Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prosus meldt meer omzetgroei

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 mrt Bank of America verlaagt koersdoel Prosus naar €44 1
  2. 25 dec Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. ruud71 27 juni 2022 08:38
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 27 juni 2022 08:29:

    Het valt mij meer en meer op dat IEX de berichten en cijfers wel heel nadrukkelijk van de positieve kant belicht. Omzet wat omhoog, maar het verlies is verdubbeld. Dan zou een ander kop boven het bericht meer passend zijn.
    Jouw gewenste kop zou zeker de waarheid niet weerspiegelen.
  2. Menno87 27 juni 2022 08:45
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 27 juni 2022 08:29:

    Het valt mij meer en meer op dat IEX de berichten en cijfers wel heel nadrukkelijk van de positieve kant belicht. Omzet wat omhoog, maar het verlies is verdubbeld. Dan zou een ander kop boven het bericht meer passend zijn.
    IEX koopt dit bericht gewoon in ? dus de kop heeft niets met IEX te maken?!
  3. [verwijderd] 27 juni 2022 09:13
    Prosus meldt meer omzetgroei
    Prosus heeft in het afgelopen boekjaar 24 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte de internetinvesteerder met een notering op het Damrak maandag bekend.

    De omzet steeg van 28,8 miljard naar 35,6 miljard dollar.

    De ecommerce-portefeuille realiseerde een omzetgroei van 51 procent tot 9,8 miljard dollar. Het verlies verdubbelde hier ruimschoots van 429 miljoen naar 1,1 miljard dollar.

    Bij Classifieds verdubbelde omzet bijna, net als bij maaltijdbezorging. Bij het betaalbedrijf, fintech en educatietechnologie steeg de omzet met circa 50 procent.

    De winst van het kernbedrijf daalde 20 procent tot 3,7 miljard dollar, door een lagere bijdrage van Tencent, nadat Prosus 2 procent van het Tencent-belang verkocht. Ook daalde de winst doordat het bedrijf meer investeerde in groei van zijn bedrijven en overnames en omdat de financieringskosten stegen.

    Prosus meldde enkele weken geleden al dat het afgelopen boekjaar een ruime verdubbeling van de winst per aandeel opleverde, dankzij de verkoop van een miljardenbelang in Tencent, met de kanttekening dat het operationele resultaat met een dubbelcijferig percentage daalde.

    De verkoop van het belang van 2 procent in Tencent in april vorig jaar leverde een boekwinst op van 12,3 miljard dollar. Het boekjaar 2022 van Prosus loopt van 31 maart 2021 tot 31 maart 2022.

    Aandeleninkoop

    Prosus kondigde maandag ook aan dat het over een langere termijn aandelen Prosus gaat inkopen, terwijl ook moederbedrijf Naspers dat gaat doen met de eigen aandelen, om gebruik te maken van het feit dat de twee aandelen veel goedkoper zijn op de beurs dan de onderliggende waarde van met name de Tencent-aandelen. Prosus wil hiermee doorgaan totdat deze grote korting weer kleiner wordt.

    Om dit inkoopprogramma te bekostigen, zal Prosus geleidelijk plukjes aandelen Tencent verkopen. Zo wordt het aandelenpakket Tencent kleiner, maar per aandeel Prosus zal de blootstelling aan het Chinese bedrijf juist toenemen, omdat de ingekochte eigen aandelen op termijn worden ingetrokken zodat er minder eigen aandelen uitstaan.

    Door: ABM Financial News.
  4. [verwijderd] 27 juni 2022 09:13
    Beursblik: aandeleninkoop Prosus positief

    Jefferies wijst op cashmiddelen internetinvesteerder.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeleninkoopprogramma dat Prosus voorbeurs aankondigde, zal vermoedelijk positief worden opgepakt door beleggers. Dit verwachten analisten van zakenbank Jefferies.

    Prosus gaat eigen aandelen inkopen en om dit te bekostigen aandelen Tencent verkopen. "Dit zal de grote korting op de onderliggende waarde verkleinen", aldus de zakenbank. "Alle restricties voor de verkoop van aandelen Tencent zijn eraf."

    Eind maart dit jaar had Prosus volgens Jefferies 13,6 miljard dollar aan cash. Daarna volgde er ook extra liquiditeit door de verkoop van aandelen JD.com, voegden de analisten toe. Deze verkoop leverde nog eens 3,6 miljard dollar op.

    Jefferies heeft een Houden advies op Prosus met een koersdoel van 50,00 euro.

    Door: ABM Financial News.
  5. [verwijderd] 27 juni 2022 09:59
    Technologieholding Prosus koopt in bulk zichzelf
    De Amsterdamse technologieholding gaat de grote korting die ze van beleggers krijgt verminderen door mondjesmaat Tencent te cashen en te recycleren in zichzelf.

    De technologieholding Prosusgaat op regelmatige basis kleine stukjes van veruit de belangrijkste participatie, de Chinese socialemediagigant Tencent, verkopen. En met de opbrengst... zichzelf kopen. Dat leert een persbericht maandag.

    De inkopen hebben een 'open einde'. Vrij vertaald: CEO Bob van Dijk plakt er geen vast bedrag op. Maar de bijbehorende beleggerspresentatie maakt duidelijk dat het om miljarden gaat: in slide 4 geeft van Dijk aan dat een programma van 30 miljard dollar potentieel de nettoactiefwaarde met 38 procent kan opkrikken.

    Met de inkoop van eigen stukken hoopt Prosus de grote korting ten opzichte van de onderliggende portefeuille terug te dringen. Over het boekjaar tot 31 maart becijfert de groep haar nettoactiefwaarde op 112 euro per aandeel. De slotkoers vrijdag (53 euro) impliceerde dus een forse korting van 53 procent.

    De korting is het gevolg van het grote belang van één aandeel - Tencent - in portefeuille. Prosus heeft op dit ogenblik 2,77 miljard stukken Tencent in handen, die bij de huidige beurskoers ruim 1.000 miljard Hongkongdollar of omgerekend 126 miljard euro waard zijn. Dat is meer dan de beurswaarde van de Amsterdamse holding vrijdagavond, 106 miljard euro.

    Beleggers vrezen dat de holding die ene extreem succesvolle belegging niet zal kunnen herhalen. Bovendien opteren beleggers die het fors afgestrafte Tencent interessant geprijsd vinden vaak voor een rechtstreekse belegging. Door Tencent te 'recycleren' in Prosus hoopt van Dijk de korting nu terug te dringen.

    Op korte termijn met succes: het aandeel Prosusveert maandag tot 12 procent op. Dit wel potentieel ten koste van een 'geplafonneerde' beurskoers van de sterparticipatie. Tencent viel na de aankondiging op de beurs van Hong Kong zo'n 2 procent terug naar 378 Hongkongdollar.
    Bron:"De Tijd"
  6. forum rang 5 maarten030 27 juni 2022 10:15
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 27 juni 2022 08:29:

    Het valt mij meer en meer op dat IEX de berichten en cijfers wel heel nadrukkelijk van de positieve kant belicht. Omzet wat omhoog, maar het verlies is verdubbeld. Dan zou een ander kop boven het bericht meer passend zijn.
    Er is pas verlies als ze deelnemingen verkopen. De omzet van de deelnemingen is gestegen, maar alleen de koersen zijn gedaald. Er is geen verlies. Sterker nog ze zijn met de deelnemingen 40-45% meer waard dan de huidige beurskoers. Als je slim bent dan profiteer je daarvan.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PROSUS

28,575 17:37
-0,650 -2,22%
Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links