Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boeren, klimaat, duurzame voedselproductie, schone energie en fossiele brandstof

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

164 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 12 juli 2022 22:07
    Europa is erg laag gewaardeerd, dus die gaan op dat gebied veel minder mee met USA dalingen.
    En er wordt gecompenseerd via een lagere EUR.
    Valuta waarderingen doen keurig hun werk.

    Mooi stukje over 22 July - Doomsday Europe.
    Is Europa geheel afhankelijk van wat Puting gaat doen.
    Wel of niet opstarten met de pijplijn.

    Ze hebben het over 20% daling van de aandelen markten en een EUR op 0.90 ten opzichte van de USD als Putin niet gaat opstarten. Putin zou in feite niet moeten opstarten. Niet vanuit financieel oogpunt, want dan vindt TTROO dat Putin moet opstarten. Niet alles, maar wel grotendeels. Maar vanuit al die Warme Temperaturen voorspellers. De Aarde zou toch opwarmen. Nou, Putin - ik zeg mooie test. Niet opstarten uit dat oogpunt.

    Zee spiegel zou stijgen, opwarming der Aarde zal doorgaan en dan ineens niet meer? Dan zouden we spontaan CO2 de lucht in moeten duwen boven Europa om de Europeanen wat op te warmen. 3x raden, dan hebben we (weer) te weinig CO2 om in de lucht te duwen. Balanceren is duidelijk een heel moeilijke act.

    Hebben we met Kou juist niet al die virussen die opkomen draven en drijven?

    Kortom u bevriest wellicht, u wordt bevirust, maar u vecht wel tegen Putin. U vecht meer tegen de kou en tegen virussen en terwijl u hier tegen aan het vechten bent, interesseert u het minder wat Putin aan het doen is. Zowiezo begrijp ik er geen bal van. Western Debt & Drugs World zit vol met Debt en dan gaat u dat lont blijven aanstekken van die Debt Bomb. Putin schijnt zwaar ziek te zijn en wellicht 3 jaar nog te leven, waarom niet in die 3 jaar, ja tegen Putin zeggen, intussen verder gaan met gas en olie onafhankelijkheid, intussen Oekraine zwaar bewapenen. En dan tegen zijn opvolger of opvolgster zeggen, van Oekraine blijf je af, die bewandelen hun eigen weg. Dan heb je veel meer bereikt. Stel Putin gaat over een paar maanden dood, wat kan zijn opvolger of opvolgster doen, hallo - ik ben de opvolger of opvolgster van Putin - ik ga alles terugtrekken uit Oekraine - laten we elkaar een kus geven en alles is opgelost? Dromen gaan door. Er is No Way Back meer.

    Oekraine krijgt veel beter geschut en daarmee kunnen ze zich beter verdedigen en zelfs 'aanvallen'. Het wordt nu interessant hoe zich dit gaat voortzetten. Vietnam begint er dan steeds
    meer op te lijken. Iran gaat drones aan Rusland leveren. Wat wilt u dan met Iran? Straffen. Met wat? Ze hebben zo'n beetje alle straffen al? Maar u durft verder helemaal niets tegen Iran. Geen aanval geweest. Een aantal hoge personen zijn dodelijk geraakt, wellicht wat computer virussen die schade aanricht, maar een land houd je daar niet mee tegen. Verzin een straf. Staat altijd leuk op die papieren. En wellicht weer een contact momentje met de pers.

    Maar uit dat oogpunt heeft Rusland wel geld nodig. De oorlogskassen moeten gevuld blijven en gevuld worden. Dus vandaar - TTROO gaat er nog steeds van uit Putin zet de pijplijn open, maar niet op 100%. Wellicht op 70 a 75%. Het blijft natuurlijk geheel gissen.

    Grondstoffen zijn geheel ingestort vandaag. Bent u gaan graven in uw tuinen en warempel u kwam een zink mijn, een nikkel mijn, een aluminium mijn, olie en gas en een koper mijn tegen in uw grote tuin van 3 bij 3 meter. En u meldde dat maar meteen bij de bekende nieuwsbronnen.
    Zo hard gingen de grondstoffen down. Die gaan duidelijk uit van een niet op te starten gas pijplijn, maar al zou die wel geheel opstarten, een recessie is onvermijdelijk. Zowiezo vreemd, zijn het allemaal geen belangrijke grondstoffen meer? We komen toch huizen te kort, of alleen in het Oranje Land? En waar gaan die jaarlijkse nieuwe 100 miljoen inwoners en inwoonsters op de Aarde wonen? Een hutje van Oranje natuur bloemen? Nee, dat gaan ze niet doen. Die zullen vast wel wat van uw in de tuin gevonden mijnen gebruik willen maken.

    Putin heeft van de meesten van u het Winterse Lot inhanden. O nee, dat zijn de Opwarmers en Opwarmsters van de Aarde fans. En die weten uw lot al - Het Wordt Warmer.
  2. forum rang 7 handyman6 12 juli 2022 22:48
    quote:

    Somberman schreef op 12 juli 2022 22:10:

    [...]

    Zelf vind ik het verachtelijk om doem te verkondigen. Je maatje heeft ongetwijfeld een rammelende verwijzing naar een gedrocht van een boek.
    Jouw bijdrage hier is nog steeds posters afzeiken met zure suggesties....
    Veel verloren laatste maanden meissie?
    Draag TA bij of lazer gewoon weer snel op svp.
  3. forum rang 6 shortie 12 juli 2022 23:31
    In Spanje gaan ze de miljardenwinsten van energiebedrijven en banken extra belasten om daarmee de lage- en middeninkomens tegemoet te komen vanwege de hoge inflatie. Vind het een PRIMA plan!!
    Ik zou zeggen… room ALLE winsten van die banken voorlopig maar even af…. Die hebben ons nog een rekening te betalen voor iets wat er in 2008-2009 plaats vond. Prima tijd om die rekening nu te vereffenen.
  4. forum rang 6 Silk 12 juli 2022 23:40
    quote:

    Somberman schreef op 12 juli 2022 22:10:

    [...]

    Zelf vind ik het verachtelijk om doem te verkondigen. Je maatje heeft ongetwijfeld een rammelende verwijzing naar een gedrocht van een boek.
    Wat doem? Dat mijn inschatting is dat wel al lang een lagere top hebben gezet en naar een lagere bodem gaan? Je redenering rammelt langs alle kanten! Daar heb ik geen boek voor nodig. Of ga je nu de moraalridder spelen?
164 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links