Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koorddansende beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 96
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

204 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 b.west.invest 21 juni 2022 22:15
    quote:

    Unimog schreef op 21 juni 2022 21:55:

    [...]

    Had je het hierover eerder vandaag?

    ASML-leverancier KMWE komt van alles tekort: ‘Van ongeveer een derde wat we maken, ontbreken onderdelen’

    EINDHOVEN - KMWE uit Eindhoven, toeleverancier van onder meer ASML, heeft deze dagen last van een tekort aan van alles. ,,Van ongeveer een derde van de dingen die we nu maken, ontbreken onderdelen.”

    Merlijn van Dijk 21-06-22, 16:30 Bron: ED
    Dat zegt directeur Edward Voncken. Zijn bedrijf groeit, maar lang niet zo hard als zou kunnen. ,,Onze groei wordt belemmerd door tekort aan spullen en mensen.”
    Ja , dank je .
    Deze toe leverancier mag daarom pas weer in augustus leveren .
    Dus ook niet blij .
  2. forum rang 6 shortie 21 juni 2022 22:18
    quote:

    ttroo schreef op 21 juni 2022 22:01:

    Dat is personeels tekort in het Oranje Land is duidelijk.
    Ik zou Hans de Kneus eens een mailtje sturen Ttroo.
    Volgens hem hebben we een hele "kaartenbak" (dat waren zijn exacte woorden) vol maar gaan mensen gewoon niet graag naar hun werk....
  3. forum rang 6 shortie 21 juni 2022 22:20
    quote:

    b.west.invest schreef op 21 juni 2022 22:15:

    [...]

    Ja , dank je .
    Deze toe leverancier mag daarom pas weer in augustus leveren .
    Dus ook niet blij .
    Is het ook niet zo dan heel veel van die grondstoffen / Onderdeeltjes uit China komen?
    Ging die aflevering van Tegenlicht laatst toch ook over.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 21 juni 2022 22:20
    quote:

    vermoeiend schreef op 21 juni 2022 21:24:

    Oke dus aandelen kopen heeft op het moment dus weinig zin? dan beter wachten tot de beurs nog flink daalt. Ik zag al geen enkele reden voor een stijging vandaar mijn afwachtende houding maar door deze stijging zou je bijna denken ik koop wel aandelen maar ik las ook dat amerika richting recessie gaat. Daarnaast hoge rente en oorlog geeft ook best veel onzekerheid
    Moet je nagaan..

    En als je dat Allemaal bij mekaar optelt..

    Hoef je het niet meer Af te trekken..;)
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 21 juni 2022 23:25
    quote:

    vermoeiend schreef op 21 juni 2022 21:42:

    [...]

    thanks voor de tip. Ik kijk regelmatig mee op deze site en iemand zei ook dat op de aex nog een GAP openstaat op 580. Kan de index nog eerst daar naar terug gaan? dan wacht ik nog met kopen
    Waarom niet in plaats van losse aandelen AEX, ETF's kopen bv onderstaande ETF dan heb je een spreiding van alle aandelen AEX, ze betalen ieder kwartaal dividend uit en deze ETF volgt de AEX index, zelf koop ik iedere maand een paar ETF's en lig er niet wakker van wanneer ze dalen want op termijn gaat het toch weer omhoog en zeker als het geld niet direct nodig hebt kan het aardig oplopen op termijn ook met het uitbetaalde dividend.
    Het juiste aankoopmoment kiezen om te kopen lukt inderdaad bijna niemand en iedere maand een paar ETF's kopen met verschillende onderliggende waardes zoals indexen etc. levert op termijn meer op dan sparen.

    VanEck AEX UCITS ETF staat er niet bij maar is (dis)
    TDT | NL0009272749 EAM

    iShares Core EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (Dis)
    EUEA | IE0008471009 EAM

    iShares MSCI EM UCITS ETF USD (Dist)
    IEMM | IE00B0M63177 EAM

    Dis of dist zijn ETF 's die dividend uitkeren en met de toevoeging ACC wordt het dividend toegevoegd aan de ETF
  6. forum rang 6 ttroo 21 juni 2022 23:36
    Japanisme is Game Over.
    Het is al bijzonder dat bij een zeer zwakke Yen de Nikkei niet naar boven is te krijgen.
    Maar China kan ook nog wel eens Boeming doen. En dat is niet Booming.
    Dus TTROO verwacht negatief nieuws uit China. Wat de impact is op de beurzen Buiten China is afwachten.

    Biden en Chevron zijn elkaar lekker met brieven en teksten elkaar aan het schrijven.
    Maar daar zit wel het probleem. Een bedrijf als Chevron moet lange termijn kijken. Een olie plas ontwikkelen gebeurt niet in een maand. Vergist u niet, Chevron zal aan vele richtlijnen moeten voldoen als gevolg van alle ongelukken die in het verleden hebben plaatsgevonden en alle Green Peace Acties en Wereld Green Peace Countries Acties en dan moet het dus ook nog eens flink economisch haalbaar zijn. En de Wereld wil slechts tijdelijk een olie en gas bijdrage. Het liefst van 1 a 2 jaar. Daar moet de balans inkomen.
    Hadden beter kunnen zeggen. Ga maar een grote plas van een miljardje of 20 ontwikkelen en zodra het verliesgevend wordt, krijgen ze een x-bedrag mee en bedanken we ze voor de Grote Moeite, want we gaan nu verder met Clean Energy. Dan had je deze tijd met Gouden Olie en Gas prijzen kunnen voorkomen. Ok. Dus ook een plas met gas ontwikkelen. Dat is uiteindelijk tig keer goedkoper dan waar we nu in zitten. Maar als niemand verliezen wilt nemen, dan heb je dus geen deal. Zo werkt dat. Nee, je zegt dat ze de slechten zijn. In nu heb je de slechten nodig. Dus van Duivels wil je Engelen maken en daarna weer Duivels. Zo doe je geen zaken met elkaar. En kijk eens naar je E-netwerken (Elektriciteits). Daar kan nauwelijks capaciteit bij. Dus die moet je robuuster maken. Veel meer E moet erbij. Dan kan je de E-vraag aan. Nu zit je dus met een E-netwerk probleem. Leuker kunnen ze het niet maken, beter ook niet.
    Maar het Oranje Land lijkt wel een vijfde ontwikkelingsland. Overal Drama Kings and Queens. Maar je mag er niets over zeggen, anders worden ze boos en gaan ze huilen.
    Nieuwe politiek noemen ze dat in het Oranje Land. TTROO zegt rijp voor 2 downgrades. Laat ze nog maar meer huilen. Als je het als kind verkeerd doet, moet het kind op de naughty chair. Ratings bureaus zet het Oranje Land op de naughty chair en geeft de Tripple A niet meer terug aan ze. Te kort aan huizen. Te hoge huizen prijzen. Oranje Banken met slechte tot zeer slechte ratio's, Veel te veel stikstof, Kinderen uit Huiszet probleem, Boeren probleem, Schiphol probleem. Wie bouwt ook een vliegveld midden in de stedelijke randstad of wie bouwt een randstad om een vliegveld heen? Uren in de Rijen staan voor je vlucht probleem. Er is te veel drugs in omloop daar. In die wereld gaat alles verrassend lekker. Maar in de echte wereld loopt het allemaal wat minder. Geen wonder dat ze in het Oranje Land massaal aan de drugs moeten. Ontstressen. Ze hebben geen VR nodig. Ze hebben drugs nodig. Over een half uurtje gaan de futures weer open. Het kan nog alle kanten op. Niemand is nog uitgeschakeld. VIX, Rebound, Verdere daling.

    En Europa koopt nou snel die Amerikaanse gas. Honderd keer raden. Gaan ze pas doen als die 20% hoger staat.
  7. forum rang 6 shortie 21 juni 2022 23:49
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 21 juni 2022 23:25:

    [...]

    Waarom niet in plaats van losse aandelen AEX, ETF's kopen bv onderstaande ETF dan heb je een spreiding van alle aandelen AEX, ze betalen ieder kwartaal dividend uit en deze ETF volgt de AEX index, zelf koop ik iedere maand een paar ETF's en lig er niet wakker van wanneer ze dalen want op termijn gaat het toch weer omhoog en zeker als het geld niet direct nodig hebt kan het aardig oplopen op termijn ook met het uitbetaalde dividend.
    Das idd optimale spreiding d’aandelen.
    Goede tip!
204 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links