Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos Juni 2022

164 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. todra 24 juni 2022 13:09
    Ik heb 100% vertrouwen in CEO Stoffels, zijn curriculum staat borg voor een nieuwe doorstart van GLPG.
    Hij kan als geen ander de waarde en risico's inschatten van bedrijven die in aanmerking komen voor samenwerking of overname.Met hem geen fase 3 na overhaaste fases 2 ( oa ziritax en GPLG1972)
    GPLG 4716 ( chitinase remmer) zal pas naar fase 2 gebracht worden , na grondige evaluatie.Ben benieuwd hoe Stoffels het Toledo programma zal evalueren en beoordelen , het is momenteel bijzonder stil rond de SIK remmers.
  2. FlatEarthBeliever 24 juni 2022 20:45
    quote:

    todra schreef op 24 juni 2022 13:09:

    Ik heb 100% vertrouwen in CEO Stoffels, zijn curriculum staat borg voor een nieuwe doorstart van GLPG.
    Hij kan als geen ander de waarde en risico's inschatten van bedrijven die in aanmerking komen voor samenwerking of overname.Met hem geen fase 3 na overhaaste fases 2 ( oa ziritax en GPLG1972)
    GPLG 4716 ( chitinase remmer) zal pas naar fase 2 gebracht worden , na grondige evaluatie.Ben benieuwd hoe Stoffels het Toledo programma zal evalueren en beoordelen , het is momenteel bijzonder stil rond de SIK remmers.
    Waarom zou de snelle fase 3 met GLPG1690 slecht geweest zijn? Juist hierdoor hebben ze denk ik die 5 miljard deal met Gilead kunnen maken. En je kunt zeggen van Onno wat je wilt, maar hij was een briljant handelsman, hij wist alles te verkopen ook complete troep (MOR106).
    En als je niet zo'n overhaaste fase 3 had gedaan dan had je 2 problemen gehad:
    • Ten eerste, misschien was de verkregen fase 2 data van een grotere fase 2 studie helemaal niet "slecht" genoeg geweest om een fase 3 af te blazen, en zou het molecuul als nog in fase 3 mislukken.
    • Ten tweede, hadden ze waarschijnlijk niet de deal met Gilead gehad.

    De chitinase remmer hebben ze vanmorgen teruggegeven aan Molecure (OncoArendi). Misschien dat de 2e generatie chitinase inhibitors nog wat wordt, waar Galapagos toch nog steeds eerste onderhandelingsrecht op heeft? Of misschien heeft Galapagos dit molecuul teruggeven omdat het moeilijk zou zijn geworden om het een commercieel success te maken (10% royalties naar Molecure, ontwikkelingskosten, kans van falen altijd aanwezig, royalties van Gilead gaat gewoon de helft van naar Molecure (mocht het zo ver zijn gekomen)).

    Toledo gaat denk ik ook gestopt worden, tot nog toe zijn de resultaten echt niet goed genoeg en is het dus niet het wonder mechanisme waar ze op gehoopt hadden. Toevallig is er ook een ander bedrijf dat de sik inhibitors op kankerindicaties onderzoekt. Dus misschien kan dit de kankerovername verklaren?

    Ik begrijp de kanker overname van Galapagos ook niet. Of heeft Galapagos de hele tijd 100 man aan het werk gehad op kankeronderzoek en hebben ze hier ineens kennis van... Laat staan dat de kankerindicaties zwaar competieve markten zijn.

    Ik begrijp ook niet wat Galapagos wil met:
    GLPG3121, was eerst mislukt vanwege toxiciteit, en nu ineens is het een 2e leven ingeblazen. Lijkt mij pure "opvulling" van de pijplijn zodat die mooier lijkt dan dat het daadwerkelijk is.
    GLPG 3667 (TYK2), heeft volgens mij een te grote achterstand op concurrenten dus gaat moeilijk worden om hier een commercieel success van te maken.
    GLPG0555, wordt onderzocht in OA, geen idee wat Galapagos hier mee wilt. Lijkt mij ook redelijk hopeloos.
    GLPG2737, werd eerst gebruikt voor CF, maar wordt nu dus ook onderzocht in ADPKD. Klink dus ook niet echt hoopgevend. Maar, puur mijn onderbuik gevoel, acht ik dit molecuul nog de grootste kanshebber in vergelijking met GLPG3121, GLPG3667 en GLPG0555.

    Ik vind het goed als Galapagos zich breder wil oriënteren. Want met het wegvallen van OA en GLPG1690 is er niet veel meer over... Maar waarom gaan ze zich dan gaan richten op kanker? Volgens mij zijn er veel meer mogelijke indicaties, naast ontstekingsziekten. IPF is nog een onaangeboorde markt, en Galapagos heeft hier als het goed is, veel kennis. En als ze dan een derde pijler willen, waarom dan niet iets zoals: sarcoïdose (waar Molecure eerst hun chitinase inhibitor wou inzetten), lupus/sjögren's (staat gewoon dicht bij Galapagos ontstekingsziekten kennisgebied), oogziektes (hebben ze ooit een reeks van moleculen aan Oxurion verkocht), NASH, nierziektes. Zijn denk ik allemaal indicaties waar er minder concurrentie is en wat veel beter bij Galapagos' kennisgebied past dan kanker.
  3. FlatEarthBeliever 24 juni 2022 20:54
    quote:

    Rentenier schreef op 24 juni 2022 07:19:

    Denken jullie dat het ooit mogelijk dat Galapagos Opgen of Pharming overneemt?
    Ik ken Opgen niet, maar Pharming gaat nooit gebeuren. Past totaal niet bij Galapagos, veel te duur. Ruconest patent loopt toch maar tot 2026? Dus commercieel gezien valt hier niks te halen. En de pijplijn waar het Pharming forum het altijd over heeft... Pharming heeft een zwaar verwaarloosde pijplijn. Het enige goede van Pharming vind ik de Leniolisib deal. Dit molecuul past goed bij Pharming, is namelijk ook voor een zeldzame ziekte, net zoals HAE. En qua dealomvang past dit ook goed bij Pharming's grootte. Het enige probleem is dat met het wegvallen van toekomstige Ruconest inkomsten, de (mogelijke) Leniolisib inkomsten dit (denk ik) nooit kunnen gaan opvangen.
  4. forum rang 4 Lingus 25 juni 2022 15:37
    Bedankt voor de links WST! Ik heb de presentatie gevolgd en heb daar de volgende gedachten bij:

    NextGen CAR-T's, AB's, bispecific antibodies en ADC's moeten onderscheidend zijn of een indicatie vinden zonder concurrentie, anders betekent "NextGen" gewoon "laatkomer".

    De CellPoint/Lonza workflow lijkt me wel onderscheidend, spreekt me wel aan. Moet zich nog wel bewijzen, participatie in slechts 1 fase 1/2a studie in EU is mager. Early stage is per definitie riskant. Time to market, genoemd werd 2026. Bart hintte wel op toekomstige samenwerking met Gilead (Kite) in deze richting en later in de presentatie gaf Paul daar ook toelichting op. Dat kan de toepassing van xCellit belangrijk verbreden en vanuit het oogpunt van Gilead kan het de Kite-behandelingen belangrijk verbeteren. Het is natuurlijk dan nog de vraag hoe groot de geldstroom is die naar Galápagos leidt. Maar goed, zover zijn we nog niet. Bart was daar ook nog niet open over. Zal ook afhankelijk zijn van opt-out/opt-in keuzes van Gilead in de toekomst.

    Goed ook om te horen van Tol dat van xCellit verwacht wordt dat het buiten CAR-T ook voor andere celtherapieën kan werken. Paul gaf toelichting dat het in dit stadium nog niet duidelijk is of goedkeuring van autoriteiten van de xCellit toepassing generiek gaat zijn of per soort celtherapie. De Lonza samenwerking is exclusief, behalve voor China en Israël, daar was nog wat werk te doen.

    De keuze voor het oncologische pad begrijp ik wel. Daar gaat het meeste geld in om en ondanks verbeteringen de afgelopen decades, ligt hier nog steeds een hoge vraag naar effectieve(re) behandelingen.

    Ik ben ook blij dat Paul Stoffels nog voor de vakantietijd met twee aankopen komt, waarmee een start is gemaakt met de besteding van de Onno-erfenis en dat Bart Filius noemt dat dit de eerste stap is in transformatie. More to come dus. De biotech-koersen liggen nu zo laag, dat de koopjes voor het oprapen liggen. Misschien wat "later stage" biotech programma's of bedrijven, al zal dat meteen duurder worden. Het wordt een korte vakantie voor de directie, denk ik.
  5. todra 27 juni 2022 13:23
    @ flat... oogziektes (hebben ze ooit een reeks van moleculen aan Oxurion verkocht), NASH, nierziektes. Zijn denk ik allemaal indicaties waar er minder concurrentie is en wat veel beter bij Galapagos' kennisgebied past dan kanker.
    [/quote]

    Oxurion'sTHR-687 een molecule voor behandeling van DME en afkomstig van GLPG werd op 9 mei 2022 in de vuilbak gekieperd, wegens onvoldoende werking.
  6. forum rang 5 Endless 28 juni 2022 12:37
    Even resumé Cart-t
    Gilead heeft al een goedkeuring CAR-t in usa en sinds vandaag in Europa twitter.com/kitepharma/status/1541724...
    Werken nauw samen
    CAR-t kunnen ze binnen 3 jaar commercieel maken als het goed gaat. Gilead heeft meegekeken bij de overname .
    Snelheid van ader naar ader , ook hier kan Gilead van profiteren lijkt me Gespecialiseerd verkoopteam in de usa en Galapagos bv in EU.
    Deze keuze is niet onlogisch maar een slimme stategisch zet van Paul.
    Relatief kleine overname som en evt vervolg betalingen waarbij Gilead volgend jaar een opt kan nemen
    In deze Galapagos belang is ook Gilead belang. In ca categorie valt veel omzet te halen ondanks de felle concurrentie.
  7. Spaarvarken 29 juni 2022 09:52
    Ik heb het volgende lijstje met overnamekandidaten voor Gala: Vivoryon, Pharming, Novacyt, Mithra en Bone.
    Zij hebben allemaal een ding gemeen - het zijn aandelen die ik ook bezit.
    Ik heb de indruk dat er meerdere posters zijn die hopen dat het verspreiden van dit soort geruchten een positieve invloed heeft op hun beurskoers.
    Er is geen enkele aanleiding om dit soort geruchten te verspreiden en als Gala uberhaupt bezig is om de markt te verkennen dan horen wij dat pas als men in een vergevorderd stadium is
  8. todra 29 juni 2022 14:24
    quote:

    Spaarvarken schreef op 29 juni 2022 09:52:

    Ik heb het volgende lijstje met overnamekandidaten voor Gala: Vivoryon, Pharming, Novacyt, Mithra en Bone.
    Zij hebben allemaal een ding gemeen - het zijn aandelen die ik ook bezit.
    Ik heb de indruk dat er meerdere posters zijn die hopen dat het verspreiden van dit soort geruchten een positieve invloed heeft op hun beurskoers.
    Er is geen enkele aanleiding om dit soort geruchten te verspreiden en als Gala uberhaupt bezig is om de markt te verkennen dan horen wij dat pas als men in een vergevorderd stadium is
    Bone ? ten dode opgeschreven , hun stamcellen werken nauwelijks of niet. Indertijd sterk aanbevolen door inside beleggen, hebben ze met zwaar verlies verkocht.Ik heb ze ook , gekocht toen aan 10 euro....

    Pharming ? over het paard getilde biotecher . Pijplijn stelt niets voor.Blij dat ik daar nooit ingestapt ben

    Mithra ? onwaarschijnlijk hoe diep die gevallen zijn , management heeft zwaar gefaald en de kleine belegger belazerd. Ik heb die gekocht aan 18 euro.Voor mij mag P Stoffels ze overnemen , hebben toch beloftevolle pijplijn.
  9. forum rang 4 Lingus 29 juni 2022 15:50
    Ik denk dat Spaarvarken zijn opsomming ironisch bedoeld heeft en in het tweede deel van zijn post de uitleg erbij geeft.

    Ik ben het met Spaarvarken eens; Galápagos heeft ons aankoopadviezen niet nodig, zeker niet als die voortkomen uit een smalle visie die beperkt blijft tot de grenzen van de Benelux of daar ietsjes overheen. Een of meerdere overnames in de VS geeft meer kans op toetreding tot de Amerikaanse markt. Daar moet je gewoon zitten als biotech wereldspeler.
  10. forum rang 5 Endless 29 juni 2022 22:56
    twitter.com/akmike15/status/154218486...

    Elk jaar worden honderden miljarden dollars verspild aan het voorschrijven van medicijnen met een beperkt klinisch voordeel aan patiënten, ook al zijn er vaak effectieve alternatieve therapieën beschikbaar. De grootste bijdrage aan dit probleem zijn blockbuster-therapieën voor auto-immuunziekten, zoals tumornecrosefactorremmer (TNFi), 's werelds best verkopende geneesmiddelenklasse.

    Alleen al bij reumatoïde artritis krijgt 90% van de patiënten TNFi-medicijnen voorgeschreven als eerstelijns gerichte therapie, maar de meeste patiënten reageren niet, wat resulteert in 67 cent van elke verspilde dollar en versnelde ziekteprogressie van de patiënt, boterosie en een verhoogd gebruik van opioïden om symptomen te beheersen . Simpel gezegd, de huidige behandelingsroute voor RA en andere auto-immuunziekten is verbroken.

    Het in Boston gevestigde bedrijf voor precisie-immunologie Scipher Medicine gelooft dat er een betere manier is.

    Voorspellende tests matchen patiënten met effectieve therapieën
    De missie van Scipher is om auto-immuunziektepatiënten te matchen met hun meest effectieve therapie. Voortbouwend op meer dan een decennium aan onderzoek en gegevens, creëerde Scipher een platform dat het in kaart brengen van meer dan 19.000 eiwitten in menselijke cellen, een van de grootste moleculaire gegevensregisters in auto-immuunziekten en unieke netwerkwetenschappelijke algoritmen combineert om oplossingen te creëren om patiënten te helpen .

    Scipher brengt precisiegeneeskunde naar patiënten met auto-immuunziekten door bloedtesten op de markt te brengen die de unieke moleculaire ziektesignatuur van een persoon onthullen en deze af te stemmen op de meest effectieve bestaande therapie. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners en betalers vanaf dag één de optimale therapie kunnen selecteren. Moleculaire en klinische gegevens die zijn gegenereerd door geteste patiënten, voeden de ontwikkeling van gerichte, effectievere therapieën door samenwerking met farmaceutische bedrijven.

    Het eerste product van Scipher Medicine, PrismRA, is een bloedtest die de moleculaire profielen van patiënten met reumatoïde artritis analyseert om diegenen te identificeren die waarschijnlijk niet reageren op TNFi-therapie. Onderzoeksgegevens die onlangs zijn gepubliceerd in Expert Review of Molecular Diagnostics, toonden aan dat patiënten die een behandeling kregen voorgeschreven op basis van hun PrismRA-resultaten, een significant verbeterde klinische respons hadden van meer dan drie keer.

    "Het vermogen om non-respons op TNFi-therapie te voorspellen is klinisch zeer waardevol", zegt Sam Asgarian, M.D., MBA, Chief Medical Officer bij Scipher. "PrismRA stelt patiënten in staat mogelijk een zeer dure medicijnklasse te omzeilen met een uitzonderlijk laag responspercentage, iets dat de reumatologiegemeenschap al tientallen jaren verontrust. Het integreren van PrismRA-testen in het zorgtraject voor patiënten met RA verbetert de klinische resultaten en verlaagt de apotheek- en medische kosten.”

    Bijna 15 procent van de Amerikaanse reumatologen gebruikt PrismRA en Scipher werkt al samen met meer dan 20 zorgbedrijven om de dekking van de particuliere betaler voor de bloedtest te verbeteren. Naast reumatoïde artritis ontwikkelt Scipher vergelijkbare tests voor colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en multiple sclerose, allemaal bedoeld om de therapieselectie bij patiënten met deze auto-immuunziekten te optimaliseren. Scipher is van plan om de komende vijf jaar ten minste één nieuwe test per jaar te lanceren.

    "Een bloedtest die de reacties van patiënten op een algemeen voorgeschreven klasse van therapieën voor reumatoïde artritis kan voorspellen, zou het behandelingsparadigma fundamenteel kunnen veranderen", zegt co-auteur Vibeke Strand, M.D., adjunct-klinisch professor, Afdeling Immunologie en Reumatologie, Stanford University School of Geneesmiddel. "Brede acceptatie van deze belangrijke vooruitgang zou kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in de behandelingsresultaten."

    De volgende grens: gegevens gebruiken om nieuwe medicamenteuze therapieën voor auto-immuunziekten te ontwikkelen
    De gegevens die de PrismRA-tests ondersteunen en die door hun gebruik worden gegenereerd, hebben een bruikbaarheid die verder gaat dan het begeleiden van de behandeling. Scipher gebruikt vergelijkbare moleculaire profilering om de onderliggende ziektebiologie beter te begrijpen en op zijn beurt nieuwe medicamenteuze therapieën te ontwikkelen. Scipher werkt samen met farmaceutische partners om nieuwe en effectievere therapieën te ontdekken, ontwikkelen en op de markt te brengen die gericht zijn op ziekten met een lage respons op geneesmiddelen.

    De eerste farmaceutische partner van Scipher is Galapagos NV, en zij onderzoeken verschillende therapeutische doelen bij colitis ulcerosa. Met GNS Healthcare gebruikt Scipher een eigen platform voor kunstmatige intelligentie om medicijnen te testen bij zogenaamde in silico-patiënten met reumatoïde artritis, of computermodellen van patiënten met de aandoening. En met TARA Biosystems hoopt Scipher behandelingsdoelen te identificeren bij cardiale laminopathie, een hartaandoening die wordt veroorzaakt door een enkele genmutatie die momenteel niet te genezen is.
  11. forum rang 6 de tuinman 30 juni 2022 00:12
    quote:

    Spaarvarken schreef op 29 juni 2022 09:52:

    Ik heb het volgende lijstje met overnamekandidaten voor Gala: Vivoryon, Pharming, Novacyt, Mithra en Bone.
    Zij hebben allemaal een ding gemeen - het zijn aandelen die ik ook bezit.
    Ik heb de indruk dat er meerdere posters zijn die hopen dat het verspreiden van dit soort geruchten een positieve invloed heeft op hun beurskoers.
    Er is geen enkele aanleiding om dit soort geruchten te verspreiden en als Gala uberhaupt bezig is om de markt te verkennen dan horen wij dat pas als men in een vergevorderd stadium is
    Nope, Abivax zou goed passen. Mogelijk hebben die een pipeline in handen. Tegen autoimmuun ziektes. En geen JAKi. Deze staat klaar om een fase 3 en 2 fase 2b studies te starten.
    En ze zoeken een partner.
    (Alleen krijg ik nu het idee dat Galapagos het roer gaat omgooien )
  12. todra 6 juli 2022 20:14
    quote:

    Wall Street Trader schreef op 6 juli 2022 17:13:

    Iktos Announces Collaboration With Galapagos in AI For Drug Design June 28, 2022

    www.businesswire.com/news/home/202206...

    Poster Video: Deep Generative Modeling for Structure-Guided de novo Drug Design

    player.vimeo.com/video/720584867
    Ziet er veelbelovend uit , veel tijdsbesparing bij initieel onderzoek.
    Paul Stoffels slaat de nagel op de kop , schitterend dat Onno hem aan boord nam !
    De galapagos TGV is vertrokken
164 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links