Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,060 19 apr 2024 17:39
  • -0,060 (-0,14%) Dagrange 42,700 - 43,320
  • 298.979 Gem. (3M) 415,1K

Ageas 2022

293 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 juni 2022 08:16
    PERSBERICHT: Fitch bevestigt de "AA- Insurer Financial Strength Rating" met een stabiele Outlook van Ageas
    Fitch bevestigt de "AA- Insurer Financial Strength Rating" met een stabiele Outlook van Ageas

    Fitch Ratings bevestigde de "'AA-' (Very Strong) Insurer Financial Strength (IFS) Rating" van ageas SA/NV. Fitch heeft ook de

    "'AA-' IFS Rating" bevestigd voor AG Insurance en Ageas Insurance Limited.

    De ratings weerspiegelen het bijzonder sterke business profiel van Ageas, zijn sterke kapitaalbasis en de uitstekende financiële prestaties.

    Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen.

    Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo'n 40.000 werknemers en in 2021 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 40 miljard (alle cijfers tegen 100%).

    Bijlage

    -- Pdf versie van het persbericht
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  2. forum rang 10 voda 20 juni 2022 17:43
    PERSBERICHT: Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen
    Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen

    Naar aanleiding van het aandelen-inkoopprogramma dat op 11 augustus 2021 aangekondigd werd, maakt Ageas bekend dat er 68.521 eigen aandelen ingekocht werden tussen 13-06-2022 en 17-06-2022.

    Vanaf de start van het aandelen-inkoopprogramma op 1 september 2021 heeft Ageas een totaal van 3.308.391 aandelen ingekocht voor een bedrag van EUR 143.482.407, ofwel 1,74% van het totale aantal uitstaande aandelen.

    Het overzicht van het aandelen-inkoopprogramma is beschikbaar op onze website www.globenewswire.com/Tracker?data=t7... .

    Bijlage

    -- Pdf versie van het persbericht
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  3. forum rang 10 voda 23 juni 2022 17:01
    PERSBERICHT: Ageas kondigt de betaling van de laatste schijven in de Fortisschikking aan
    Ageas kondigt de betaling van de laatste schijven in de Fortisschikking aan

    Vandaag kondigt Ageas aan dat het in overleg met de claimantenorganisaties heeft beslist om de Fortisschikking af te sluiten om zo de claims administrator toe te laten om over te gaan tot de betaling van de laatste schijven.

    Oorspronkelijk zouden de definitieve berekeningen voor alle claimanten en de betaling van de laatste schijven plaatsvinden nadat het allerlaatste geschil was beslecht. Aangezien er nog maar een heel beperkt aantal claims hangende zijn voor Computershare (de onafhankelijke claims administrator) of de Geschillencommissie wil Ageas niet dat dit beperkt aantal onopgeloste claims zo'n 279.000 andere claimanten nog langer zou doen wachten.

    Ageas heeft daarom beslist om het restrisico van deze onopgeloste claims op zich te nemen boven op het in de Schikkingsovereenkomst voorziene budget van EUR 1,3 miljard. Dit laat de claims administrator toe om over te gaan tot de betaling van de laatste schijven en om op die manier de Fortisschikking voor zo goed als alle claimanten af te sluiten.

    Aangezien er aanzienlijk meer claims werden ingediend dan verwacht, zullen bepaalde componenten van de Voorlopige Vergoeding van een claimant onderhevig zijn aan verwatering.

    Voor het bepalen van de hierna vermelde definitieve uitbetalingspercentages worden de onopgeloste claims geacht te zijn verworpen, hetgeen voor alle andere claimanten de uitbetaalde bedragen binnen de grenzen van het voorziene budget van EUR 1,3 miljard maximaliseert.

    Om de Definitieve Vergoeding van een claimant te berekenen worden de aldus bepaalde uitbetalingspercentages toegepast op de daarmee overeenstemmende vergoedingscomponent van diens Voorlopige Vergoeding:

    -- Buyer Shares: 100%

    -- Holder Shares: 77,48%

    -- Compensation Add-On: 61,62%

    -- Cost Addition voor Active Claimants: 120%
    Omdat er minder claims voor Buyer Shares werden ingediend dan verwacht, zullen kopers van Fortis Aandelen 100% van de Buyer Shares-component van hun Voorlopige Vergoeding ontvangen.

    Zelfs na toevoeging van het overschot van EUR 198,3 miljoen dat van de pot van de Buyer Shares naar de pot van de Holder Shares werd overgedragen, is het uitbetalingspercentage voor Holder Shares verwaterd tot 77,48%.

    Voor Active Claimants wordt de Cost Addition-component verhoogd tot het maximum van 120% zoals voorzien in het goedgekeurde verdelingsplan.

    De Compensation Add-On, met een uitbetalingspercentage van 61,62%, ondervindt de meeste invloed van het hoge aantal ingediende claims.

    De laatste schijf van een claimant zal het positieve verschil zijn tussen diens Definitieve Vergoeding en de schijf/schijven die de claimant al heeft ontvangen. Voor claimanten die geen Active Claimants zijn en wiens vergoeding hoofdzakelijk of uitsluitend bestaat uit Compensation Add-On- en/of Holder Shares-vergoeding kan de laatste schijf beperkt of nul zijn. "Early filers" genoten van een gegarandeerde betaling van 70% van hun Voorlopige Vergoeding en mogen het eventueel te veel ontvangen houden indien hun Definitieve Vergoeding minder bedraagt dan de 70% van hun Voorlopige Vergoeding die ze als eerste schijf hebben ontvangen.

    In de dagen na 23 juni 2022 zal elke claimant wiens claim werd aanvaard per email of per gewone post een brief ontvangen met diens Definitieve Vergoeding en het bedrag van diens eventuele laatste schijf. De laatste betaling volgt dan normaal op of rond 25 augustus 2022.

    Ageas verzoekt de claimanten vriendelijk om geduld uit te oefenen en om niet naar het call center te bellen of te mailen om over hun specifieke, individuele claim informatie te krijgen alvorens ze hun brief hebben ontvangen. Eerder beschikt het call center nog niet over de details van hun Definitieve Vergoeding. Het call center is telefonisch bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 9u00 tot 18u00 CET. Ageas raadt claimanten aan om eerst de FORsettlement-website (www.forsettlement.com) te consulteren mochten ze over deze communicatie vragen hebben.

    "Ik wil graag mijn dankbaarheid betuigen aan de vele claimanten
    die zo geduldig op de afsluiting hebben gewacht, alsook alle organisaties
    en personen bedanken die betrokken waren in het proces dat ons heeft
    gebracht tot waar we ons vandaag bevinden. Met deze beslissing zet
    Ageas opnieuw een belangrijke stap, die de Groep toelaat om zich
    volledig toe te leggen op zijn activiteiten en de uitvoering van
    zijn strategisch plan Impact24."
    Hans De Cuyper, CEO Ageas


    Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo'n 40.000 werknemers en in 2021 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 40 miljard (alle cijfers tegen 100%).

    Bijlage

    -- Pdf versie van het persbericht
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  4. [verwijderd] 27 juni 2022 09:20
    Beursblik: verzekeraars goed voorbereid op recessie

    Inflatie groter risico volgens Berenberg.

    (ABM FN-Dow Jones) Verzekeraars lijken goed voorbereid op een ondiepe recessie zoals die nu wordt voorzien in 2022 en 2023 voor Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft Berenberg maandag in een sectorrapport.

    Berenberg somt het lijstje met gunstige factoren voor de verzekeraars nog maar eens op: de solvabiliteit is historisch hoog, de kasstroom is zeer sterk, de winstgevendheid van de schadeverzekeringen is solide met de kosten en claims doorgaans op 93 tot 95 procent van de premies, de voorwaarden van verzekeringen zijn aangepast om risico's van cyberaanvallen, pandemieën en bedrijfsonderbreking uit te sluiten of te beperken en tenslotte betekent de stijgende rente dat de beleggingsinkomsten weer gaan toenemen.

    Toch zou een recessie gevoeld worden. In een somber scenario zou de winst 9 procent lager uitvallen dan de huidige consensusverwachtingen, wat betekent dat de aandelenkoersen nog wel wat hoger kunnen worden dan ze nu zijn, zo'n 24 procent zelfs, maar de opwaartse ruimte zou beperkt zijn vergeleken met de huidige 40 procent die Berenberg voorziet.

    In een positiever scenario, waarin de aardgasprijs in Europa weer zou dalen, zouden de winstverwachtingen zelfs met 11 procent omhoog kunnen. Volgens Berenberg is een recessie een kleiner risico voor het verdienmodel van verzekeraars dan de hoge inflatie van dit moment, omdat inflatie ook de oude polissen raakt, waarvan de prijzen al vaststaan, terwijl een recessie vooral de nieuwe verzekeringen raakt en daar kunnen de tarieven en voorwaarden op worden aangepast. De opwaartse ruimte voor de sector in dit positieve scenario is volgens de analisten 42 procent.

    Berenberg verwacht dat verzekeraars erop rekenen dat hun winstdoelstellingen in de komende resultaten zullen worden gehaald, maar dat deze wel aan de onderkant van de genoemde bandbreedtes kunnen liggen door het recessierisico.
    Door: ABM Financial News.
  5. forum rang 10 voda 29 juni 2022 16:00
    Advies van Barclays over Ageas
    Beurshuis Barclays
    Aandeel Ageas
    Datum 29 juni 2022
    Advies Overweight
    Koersdoel 59,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 29 juni 2022 brengen de analisten van Barclays het beleggingsadvies "overweight" uit voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930).

    Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 59,00 EUR.
  6. forum rang 10 voda 10 augustus 2022 07:36
    PERSBERICHT: Ageas rapporteert resultaten over het eerste semester 2022
    Ageas rapporteert resultaten over het eerste semester 2022

    -- De sterke commerciële start zet zich door in alle activiteiten

    -- Uitstekende scores op alle operationele targets

    -- Interim-dividend van EUR 1,5 per aandeel

    Kerncijfers
    ------------------------------------------------------------------------------
    Nettoresultaat
    -- Het nettoresultaat van de Groep, exclusief RPN(i),
    bedroeg EUR 456 miljoen
    ---------------- ------------------------------------------------------------
    Premie-inkomen
    -- Het premie-inkomen van de Groep nam toe met 5% tot
    EUR 9 miljard, met stijgingen in zowel Leven als
    Niet-Leven

    -- Het premie-inkomen Leven steeg met 5% tot EUR 6,3
    miljard dankzij België en nieuwe contracten in
    China

    -- Het premie-inkomen Niet-Leven steeg met 5% tot EUR
    2,7 miljard voornamelijk dankzij België en
    Portugal
    ---------------- ------------------------------------------------------------
    Operationeel
    resultaat -- De combined ratio bedroeg 94,9%, inclusief de impact
    van ongunstige weersomstandigheden in België en
    het VK in het eerste kwartaal voor 5 procentpunt

    -- De operationele marge Producten met gegarandeerde
    rente bedroeg 95 basispunten en de operationele marge
    Unit-linked bedroeg 39 basispunten
    ---------------- ------------------------------------------------------------
    Balans
    -- Het eigen vermogen bedroeg EUR 9 miljard of EUR 49,11
    per aandeel

    -- De Solvency IIageas-ratio Groep verbeterde tot 221%,
    ruimschoots in lijn met het risicoprofiel van de
    Groep

    -- Het gegenereerde operationeel kapitaal en
    operationeel vrij kapitaal bedroegen respectievelijk
    EUR 884 miljoen en EUR 569 miljoen en weerspiegelen
    de sterke prestatie van de Groep

    -- De totale liquide activa in de Algemene Rekening per
    30 juni 2022 bedroegen EUR 1,2 miljard

    -- De Technische verplichtingen Leven van de
    geconsolideerde entiteiten exclusief shadow
    accounting daalden in vergelijking met eind 2021 met
    3% tot EUR 73 miljard
    ---------------- ------------------------------------------------------------

    Een volledig overzicht van de cijfers en een vergelijking met vorig jaar is te vinden op pagina 5 van dit persbericht en op de website van Ageas.

    De kerncijfers en de belangrijkste hoogtepunten van de segmenten kunnen worden geraadpleegd in de bijlagen bij dit persbericht

    Impact24 -- Niet-financiële resultaten en verwezenlijkingen
    inzake duurzaamheid

    -- AG in België, behield het 'Towards
    Sustainability'-label. Dat maakt van AG de grootste
    aanbieder van duurzame financiële verzekeringen
    in België. Daarnaast beantwoorden alle
    levensverzekeringsproducten bij AG nu aan de
    vereisten van artikel 8 van de SFDR-verordening.

    -- In het VK werd Ageas door een onafhankelijke jury op
    de British Insurance Awards voor het tweede jaar op
    rij verkozen tot 'Personal Lines Insurer of the
    Year'.
    ----------------------------------------------------------------

    Hans De Cuyper, CEO Ageas:

    "Ik ben erg verheugd dat we met een uitzonderlijk sterk tweede kwartaal verder bouwen op de positieve start die we aan het begin van het jaar hebben gemaakt. Zowel operationeel als commercieel presteerden we zeer goed in alle regio's en productlijnen. Ook opmerkelijk is het post-covid verkoopmomentum in de meeste Aziatische landen.

    Dankzij de solide onderliggende prestaties in zowel Europa als de niet-gecontroleerde partnerships in Azië, die tot uiting komen in verbetering van de marges in Leven en een sterke combined ratio, hebben we er vertrouwen in dat we de prognose van EUR 1 miljard nettowinst voor 2022 kunnen bevestigen.

    Onze sterke kapitaalpositie en capaciteit om vrij kapitaal te genereren, stellen ons in staat om de belofte voor dividendgroei die we hebben gedaan onder Impact 24 te versterken. We zijn dan ook verheugd vandaag een interim-dividend van EUR 1,5 per aandeel voor onze aandeelhouders aan te kondigen.

    Ageas blijft goed presteren op het gebied van zijn kernactiviteiten, maar zet tegelijkertijd belangrijke stappen om zijn niet-financiële doelstellingen onder Impact24 op het gebied van duurzaamheid, klimaat en gezondheid en welzijn na te komen."

    Bijlage

    -- Lees het volledige persbericht hier
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  7. forum rang 10 voda 11 augustus 2022 11:56
    Advies van Morgan Stanley over Ageas
    Beurshuis Morgan Stanley
    Aandeel Ageas
    Datum 11 augustus 2022
    Advies Overweight
    Koersdoel 55,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 11 augustus 2022 hebben de analisten van Morgan Stanley hun beleggingsadvies voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van Morgan Stanley voor Ageas blijft "overweight".

    Het koersdoel wordt door Morgan Stanley verlaagd van 59,00 EUR naar 55,00 EUR.
  8. Jonathanvm 15 augustus 2022 11:18
    Ik begrijp dat interim dividend toch niet helemaal, is dat gewoon een voorschot op het dividend van volgend jaar of is dat een éénmalige extra uitkering?

    Komt er ook voor dit interim dividend een ex-dividend datum of keren ze uit aan iedereen die dit jaar het dividend van 2021 ontvangen heeft?
  9. forum rang 4 FORT1944 15 augustus 2022 17:55
    INTRIM DIVIDEND heeft normaal een ex datum van de coupon en een uitbetaling datum , AGEAS heeft de intentie van een tussentijds dividend te betalen , wanneer is nog niet medegedeeld of het een voorschot is op het jaardividend is evenmin medegedeeld .
    Ik vind er niets van terug van dat beloofde dividend van 1.50€ door de CEO bij AGEAS
293 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links