Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 139,100 25 apr 2024 16:26
  • +0,100 (+0,07%) Dagrange 127,300 - 140,600
  • 741.340 Gem. (3M) 488,5K

Besi Semiconductor jaardraadje 2022

9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 351 352 353 354 355 ... 482 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Schelp 15 juli 2022 13:16
    quote:

    Remfin schreef op 15 juli 2022 13:15:

    [...]

    Termijn van dit koersdoel wordt niet vermeldt. Als dit voor eind augustus 2022 geldt is dit wat mij betreft prima.
    Ik denk dat de termijn is tot wanneer de 60 wordt gehaald, dan bedenken ze weer een nieuw leuk doel.
    Dus termijn is 1,5 week :)
  2. forum rang 6 Gadus morhua 15 juli 2022 22:13
    quote:

    AandelenTijger schreef op 15 juli 2022 18:29:

    www.iex.nl/Forum/Upload/2022/14300947...

    Zie bovenstaande link weekstaatje met chippers op plek 1,2 en 3 met dank aan forumlid Voda van het Asmi draadje
    Blij met Randstad, die deed het vandaag ook heel goed na wat beter nieuws.
    Is ook bijna gehalveerd, de koers vh aandeel.
    Goed bedrijf, fraai dividend (atm..)
  3. Harry Nik 16 juli 2022 02:09
    quote:

    Catcher schreef op 15 juli 2022 23:16:

    Knap van tostram dat je met wat lijntjes trekken en een kul verhaal je hypotheek kunt betalen
    Goedenavond/nacht

    Ja was zelf ook lange tijd erg terughoudend met betrekking tot technische analyse.
    Echter is dit eigenlijk min of meer het vangen van wat mensen bereid zijn te betalen maar dan weergegeven in een grafiek kwam ik zo achter.
    Ja hoe kan ik dat dan uitleggen..
    Niet lang maar middle read dan maar. :-P
    Stel je staat op de markt en je hoort iemand in de verte roepen van aardbeien te koop, euro de kilo.
    Jij denkt van das kaasie...en je begint te lopen want dat wil je wel hebben. Naar mensen die dichterbij zijn kopen al als een malle. Die verkoper denkt van dit gaat zo lekker..kan ze wel duurder maken. En je hoort in de verte aardbeien 2 euro de kilo. Hmm denk je...wil ze nog wel..maar loop ff minder hard nu. Verkoper denkt nog steeds van dit gaat prima nog, minder omzet maar meer winst. Eens kijken of er nog een euro op kan. En jij hoort in de verte aardbeien 3 euro de kilo. En je staat stil. Je twijfelt. Dit is best hele normale prijs voor aardbeien. Als de verkoper ineens 4 euro de kilo roept denkt ja zal wel maar te duur. Verkoper merkt dat ze omzet helemaal terug valt en zakt weer met zijn prijs. En je gaat weer twijfelen, tot ie weer zakt en je loopt weer naar hem toe.

    Dat gedrag wat je vertoont, dat doe jij niet alleen vertonen. Velen met jou. Is menselijk gedrag. Iedereen kan wel beetje inschatten wat aardbeien kosten. Wat van invloed kan zijn op de dan geldende standaard waarde voor aardbeien is of er een rijke oogst was of niet, is er het seizoen of niet, is het transport gaan staken of rijden er extra wagen met die dingen
    Dit is allemaal van invloed op de prijs die men gemiddeld bereid is te betalen voor die aardbeien.

    Dit geldt voor veel dingen. Zo ook voor aandelen. En als je veel data verzameld, dan is het ineens in een overzicht te plaatsen en krijg je een beeld van de prijs ontwikkeling.
    Onvoorziene dingen kun je alleen niet in die grafiekjes vangen, wat dat heeft niks te maken met wat men gemiddeld bereid is ergens voor te betalen. Als de markt ineens overstroomd door een waterleiding die gesprongen is, dan is het daaaag aardbeien en worden ze erg duur. Dit valt niet in een grafiek te vangen dus moet je accepteren dat dit er gewoon is en gebeurt.

    Aan veel dingen zit een gemiddelde top en bodem. Of iets wordt helemaal hype gemaakt. Of Joep houdt niet zo van een bepaald bier merk. Ja dan gaat de prijs hard omhoog of omlaag en komt deze buiten de kaders die normaal als gemiddeld worden gezien.

    Ik hoop dat je nu wat beter inzicht hebt in hoe je kunt omgaan of kijken naar technische analyse.

    Succes, Harry
    Ja ja ja mand :-D
  4. Schelp 16 juli 2022 09:31
    quote:

    Harry Nik schreef op 16 juli 2022 02:09:

    [...]

    Goedenavond/nacht

    Ja was zelf ook lange tijd erg terughoudend met betrekking tot technische analyse.
    ......
    Ik hoop dat je nu wat beter inzicht hebt in hoe je kunt omgaan of kijken naar technische analyse.

    Succes, Harry
    Ja ja ja mand :-D
    Hi Harry,

    Leuk verhaaltje om te lezen! Maar ik moet zeggen dat je mij nog niet hebt overtuigd over TA. Wat jij beschrijft is de economische theorie van vraag en aanbod en prijselasticiteit. En vervolgens hoe je prijzen in een mooie grafiek kan zetten om e.e.a. inzichtelijk te maken.

    Wat ik denk dat de echte TA is, is de lijntjes trekken om op die manier proberen te voorspellen wat de koers in de toekomst gaat doen. En dat blijft voor mij nog steeds onzin. Stel je trekt 2 lijnen over het koersverloop van 10 jaar dan zitten we in een sterke stijging, trek je twee lijnen over 2 jaar dan worden we depressief want gaat niet goed, trek je lijnen over de laatste week dan is het hosanna want we stijgen als een malle. Dus het enige wat je kan laten zien is de stijging of daling over een bepaalde periode.

    Mijn conclusie is dus nog steeds: grafiek maken mooi, de TA lijnen zijn onzin.
    Wat denk ik nog wel van toepassing is, als er maar genoeg mensen in TA geloven dan krijg je een self fulfilling prophecy en klopt het opeens wel. ??
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 juli 2022 09:41
    Ter info. Een artikel uit de beleggersomgeving.

    Besi

    Chipaandelen zijn dit jaar hard afgestraft. De beurslievelingen van 2021 zoals ASML, Nvidia & AMD noteren sinds begin dit jaar stevig in het rood.
    Hevige chiptekorten en grote investeringsplannen met daarbij aangekondigde subsidies vanuit de politiek zorgden aanvankelijk voor grote interesse in deze zogeheten semiconductor aandelen.
    Nu er serieuze zorgen beginnen te ontstaan over een afkoeling van de economie worden de van oudsher cyclische chipbedrijven massaal van de hand gedaan.
    Hoewel de korte termijn onzeker blijft zullen veel van deze bedrijven de komende jaren blijven profiteren van technologische groeitrends.
    Het Nederlandse bedrijf BESI kan de komende jaren laten zien dat een economische terugval na een topjaar niet per direct betekent dat het aandeel niet meer als aantrekkelijk valt aan te merken.
    BESI heeft een geweldige tijd achter de rug vanwege de wereldwijde investeringsgolf in de chipindustrie. In iets meer dan een jaar tijd verdubbelde het aandeel BESI in vergelijking met de koers van vóór de coronacrash midden maart 2020.
    Sinds begin dit jaar noteert het aandeel echter circa 38% in het rood. Overigens niet alleen BESI, ook sectorgenoten daalden dit jaar met soortgelijke percentages.

    Zoals BESI onlangs deelde tijdens haar beleggersdag blijven de vooruitzichten op langere termijn rooskleurig.
    Partijen zoals Samsung, TSMC en Intel gaan de komende jaren miljarden uitgeven om hun productiecapaciteit uit te breiden. Als fabrikant van chipmachines moet BESI daar van gaan profiteren.

    De toekomst: Hybrid Bonding
    Daarnaast loopt BESI voorop met een relatief nieuwe techniek genaamd Hybrid Bonding.
    De totale markt voor deze techniek zal naar verwachting oplopen tot een omvang van 1,2 tot 3 miljard euro in 2030. Daar liggen enorme groeikansen voor de onderneming uit Duiven.

    Ondanks de huidige onzekerheid in de bredere markt liet BESI tijdens haar beleggersdag weten dat het haar doelstellingen voor 2025 opwaarts bijstelt.
    Door de hoge inflatie, oplopende rente en supply- chain problemen maken beleggers zich echter zorgen over een economische recessie.
    De van oudsher cyclische chipindustrie zou een flinke terugval kunnen zien als de economische situatie verder verslechtert.
    Beleggers lijken alvast voor te sorteren op die economische terugval. Ondanks het feit dat de langetermijntrends intact blijven voor deze industrie maakt men zich zorgen over de vooruitzichten op de kortere termijn.
    De vraag naar smartphones zwakt af, er zijn problemen op de Chinese markt en ook de algehele economische onzekerheid biedt geen positief perspectief.
    Voor de langere termijn lijken alle lichten nog steeds op groen te staan voor BESI en haar sectorgenoten. De chipindustrie gaat met alle onderliggende trends een rooskleurige toekomst tegemoet.
    Voor BESI moet Hybrid Bonding gaan bijdragen aan de groei die de onderneming kan gaan realiseren. Nu de koers bijna gehalveerd is nadert er een mooi instapmoment.
9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 351 352 353 354 355 ... 482 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Iets langer geduld met Besi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links