Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 25 juni 2022 12:11
    quote:

    Jan Frans B schreef op 25 juni 2022 11:44:

    [...]
    Dus volgens jou is de kans op een recessie in de nabije toekomst erg groot. Die kans is er natuurlijk altijd maar ik zie geen reden waarom die nu plot erg groot zou zijn.
    De recessie is er waarschijnlijk al, het is wachten van de nieuwe cijfers en dan is het een feit.
  2. Akwaba 25 juni 2022 14:09
    quote:

    Jan Frans B schreef op 25 juni 2022 11:44:

    [...]
    Dus volgens jou is de kans op een recessie in de nabije toekomst erg groot. Die kans is er natuurlijk altijd maar ik zie geen reden waarom die nu plot erg groot zou zijn.
    En zelfs al krijg je gelijk, dat wil niet zeggen dat plots mensen massaal hun Telenet gaan buitengooien, want bij de andere gaat het ook net zo duur zijn voor een groot deel. Dus de inkomsten van zo'n mogelijke recessie zullen een relatie kleine impakt hebben op de inkomsten van Telelnet, en zullen ze dus hun dividend belofte kunnen blijven houden voor de komende jaren. met de koers zoals ze nu is is dat rond de 10% rendement, wat stratosferisch is. Mensen die een beetje kunnen rekenen zullen dus terug geneigd zijn om in Telenet aandelen te investeren wegens de schitterende return. En dus zal de koers stijgen. Mijn schatting is misschien wat te optimistisch, maar de consensus onder de analisten is 38 € per aandeel binnen de voorzienbare tijd. Dus denk ik dat 30€ binnen bv een jaar niet zo utopisch is.
    Persoonlijk gesproken maakt die koers me niet zoveel uit, want ik ben een investeerder geen gokker dus ik zie wat het jaarlijks rendement is en zal zijn en dat staat los van de koers en is heel aardig. Dus bij 30€ ga ik ze niet verkopen, misschien dat ik wat winst afroom om elders te plaatsen. Maar ik zal tot nader order 15.000 aandelen in portefeuille houden, het enige wat me zou doen verkopen is een negatieve verandering in de dividenden politiek.
    Sommigen zeggen dat er een lichte recessie al in de markt is ingeprijsd, als het dan wat beter meevalt gaan de aandelen omhoog, valt het tegen gaan we naar onder...
    Die dividenden zijn niet in steen gebeiteld, kijken naar het verleden voor de toekomst te voorspellen werkt helaas niet.
    De analisten gaan hun adviezen aanpassen, kijk maar naar het laatste advies van UBS gisteren...

    "UBS verlaagt het koersdoel van Telenet Group naar € 19,00 van € 32,50. Het houdadvies van vrijdag 24 september 2021 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 0,12%."
  3. [verwijderd] 28 juni 2022 09:44
    Telenet en Fluvius in slotfase naar strategische deal over supersnel internet
    Telenet en Fluvius leggen de laatste hand aan een akkoord over gezamenlijke investeringen in supersnel internet via glasvezel. Er kan snel witte rook komen.

    Het was maandag een uitgekiend pr-moment van de telecomgroep Proximus: de viering dat het Atomium de miljoenste aansluiting op haar glasvezelnet is. ‘Elke 15 seconden is er een nieuwe fiberconnectie’, zei de CEO Guillaume Boutin in aanwezigheid van premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen).

    Het bedrijf investeert meer dan 5 miljard euro in de uitrol van het glasvezelnetwerk, wat het een grotere werf van maakt dan Oosterweel. De grote Vlaamse concurrent Telenet zit intussen grotendeels stil op dat vlak, al heeft hij nog een voorsprong op Proximus door de grotere capaciteit van zijn klassieke netwerk (een mengeling van de tv-kabel en glasvezel). Dat kan snellere dataverbindingen aan dan de opgevoerde koperdraad van Proximus.
    Aanslepen

    Toch staat ook Telenet voor de taak om glasvezel te trekken tot bij de klanten thuis. Voor die investeringen is het wachten op een strategische deal met de netbeheerder Fluvius. De beide partijen zijn al twee jaar aan het praten en de complexiteit van het dossier maakt dat de onderhandelingen langer aanslepen dan gedacht.

    Meerdere bronnen zeggen dat de gesprekken, die deels verlopen op het niveau van de CEO’s John Porter (Telenet) en Frank Vanbrabant (Fluvius) binnen de krijtlijnen van de raden van bestuur, in de laatste rechte lijn zitten. ‘De laatste knopen worden dezer dagen doorgehakt’, zegt een van hen. ‘Er is maar een akkoord als er een akkoord is over alles. Het is erop of eronder’, valt elders te horen.
    Nieuwjaarsdag 2023

    De tijd dringt. Niet alleen wegens de druk van Proximus, maar ook omdat NetCo, de werknaam van het mogelijke gezamenlijke netwerkbedrijf, op 1 januari 2023 van start wil gaan. Dat is nog niet meteen, maar bij Fluvius is na de bekrachtiging door de raad van bestuur ook het groen licht nodig van de netbeheerders die samen Fluvius vormen en vooral van de 300 gemeenten-aandeelhouders. Bij een snelle deal kan dat beslissingsproces in de zomer voorbereid worden om het na de vakantie te doorlopen.

    Wat er precies op tafel ligt of uit de bus zal komen is afwachten. Belangrijke vragen zijn hoeveel er zal worden geïnvesteerd en wat de krachtverhoudingen binnen NetCo worden. Fluvius bezit een derde van het telecomnet dat Telenet gebruikt en zal op basis daarvan in principe een minderheidspartner zijn. Mogelijk dringt het aan op een groter belang ter compensatie van de investeringen in de meest landelijke stukken van Vlaanderen. Die zijn voor een privébedrijf als Telenet veel minder interessant.
    Gesprekken

    Sommigen vinden dat NetCo ook gesprekken moet aanknopen met Proximus. ‘Het zou dom zijn om overal twee glasvezelnetwerken te bouwen en niet te kijken of er samenwerking mogelijk is. Het is niet meer dan wenselijk en logisch dat daarover gesprekken komen’, zegt een bron. Die kunnen worden bemoeilijkt door de spanningen tussen de beide kemphanen. Zo valt niet uit te sluiten dat Proximus achter het recente onderzoek zit van de kartelwaakhond BMA naar de samenwerking tussen Telenet en Fluvius.

    Voor Telenet kan een deal een opsteker zijn voor het aandeel dat al geruime tijd onder druk staat. Het heeft zich wel wat hersteld van de klap van eerder deze maand na het nieuws over het aantreden van een volwaardige vierde mobiele operator in ons land. Telenet verkoos geen commentaar te geven. Fluvius bevestigde alleen dat de gesprekken nog lopen.
    Bron:"De Tijd"
  4. [verwijderd] 29 juni 2022 07:48
    Morgan Stanley haalt Telenet van de kooplijst
    Beurshuis Morgan Stanley knipt het advies voor Telenet
    bij van 'kopen' naar 'houden', met een koersdoel van 27 euro.

    De telecomoperator zag de jongste maanden wel meer fans afhaken. Een belangrijke factor is de aanslepende onzekerheid over de netwerkdeal met Fluvius. Maar op dat vlak zou er in principe 'eerstdaags' meer duidelijkheid moeten komen, schreef De Tijd gisteren.

    Een opkikker zou welgekomen zijn: het aandeel Telenet verloor dit jaar al 34 procent. Dit mede door de angst dat een vierde speler op de Belgische telecommarkt zwaar in de cashflow van marktleiders Telenet & Proximus zou hakken
    Bron:"De Tijd"
  5. TheLionKing 29 juni 2022 13:31
    Wat is er op til? Bij Telenet zouden ze toch een aankoop van eigen aandelen moeten overwegen aan deze koersen. Er staat genoeg cash op de rekening.Met GAK van 34€ begin ik toch wat nerveus te worden. Een signaal vanuit Telenet kan al wonderen doen. Maar momenteel is er maar weinig communicatie. Puur naar de cijfers gekeken zou ik nog willen bijkopen maar begin nu toch wat te twijfelen. Het aandeel mag niet te veel doorwegen in mijn portefeuille.
  6. TheLionKing 29 juni 2022 13:31
    Wat is er op til? Bij Telenet zouden ze toch een aankoop van eigen aandelen moeten overwegen aan deze koersen. Er staat genoeg cash op de rekening.Met GAK van 34€ begin ik toch wat nerveus te worden. Een signaal vanuit Telenet kan al wonderen doen. Maar momenteel is er maar weinig communicatie. Puur naar de cijfers gekeken zou ik nog willen bijkopen maar begin nu toch wat te twijfelen. Het aandeel mag niet te veel doorwegen in mijn portefeuille.

  7. bruguy 30 juni 2022 09:05
    Weer vertraging voor netwerkdeal Telenet en Fluvius
    01:00 (30-06) - Bron: De Tijd

    Het zal op zijn minst nog enkele weken langer duren voor er een mogelijke deal komt tussen het telecombedrijf Telenet en de netbeheerder Fluvius rond investeringen in een Vlaams glasvezelnet voor supersnel internet.

    Telenet en Fluvius zijn al meer dan twee jaar aan het praten over het oprichten van een gezamenlijk bedrijf. Dat moet het netwerk van Telenet klaarmaken voor de toekomst door glasvezel uit te rollen tot bij de klanten. Dat is nodig nu rivaal Proximus en zijn partners miljarden investeren om de koperdraad tot in huizen en andere gebouwen te vervangen door glasvezel.

    Maar de onderhandelingen hebben veel voeten in de aarde. Meermaals werden de deadlines niet gehaald. Het was de bedoeling deze week te landen, omdat beide partijen dicht bij een akkoord stonden, klonk het. Maar Telenet heeft op de valreep Fluvius enkele weken extra tijd gevraagd, zeggen meerdere bronnen aan De Tijd. Als gevolg daarvan diende Fluvius de vergadering van zijn raad van bestuur van woensdagavond te elfder ure te annuleren.

    Inflatie
    Woordvoerder Stefan Coenjaerts van Telenet bevestigt dat het bedrijf meer tijd vroeg. 'We hebben inderdaad enkele weken extra gevraagd om de gesprekken af te ronden', zegt hij. 'Het is een complex dossier dat strategisch belangrijk is. We hebben meer tijd nodig om de snel evoluerende macro-economische context mee in rekening te brengen bij het uittekenen van onze netwerktoekomst. Denk aan de piekende inflatie, de problemen met de bevoorradingsketens, het feit dat het moeilijker geworden is om geld op te halen op de financiële markten en de volatiliteit ervan.'

    Coenjaerts wijst op 'de ontwikkeling op de telecommarkt', waar eerder deze maand het verrassende nieuws kwam dat met de tandem Citymesh - voor de zakelijke markt - en het Roemeense Digi Communications - voor de consumenten - een volwaardige vierde operator aantreedt op de markt van de mobiele telefonie. Telenet is daarin nationaal actief met BASE. Ook daar voelt het bedrijf extra concurrentiedruk.

    Toegestaan
    Woordvoerder Björn Verdoodt van Fluvius zegt dat Fluvius Telenet de extra tijd heeft toegestaan. Het nieuwe uitstel lijkt dus geen breuk te betekenen in de onderhandelingen, zoals sommigen vreesden. Wanneer valt nu witte rook te verwachten? Telenet liet in april weten te mikken op een aankondiging tegen de publicatie van zijn halfjaarresultaten. Die worden over een maand bekendgemaakt.

    Het is de vraag of het met het nieuwe uitstel nog haalbaar is het mogelijke gezamenlijke netwerkbedrijf te laten beginnen op 1 januari 2023. Bij Fluvius volgt nog een lang beslissingsproces, waarbij de elf netbeheerders die samen Fluvius vormen en de 300 Vlaamse gemeentebesturen zich moeten uitspreken eens er een deal is. Met de zomervakantie voor de deur wordt dat geen sinecure.

    Liberty Global
    Een goedgeplaatste bron zegt dat achter de lastminutevraag van Telenet een zet schuilgaat van zijn Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global om wat op tafel ligt te beoordelen op zijn financiële draagkracht voor de telecomoperator. Andere bronnen nuanceren dat. Elders valt te horen dat er geen reden is te denken dat er geen deal uit de bus komt. 'Maar the devil is in the details. Er is pas een deal als er een deal is over alles.'

    Bert Broens
  8. Deppe 30 juni 2022 22:42
    De terugval van het aandeel is volgens mij te wijten aan een aantal dingen.
    1) algemeen negatief sentiment
    2) zwaar overdreven reactie op de komst van de vierde telecom operator. Die nieuwe zal zich echter nog zwaar moeten bewijzen en serieus moeten investeren om iets te betekenen. De particuliere telecom markt is moeilijk om een voet aan grond te krijgen. Een vlaming wijzigt namelijk niet snel van operator, dus ze gaan al met serieus lagere prijzen moeten komen. Digi zal zich eerder moeten toeleggen op de markt van de verbonden toestellen, connected cars,... Iets waar ze eerder proximus mee gaan pijn doen.

    Ik ben niet zo negatief over Telenet, maar ik wacht toch ook even om er nog meer in te investeren. Het kan nog alle kanten uit.
  9. Deppe 1 juli 2022 12:53
    De kasstroom bij Telenet is zo goed als ongewijzigd, dus de cijfers zullen wel naar verwachting zijn.
    Maar naar Belgische normen is hun dividend wel extreem hoog. Benieuwd of ze toch geen excuus gaan zoeken om dat dividend te verlagen. Het zou wel nefast zijn voor de koers.

    Ik zit zelf aan een GAK van over de 30, dus het mag voor mij wel omhoog. En ik twijfel te hard om bij te kopen nu. Zoals gewoonlijk zal ik door mijn getwijfel de boot wel weer missen... ??
  10. Hendrikus Buffel 1 juli 2022 15:10
    Dit fonds staat onder enorme druk, zoveel is zeker. Resultaat Fluvius-deal af te wachten. Mijn GAK 31,50 momenteel. Als er aan het dividend wordt geraakt, pak ik mijn verlies en gaat het zonder pardon uit mijn portefeuille. Ik vermoed dat veel anderen er ook zo over denken ?
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links