Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 22,920 24 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,43%) Dagrange 22,800 - 23,160
  • 328.118 Gem. (3M) 374,4K

Q3-draadje Fugro voor iedereen.

2.697 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 135 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 nr36 15 juli 2022 19:29
    Snellere procedures voor gaswinning op de Noordzee

    Het kabinet versnelt de aanvraagprocedure voor vergunningen om gas te winnen in de Noordzee. Het betreft zowel verlengingen als nieuwe vergunningen. Dat moet zowel op korte als op lange termijn extra gas opleveren en helpen om de Nederlandse gasbergingen verder te vullen.

    De Russische inval in Oekraïne heeft duidelijk gemaakt dat ook Nederland 'te afhankelijk' is van de import van gas, stelt staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw. De extra gaswinning in de Noordzee is onderdeel van het bredere kabinetsbeleid om die afhankelijkheid te verkleinen.

    'Substantiële hoeveelheden'

    Het ministerie van Economische Zaken (EZ) verwacht dat de komende drie jaar al circa 1 miljard m³ gas extra per jaar geproduceerd kan worden. Over een jaar of vijf zou dat al 2 miljard tot 4 miljard m³ per jaar kunnen zijn. En dat 'zonder de voorwaarden te versoepelen' bij het verlenen van vergunningen.

    Volgens het ministerie zijn dit 'substantiële hoeveelheden', afgezet tegen de 40 miljard m³ gas die Nederland vorig jaar gebruikte zou het om ruim 10% van het verbruik kunnen gaan. De extra productie geldt voor een periode van tien jaar; de verwachting is dat de velden dan leeg zijn.

    Extra ambtenaren nodig

    Het huidige vergunningsproces kan volgens EZ in het uiterste geval vijf tot zes jaar duren. Het streven is dat dit straks, van opsporing tot winning, niet langer dan drie jaar duurt. Daarvoor zijn wel extra ambtenaren nodig. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt wil de staatssecretaris daarvoor ook medewerkers intern omscholen tot mijnbouwvergunningverleners.

    Eerder deze week werd bekend dat Duitsland Nederland heeft gevraagd om de gaswinning in Groningen te hervatten. In Europa groeit de vrees dat Rusland zal stoppen met het leveren van gas. Volgende week komt de Europese Commissie met een advies over hoe de 27 EU-landen zich kunnen voorbereiden op de winter. Lidstaten moeten onder meer hun voorraden, in de gasbergingen, voor 1 november aanvullen tot 80%.
  2. forum rang 8 Calendar 15 juli 2022 22:02
    quote:

    Greyhounds schreef op 15 juli 2022 17:17:

    [...]Heren ik hoop met dit berichtje te bereiken dat het allemaal een beetje gemoedelijker gaat en daar blijft het ook bij.
    Dus wind jullie niet teveel op iedereen verdien een tweede kans heb ik geleerd in mijn leven!
    Ik had al zo'n idee dat het met Fugro vandaag niet veel zou worden, ondanks dat de beurs bijna 2% hoger staat.
    Denk dat het volgende week wel een betere week gaat worden.
    Kansloos Greyhounds. Negeren is de enigste methode om er vanaf te komen. Denk je echt dat er iets gaat veranderen?
  3. forum rang 6 Bergonzi_deleted 17 juli 2022 10:43
    quote:

    JvH schreef op 17 juli 2022 07:23:

    Ik verwacht dat HAL zeer binnenkort gaat toeslaan nu ze de hele toko nog voor onder de 20 euro(eigenlijk onder de 10) kunnen overnemen.
    tja, hoe lang we dat al niet verwachten .. begin dit jaar kon het nog voor bijna de helft
  4. forum rang 7 Jalen 17 juli 2022 11:51
    Ik ben het eens met Bergonzi. Ze hadden al heel lang de kans. Tegelijkertijd, de wereld is wel veranderd sinds Poetin de Oekraïne is binnengevallen, waardoor Fugro een nog veel interessantere prooi is geworden dan daarvoor.

    Maar ik ben wel benieuwd @JvH waarom je dit zeer binnenkort verwacht. Hoop je dit gewoon, of weet je iets dat wij niet weten?
  5. forum rang 6 IQ 17 juli 2022 16:52
    quote:

    Jalen schreef op 17 juli 2022 11:51:

    Ik ben het eens met Bergonzi. Ze hadden al heel lang de kans. Tegelijkertijd, de wereld is wel veranderd sinds Poetin de Oekraïne is binnengevallen, waardoor Fugro een nog veel interessantere prooi is geworden dan daarvoor.

    Maar ik ben wel benieuwd @JvH waarom je dit zeer binnenkort verwacht. Hoop je dit gewoon, of weet je iets dat wij niet weten?
    Intrinsieke waarde Fugro kan niet alleen door vraag naar groene energie in vier maanden zoveel stijgen. Normaal moet waargemaakt worden dat Fugro een meerwaarde gaat creëren door winstgevende projecten, kan een tijd duren. Eerst weer vet op de botten krijgen, het vet is volkomen verdwenen vanaf 2014 verlies geleden, maar hoop het met jullie dat het bewijs zeer snel geleverd wordt.Laat maar komen die orkaan.
  6. forum rang 7 Jalen 17 juli 2022 20:10
    quote:

    max2 schreef op 17 juli 2022 17:45:

    Idd klopt wat hierboven staat. Fugro komt uit een flink dal na 10 jaar geleden nog een koers liet zien van 80 euro. Verwacht niet te veel van de cijfers over het 1e half jaar. De visie over de toekomst zal het beeld bepalen over wat de koers gaat doen de komende jaren.
    Waarom verwacht je weinig? De Q1 cijfers waren bijzonder goed.
  7. forum rang 5 nr36 18 juli 2022 05:35
    Fugro, PNG’s NMSA improve sea navigation safety

    By jnally on 18 July, 2022
    Share to FacebookFacebookShare to TwitterTwitterShare to PinterestPinterestShare to MoreMore

    Star Reef passage in Papua New Guinea
    Working with the National Maritime Safety Authority (NMSA) and with funding from the Asia Development Bank (ADB), Fugro has completed a hydrographic survey to determine a safe channel through the Star Reef Passage.

    The work is a key initiative contributing to Papua New Guinea’s sustainable economic development and will be used to support updated nautical charting and improved coastal zone management.

    Fugro’s LADS HD+ Airborne Lidar Bathymetry system was deployed along with a team of surveyors from both the company and the NMSA.

    The data was collected safely and with minimal environmental impact on the sensitive reef environment and local marine activity, and is now set to be used to update nautical charts.

    Paul M. Unas, the CEO of NMSA, said he is pleased with the successful outcome of the Star Reefs Passage Survey and reaffirmed NMSA’s Commitment to ensuring that PNG navigable waterways are adequately surveyed to IHO specifications and that nautical charts are updated for the safety of navigation.
  8. forum rang 4 JJJS 18 juli 2022 08:35
    quote:

    max2 schreef op 17 juli 2022 23:01:

    [...]

    Omdat de oude opdrachten die nu opgeleverd worden tegen lagere marges binnengehaald werden. We moeten wachten op betere tijden. Even geduld, komt allemaal toe.
    Die oude opdrachten zaten natuurlijk ook al, of met name, in de Q1 cijfers.....en de winst nemen ze bij (grotere) projecten naargelang het project vordert (en niet bij oplevering).

    Ik denk eerder dat ze in Q2 nog meer te maken hebben gekregen met marge verstorende factoren zoals personeelsverloop en hogere inkoopkosten. Factoren zoals de laatste zullen ze ongetwijfeld tegenwoordig geïndexeerd hebben.

    Voor de intrinsieke waarde van een onderneming wordt bijna nooit naar de beurskoers gekeken. Gaat om de actuele waarde van de bezittingen minus schulden. Actuele waarde activa wordt veelal bepaald aan de hand van het verdienvermogen (en niet wat een los schip bij verkoop waard zou zijn). Meest geëigende methode is de discounted cash flow methode. Deze is door zo'n investeringssite recent ingeschat en daarbij kwamen ze, gebruik makend van de gebruikelijke methodes en een iets hoger dan gemiddelde discountfactor (risico) op dacht ik 25-30 euro per aandeel.

    Bij onzekerheden, bijvoorbeeld een gebrek aan track record, wordt de discount factor hoog en bij een steady business met voorspelbare uitkomsten laag. Bij Fugro hadden ze een iets hoger dan gemiddelde risico factor genomen wat mij reëel lijkt, gezien waar het bedrijf zich momenteel bevind.

    Het lijkt mij verder ook niet zinnig om Fugro te toetsen op waar het op zijn laagst tijdens Corona (en volop geshort) gestaan heeft om vervolgens te concluderen dat het wel genoeg gestegen is. Kan je beter tegen de Tesla belegger zeggen, deze stond immers voor Corona op 10 en nu op 700.......Shell komt van 10 euro en Ben van Beurden gaf woensdag nog aan dat hij het bedrijf op 25 euro significant ondergewaardeerd vind.

    Een grote maar: de beurs lijkt sinds Corona alleen maar meer en meer door sentimenten gedreven en is absurd volatiel. Ik heb inmiddels geconcludeerd, zie bijvoorbeeld Shell, dat de koppeling tussen onderliggende waarde en beurskoers er nauwelijks meer is. Fugro heeft een disputabel en roerig verleden en staat nog steeds nauwelijks in de belangstelling. Vrees dat de koers daar helemaal zijn eigen gangetje gaat, los van hoe ze draaien, of ze al geherfinancieerd hebben etc. etc.
  9. forum rang 7 Greyhounds 18 juli 2022 10:01
    quote:

    Greyhounds schreef op 15 juli 2022 09:10:

    Goedemorgen dames/heren, ga vandaag maar van het zonnetje genieten.
    Het wordt volgens mij weer z'n dag van vlees noch vis, verwacht volgende week wel weer een kleine stijging richting de 12.

    Succes en vergeet de KOFFIE straks niet! ;-)
    Goedemorgen deze morgen, bolletje had het vrijdag goed gezien en zie hier bijna de 12.
    Zonnetje schijnt dus ook voor Fugro, gaan kijken waar we deze week op uit komen maar verwacht wel boven de 12.
    Ik ga wat anders doen de succes.

    Vergeet de Koffie niet straks.
2.697 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 135 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links