Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,040 25 apr 2024 17:39
  • +0,025 (+0,07%) Dagrange 33,845 - 34,270
  • 5.672.494 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9469 9470 9471 9472 9473 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 13 juli 2022 15:40
    quote:

    Cash collector schreef op 13 juli 2022 13:28:

    [...]

    Ach ja, volgens milieuactivisten is Shell de oorzaak van zo'n beetje alle klimaatproblemen en volgens hen maakt het niet uit wat Shell doet om klimaatneutraal te worden, het is altijd fout of het wordt fout uitgelegd.

    De waterstof die straks met windenergie wordt opgewekt wordt nu nog geproduceerd uit aardgas wat resulteert in grote CO2 uitstoot en die uitstoot is straks een stukje minder.

    Greenwashing? Het is maar hoe je het bekijkt, ik kijk graag naar de feiten.
    ==================================
    Cash collector, ter informatie, waterstof bij verbranding produceert NOx en dus salpeterzuur HNO3 en verzuurt de grond, pH 2.5.

    Dank voor uw reactie op ons bericht TU Delft: '70 procent stikstofdepositie luchtvaart niet meegeteld' (https://schipholwatch.nl/2022/06/14/tu-delft-70-procent-stikstofdepositie-luchtvaart-niet-meegeteld/) op SchipholWatch.
    ==================================================
    Reactie op SchipholWatch:
    NH3 uitstoot van veeboeren en van andere dieren, o.a. paarden, konijnen, enzv. is basisch en heeft een pH van 11.0 en is zeer hygroscopisch en wordt zeer makkelijk geabsorbeerd in koud regen- en oppervlakte- water als anhydrous ammonia en is dus ook zeer eenvoudig uit te wassen uit de Ammonia-Uitstoot van alle types veeboeren!
    Dus de uitstoot van veeboeren is totaal niet verzurend en verzuurt de grond van Nederland absoluut niet, integendeel is onmogelijk, pH is 11.0 is alkalisch/basisch dus de tegenpool van een zure pH.
    NOx uitstoot en dus verzuring grond Nederland komt puur alleen van diesel/gasolie motoren schepen, vliegtuig kerosine turbine motoren, Combined Cycle Krachtcentrales Gasturbines, diesel vrachtautos, kolenkrachtcentrales, Fluid Catalytic Cat Crackers-Olieraffinaderijen en alle vele miljoenen personen diesel auto`s, BMW`S, Mercedes, Audi`s, enzv..
    De grootste veroorzaker van NOx uitstoot zijn dus het verbranden van brandstoffen bij vlamtemperaturen boven de 850 graden celcius zoals kolen, olien, aardgas en H2 waterstof. Dit geldt voor bijna alle brandstoffen en vooral voor waterstof, dat heeft een vlamtemperatuur van 2900 graden. Als je H2 verbrand met zuivere zuurstof gaan alle theorieën op en vorm je alleen schoon water, maar H2 verbranding met lucht (79 % N2) vorm je NOx-uitstoot en dus is het dan gecondenseerde water zuur, HNO3 salpeterzuur / nitraatzuur met pH 2.5!!!!!.

    De Franse scheikundige Lavoisier experimenteerde met zuivere H2 en zuivere O2 en zag dat er alleen schoon water ontstond, echter als hij de H2 verbranding met lucht deed gebeurde het zelfde, maar dat water was zuur en dit was het ontstaan van HNO3 salpeterzuur/nitraatzuur. Dit is nog maar 200 jaar bekend. Het wordt niet verzwegen, maar in de meeste vak teksten moet je er echt naar zoeken.

    H2 kan in vele gevallen een zegen zijn, maar je moet het niet gaan verbranden en dus niet het aardgasnet er op over schakelen, dit zou gigantische hoeveelheden NOx uitstoot dus HNO3 salpeterzuren neerslag vormen. Bij brandstofcellen waar H2 direct omgezet wordt in elektriciteit gebeurd dit bij veel lagere temperatuur en daar wordt dus geen NOX uitstoot gevormd.
    Ook bij de staalproductie is het een goed middel omdat de H2 gebruikt wordt om het ijzererts te reduceren en het staal smelten zelf weer elektrisch gebeurt.
    Alle NOxen (NOx uitstoot) slaat neer als HNO3, Salpeterzuur-Nitraatzuur en heeft een pH van 2.5, dus verzuurt de grond, echter de uitstoot van NH3 anhydrous ammonia van onze veeboeren en van alle dieren poep en van alle mensen poep heeft een pH van ~11.0 en is dus sterk basisch en neutraliseert de sterk zure pH van 2.5 van HNO3, salpeterzuur-nitraatzuur, dus het eindresultaat is niet zure echter neutrale pH (pH 7.0) grond en oppervlakte wateren, juist dankzij onze veeboeren en door hun goede anhydrous ammonia uitstoot met pH = 11.0.
    Als onze oppervlakte wateren veel zure salpeterzuur / nitraatzuren van NOx zouden opvangen, dan zou door heel Nederland er enorm veel algenvorming zijn in onze oppervlakte wateren in de zomerperioden en dat is absoluut niet het geval in heel Nederland, wel is dit het geval in de Baltische wateren door o.a zeeschepen, die veel NOx dus HNO3 uitstoten/neerslaan in stilstaand water in de Baltic Sea, hier is de algenvorming door NOx zeer zeer groot.
    Kort en krachtig Nederland heeft alleen een Politiek zogenaamd Stikstof Probleem, echter geen boeren stikstof grond verzurings-probleem, in tegendeel de veeboeren neutraliseren al onze grond!.
    Ga maar eens serieus de pH meten (zeer eenvoudig) in veeteelt gebieden, daar kan de grond slechts verzuren door diesel vrachtauto`s, dieselpersonen auto`s, diesel motoren schepen en vliegtuig kerosine turbine motoren en bussen personen transport (op H2 en / of diesel motoren) H2 is de ergste NOx producent bij gebruik als brandstof, dus verre van schoon!
    Overigens alle Combined Cycle Gasturbines Krachtcentrales, alle moderne Kolen Krachtcentrales, alle Fluid Catalytic Crackers van alle Nederlandse Olieraffinaderijen hebben bij mijn beste weten allen reeds 15 jaar, ESP, DENOX en DESOX-DECARB rookgas reiniging`s installaties en zijn dus zeer schoon, Nederland heeft de aller schoonste krachtcentrales van de hele wereld en inderdaad stoten nog wat marginale CO2 uit en schone waterdamp, geen probleem lijkt mij, dit is voedsel en de energie voor de groenere natuur en voor meer schone voedselproductie wereldwijd!
    NOx wordt gevormd alleen in verbranding`s motoren onder druk en onder vlamtemperaturen van minimaal 850 Graden Celcius, zoals diesel motoren, gasturbines vliegtuigen en Combinded Cycle Krachtcentrales en Kolenkrachtcentrales en transport bussen / vrauchtauto`s / auto`s / vliegtuigen, ook eventueel aangedreven door H2 – Waterstof bij vlamtemperaturen van 2900 graden celcius..
    P.S. ik ben een zeer ervaren gepensioneerd Chemisch Technoloog, woonachtig in het zeer groene landbouw en veeteelt land van Hulst, waar de hele natuur nu vandaag zeer groen is met veel insecten, veel bijen, veel vlinders en enorm veel keutels poepende konijnen/paarden/kippen/koeien/honden/katten/mensen/enzv. Goed leven in Zeeuws-Vlaanderen! Kom ons bezoeken! Natuurlijk zijn de industrie gebieden Gent, Terneuzen, Sluiskil, Antwerpen, Vlissingen, enzv. luchtvervuilers, die ook in het schone Zeeuws-Vlaanderen de lucht bezoedelen.
    M.v.g. Ronald Engels, 4561JW Hulst.
  2. Fohn2 13 juli 2022 15:48
    quote:

    Cash collector schreef op 13 juli 2022 13:28:

    [...]

    Ach ja, volgens milieuactivisten is Shell de oorzaak van zo'n beetje alle klimaatproblemen en volgens hen maakt het niet uit wat Shell doet om klimaatneutraal te worden, het is altijd fout of het wordt fout uitgelegd.

    De waterstof die straks met windenergie wordt opgewekt wordt nu nog geproduceerd uit aardgas wat resulteert in grote CO2 uitstoot en die uitstoot is straks een stukje minder.

    Greenwashing? Het is maar hoe je het bekijkt, ik kijk graag naar de feiten.
    Tja.. en zo zijn alle mannen seksisten, alle witte mannen racisten en zijn alle witte priesters verzot op kinderen. We polariseren alles maar zwart/wit (sorry, licht/donker) omwille van ons eigen gebrek aan identiteit. Welkom in de wondere wereld van nu.
  3. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 13 juli 2022 15:52
    quote:

    Rookie90 schreef op 13 juli 2022 15:37:

    [...]

    Netjes. Alweer naar het restaurant dus.
    Ik heb vooralsnog droog brood.
    Met dit spelletje ga ik me ook maar eens op XOM richten. Daar in een luttele 20 minuten een koersuitslag van bijna 2$, of 2,5% in de OW. Dus met hefboom 5 12,5%. Bij opening bestens kopen en kijken of je er tamelijk snel met een leuke rit weer vanaf kan.

    Zelfs 3$ zie ik nu.
  4. Fohn2 13 juli 2022 16:01
    quote:

    Campingrally in aantocht schreef op 13 juli 2022 15:54:

    Cash is king. Spaarrente schiet omhoog net zoals de inflatie.
    Even een cursus basis economie:

    Een hoge rente maakt het duurder om geld te lenen. Dat zorgt ervoor dat mensen en bedrijven minder geld uitgeven. En dan neemt de vraag af. Het gevolg daarvan is dat de prijzen minder hard stijgen waardoor de inflatie afneemt
  5. forum rang 4 JJJS 13 juli 2022 16:27
    quote:

    Fohn2 schreef op 13 juli 2022 16:01:

    [...]

    Even een cursus basis economie:

    Een hoge rente maakt het duurder om geld te lenen. Dat zorgt ervoor dat mensen en bedrijven minder geld uitgeven. En dan neemt de vraag af. Het gevolg daarvan is dat de prijzen minder hard stijgen waardoor de inflatie afneemt
    Ook als de inflatie dit keer een specifieke oorzaak kent, namelijk een structureel tekort aan fossiele brandstoffen? Waarbij de geschiedenis heeft aangetoond dat de vraaguitval bij eerdere recessies niet meer dan 3% was.
  6. forum rang 4 JJJS 13 juli 2022 16:49
    En daarnaast nog een oververhitte markt, waar er post corona ineens een tekort aan van alles lijkt te zijn, te beginnen met arbeidskrachten......rente verhoging is het klassieke antwoord op de strijd tegen inflatie, maar het is dit keer toch wel een afwijkende situatie. Ik heb - en ik ben econoom - nooit goed begrepen hoe je jarenlang met gratis geld in de rondte kon strooien, tijdens corona zelfs met grote scheppen.....
  7. forum rang 4 hjs64 13 juli 2022 16:56
    quote:

    Fohn2 schreef op 13 juli 2022 15:48:

    [...]

    Tja.. en zo zijn alle mannen seksisten, alle witte mannen racisten en zijn alle witte priesters verzot op kinderen. We polariseren alles maar zwart/wit (sorry, licht/donker) omwille van ons eigen gebrek aan identiteit. Welkom in de wondere wereld van nu.
    Hoezo, de wondere wereld van nu? Ik ben er van overtuigd dat wat je beschrijft altijd de realiteit van het bestaan is geweest. Enige verschil is dat het tegenwoordig aan de kaak wordt gesteld. Overigens ben je vrouwen vergeten te noemen, willen aan de kinderen en kijken om zich heen welke idioot ze daarvoor op kunnen laten draaien.
  8. forum rang 4 JJJS 13 juli 2022 16:57
    En dan nog een keer een Rus die met een speciale militaire operatie de boel verstoort en Chinezen die bij het minste of geringste de wereldwijde logistiek ontwrichten als er weer in een miljoenenstad een (onvermijdbaar) Covid geval zich aanmeld.....ik denk zelf dat de monetaire gereedschapskist voor al dit moois te beperkt is.

    Blijft wel een kwestie van vraag en aanbod uiteindelijk. Er is om diverse redenen minder aanbod dan er gevraagd wordt. Dus hogere prijzen. Die de vraag op hun beurt weer temperen. Maar als het om primaire zaken als een huis of energie of voedsel gaat, is er maar een relatief lage prijselasticiteit. Tja....maar gratis geld is volgens mij een van de grote boosdoeners geweest, dus daar moeten we inderdaad vanaf
  9. forum rang 9 Ron-tron system 13 juli 2022 17:02
    quote:

    JJJS schreef op 13 juli 2022 16:57:

    En dan nog een keer een Rus die met een speciale militaire operatie de boel verstoort en Chinezen die bij het minste of geringste de wereldwijde logistiek ontwrichten als er weer in een miljoenenstad een (onvermijdbaar) Covid geval zich aanmeld.....ik denk zelf dat de monetaire gereedschapskist voor al dit moois te beperkt is.

    Blijft wel een kwestie van vraag en aanbod uiteindelijk. Er is om diverse redenen minder aanbod dan er gevraagd wordt. Dus hogere prijzen. Die de vraag op hun beurt weer temperen. Maar als het om primaire zaken als een huis of energie of voedsel gaat, is er maar een relatief lage prijselasticiteit. Tja....maar gratis geld is volgens mij een van de grote boosdoeners geweest, dus daar moeten we inderdaad vanaf
    Gratis geld geeft een up aan de economie maar is natuurlijk hetzelfde dan meer uitgeven dan je bezit en op een keer sturen ze de deurwaarder wanneer de fruitmachine stilvalt en ze overal hun uitgeleend geld gaan terugzoeken.
    Maar misschien wordt er wel kwijtgescholden zonder grote ruzie misschien maar 1 ding is zeker het geld dat je overhoud is minder waard.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9469 9470 9471 9472 9473 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links