Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 30,810 25 apr 2024 17:35
  • -0,395 (-1,27%) Dagrange 30,605 - 31,255
  • 3.682.318 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2022

8.888 Posts
Pagina: «« 1 ... 245 246 247 248 249 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. PabloJa 27 juni 2022 07:35
    Ik vind het moeilijk om in te schatten wat het gaat doen dat programma. Theoretisch moet Prosus erg gaan stijgen, maar als de markt denkt dat je alleen nog meer 'rotzooi' overhoudt per aandeel dan nu.. Wel interessant wordt dan is om Prosus te verkopen bij stijging en Tencent te kopen bij de daling. Moeten er niet teveel gaan doen.
  2. Mnie 27 juni 2022 07:35
    quote:

    PabloJa schreef op 27 juni 2022 07:26:

    Moet je die staaf naar beneden in HK zien
    Wat had jie verwacht? Sorry ik snap jullie reacties niet.. Dit kan nooit een meerwaarde zijn.. Je drukt de koers van tencent om eigen aandelen bij te kopen om zo de korting te verkleinen ? Tencent zit juist klaar om terug te herstellen.. Prosus zou vanzelf mee herstellen. Naar mijn mening was de enige juiste beslissing geweest om de div aandelen hiervoor te gebruiken..
  3. Drk2100 27 juni 2022 07:35
    Die aandelenruil Tencent voor Prosus had ik niet verwacht... aandeleninkoop wel over 1 of 2 weken. Eerst kijken hoe de cijfers vallen en aan de hand daarvan aandelen in gaan kopen was mijn verwachting. Bob heeft op 71,90 euro voor 10 miljoen aandelen Prosus gekocht begin januari (en ik met hem omdat zoveel vertrouwen toch iets zegt). Met de prijs nu rond de 54 euro voert hij dit kunstje nog een keer uit, maar dan niet voor zichzelf maar voor ons allemaal. Hij moet wel heel erg veel vertrouwen hebben in de andere investeringen.

    Op zich zie ik het als positief voor de hele lange termijn. De vraag is echter of de markt de discount af liet/laat hangen van het grote deel tot voor kort "oninvesteerbaar" geachte China aandeel namelijk Tencent of dat de discount veroorzaakt wordt door Bob zelf. Zoals ik het lees gaan ze dus net zo lang door totdat de spreadsheet van Kassa! weer rond de 23 aangeeft ipv 37 ;-) Zou wel eens lang kunnen duren met rentes die omhoog gaan en daarmee de andere (kapitaal verslindende) investeringen van Prosus zeer risicovol maken (volgens de markt).

    Eigenlijk is de samenvatting (denk ik) dat de door velen gekoesterde wens: Verkoop Tencent nou eens en keer dat uit aan de aandeelhouders in een soort slow motion uitgevoerd gaat worden i.p.v. op een verkoop + dividend manier. Wel een reden waarom ik voor de lange termijn in Prosus zit......dus ik denk dat ik blij zou moeten zijn...... eerst maar eens de beurs open ;-)
  4. forum rang 7 Hopper58 27 juni 2022 07:42
    quote:

    Mnie schreef op 27 juni 2022 07:35:

    [...]

    Wat had jie verwacht? Sorry ik snap jullie reacties niet.. Dit kan nooit een meerwaarde zijn.. Je drukt de koers van tencent om eigen aandelen bij te kopen om zo de korting te verkleinen ? Tencent zit juist klaar om terug te herstellen.. Prosus zou vanzelf mee herstellen. Naar mijn mening was de enige juiste beslissing geweest om de div aandelen hiervoor te gebruiken..
    In het algemeen ga ik er vanuit dat het management van een bedijf het best geplaatst is om een situatie in te schatten.
  5. forum rang 10 voda 27 juni 2022 07:45
    Prosus gaat eigen aandelen inkopen
    Verkoopt stukken Tencent om eigen aandelen met korting te kopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Prosus en het voormalig moederbedrijf Naspers gaan over een langere termijn eigen aandelen inkopen, om de korting op het aandeel op de onderliggende waarde van met name het belang in Tencent te verkleinen. Dat maakte Prosus maandagochtend bekend.

    Het doel is om de waarde per aandeel te vergroten, door gebruik te maken van die korting. Het inkoopprogramma zal doorgaan zolang de korting op de aandelen op een verhoogd niveau blijft.

    Het inkoopprogramma zal worden gefinancierd door de verkoop van aandelen Tencent op de markt. Dit zal gebeuren in kleine aantallen, overeenkomend met 3 tot 5 procent van het dagelijkse volume in de afgelopen drie maanden.

    Het Chinese Tencent ondersteunt de koerswijziging bij Prosus, dat zichzelf eerder beperkingen oplegde op de verkoop van aandelen Tencent.

    Het zeer grote aandelenpakket Tencent bepaalt een groot deel van de waarde van Prosus. Door het inkoopprogramma zal de blootstelling van Prosus aan Tencent per aandeel toenemen, terwijl de aandeelhouders van Prosus en Naspers tegelijkertijd een deel van het belang in Tencent te gelde maken.

    Prosus, dat maandag ook kwartaalcijfers publiceert, meldde verder dat het bedrijf de aandelen in JD.com heeft verkocht, die als speciale uitkering door Tencent werden uitgekeerd. Het ging om bijna 132 miljoen aandelen goed voor een belang van ongeveer 4 procent in JD.com.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 5 maarten030 27 juni 2022 07:50
    Haha dat beleggers zich hier verbazen dat Tencent hierdoor zakt. Met een grote verkoper gebeurd dat altijd natuurlijk.

    Tencent belang is meer waard dan Prosus zelf dus dit is een prima zet. Prosus zal nu stijgen. Als de korting eruit loopt dan moeten ze gewoon op handen blijven zitten.

    De overige deelnemingen zijn ook flink gezakt en kopen ze dus ook met een extra korting in.
8.888 Posts
Pagina: «« 1 ... 245 246 247 248 249 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links