Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 810 811 812 813 814 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 juli 2022 09:40
    Europese spoorbedrijven maken werk van hulp bij graanexport Oekraïne
    Gisteren, 12:28
    in FINANCIEEL

    WENEN (ANP/DPA) - Een groep Europese spoorbedrijven komt zaterdag samen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te praten over hulp bij de export van graan uit Oekraïne. Door de blokkades van Oekraïense havens aan de Zwarte Zee door de Russische invasie is die export ernstig verstoord. Heel veel graan is nu opgeslagen in silo's in zeehavens

    ANP / HH
    Het gaat om een groep van 24 Europese spoorwegmaatschappijen waaronder Deutsche Bahn en het Oostenrijkse ÖBB. Zij willen een soort verklaring gaan tekenen voor hulp bij de graanexport. Volgens topman Richard Lutz van Deutsche Bahn is daarvoor veel bouw van nieuwe terminals en andere infrastructuur nodig.

    Oekraïne is al bezig de breedte van zijn spoor aan te passen aan de Europese maatstaf. Lutz stelt dat dit een signaal is dat de "reis van Oekraïne om deel te worden van de Europese familie al vergevorderd is". Topman Andreas Matthä van ÖBB zegt dat Oekraïens spoorwegpersoneel onder ongelooflijk moeilijke omstandigheden moet werken vanwege de oorlog. Hij wijst op de grote schade aan het spoornetwerk van het land en de dood en verwondingen van veel spoorwerknemers als gevolg van de invasie

    BEKIJK OOK:
    Financiële zeeslag met Russische megajachten

    Naar schatting is nu 22 miljoen ton graan opgeslagen in silo's in Oekraïense havens. Er is op het spoor capaciteit om daarvan maandelijks 800.000 ton per trein te vervoeren. Deutsche Bahn-topman Lutz laat weten dat er daarom dringend wordt gezocht naar meer transportcapaciteit.

    Vanwege de oorlog en de verstoringen van de Oekraïense landbouwexport zijn de prijzen van veel levensmiddelen hard gestegen. In verschillende Afrikaanse landen is daardoor al een voedselcrisis ontstaan.

    www.telegraaf.nl/financieel/642258247...
  2. forum rang 10 voda 11 juli 2022 08:20
    ArcelorMittal Kryvyi Rih Warns Over Increase in Railway Tariffs

    Strategic Research Institute
    Published on :
    11 Jul, 2022, 6:37 am

    Interfax Ukraine reported that ArcelorMittal Kryvyi Rih has warned Ukraine's government about the threat of a shutdown due to a 70% increase in railway tariffs. ArcelorMittal Kryvyi Rih in a 5 July letter to Ukraine’s First Deputy Prime Minister and Minister of Economy Ms Yulia Svyrydenko said that due to the increase in railway tariffs by 70%, the functioning of the enterprise was under threat. The letter said “We had to make a number of difficult decisions in order to balance the issue of the physical safety of workers and our desire to increase export volumes, which provide foreign exchange earnings to the economy and the survival of our enterprise. Due to the decision of the Ministry of Infrastructure to increase railway tariffs from 1 July 2022 as well as the continued blocking of Black Sea ports logistics costs have increased by 400%. At the same time, prices for metal products on world markets fell by more than USD 300 per tonne and for iron ore concentrate by more than USD 40 per tonne.”

    ArcelorMittal Kryvyi Rih wrote “We see this increase in railway tariffs as a significant threat to the operation of our enterprise, our ability to function, provide jobs and replenish state and local budgets.”

    ArcelorMittal Kryvyi Rih administration is urging the government to find a balanced solution.

    ArcelorMittal Kryvyi Rih, after the commissioning of blast furnace No 6, converter and rolling shops in April-June of this year, began to export steel and unprecedented volumes of iron ore concentrate. As a result, about 650,000 tonnes of products were sold in June, including 200,000 tonnes of metal products and 450,000 tonnes of iron ore concentrate.

    ArcelorMittal Kryvyi Rih is the largest producer of rolled steel in Ukraine. It specializes in production of long products, in particular rebar and wire rod.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2022 09:50
    Rutte: Nederland kan Oekraïense havenstad herbouwen

    Door Peter Winterman
    Updated Gisteren, 21:33
    Gisteren, 21:30
    in BINNENLAND

    Kiev - Premier Mark Rutte bekijkt of de regio rond de Oekraïense havenstad Cherson door Nederland kan worden geadopteerd om te herbouwen. Dat zegt hij tegen De Telegraaf na zijn bezoek aan Kiev.

    Cherson is sinds 2 maart bezet door Rusland, maar Oekraïne probeert de stad te heroveren. „Uiteindelijk wil je ook expertise leveren in zaken waar je goed in bent”, zegt Rutte. „Nederland is goed in havenontwikkeling, in landbouw en in alles wat met water te maken heeft. Die expertise kunnen we in héél Oekraïne bieden. En rond Cherson komen die zaken heel mooi samen.”

    ’Willekeurig doodgeschoten’

    Bij een onaangekondigd bezoek aan Kiev heeft premier Mark Rutte de Oekraïense regering ook beloofd meer zware wapens te sturen.

    Bekijk ook:
    Rutte bezoekt Oekraïne en gaat langs bij president Zelenski: ’Zeer onder de indruk van verwoestingen’

    In Boetsja – een voorstad van Kiev – praatte Rutte maandagochtend met een pastoor. „Hier kwamen de beelden vandaan van mensen die willekeurig op straat zijn doodgeschoten”, vertelt Rutte maandagavond vanuit Kiev. „De pastoor die ik sprak, kende hen. Hij was de herder van die mensen. Hij probeert de gemeenschap weer bij elkaar te brengen, terwijl rond zijn kerk allemaal lijken begraven liggen. Echt verschrikkelijk.”

    Dat premier Rutte geëmotioneerd klinkt, komt misschien ook door de zware verkoudheid waarmee hij al een paar dagen rondloopt. Hij test zich regelmatig, zegt hij: het is geen corona. „Iedereen is wel eens verkouden, ik overleef het wel.” De beelden van de door Rusland verwoeste huizen, kerken en schoolgebouwen raken hem. „Dit maakt ontzettend veel indruk.”
    ’Timing heel goed’

    Het is voor het eerst sinds de Russische invasie – eind februari – dat Rutte een bezoek brengt aan Oekraïne. Maandagochtend arriveerde hij per trein uit Polen, om in de avond weer aan de terugreis naar Nederland te beginnen. Zijn komst is vrij ’laat’: de meeste Europese regeringsleiders – inclusief de premier van Luxemburg – zijn al in Kiev geweest.

    „Dat loopt zoals het loopt”, zegt Rutte. „Ik heb heel veel contact met president Volodomir Zelenski, ik bel hem regelmatig. Ook is minister Hoekstra hier al geweest. Zelf was ik kort voor de inval nog in Kiev. Ik denk dat de timing nu heel goed is: we konden veel zaken bespreken die van belang zijn in de fase waarin de oorlog zich nu bevindt.”

    Daarmee doelt Rutte op de enorme behoefte die Zelenski heeft aan meer zwaar wapentuig. „Ik heb gezegd dat wij hem daarbij willen helpen. We zitten er wel een keer doorheen met onze eigen wapenvoorraden, maar dan kunnen we altijd nog als tussenpersoon fungeren voor andere landen. Ook stimuleren we andere landen – die nu nog niet zoveel doen – om meer te doen. Ik noem geen namen.”

    Steun Nederlanders

    Rutte belooft ook te helpen bij de wederopbouw van Oekraïne. Nederland wil daarom mogelijk de regio rond Cherson ’adopteren’. Die havenstad – ten noorden van de Krim – wordt nu nog bezet door de Russen. Maar Oekraïne is bezig met een opmars in het gebied. „We willen wel dat het meer dan een symbool is”, zegt Rutte. „Onze expertise kunnen we in heel Oekraïne bieden, niet alleen in Cherson.”

    Vreest de premier niet dat de steun onder Nederlanders voor Oekraïne afbrokkelt, nu de prijzen voor voedsel en energie in eigen land de pan uit rijzen? „Nee”, zegt hij. „Ik denk dat het overgrote deel van Nederland aanvoelt – niet alleen in hoofd, maar ook in hart en buik – dat dit gaat over iets heel fundamenteels. Gewoon: wie zijn wij? Onze waarden. Als Rusland deze oorlog wint, is dat een gevaar voor Nederland.”
  4. forum rang 8 Branco P 14 juli 2022 11:14
    Dat is nog zo'n zeer wonderlijk bericht. Dan moet toch eerst Oekraïne die stad Kherson terug in te veroveren en op dit moment zijn er helemaal geen indicaties dat dat zou kunnen gaan lukken. Van een "opmars" in dat gebied door Oekraïne kun je ook niet echt spreken. De Russen hebben in eerste instantie gekeken of ze konden doorstoten naar Mykolaiv, maar dat was 1 brug te ver en dus zijn ze toen iets teruggetrokken, maar dat is alweer een maand of langer geleden. Als je dat een opmars noemt door Oekraïne, dan ben je, in mijn ogen, de zaken iets rooskleuriger aan het voorstellen dan ze daadwerkelijk zijn.

    Ondertussen de laatste dagen wel zeer intensieve artilleriebeschietingen door de Russen van de regio Bakhmut en Siversk. Die plaatsen lijken in ieder geval nog te gaan vallen.

    Ietsje meer naar het zuiden, en ik geloofde eerst mijn eigen ogen niet, ligt, nog net in Oekraïens gecontroleerd gebied, de plaats New York. Ik dacht eerst dat dit een grap was van Google, maar dat plaatsje heet echt New York.

    Daaruit blijkt voor mij eens temeer dat de Russen met een zeer berekenende, niet-emotionele exercitie bezig zijn in Oekraïne. Sinds 2014 ligt daar voor de Russen gewoon New York binnen handbereik, maar het plaatsje is kennelijk niet van echte strategische waarde. Emotie speelt in deze oorlog voor de Russen echt geen enkele rol, hoewel ze dat naar de buitenwereld wel doen geloven.

    volg eventueel zelf ook de ontwikkelingen hier:

    liveuamap.com/
  5. forum rang 10 voda 15 juli 2022 06:45
    Russian Invasion Cripples Ukrainian Steel Sector

    Strategic Research Institute
    Published on :
    15 Jul, 2022, 6:22 am

    Russian invasion of Ukraine has crippled Ukrainian steel sector. Ukrainian steel association Ukrmetallurgprom estimates that Ukraine’s crude steel output fell 58% YoY to 4.5 million tonnes, hot metal by 58% to 4.538 million tonnes & finished steel by 58% YoY to 4.018 million tonnes in January-June 2022. As the crude steel production in January to 24 February was 3.2 million tonnes, basically 1.3 million tonne crude steel has been produced since invasion

    Ukrainian Association of Secondary Metals or UAVtormet said that Ukraine’s steel scrap exports fell 87% to 28,700 tonnes in H1 of 2022 from 231,000 tonnes in H1 of 2021, while scrap imports fell to 1,500 tonnes in H1 of 2022 from 12,600 tonnes in H1 of 2021.
  6. forum rang 8 Branco P 16 juli 2022 09:54
    quote:

    luchtschip schreef op 15 juli 2022 16:00:

    Oleksi Reznikov, Minister van Defensie van Oekraine :

    "I hope we will see the counter-offensive this year and it will be successful."

    twitter.com/DefenceU/status/154788467...

    www.ft.com/content/a37997ff-1128-416c...
    Hij hoopt het, maar hij heeft alleen geen idee hoe dat dan zou moeten. Oekraïne heeft niks spectaculairs ontvangen. Op een gegeven moment wilden wat Oost-Europese landen wat oude Migs leveren, maar die werden volgens mij allemaal teruggefloten. VS wilde nog raketten leveren met >100 km bereik, maar ook dat ging niet door. Oekraïne heeft alleen wat spul gekregen ter verdediging:

    www.aljazeera.com/amp/news/2022/6/15/...

    Laten we gewoon hopen op een staakt het vuren eind dit jaar, dan kunnen we blij zijn
  7. forum rang 8 Branco P 16 juli 2022 09:59
    Oekraïne kan ook zelf nauwelijks nog zwaar materieel produceren. De meeste fabrieken die dat kunnen liggen in door Rusland reeds bezet gebied of liggen op dit moment stil (zoals de fabrieken in Kramatorsk). IJzererts kan Oekraïne wel nog volop delven maar steenkoolmijnen zijn grotendeels in bezet gebied en dat geldt ook voor de meeste staalfabrieken. Staal produceren is dus ook ff lastig.
  8. forum rang 10 luchtschip 18 juli 2022 01:18
    Het kantelpunt in krachtsverhoudingen

    Rusland trekt een "aanzienlijk aantal" schepen in de haven van Sebastopol op het schiereiland de Krim terug naar havens op het Russisch vasteland
    Rusland trekt zijn schepen terug naar veiliger haven

    The Kyiv Independent

    Official : Russia moves ‘significant number’ of ships from Crimea to Russia.

    Serhii Bratchuk, a spokesman for Odesa Oblast’s military administration, reportedly citing Ukraine’s Armed Forces, said Russia has moved ships from Sevastopol in Crimea to Novorossiysk, Russia

    Bratchuk also reported that Russian forces are continuing the illegal transportation of products from Donetsk and Zaporizhzhia oblasts.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...

    kaart met Sevastopol ( links op de kaart ), haven van de Krim en Novorossiysk bij rode aanwijzer

    goo.gl/maps/mz8j9tdvu2bX3N3C6
  9. forum rang 10 luchtschip 18 juli 2022 01:49
    quote:

    Branco P schreef op 16 juli 2022 09:59:

    Oekraïne kan ook zelf nauwelijks nog zwaar materieel produceren. De meeste fabrieken die dat kunnen liggen in door Rusland reeds bezet gebied of liggen op dit moment stil (zoals de fabrieken in Kramatorsk). IJzererts kan Oekraïne wel nog volop delven maar steenkoolmijnen zijn grotendeels in bezet gebied en dat geldt ook voor de meeste staalfabrieken. Staal produceren is dus ook ff lastig.
    Staal wordt volop geproduceerd

    De grootste staalfabriek van Oekraine is de ArcelorMittal Kryvyi Rih plant

    ArcelorMittal Kryvyi Rih (former Kryvorizhstal ) is Ukraine's largest integrated steel company, founded in 1934 and located in Kryvyi Rih, in central Ukraine.

    Bought in 2005 by Mittal Steel, the steel plant is one of the most important Ukrainian companies and a globally important steel producer. In Ukraine it is the largest steel manufacturer of both rebar and wire rod. ArcelorMittal Kryviy Rih also specializes in the manufacture of sections, angles, strips and billets. The plant produces over 6 MT of crude steel, 5 MT of rolled products and 5.5 MT of hot metal

    en.wikipedia.org/wiki/ArcelorMittal_K...

    Deze heeft in maart de bedrijvigheid stopgezet, maar is in Juni weer gaan produceren

    16 Juni 2022

    PJSC ArcelorMittal Kryvyi Rih (Dnipropetrovsk region) is gradually restoring production after a forced shutdown in March this year

    open4business.com.ua/en/arcelormittal...

    Kryvyi Rih in het midden van de kaart

    goo.gl/maps/pgtZkeqoaayT2xwQ6
  10. forum rang 10 luchtschip 18 juli 2022 10:08
    quote:

    josti5 schreef op 18 juli 2022 09:26:

    Teletekst 128 laat zien, dat het niet bepaald lekker gaat rondom Zelensky: twee oude getrouwen zijn ontslagen, en er lopen honderden zaken wegens hoogverraad.
    Dit betekent dat President Volodomyr Zelensky heel attent en waakzaam is om ondermijnende activiteiten de kop in te drukken en zich als een sterke President gedraagt door daar direct, zonder aanziens des persoon, op in te grijpen

    Hij voorkomt daarmee dat de Russen informatie toegespeeld krijgen en dat het aanzetten tot corruptie in Oekraine door Putin geen voedingsbodem krijgt

    Zelensky is faliekant tegen personen die zich verrijken door corruptie en tegen personen die de staatsveiligheid in gevaar brengen door cruciale informatie aan de Russen te geven

    Neem aan dat jij dit ook lovenswaardig gedrag vindt en respect hebt hoe Zelensky aan zijn land en volk leiding geeft om de meedogenloze indringer het land uit te jagen
  11. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2022 16:11
    Het kantelpunt

    Ukraine had eind Maart/begin April al de Russische indringers verdreven ten Noorden van Kyiv en Kharkov in Noord Oekraine en de Russische opmars in het Zuiden naar Odesa gestopt bij Mykolaiv en de Russen teruggedrongen naar Kherson

    De Russen hebben na eind Maart/begin April hun gevechtsaanval geconcentreerd in het Oosten van Oekraïne om de Donbas in zijn geheel te veroveren

    De Russen hadden met deze grote troepen macht meer dan een maand nodig om slechts twee steden te veroveren : Severodonetsk en Lysychanks, om de provincie Luhansk geheel in handen te hebben
    Nu zijn ze bezig de provincie Donetsk volledig in bezit te nemen, maar hebben eerst een rustpauze aangekondigd om de troepen te laten bijkomen en te hergroeperen

    Terwijl de Russen met deze rustpauze bezig zijn voeren ze nog wel afstand artillerie beschietingen uit op dorpen die zij willen veroveren

    Echter Oekraine heeft nu de beschikking gekregen over beter materiaal, onder meer HIMARS

    Oekraine heeft, vele munitie opslagplaatsen en commando posten van de Russen met deze precisie artillerie vernietigd
    De Russen missen veel munitie en het moraal zakt daardoor steeds verder

    Oekraine is nu, met de betere artillerie wapens en tanks, in staat een gelijkwaardige tegenpartij te zijn voor de Russen, om ze te stuiten in hun opmars

    Oekraine is nu minstens gelijkwaardig aan de Russen in Oost Oekraine en zal binnenkort in staat zijn het aanvallend initiatief in handen te nemen om de Russen in Oost Oekraine, Noord Oekraine, bij de Kharkov regio, en Zuid Oekraine, bij Kherson, terug te dringen
  12. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2022 16:38
    Het kantelpunt

    Good news.

    Talking with US Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Mark Milley.

    Ukraine's Armed Forces Commander-in-Chief said :

    >>>>>Ukrainian forces have "managed to stabilize the situation" - helped by "the timely arrival of US supplied M142 HIMARS."<<<<<

    twitter.com/GlasnostGone/status/15493...
  13. forum rang 9 josti5 19 juli 2022 18:31
    quote:

    luchtschip schreef op 18 juli 2022 10:08:

    [...]

    Dit betekent dat President Volodomyr Zelensky heel attent en waakzaam is om ondermijnende activiteiten de kop in te drukken en zich als een sterke President gedraagt door daar direct, zonder aanziens des persoon, op in te grijpen

    Hij voorkomt daarmee dat de Russen informatie toegespeeld krijgen en dat het aanzetten tot corruptie in Oekraine door Putin geen voedingsbodem krijgt

    Zelensky is faliekant tegen personen die zich verrijken door corruptie en tegen personen die de staatsveiligheid in gevaar brengen door cruciale informatie aan de Russen te geven

    Neem aan dat jij dit ook lovenswaardig gedrag vindt en respect hebt hoe Zelensky aan zijn land en volk leiding geeft om de meedogenloze indringer het land uit te jagen
    Zo, van tactiek veranderd, luchtschip?
    ‘ neem aan, dat jij ook’ etc…

    Met die toneelspeler Zelensky heb ik al even weinig, als met de KGBer Poetin, onroerend goedmagnaat Trump, de geschiedenisleraar Rutte, het WEF-dametje Kaag, de hoogbejaarde brekebeen Biden, of met ene luchtschip, om er maar een paar te noemen.

    En ik neem het zowel Poetin, Zelensky, Biden als de VN zeer kwalijk, dat zij deze rotoorlog niet hebben kunnen, misschien wel willen,
    voorkomen.

    Dood, honger, inflatie, enorme schade, niet in te schatten familieleed, in de kou komen te zitten: is het deze ellende allemaal waard?
    Wat mij betreft niet.

    Nou ja: vroeger of later zullen de diverse verborgen agenda’s wel zichtbaar worden, toch?
  14. forum rang 5 DurianCS 19 juli 2022 20:29
    quote:

    josti5 schreef op 19 juli 2022 18:31:

    [...]

    Zo, van tactiek veranderd, luchtschip?
    ‘ neem aan, dat jij ook’ etc…

    Met die toneelspeler Zelensky heb ik al even weinig, als met de KGBer Poetin, onroerend goedmagnaat Trump, de geschiedenisleraar Rutte, het WEF-dametje Kaag, de hoogbejaarde brekebeen Biden, of met ene luchtschip, om er maar een paar te noemen.

    En ik neem het zowel Poetin, Zelensky, Biden als de VN zeer kwalijk, dat zij deze rotoorlog niet hebben kunnen, misschien wel willen,
    voorkomen.

    Dood, honger, inflatie, enorme schade, niet in te schatten familieleed, in de kou komen te zitten: is het deze ellende allemaal waard?
    Wat mij betreft niet.

    Nou ja: vroeger of later zullen de diverse verborgen agenda’s wel zichtbaar worden, toch?
    Als je het boek leest dat marique noemde ( "De weg naar onvrijheid" van Timothy Snyder) dan zul je inzien dat deze oorlog onvermijdelijk was.
  15. forum rang 9 josti5 19 juli 2022 21:51
    quote:

    DurianCS schreef op 19 juli 2022 20:29:

    [...]
    Als je het boek leest dat marique noemde ( "De weg naar onvrijheid" van Timothy Snyder) dan zul je inzien dat deze oorlog onvermijdelijk was.
    Sterker nog: dat inzicht heb ik hier al enkele jaren gedeeld, en nog meer.
    Onder andere BRIC wordt in het westen nog steeds enorm onderschat
  16. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2022 22:31
    Het kantelpunt

    Ministerie van Defensie van Oekraïne :

    .
    President Volodomyr Zelenskyy :

    Ukrainian army managed to inflict significant logistical losses on the invaders.

    It is increasingly difficult for the Russian army to hold positions on the captured territory…

    The prospect is obvious. : the Ukrainian flag will be in all our cities and villages.The only question is time.

    twitter.com/DefenceU/status/154942902...
  17. forum rang 10 luchtschip 20 juli 2022 01:49
    het kantelpunt

    General Staff of Ukrsaine Armed Forces :

    Ukrainian troops inflict significant losses on Russians in Donetsk Oblast.

    The Ukrainian military inflicted significant losses on Russian troops when they tried to advance towards the villages of Hryhorivka, Spirne, and Ivano-Daryivka on July 19.

    twitter.com/SD981/status/154953728449...
16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 810 811 812 813 814 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0667 -0,04%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.364,79 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links