755) herhaald. Het advies van Berenberg voor Solvay blijft "kopen".

    Het koersdoel wordt door Berenberg verlaagd van 135,00 EUR naar 125,00 EUR.

    Op 4 mei 2022 publiceerde Solvay kwartaalcijfers.
  10. [verwijderd] 1 augustus 2022 14:36
    Op 1 augustus 2022 hebben de analisten van CFRA hun beleggingsadvies voor Solvay (SOLB; ISIN: BE0003470755) herhaald. Het advies van CFRA voor Solvay blijft "kopen".

    Het koersdoel wordt door CFRA verlaagd van 130,00 EUR naar 110,00 EUR.

    Op 4 mei 2022 publiceerde Solvay kwartaalcijfers.
  11. forum rang 10 voda 5 augustus 2022 08:38
    PERSBERICHT: Solvay kondigt vervroegde terugbetaling van senior obligaties aan na recordresultaten
    Brussel, 5 augustus 2022 - voor opening van de beurs -- Solvay heeft besloten zo snel mogelijk zijn restlooptijd-calloptie uit te oefenen op de EUR-senior obligaties 2022 1,625%, ISIN BE6282459609 (uitstaand bedrag van EUR377,5 miljoen op een oorspronkelijk bedrag van EUR750 miljoen). Die uitoefening zal gebeuren in overeenstemming met de bepalingen en voorwaarden van het bijbehorende prospectus (zie de aankondiging www.globenewswire.com/Tracker?data=3C... ).

    Karim Hajjar, CFO van Solvay, licht toe: "Deze vervroegde aflossing, die volgt op een nieuwe reeks recordresultaten, geeft ons de kans om onze balans verder te verbeteren. Sinds 2019 hebben we de kasstroomgeneratie structureel verbeterd en de balans van Solvay sterk gedeleveraged, en dit staat ons toe om turbulente tijden met vertrouwen tegemoet te zien."

    Bijlage

    -- 20220805_Debt redemption_NL
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  12. [verwijderd] 24 augustus 2022 11:02
    Geweldig tweede kwartaal voor Solvay
    Solvay bewijst de crisissituatie heel goed te beheersen en de marges te vrijwaren, mee door een sterke kostenbeheersing.

    De Belgische chemietrots kreeg schouderklopjes voor de halfjaarcijfers. Vier à vijf maanden geleden werd de markt opgeschrikt door het plan om het concern voor eind 2023 in tweeën te splitsen. In SpecialtyCo (circa 60% van de groepsomzet) worden de groei-onderdelen ondergebracht, zoals de composietmaterialen voor onder meer de luchtvaart, kunststoffen voor smartphones en de olie- en gastak Novecare. EssentialCo is het klassieke deel en omvat weinig groeiende activiteiten, zoals natriumcarbonaat, waterstofperoxide en kleefstoffen, maar genereert wel de nodige kasstromen.

    De paniekstemming op de beurzen door de oorlog in Oekraïne spaarde het Solvay-aandeel niet. De multinational was aanwezig in Rusland via de joint venture Rusvinyl, een pvc-producent. Vorig jaar haalde Solvay zowat 100 miljoen euro of bijna 1 euro per aandeel uit het dividend van Rusvinyl. Solvay besliste de activiteiten in het kader van Rusvinyl op te schorten.

    De negatieve koersreactie vonden we overdreven, en we namen het aandeel in de voorbeeldportefeuille op. Daar hebben we na de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal en de eerste jaarhelft geen spijt van. Het aandeel heeft wel nog een achterstand op de bekendste graadmeter van Euronext Brussel, de Bel-20-index, en de Eurostoxx 600 Chemicals-index.

    De kwartaalcijfers kwamen ver boven de verwachtingen van de analisten uit. De omzetgroei in het tweede kwartaal bedroeg 42 procent, van 2,456 naar 3,477 miljard euro. 32,6 procent daarvan is organische groei (zonder overnames of desinvesteringen). De omzet lag ook 12 procent boven de gemiddelde analistenverwachting van 3,099 miljard euro.

    Alle drie de divisies overtroffen de gemiddelde analistenverwachting. Bij Solutions (onder meer Novecare) kwam de kwartaalomzet 42 procent hoger uit op jaarbasis. De sterkste groei was voor Materials (hoogwaardige polymeren en composiettechnologieën) met een omzetstijging van 48 procent. Voor Chemicals (het 'oude' Solvay met chemische tussenproducten) kwam een omzettoename van 36 procent op de tabellen.

    Op groepsniveau zitten we na zes maanden op een omzetgroei van 35,3 procent: van 4,83 naar 6,53 miljard euro. Daarvan is 29,5 procent organische groei. De onderliggende bedrijfskasstroom (ebitda) klom in het tweede kwartaal met 44 procent (+34,9% organisch) van 602 naar 864 miljoen euro. De chemiereus is de kosteninflatie dus perfect de baas gebleven. Het houdt zelfs een beperkte toename van de ebitda-marge in van 24,5 naar 24,8 procent voor het tweede kwartaal van 2022 versus dezelfde periode van 2021. Hier was Materials de aangenaamste verrassing met een stijging van 55 procent tot 340 miljoen euro.

    Na het eerste halfjaar is sprake van een 32,9 procent hogere ebitda (van 1,18 naar 1,58 miljard euro) en een organische toename met 27,7 procent (ebitda-marge van 24,5% naar 24,1%). De onderliggende nettowinst spurt van 276 naar 470 miljoen euro (+70%).

    Dat laat het management toe de verwachting voor het volledige boekjaar voor de toename van de ebitda op te trekken van 14 tot 18 procent organische groei, met een vrije kasstroom van ongeveer 750 miljoen euro.

    Conclusie

    Solvay bewijst de huidige crisissituatie heel goed te beheersen en de marges te vrijwaren, mee door een sterke kostenbeheersing. Het aandeel wordt daar totaal niet voor beloond. Tegen amper iets meer dan 7 keer de verwachte winst voor dit jaar en 5 keer de verhouding ondernemingswaarde (ev) tegenover de bedrijfskasstroom (ebitda) is het aandeel overdreven goedkoop.

    Advies: koopwaardig

    Risico: gemiddeld

    Rating: 1B

    Koers: 81,28 euro

    Ticker: SOLB BB

    ISIN-code: BE0003470755

    Markt: Euronext Brussel

    Beurskapitalisatie: 8,60 miljard euro

    K/w 2021: 8

    Verwachte k/w 2022: 7

    Koersverschil 12 maanden: -24%

    Koersverschil sinds jaarbegin: -20%

    Dividendrendement: 4,7%

    Bron: trends.be
  13. forum rang 4 aossa 5 september 2022 18:48
    Solvay beheerst de crisis heel goed en weet zijn marges te vrijwaren, deels door een sterke kostenbeheersing. Het aandeel wordt daar totaal niet voor beloond. Tegen am-
    per iets meer dan 7 keer de verwachte winst voor dit jaar en 5 keer de verhouding tus-
    sen de ondernemingswaarde (ev) en de bedrijfskasstroom (ebitda) is het aandeel over-
    dreven goedkoop.

    Gelezen in IB
  14. Poul 7 september 2022 01:31
    info :
    Recent nieuws over Solvay SA
    Bekijk al het nieuws
    UPDATE 1-Solvay om geloosd afval uit Italië terug te dringen en ruzie met activist te beëindigen
    Vandaag 12:30Nieuws
    Solvay beëindigt geschil met activist Bluebell over zeeafval in Italië
    Vandaag 09:00Nieuws
    KORT-Solvay om kalksteenresten te verminderen die vrijkomen in zee vanuit de fabriek in Rosignano
    Vandaag 08:00Nieuws
    KORT - Solvay, Bluebell Capital Partners bereiken schikking
    Vandaag 07:45Nieuws
    BRIEF-Solvay vindt zijn natriumcarbonaatproces opnieuw uit en streeft naar nullozing van kalksteen tegen 2050
    Vandaag 07:30Nieuws
    Mvg.
  15. forum rang 10 voda 21 september 2022 09:25
    Solvay Opens Pilot Plant for Solid State Batteries in France

    Strategic Research Institute
    Published on :
    21 Sep, 2022, 5:30 am

    Belgian battery material specialist Solvay has opened a new pilot research unit at its plant in La Rochelle in France. The unit will enable Solvay to scale up development of advanced inorganic materials for solid electrolytes, a key component of the next generation of batteries for the automotive industry.

    The new unit will assess the industrial feasibility of the materials used in the manufacturing process of generation 4 batteries, or so-called “solid state” batteries. Solid state batteries are expected to replace lithium-ion batteries in the coming years, offering increased safety, improved performance and a reduction in the total cost of ownership.

    Solvay’s leading position in battery technologies makes it a key player in this field, well placed to support its customers in this transition. The pilot unit, which is part of Solvay’s Battery growth platform, will enable the Group to answer customers’ needs by delivering products on a semi-industrial scale. Solvay will also carry out process studies to help prepare for the industrialization phase in the coming years.
365 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische opsplitsingsplannen Solvay

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links