Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.208 Posts
Pagina: «« 1 ... 1084 1085 1086 1087 1088 ... 1261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:15
    Pinterest vervangt CEO
    Haalt nieuwe topman bij Google.

    (ABM FN-Dow Jones) Pinterest verwisselt zijn huidige topman Ben Silbermann voor Bill Ready, die van Google komt. Dat maakte het socialmediabedrijf dinsdagavond bekend.

    Silbermann was mede-oprichter van Pinterest in 2010 en was sinds die tijd altijd de CEO. "Het besluit is gedreven door wat ik denk dat het best is voor Pinterest", aldus de 39-jarige Silbermann. "Bill zal een betere CEO zijn dan ik voor dit volgende hoofdstuk."

    Ready is momenteel bij Google de directeur die gaat over commercie, betalingen en "de volgende miljard gebruikers", volgens zijn LinkedIn-profiel. Ready was eerder operationeel directeur van PayPal en daarvoor CEO van Venmo.

    Pinterest heeft 433 miljoen gebruikers, maar verloor de laatste tijd gebruikers en zag de koers dit jaar halveren.

    Het bedrijf heeft lang verkondigd dat gebruikers naar de website komen omdat ze iets willen kopen. Dat zou een belangrijk voordeel bieden boven concurrerende sociale platforms. De gemiddelde omzet per gebruiker is echter niet meer dan 1,33 dollar wereldwijd. In de VS en Canada, waar meer dan 80 procent van de omzet vandaan komt, is dat minder dan 5 dollar. Die omzet staat in schril contrast met wat bijvoorbeeld Facebook realiseert.

    Het aandeel Pinterest lijkt een hogere opening tegemoet te gaan.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:15
    Futures Wall Street wijzen omlaag
    Wachten op Powell.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,3 procent in het rood.

    Beleggers kijken vooral naar het Portugese Sintra, waar een ECB-forum plaatsvindt, en waar ook voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve aanschuift.

    Loretta Mester van de Federal Reserve Bank van Cleveland zei woensdag een voorstander te zijn van een renteverhoging met opnieuw 75 basispunten, als de economische situatie blijft zoals nu.

    Later op de dag volgen de wekelijkse cijfers over de olievoorraden, inclusief de cijfers die er vorige week door een storing niet doorkwamen.

    Ook komt er een definitieve raming voor de economische groei in de VS in het eerste kwartaal, voordat Wall Street opent.

    Olie wordt duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 112,60 dollar, terwijl een september-future Brent 0,8 procent duurder werd op 114,56 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0523. Bij bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0532 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel Pinterest gaat hoger openen. Het socialmediaplatform kondigde aan dat mede-oprichter en CEO Ben Silbermann plaatsmaakt voor Bill Ready. De nieuwe CEO komt van Google.

    CEO Adam DeWitt van Grubhub, het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, heeft gezegd vooral een partner te zoeken. Maar volgens Just Eat is er niets veranderd aan de plannen en wordt er ook nog altijd actief gekeken naar een verkoop van Grubhub.

    Nio heeft de aantijgingen in een rapport van Grizzly Research, een short seller, afgedaan als onzin. Grizzly Research schreef dat het Chinese autobedrijf "boekhoudspelletjes speelt om de omzet en de nettowinstmarges op te kloppen om de doelstellingen te halen." Maar "het rapport klopt niet, bevat talrijke fouten, ongegronde speculaties en misleidende conclusies en interpretaties over informatie met betrekking tot het bedrijf", verklaarde Nio.

    Slotstanden

    Wall Street sloot dinsdag fors lager. De S&P500-index sloot 2,01 procent lager op 3.821,55 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 2,98 procent tot 11.181,54 punten en de Dow Jones-index moest 1,56 procent prijsgeven op 30.946,99 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:15
    FedEx presenteert groeidoelen
    Voor komende jaren.

    (ABM FN) FedEx wil de komende jaren de winst met dubbele cijfers laten groeien. Dit blijkt uit de plannen die de pakketbezorger woensdag presenteerde onder de noemer 'Deliver Today. Innovate for Tomorrow'.

    Het plan is bedoeld om meer waarde te bieden aan klanten, aandeelhouders en medewerkers.

    FedEx wil de aangepaste winst per aandeel tot en met 2025 met 14 tot 19 procent per jaar laten groeien. De omzet zou met 4 tot 6 procent kunnen stijgen gedurende deze periode, voorziet FedEx.

    Het aandeel lijkt vanmiddag een procent hoger te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  4. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:16
    Amerikaanse economie krimpt nog iets harder
    Min van 1,6 procent in eerste kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar nog iets sterker gekrompen dan aanvankelijk gedacht. Dit bleek woensdag uit de derde en definitieve raming van het Amerikaanse ministerie van handel.

    Het bruto binnenlands product daalde in het eerste kwartaal niet met 1,5 procent op jaarbasis, maar met 1,6 procent.

    In het vierde kwartaal vorig jaar bedroeg de groei nog 6,9 procent, waardoor de Amerikaanse economie in heel 2021 met 5,7 procent groeide.

    De PCE prijsindex steeg in het eerste kwartaal met 7,1 procent, tegenover 6,4 procent een kwartaal eerder. De vorige raming voor het eerste kwartaal stond op 7,0 procent.

    De kernprijsindex, dat wil zeggen zonder voeding en energie, steeg met 5,2 procent, 0,1 procentpunt meer dan in de vorige raming. Dat was 5,0 procent in het vierde kwartaal.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:16
    Toezichthouder VS klaagt Walmart aan
    Fraudeurs gebruikten geldtransferdienst bij oplichtingspraktijken.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder FTC heeft Walmart vandaag aangeklaagd, omdat de supermarktketen zijn dienst om geld te versturen, liet misbruiken door oplichters, die consumenten voor honderden miljoenen dollars hebben opgelicht.

    Volgens de Federal Trade Commission keek Walmart jarenlang de andere kant op, terwijl oplichters gebruik maakten van de gebrekkige beveiliging van de dienst bij Walmart-winkels. Hieraan verdiende Walmart miljoenen, volgens FTC-directeur Samuel Levine. "Consumenten zijn honderden miljoenen dollars kwijt, en de FTC houdt Walmart er verantwoordelijk voor dat fraudeurs klanten van het bedrijf konden oplichten."

    Het bedrijf trainde zijn medewerkers onvoldoende, waarschuwde klanten niet en stond procedures toe waarmee oplichters geld konden innen bij Walmart-winkels.

    De FTC eist nu van de rechtbank dat Walmart geld teruggeeft aan de gedupeerden en dat het bedrijf wordt bestraft voor de overtredingen.

    Klanten kunnen bij Walmart financiële diensten krijgen, zoals het overmaken van geld, credit cards, oplaadbare betaalkaarten, het innen van cheques en het betalen van rekeningen. Walmart treedt daarbij op als vertegenwoordiger van diensten zoals MoneyGram, Ria en Western Union. Het versturen van geld naar een ontvanger op een andere locatie, wordt vaak gebruikt door fraudeurs, omdat de gelden vrijwel onmogelijk te achterhalen zijn na zo'n transfer.

    De dienst werd gebruikt door oplichters, die consumenten overhaalden om geld over te maken, bijvoorbeeld door zich voor te doen als de belastingdienst, of als een behoeftig familielid.

    De kwestie speelde tussen 2013 en 2018.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:16
    MicroStrategy koopt nog meer bitcoin
    Voor 10 miljoen dollar.

    (ABM FN) MicroStrategy heeft tussen 3 mei en 28 juni ongeveer 480 bitcoins gekocht voor 10,0 miljoen dollar. Dit bleek uit een document dat het bedrijf indiende bij toezichthouder SEC.

    De gemiddelde prijs van deze aankopen ligt op 20.817 dollar per bitcoin.

    Per 28 juni 2022 bezit MicroStrategy, samen met zijn dochterondernemingen, in totaal 129.699 bitcoins, waarvoor het circa 3,98 miljard dollar betaalde, ofwel een gemiddelde aankoopprijs van 30.664 dollar per stuk.

    MicroStrategy heeft deze aankopen deels gefinancierd met leningen. Het softwarebedrijf zal als de prijs van bitcoin onder een bepaald punt daalt, extra zekerheden moeten afgegeven.

    Een bitcoin kost woensdagmiddag 20.064 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  7. forum rang 10 voda 29 juni 2022 15:17
    Vlakke opening Wall Street voorzien
    Wachten op Powell.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor de opening nagenoeg ongewijzigd. De Nasdaq lijkt 0,2 procent in te leveren.

    Beleggers kijken vooral naar het Portugese Sintra, waar een ECB-forum plaatsvindt, en waar ook voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve aanschuift. Beleggers zullen gespitst zijn op hints over het tempo waarmee de Fed verwacht de rente verder te gaan verhogen.

    "Zoals altijd zullen de markten elk woord van Powell op een weegschaaltje leggen, in dit geval voor hints dat de Fed begint te twijfelen over zijn havikachtige aanpak nu de vrees voor een recessie groeit", zei Jeffrey Halley van Oanda. "Dat zal waarschijnlijk tegenvallen, maar zal wel goed zijn voor wat volatiliteit tijdens de handelsdag."

    Loretta Mester van de Federal Reserve Bank van Cleveland zei woensdag een voorstander te zijn van een renteverhoging met opnieuw 75 basispunten, als de economische situatie blijft zoals nu.

    Later op de dag volgen de wekelijkse cijfers over de olievoorraden, inclusief de cijfers die er vorige week door een storing niet doorkwamen.

    De Amerikaanse economie kromp in het eerste kwartaal met 1,6 procent, bleek woensdag uit definitieve cijfers van het ministerie van handel. Een eerdere raming ging nog uit van 1,5 procent krimp.

    Olie wordt duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 113,38 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent duurder werd op 115,46 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0521. Bij bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0532 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel Pinterest stond in de handel voorbeurs 4,5 procent hoger. Het socialmediaplatform kondigde aan dat mede-oprichter en CEO Ben Silbermann plaatsmaakt voor Bill Ready. De nieuwe CEO komt van Google.

    Carnival daalde juist 6 procent, na een serie koersdoelverlagingen door analisten.

    FedEx wil de komende jaren de winst met dubbele cijfers laten groeien. Dit blijkt uit de plannen die de pakketbezorger woensdag presenteerde onder de noemer 'Deliver Today. Innovate for Tomorrow'. Het aandeel lijkt bijna 1,5 procent hoger te gaan openen.

    De toezichthouder FTC is een rechtszaak begonnen tegen Walmart, omdat de supermarktketen zijn dienst om geld te versturen, liet misbruiken door fraudeurs. Volgens de FTC wist Walmart dat oplichters het systeem misbruikten en trad het bedrijf er niet voldoende tegen op.

    Nio heeft de aantijgingen in een rapport van Grizzly Research, een short seller, afgedaan als onzin. Grizzly Research schreef dat het Chinese autobedrijf "boekhoudspelletjes speelt om de omzet en de nettowinstmarges op te kloppen om de doelstellingen te halen." Maar "het rapport klopt niet, bevat talrijke fouten, ongegronde speculaties en misleidende conclusies en interpretaties over informatie met betrekking tot het bedrijf", verklaarde Nio.

    Tesla gaat ongeveer 200 mensen ontslaan door een kantoor in Silicon Valley te sluiten. Het bedrijf wil zijn kosten inperken. Het kantoor in San Mateo werkte aan verbetering van de zelfrijdende functie van de elektrische auto, de Autopilot. Meer dan de helft van de medewerkers verliest zijn baan.

    CEO Adam DeWitt van Grubhub, het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, heeft gezegd vooral een partner te zoeken. Maar volgens Just Eat is er niets veranderd aan de plannen en wordt er ook nog altijd actief gekeken naar een verkoop van Grubhub.

    MicroStrategy heeft tussen 3 mei en 28 juni ongeveer 480 bitcoins gekocht voor 10,0 miljoen dollar, ofwel 20.817 dollar per munt. Per 28 juni 2022 bezit MicroStrategy 129.699 bitcoins, waarvoor het circa 3,98 miljard dollar betaalde, ofwel een gemiddelde aankoopprijs van 30.664 dollar per stuk. Een bitcoin kost woensdagmiddag 20.064 dollar. Het aandeel MicroStrategy lijkt ruim 3 procent lager te gaan openen.

    Slotstanden

    Wall Street sloot dinsdag fors lager. De S&P500-index sloot 2,01 procent lager op 3.821,55 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 2,98 procent tot 11.181,54 punten en de Dow Jones-index moest 1,56 procent prijsgeven op 30.946,99 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 30 juni 2022 06:51
    Wall Street licht lager gesloten

    Door ABM Financial News op woensdag 29 juni 2022
    Views: 2.644

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag licht lager gesloten.

    De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 3.818,83 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 31.029,31 punten en de Nasdaq sloot vlak op 11.177.89 punten.

    Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag onder druk, vanwege de aanhoudende zorg dat het agressieve beleid van de Fed om de hoge inflatie te bestrijden tot een recessie zal leiden.

    De vraag stond opnieuw centraal vanwege een top van centrale bankiers in Portugal, waar ook Fed-voorzitter Jerome Powell sprak. Powell zei dat de coronaviruspandemie de economie heeft verstoord op een manier die zou kunnen leiden tot meer inflatie of volatiliteit in prijsdruk, wat de manier waarop centrale banken de economische groei kunnen beheren zou kunnen bemoeilijken.

    "De economie wordt gedreven door verschillende krachten. Wat we niet weten, is of we terug zullen gaan naar iets dat lijkt op, of een beetje lijkt op, wat we eerder hadden", zei Powell. Het risico bestaat volgens hem dat de Fed te veel verscherpt, maar het zou een nog grotere fout zijn om de prijsstabiliteit niet te herstellen. "De Fed kan niet toestaan dat de economie in een omgeving met nog hogere inflatie terecht komt", zei hij.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 0,7 procent. De marktindex steeg van 320,4 naar 322,7.

    De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar nog iets sterker gekrompen dan aanvankelijk gedacht. Het bruto binnenlands product daalde in het eerste kwartaal niet met 1,5 procent op jaarbasis, maar met 1,6 procent. De PCE prijsindex steeg in het eerste kwartaal met 7,1 procent, tegenover 6,4 procent een kwartaal eerder.

    De euro/dollar noteerde op 1,0442. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0481 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0518 op de borden.

    De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,8 procent, ofwel 1,98 procent, lager op 109,78 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

    Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en persoonlijke inkomens, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago van juni.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel Pinterest steeg circa 1,0 procent. Het socialmediaplatform kondigde aan dat mede-oprichter en CEO Ben Silbermann plaatsmaakt voor Bill Ready. De nieuwe CEO komt van Google.

    Carnival daalde bijna 15,0 procent, na een serie koersdoelverlagingen door analisten.

    FedEx wil de komende jaren de winst met dubbele cijfers laten groeien. Dit blijkt uit de plannen die de pakketbezorger woensdag presenteerde onder de noemer 'Deliver Today. Innovate for Tomorrow'. Het aandeel daalde circa 2,5 procent.

    De toezichthouder FTC is een rechtszaak begonnen tegen Walmart, omdat de supermarktketen zijn dienst om geld te versturen, liet misbruiken door fraudeurs. Volgens de FTC wist Walmart dat oplichters het systeem misbruikten en trad het bedrijf er niet voldoende tegen op.

    Nio heeft de aantijgingen in een rapport van Grizzly Research, een short seller, afgedaan als onzin. Grizzly Research schreef dat het Chinese autobedrijf "boekhoudspelletjes speelt om de omzet en de nettowinstmarges op te kloppen om de doelstellingen te halen." Maar "het rapport klopt niet, bevat talrijke fouten, ongegronde speculaties en misleidende conclusies en interpretaties over informatie met betrekking tot het bedrijf", verklaarde Nio.

    Tesla gaat ongeveer 200 mensen ontslaan door een kantoor in Silicon Valley te sluiten. Het bedrijf wil zijn kosten inperken. Het kantoor in San Mateo werkte aan verbetering van de zelfrijdende functie van de elektrische auto, de Autopilot. Meer dan de helft van de medewerkers verliest zijn baan. Het aandeel verloor ruim 2,0 procent.

    CEO Adam DeWitt van Grubhub, het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, heeft gezegd vooral een partner te zoeken. Maar volgens Just Eat is er niets veranderd aan de plannen en wordt er ook nog altijd actief gekeken naar een verkoop van Grubhub.

    MicroStrategy heeft tussen 3 mei en 28 juni ongeveer 480 bitcoins gekocht voor 10,0 miljoen dollar, ofwel 20.817 dollar per munt. Per 28 juni 2022 bezit MicroStrategy 129.699 bitcoins, waarvoor het circa 3,98 miljard dollar betaalde, ofwel een gemiddelde aankoopprijs van 30.664 dollar per stuk. Een bitcoin kost woensdagmiddag 20.108 dollar. Het aandeel MicroStrategy daalde ruim 4,0 procent.

    Bron: ABM Financial News
  9. forum rang 10 voda 30 juni 2022 13:16
    Futures Wall Street wijzen omlaag
    Recessievrees neemt weer de overhand.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. De bekende vrees voor meer renteverhogingen en een dreigende recessie blijft de stemming drukken.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,5 procent in het rood. Technologiebeurs Nasdaq zal 1,8 procent inleveren.

    Zorgen over het tempo waarmeer de Federal Reserve de rente verhoogt om de gierende inflatie te beteugelen, domineren de markt dit jaar.

    "Als alles onveranderd blijft is de eerste helft van dit jaar voor de S&P500 het slechtste jaar sinds 1970, als je kijkt naar totaal rendement", zei Henry Allen van Deutsche Bank.

    Aan het einde van de maand en het kwartaal zullen institutionele beleggers flink wat geldstromen laten gaan tussen de verschillende beleggingscategorieën, verwacht Jeffrey Halley van OANDA. Dat kan een aantal valse signalen geven vandaag, volgens hem.

    Het mondiale consumentenvertrouwen is inmiddels op niveaus die we alleen kennen van economische recessies, stelde de indicator van JPMorgan, die China niet meetelt.

    De omvang van de schok van het consumentenvertrouwen is ongeveer driekwart van de schok in de mondiale financiele crisis in 2008 en 85 procent van de aanvankelijke schok van de coronapandemie, volgens de index.

    Economisch nieuws komt vanmiddag van de wekelijkse nieuwe steunaanvragen en vooral de PCE-inflatiecijfers, voor de openingsbel op Wall Street. De kerninflatie komt naar verwachting uit op 4,8 procent tegen 4,9 procent in april.

    Tijdens de handel is er nog een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago.

    De olieprijs bewoog weinig in aanloop naar een vergadering van OPEC+, een samenwerkingsverband van olie-exporterende landen.

    Een augustusfuture West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 109,50 dollar en Brent-olie voor september was 112,37 dollar per vat, een stijging van 0,2 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,0402. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0442 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    De CEO van Aerojet Rocketdyne zal naar verwachting de overwinning behalen in een ongebruikelijke strijd met de voorzitter van het bedrijf, dat toeleverancier is voor de defensie-industrie. Aandeelhouders lijken te gaan stemmen voor een bestuur met acht personen, voorgesteld door CEO Eileen Drake. De voorzitter, die in een bittere strijd is verwikkeld met de CEO, deed een ander voorstel.

    Niantic ontslaat 8 procent van zijn personeel. De maker van de game Pokemon Go heeft moeite om een nieuwe hit te ontwikkelen.

    Slotstanden

    Wall Street sloot woensdag licht lager. De S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 3.818,83 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 31.029,31 punten en de Nasdaq sloot vlak op 11.177.89 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 30 juni 2022 13:38
    ADP stopt tijdelijk met banenrapport
    Gaat methode aanpassen voor een robuustere index.

    (ABM FN-Dow Jones) ADP stopt tijdelijk met zijn banenrapport en gaat de komende maanden de methodologie aanpassen om een meer robuuste index voor de Amerikaanse arbeidsmarkt te ontwikkelen. Dat maakte het onderzoeksinstituut donderdag bekend.

    De onderzoekers willen 31 augustus hun nationale werkgelegenheidsrapport weer laten starten, in samenwerking met het digitale economie-lab van de universiteit van Stanford.

    Meer details over de aangepaste index volgen later in de zomer, belooft ADP.

    De afgelopen maanden week het wekelijkse banenrapport van ADP sterk af van het officiële rapport dat een dag later wordt gepubliceerd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 30 juni 2022 13:54
    Meer omzet en resultaat voor Constellation Brands
    Outlook omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Constellations Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en vooral het operationeel resultaat zien stijgen en daarom de outlook verhoogd. Dat maakte de Amerikaanse bierbrouwer en destillateur donderdagmiddag bekend.

    Voor het lopende boekjaar voorziet de brouwer een winst per aandeel van 11,20 tot 11,50 dollar, exclusief Canopy. De markt gaat vooralsnog uit van 12,85 dollar en afgelopen jaar eerder zat het bedrijf op 10,99 dollar.

    Bij de publicatie van de jaarcijfers ging het bedrijf nog uit van een winst per aandeel van 11,15 tot 11,45 dollar bij een operationele kasstroom van 2,6 miljard tot 2,8 miljard dollar.

    Deze laatste verwachting bleef donderdag intact.

    Resultaten

    De omzet van Constellations Brands steeg in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 mei, van 2,02 miljard dollar een jaar eerder naar 2,36 miljard dollar. De verwachting van analisten vooraf geraadpleegd door FactSet lag op een omzet van 2,17 miljard dollar.

    De onderneming merkte op dat het biersegment een dubbelcijferige omzetgroei heeft laten zien, vooral door sterke prestaties van Modelo Especial en Corona Extra.

    Het operationeel resultaat steeg van 75,1 miljoen dollar naar 816,4 miljoen dollar.

    Op nettoniveau was het vorig jaar geen feest met een verlies van 908,1 miljoen dollar, maar dit jaar kwam het nettoresultaat over de eerste drie maanden van het jaar uit 389,5 miljoen dollar.

    De winst per aandeel kwam uit op 2,66 dollar bij een analistenverwachting van 2,52 dollar per aandeel.

    Het aandeel Constellations Brands steeg donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 30 juni 2022 14:34
    14:30
    *VS 1ste steunaanvragen week 25 juni -2.000 naar 231.000
    14:30
    *VS verlengde aanvragen week 18 juni -3.000 naar 1.328.000
    14:30
    *VS 1ste steunaanvragen week 18 juni gewijzigd naar 233.000
    14:30
    *VS 1ste steunaanvragen week 25 juni verwachting was 230.000

    *VS persoonlijk inkomen +0,5% in mei; verwachting was +0,4%
    14:30
    *VS persoonlijke uitgaven +0,2% in mei; verwachting was +0,4%
    14:30
    *PCE kern prijsindex mei +0,3% op maandbasis; +4,7% op jaarbasis
    14:30
    *PCE prijsindex mei +0,6% op maandbasis; +6,3% op jaarbasis
    14:30
    *VS persoonlijk inkomen apr gewijzigd naar +0,5% van +0,4%
    14:30
    *VS persoonlijke uitgaven apr gewijzigd naar +0,6% van +0,9%
  13. forum rang 10 voda 30 juni 2022 14:39
    Nieuwe steunaanvragen VS licht gedaald
    Naar 231.000 aanvragen.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is ook in de week eindigend op 25 juni licht gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalden met 2.000 tot 231.000. Het cijfer van een week eerder werd met 4.000 opwaarts bijgesteld naar 233.000.

    Economen hadden vooraf gerekend op 230.000 nieuwe aanvragen.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat doorgaans minder volatiel is, bedroeg 231.750 aanvragen. Dat is 7.250 meer dan een week eerder.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 18 juni kwam uit op 1,328 miljoen aanvragen, 3.000 minder dan een week eerder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 30 juni 2022 14:51
    Kerninflatie VS daalt
    Persoonlijke inkomens stijgen iets meer dan voorzien.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse kerninflatie is in mei iets sterker dan voorzien gedaald, terwijl ook de huishoudinkomens iets sterker dan verwacht stegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De PCE kernprijsindex steeg 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een daling tot 4,8 procent voorzien.

    De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

    De inkomens van Amerikanen stegen met 0,5 procent, even veel als een maand eerder, en iets sterker dan de verwachting van economen van 0,4 procent.

    De consumentenbestedingen stegen met 0,2 procent in mei, na een stijging met 0,6 procent in april. Hier was ook een toename van 0,4 procent voorzien.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 30 juni 2022 15:18
    Lagere start voor Wall Street in de maak
    Meevallende kerninflatie beperkt verlies.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. De bekende vrees voor meer renteverhogingen en een dreigende recessie blijft de stemming drukken.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,3 procent in het rood. Technologiebeurs Nasdaq zal 1,3 procent inleveren.

    De futures werd iets minder negatief na de publicatie van een cijfer voor de kerninflatie, die een daling liet zien in mei. De daling van 4,9 naar 4,7 procent was iets sterker dan de 4,8 die door economen was verwacht.

    Zorgen over het tempo waarmeer de Federal Reserve de rente verhoogt om de gierende inflatie te beteugelen, domineren de markt dit jaar.

    "Als alles onveranderd blijft is de eerste helft van dit jaar voor de S&P500 het slechtste jaar sinds 1970, als je kijkt naar totaal rendement", zei Henry Allen van Deutsche Bank.

    Aan het einde van de maand en het kwartaal zullen institutionele beleggers flink wat geldstromen laten gaan tussen de verschillende beleggingscategorieën, verwacht Jeffrey Halley van OANDA. Dat kan een aantal valse signalen geven vandaag, volgens hem.

    Het mondiale consumentenvertrouwen is inmiddels op niveaus die we alleen kennen van economische recessies, stelde de indicator van JPMorgan, die China niet meetelt.

    De omvang van de schok van het consumentenvertrouwen is ongeveer driekwart van de schok in de mondiale financiele crisis in 2008 en 85 procent van de aanvankelijke schok van de coronapandemie, volgens de index.

    De wekelijkse steunaanvragen lieten donderdag een kleine daling zien. Dit was geen verrassing. Tijdens de handel is er nog een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago.

    De olieprijs daalde licht, na een vergadering van OPEC+, een samenwerkingsverband van olie-exporterende landen, dat besloot om de dagproductie in augustus met 648.000 vaten op te hogen, net al in juli. De afgelopen maanden was dit 432.000.

    Een augustusfuture West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 109,50 dollar en Brent-olie voor september was 112,37 dollar per vat, een daling van 0,4 procent.

    ADP stopt tijdelijk met zijn banenrapport en gaat de komende maanden de methodologie aanpassen om een meer robuuste index voor de Amerikaanse arbeidsmarkt te ontwikkelen. Dat maakte het onderzoeksinstituut donderdag bekend. De onderzoekers willen 31 augustus hun nationale werkgelegenheidsrapport weer laten starten, in samenwerking met het digitale economie-lab van de universiteit van Stanford.

    De euro/dollar noteerde op 1,0400. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0442 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Acuity Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet flink zien stijgen en de winst viel hoger uit dan voorzien. In een toelichting sprak CEO Neil Ashe van een "aanhoudend sterke prestatie gedurende het derde kwartaal". Het aandeel lijkt hoger te gaan openen.

    Constellations Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en vooral het operationeel resultaat zien stijgen en daarom de outlook verhoogd. De Amerikaanse bierbrouwer daalt voorbeurs ruim 5 procent.

    De CEO van Aerojet Rocketdyne zal naar verwachting de overwinning behalen in een ongebruikelijke strijd met de voorzitter van het bedrijf, dat toeleverancier is voor de defensie-industrie. Aandeelhouders lijken te gaan stemmen voor een bestuur met acht personen, voorgesteld door CEO Eileen Drake. De voorzitter, die in een bittere strijd is verwikkeld met de CEO, deed een ander voorstel.

    Niantic ontslaat 8 procent van zijn personeel. De maker van de game Pokemon Go heeft moeite om een nieuwe hit te ontwikkelen.

    Slotstanden

    Wall Street sloot woensdag licht lager. De S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 3.818,83 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 31.029,31 punten en de Nasdaq sloot vlak op 11.177.89 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 30 juni 2022 15:54
    Groei bedrijvigheid Chicago vertraagt
    Inkoopmanagersindex in juni op 56,0.

    (ABM FN-Dow Jones) De groei van de economische activiteit in de regio Chicago is in juni vertraagd. Dit meldde MNI donderdag.

    De inkoopmanagersindex van MNI daalde van 60,3 in mei tot 56,0 in juni.

    Een indexcijfer hoger dan 50 wijst op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer lager dan 50 dat er sprake is van economische krimp.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 1 juli 2022 06:38
    Wall Street sluit maand en kwartaal lager af

    Door ABM Financial News op donderdag 30 juni 2022
    Views: 3.196

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager geëindigd. De S&P 500 index daalde 0,9 procent op 3.785,38 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 30.775,43 punten en de Nasdaq leverde 1,3 procent in op 11.028,74 punten.

    Over heel de maand juni verloor de Dow Jones ruim 7 procent en in het tweede kwartaal ruim 11 procent. Over de eerste zes maanden van 2022 komt het verlies voor de Dow uit op 15 procent.

    Techindex Nasdaq leverde in juni bijna 11 procent in en op kwartaalbasis bijna 23 procent. Sinds begin dit jaar daalde de Nasdaq rond de 30 procent.

    De S&P daalde in juni ruim 9 procent en in het tweede kwartaal dik 16 procent. Sinds het begin van het jaar is de breed samengestelde index ruim 20 procent aan waarde verloren. Sinds 1970 was het niet zo'n slecht halfjaar voor de S&P.

    Sinds een piek van bijna 4.800 punten begin januari heeft de S&P terrein verloren, met name door de vrees van beleggers dat de stijgende inflatie het consumentenvertrouwen aantast en de wereldeconomie schaadt.

    Veel aandacht ging donderdag uit naar de PCE-inflatie. De kernprijsindex steeg in mei 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien.

    De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

    De inkomens van Amerikanen stegen met 0,5 procent, even veel als een maand eerder, en iets sterker dan de verwachting van economen van 0,4 procent.

    De consumentenbestedingen stegen met 0,2 procent in mei, na een stijging met 0,6 procent in april. Hier was ook een toename van 0,4 procent voorzien.

    Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade bevatten de macrodata gemengd nieuws. In de prijsontwikkeling lijkt enige verbetering te zitten maar de inflatie blijft hoog. En "de daling van de persoonlijke bestedingen zal handelaren scherp houden", denkt Aslam.

    De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na het cijfer tot rond de 3 procent.

    Volgens Stephen Innes van SPI Asset Management blijven de aandelenmarkten vermoedelijk onder druk staan tot de markt de meer omvangrijke renteverhogingen van de Federal Reserve heeft ingeprijsd. De marktverwachting voor het renteniveau eind dit jaar is recent afgezwakt van een piek van 4 procent tot 3,50 procent.

    Verder werd donderdag op macro-economisch vlak bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week licht zijn gedaald. De groei van de economische activiteit in de regio Chicago is deze maand vertraagd. De inkoopmanagersindex van MNI daalde van 60,3 in mei tot 56,0 in juni.

    ADP stopt tijdelijk met zijn banenrapport en gaat de komende maanden de methodologie aanpassen om een meer robuuste index voor de Amerikaanse arbeidsmarkt te ontwikkelen. Dat maakte het onderzoeksinstituut donderdag bekend. De onderzoekers willen 31 augustus hun nationale werkgelegenheidsrapport weer laten starten, in samenwerking met het digitale economie-lab van de universiteit van Stanford.

    WTI-olie werd donderdag bijna 4 procent goedkoper nadat OPEC+ besloot de productie in augustus in hetzelfde tempo op te voeren als een maand eerder. De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0477.

    Bitcoin noteerde donderdagavond op 18.920 dollar en daarmee op maandbasis 37 procent lager. In het tweede kwartaal verloor de cryptomunt bijna 59 procent, vrijwel gelijk aan wat Bitcoin verloor sinds begin 2022.

    Bedrijfsnieuws

    Acuity Brands heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald. Het aandeel daalde ruim een procent.

    Constellation Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en vooral het operationeel resultaat zien stijgen en daarom de outlook verhoogd. Het aandeel daalde toch 4,5 procent.

    Micron Technology opent nabeurs de boeken. In aanloop daalde het aandeel bijna 2 procent.

    Bron: ABM Financial News
  18. forum rang 10 voda 1 juli 2022 06:39
    Micron behaalt hogere resultaten

    Door ABM Financial News op donderdag 30 juni 2022
    Views: 1.856

    (ABM FN-Dow Jones) Micron Technology heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald maar de outlook was voorzichtig. Dit meldde de Amerikaanse chipfabrikant donderdag nabeurs.

    CEO Sanjay Mehrotra sprak van een recordomzet in het derde kwartaal. Hij wees er wel op dat de vraag in de sector onlangs is afgenomen. Micron zal zich daaraan aanpassen in het nieuwe boekjaar. Het bedrijf houdt wel vertrouwen in de vraag naar geheugen en opslag op lange termijn en is goed gepositioneerd om sterke financiële prestaties te leveren.

    In het afgelopen kwartaal boekte Micron een winst van 2,63 miljard dollar tegen 1,74 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 2,34 dollar of 2,59 dollar op aangepaste basis.

    Micron zelf rekende vooraf op een aangepaste winst per aandeel van 2,36 tot 2,56 dollar en analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden 2,45 dollar.

    De omzet steeg op jaarbasis van 7,79 miljard naar 8,64 miljard dollar. De brutomarge lag op 46,7 procent. Dat was een jaar eerder 42,1 procent.

    Micron voorspelde vooraf een omzet van 8,5 tot 8,9 miljard dollar in het derde kwartaal. De markt rekende op een omzet van 8,65 miljard dollar.

    Voor het lopende kwartaal rekent Micron op een omzet van 6,8 tot 7,6 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 1,43 tot 1,83 dollar.

    Het aandeel Micron daalde nabeurs ruim 2 procent.

    Bron: ABM Financial News
25.208 Posts
Pagina: «« 1 ... 1084 1085 1086 1087 1088 ... 1261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.721,30 -0,65%
Gold spot 2.395,52 +0,68%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links