Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RoodMicrotec AEX:ROOD.NL, NL0000440477

  • 0,336 15 dec 2023 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

RoodMicrotec - 2022

993 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. knabbie 12 juni 2022 15:48
    quote:

    knabbie schreef op 12 juni 2022 15:26:

    Het verslag van de ava op 9 juni jl. geeft een (gedetailleerd) beeld hoe de chipindustrie nu is gepositioneerd. Korte termijn (2022) ziet er positief uit. Dit beeld past bij de eerder door roodm afgegeven verwachtingen dat de omzet in 2022 zal toenemen, Inclusief een positief resultaat.

    De langere termijn is, als gevolg van de wereldeconomie en algemene situatie onzeker, maar volgens het verslag zou de totale jaarlijkse groei van de halfgeleiderindustrie op lange termijn gemiddeld op 6 – 8% per jaar tot 2030 uitkomen.

    Ter herinnering: Roodm meldde voor het jaar 2021 een hogere omzet en winst. Dit ondanks de leveringsproblemen in de chipindustrie als gevolg van o.a. het chiptekort. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

    De aangespannen rechtszaak door Robus, hangt echter nog steeds boven de markt. Zelfs wanneer roodm in het gelijk zou worden gesteld, dan verwacht ik, gezien de uitkomst van de eerdere aangespannen rechtszaak door Robus, dat de obligatie eveneens zal worden beëindigd. Ongewis is hoe roodm, deze terugbetaling zal financieren. De beste uitkomst zou een nieuwe obligatielening zijn. Maar een aandelenuitgifte behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het is wachten op de uitspraak van de rechter. Hopelijk komt roodm hier als beste uit.

    Op 9 juli 2022 presenteert roodm haar tussentijds verslag 2022. Ben benieuwd of zij de opgaande lijn kan doortrekken. Gezien bovenstaande uiteenzetting heb ik daar echter het volste vertrouwen in. Time will tell.
    9 juli 22 moet zijn 21 juli 2022
  2. forum rang 8 aextracker 12 juni 2022 20:27
    Verwacht ,komende maanden niet teveel van de berus.
    De fantasie lekt uit de beurs(handel) nu de FED & ECB met de hand aan het "renteroer" gaan zitten.
    Lijkt mij overigens een volslagenzinloze actie, daar de actuiele inflatie vnl. door de Rusland\Poetin aktie getriggered wordt en bovenal vanuit de energiekosten, waar Rusland ook de komende maanden\jaren de dienst mee uitmaakt, wat Europa gaat doen.

    Ik verwacht eigenlijk dat de beurs komende maanden een pas op de plaats of correctie maakt en RoodM daar op meeglijdt\rijdt.
    De cijfers van juli zullen duiden of de o0mzet groeit en pipeline zich positiever ontwikkeld of niet.

    het Robus verhaal kan een positieve (bij gelijk RoodM) of neatieve (Robus gelijk gestekl) trigger hebben op de koers. In het 2e geval een prima instapmoment, daar fundamenteel weinig negatiefs te zeggen valt over de omzet\winst ontwikkeling.

    Ben m.n. benieuwd naar de impact van de klasstroom bij RoodM en de kosten ontwikkeling. Ik heb hier al eens voorgerekend hoeveel de aflossing van de Robus eternals RoodM op jaarbasis gaat schelen. dat ging over jaarbedragen met 6 cijfers.

    Al met al dus een interessante zomerpeirode op komst.
    Ik hoop dat Poetin \ Rusland faalt en de russsiche economie implodeert t.g..v. de werkelijk beoogde effecten van sacties EU en andere wereldmachten tegen Rusland.
    Een dergelijk voorbeeld van machtsvertoon zonder legitieme reden, mag gewoon niet slagen.
    Zo het wel slaagt is de wereldeconomie gedoemd om veel meer door agressie gelegitimeerde ellende te moeten gaan verwerken.
    In dat geval zal de langjarige booming chipgroei ook een dreun te verwerken krijgen, war de YoY marktgroei negateif kan beinvloeden.

    best een spannende periode derhalve die RoodM en de wereld economie en handel te wachten staat
  3. The Duck Master 21 juni 2022 10:01
    Premium Automotive Vehicle Launched with EnSilica’s Key Mixed Signal ASIC



    Deventer, June 21, 2022 – RoodMicrotec N.V., a leading independent company for semiconductors supply and quality services, and EnSilica plc, a leading chip maker of mixed signal ASICs (Application Specific Integrated Circuits), today announce that they have successfully brought a mixed signal automotive ASIC to commercial production following the official launch of a new flagship vehicle by a premium automotive company. The ASIC provides key differentiating features in the chassis control of the vehicle.

    As announced in 2018, RoodMicrotec was selected by EnSilica to support it in the qualification and testing of this mixed signal automotive ASIC. RoodMicrotec will undertake final testing and shipment of the ASICs for EnSilica.

    EnSilica is pleased to confirm that the main production run has now commenced with the official launch of the vehicle. The production schedule for more than 2.5 million ASICs over the next 12 months has been received. The ASIC has an anticipated seven-year production life and depending on the model, there are up to 24 ASICs per vehicle.

    “It has been exciting to support EnSilica in bringing this project to production over the last few years. We are now looking forward to supporting production of this device in our Nördlingen facility”, says Martin Sallenhag, CEO of RoodMicrotec. “It again shows the demand for our unique combined capabilities, in depth experience and excellent track record in bringing automotive products to the market for our valued customers.”

    “We are delighted to be entering the full production volume of this exciting project, having successfully collaborated with RoodMicrotec over a number of years. Our joint effort across this highly technical automotive project has now resulted in successful launch of the vehicle”, says Ian Lankshear, CEO of EnSilica.
  4. forum rang 4 Beursgoeroe 21 juni 2022 11:50
    Premium autovoertuig gelanceerd met EnSilica's Key Mixed Signal ASIC

    Deventer, 21 juni 2022 – RoodMicrotec N.V., een toonaangevend onafhankelijk bedrijf voor de levering van halfgeleiders en kwaliteitsdiensten, en EnSilica plc, een toonaangevende chipmaker van mixed signal ASIC's (Application Specific Integrated Circuits), kondigen vandaag aan dat ze met succes een gemengd signaal hebben gebracht automotive ASIC naar commerciële productie na de officiële lancering van een nieuw vlaggenschip door een premium autobedrijf. De ASIC biedt belangrijke onderscheidende kenmerken in de chassiscontrole van het voertuig.

    Zoals aangekondigd in 2018 is RoodMicrotec door EnSilica geselecteerd om haar te ondersteunen bij de kwalificatie en het testen van deze mixed signal automotive ASIC. RoodMicrotec zal de laatste tests en verzending van de ASIC's voor EnSilica uitvoeren.

    EnSilica is verheugd te kunnen bevestigen dat de belangrijkste productierun nu is begonnen met de officiële lancering van het voertuig. Het productieschema voor meer dan 2,5 miljoen ASIC's voor de komende 12 maanden is ontvangen. De ASIC heeft een verwachte productielevensduur van zeven jaar en afhankelijk van het model zijn er maximaal 24 ASIC's per voertuig.

    “Het was opwindend om EnSilica de afgelopen jaren te ondersteunen bij het in productie brengen van dit project. We kijken er nu naar uit om de productie van dit apparaat in onze fabriek in Nördlingen te ondersteunen”, zegt Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec. "Het toont opnieuw de vraag naar onze unieke gecombineerde capaciteiten, diepgaande ervaring en uitstekende staat van dienst in het op de markt brengen van autoproducten voor onze gewaardeerde klanten."

    “We zijn verheugd om het volledige productievolume van dit opwindende project in te gaan, nadat we een aantal jaren succesvol hebben samengewerkt met RoodMicrotec. Onze gezamenlijke inspanning in dit zeer technische automobielproject heeft nu geresulteerd in een succesvolle lancering van het voertuig”, zegt Ian Lankshear, CEO van EnSilica.

    voor de liefhebber .................
  5. knabbie 21 juni 2022 14:12
    Uit het persbericht van 21 juni 2022:
    RoodMicrotec N.V. en EnSilica plc hebben aangekondigd dat zij met succes een mixed signal automotive ASIC naar commerciële productie hebben gebracht na de officiële lancering van een nieuw voertuig door een premium automotive bedrijf.

    Na de eerdere aankondiging van de samenwerking met Ensilica, volgens het persbericht van 9 aug 2018, was de productiestart oorspronkelijk in 2020 gepland. De officiële start van de productie door Ensilica, zijnde 2.5 miljoen asic’s voor de komende 12 maanden, is volgens het persbericht van vandaag, 21 juni 2022, nu dus een feit. Dit zal niet alleen voor roodm, naar verwachting gaan bijdragen aan de omzet in 2022 en verder, maar met de introductie van het nieuwe voertuig door een premium automotive bedrijf, wellicht voor een duurzame inkomstenbron gaan zorgen. Time will tell.
  6. beterwisdanonwis 21 juni 2022 23:23
    Het persbericht van vandaag is prima over de nieuwe opdracht, ook al is deze in eerste instantie niet heel groot, het is een goed aanvulling op wat er is en geeft vertrouwen. De negativisten/zwartkijkers(-ridders) en andere toeristen kunnen blijvend negatief doen, Rood is een kleine speler; had het moeilijk maar is via de weg van consolidatie en voorzichtige groei (onder toeziend oog van een kritische RvC) nu wel op een zeer interessant punt gekomen. Ook de persberichten van nov/dec 2021 zijn indicaties dat een betere weg lijkt ingeslagen. Rood is er nog lang niet, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het de goede kant op gaat.
    nog steeds een klein bedrijf maar met steeds meer potentie met een lager minder lijken en rotte appels risico, dus voor mij een reden om er een positie in te hebben

    Rood positie; veel stuks tegen .203 GAK en heb een rozerood bril en niet onbevooroordeeld.
    Ook beleggingen in Aziefondsen-Tech, PrivateEquity (Ecommerce)/Olies/OCI/ASML/PROSUS/TKH/Avantium/HAL/CM
    {geen financials, insurance, vastgoed, retail, healthcare, defensie,}
  7. knabbie 1 juli 2022 10:14
    Over drie weken (21 juli a.s.) presenteert roodm de halfjaarcijfers 2022. Ben zeer benieuwd hoe de omzet zich heeft ontwikkeld en hoe deze zich voor de rest van het jaar 2022 zal ontwikkelen. Roodm heeft daarbij reeds eerder aangegeven, dat zij verwacht, dat de omzet t.o.v. 2021 zal toenemen.

    De signalen hiervoor zijn n.m.m. mixed. Zo verwacht de ceo van Volkswagen enerzijds, dat het chiptekort vanaf het 2e kwartaal 2022 geleidelijk zal afnemen. Daarnaast ontving roodm onlangs (persbericht 31-6-2022) een opdracht van Ensilica. Dat zijn positieve ontwikkelingen.

    Anderzijds meldde Micron gisteren (30 juni 2022) dat de omzetverwachting voor het lopende kwartaal naar beneden wordt bijgesteld en voor 2023 als gevolg van de afgenomen vraag in de sector zal aanpassen. Dit geeft n.m.m. onzekerheid voor de chipsector als geheel.

    De vraag hierbij is in hoeverre roodm hier last van zal hebben/krijgen. Roodm gaf weliswaar volgens het persbericht van 21 april 2022 als gevolg van leveringsproblemen een voorzichtige outlook voor het jaar 2022 af, maar verhoogde de omzetverwachting wel. Is zij in staat hieraan te voldoen en de markt in positieve te verrassen. Time will tell.

    NB. Lees net het bericht op iex.nl, dat TSMC ziet dat grote klanten hun orders voor de rest van 2022 naar beneden bijstellen.
  8. knabbie 1 juli 2022 15:31
    Ik ben geen techneut maar micron is producent van microchips (dram-geheugen) die met name in de consumentenelektronica zoals laptops, computers, smartphones e.d. worden geplaatst. Roodm daarentegen is expert op het gebied van zgn. asic’s, die o.a. in (elektrische) auto’s worden gebruikt. De aanschaf van een nieuwe auto kent nu een lange levertijd (tot een jaar) als gevolg van het chiptekort. Ik vraag mij af in hoeverre de door Micron en TSMC gemelde vermindering van de klantorders, van invloed zal zijn op de klantorders van roodm. Of ontstaat er meer evenwicht tussen vraag en aanbod, waardoor levertijden van bijv. auto’s kunnen worden verkort? In dat geval zou de auto-industrie haar productie van auto's kunnen opschalen, wat positief zou zijn. Dit is van belang, aangezien Roodm in 2021 48% van de totale omzet in de auto-industrie behaalde. Time will tell.

    BTW: ik heb (nog steeds) een positie in roodm.
  9. knabbie 1 juli 2022 15:36
    -Asml noteert een k/w (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 14,36) is 30
    -Asmi een k/w (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 10) is 22
    -Besi een k/w (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 3,70) is 12
    -Roodmicrotec (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 0,02) is 9,9

    Zonder roodm met de grootmachten te willen vergelijken, geef ik hierbij alleen, dat er n.m.m. een bepaalde verwachtingswaarde (gericht op toekomstige winsten) in de koersen van asml, asmi en in mindere mate besi ten opzichte van roodm zit. Daarmee de vraag in hoeverre er sprake is van over- danwel onderwaardering in de koers van roodm? Van een verwachtingswaarde m.b.t. de koers van roodm, is n.m.m. in ieder geval geen sprake. Time will tell.
  10. forum rang 5 ramptoerist 2 juli 2022 01:01
    quote:

    knabbie schreef op 1 juli 2022 15:36:

    Zonder roodm met de grootmachten te willen vergelijken
    Je gaat het eerst vergelijken, maar dan toch niet. want ja, hoe fiets je hier nu weer besi en ASML in zonder dat het meteen op plat gepump lijkt..wat het toch is.
    En dat klopt, totaal andere bedrijven, met andere WPA en outlook.

    Enig idee wie aan t lossen is?
  11. forum rang 8 aextracker 2 juli 2022 11:49
    quote:

    knabbie schreef op 1 juli 2022 15:36:

    -Asml noteert een k/w (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 14,36) is 30
    -Asmi een k/w (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 10) is 22
    -Besi een k/w (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 3,70) is 12
    -Roodmicrotec (huidige koers gedeeld door wpa (2021) van 0,02) is 9,9

    Zonder roodm met de grootmachten te willen vergelijken, geef ik hierbij alleen, dat er n.m.m. een bepaalde verwachtingswaarde (gericht op toekomstige winsten) in de koersen van asml, asmi en in mindere mate besi ten opzichte van roodm zit. Daarmee de vraag in hoeverre er sprake is van over- danwel onderwaardering in de koers van roodm? Van een verwachtingswaarde m.b.t. de koers van roodm, is n.m.m. in ieder geval geen sprake. Time will tell.
    Hoe langer de oorlog en inflatie door ettert en\of oploopt\laait, des te slechter dat zal doorwerken op de aanschaf van luxe duurdere goederen. M.a.w. TMSC zal daar meer dan gem. last van krijgen, net als MICRON.
    Ook ASMI, ASML & BESI gaan een knauw krijgen die nu nog (onvoldoende naar mijn inschatting) in de chipper koersen is verwerkt.
    Door de bovengemiddelde weging van RoodM in B2I chipverwerking waaronder zwaar in de auto industrie, is ook de omzet(groei) projektie van RoodM gevoelig voor de luxe goederen inflatie.
    De eerste signalen dat de nieuwe autoverkopen dalen zijn reeds waarneembaar.
    Persoonlijk verwacht ik in Q-4 een guur einde jaar en een slecht begin van beursjaar 2023. De H-1 cjfers van RoodM zullen overigens best goed zijn schat ik qua omzet(groei) de outlook daarentegen zou best wat bedrukt kunnen zijn.
    vanuit de groeiende verwerking van chips in electrische auto's (zie eerder geplaatste artikelen), zou de druk op omzet bi RoodM overigens dit jaar nog best mee kunnen vallen. Effecten zie je dan ps terug in 2023.
    Deals als met Ensilica, die eerder alhier door verdwaalde geurvreters als niemandalletjes werden afgedaan, blijken inmiddels bij te dragen aan groei van RoodM omzet t.g.v. de SCM projekten die in produktie fase gaan.
    Daartoe publiceerde RoodM doorgaans altijd wat overzichten in de projektagenda & stadia waarin de projekten zitten.
    Een beetje ingevoerde weet, dat projekten die in produktie gaan meerdere jaren looptijd kennen en de grootste bijdrage leveren aan RoodM's omzetgroei qua potentie.
    De Book to Blil ratio is daarnaast tevens een prima graadmeter voor de potentiel groei waar RoodM mee te maken krijgt.

    De afronding\uitkomst van de ROBUS claim is een "event" wat tenslotte de koers van steunen of drukken.
    Al met al, zit er bij RoodM naar mijn mening geen overmatig hoog neerwaarts risico meer in als je het mij vraagt.
    Actuele K\W en omzet \ andere ratio's als solvabiliteit etc. laten een bestendig beeld zien. Meer dan 4 ct risico neerwaarts zit er niet in, meer dan 6 ct opwaarts potentieel is zeker haalbaar "at term".

    De handelsvolumes per dag tonen inmiddels, net als bij vele andere aandelen een gematigd \ rustig beeld , verraden weinig spannends \ interesse,, noch zorgen. Daarmee lijkt het meest qua relevantie wel benoemd i.r.t. RoodM.

    Oh ja. . . . . de zoektocht naar partners in relatie tot de "M meer dan de A" van RoodM's M&A ambities kunnen voor de nodige fantasie zorgen.
    Rood M wil toewerken naar "onderdeel uitmaken van een groter en sterker eco-systeem" in de chip test & analyse- dienstverlenings sector.....
  12. knabbie 3 juli 2022 14:20
    quote:

    aextracker schreef op 2 juli 2022 11:49:

    [...]

    Door de bovengemiddelde weging van RoodM in B2I chipverwerking waaronder zwaar in de auto industrie, is ook de omzet(groei) projektie van RoodM gevoelig voor de luxe goederen inflatie. De eerste signalen dat de nieuwe autoverkopen dalen zijn reeds waarneembaar.

    Aextracker, dalende autoverkopen zijn, mede als gevolg van het chiptekort/leveringsproblemen, reeds lang aan de gang. Voor mij nog geen zekerheid, dat de neerwaartse groei van de economie daar voor nu in belangrijke mate debet aan is. Voor de (middel)lange termijn nog onzeker, maar het verlaagde consumentenvertrouwen kan zeker roet in het eten gooien. Daarbij voor mij wel de vraag of er meer evenwicht zal ontstaan tussen vraag en aanbod, waardoor de dalende autoverkopen beperkt zullen blijven.

    Persoonlijk verwacht ik in Q-4 een guur einde jaar en een slecht begin van beursjaar 2023. De H-1 cjfers van RoodM zullen overigens best goed zijn schat ik qua omzet(groei) de outlook daarentegen zou best wat bedrukt kunnen zijn.
    vanuit de groeiende verwerking van chips in electrische auto's (zie eerder geplaatste artikelen), zou de druk op omzet bi RoodM overigens dit jaar nog best mee kunnen vallen. Effecten zie je dan ps terug in 2023.


    Ik las in onderstaand bericht , dat er een kans bestaat, dat de fed de rente al eind dit jaar verlaagt. De reden hiervoor is dat als gevolg van de renteverhogingen om de inflatie in te dammen, dat zal leiden tot een trage economische groei, stagflatie of recessie. Met alle gevolgen vandien. Dit is wat met wil voorkomen, maar acteren n.m.m. op een dun koord.

    businessam.be/federal-reserve-eind-di...

    Daarnaast lees ik in onderstaande bericht, dat de reden van stijging van de cao-lonen met gemiddeld 3% (met uitschieters tot 10%) de inflatie, corona en de krappe arbeidsmarkt is. Er worden dus, weliswaar in beperkte mate, tegenmaatregelen genomen om de huidige situatie enigszins te temperen. Dit moet uiteraard geen jaren duren, maar keren wij hopelijk (op de middellange termijn) terug naar een meer normale situatie.

    www.nu.nl/werk/6209088/waarom-stijgen...

    Deals als met Ensilica, die eerder alhier door verdwaalde geurvreters als niemandalletjes werden afgedaan, blijken inmiddels bij te dragen aan groei van RoodM omzet t.g.v. de SCM projekten die in produktie fase gaan.

    Inderdaad aextracker , in een tijd van een 'gure' tegenwind van de economie, weet roodm, als kleine speler in de chipindustrie, een mooie opdracht binnen te slepen. Dit geeft vertrouwen.

    De afronding\uitkomst van de ROBUS claim is een "event" wat tenslotte de koers van steunen of drukken.
    Al met al, zit er bij RoodM naar mijn mening geen overmatig hoog neerwaarts risico meer in als je het mij vraagt.
    Actuele K\W en omzet \ andere ratio's als solvabiliteit etc. laten een bestendig beeld zien. Meer dan 4 ct risico neerwaarts zit er niet in, meer dan 6 ct opwaarts potentieel is zeker haalbaar "at term".


    Dit is precies wat ik met mijn posting van 1 juli 22 om 15.36 uur heb willen aangeven

    De handelsvolumes per dag tonen inmiddels, net als bij vele andere aandelen een gematigd \ rustig beeld , verraden weinig spannends \ interesse,, noch zorgen. Daarmee lijkt het meest qua relevantie wel benoemd i.r.t. RoodM.

    Ja, valt/viel mij ook op.

    Oh ja. . . . . de zoektocht naar partners in relatie tot de "M meer dan de A" van RoodM's M&A ambities kunnen voor de nodige fantasie zorgen.
    Rood M wil toewerken naar "onderdeel uitmaken van een groter en sterker eco-systeem" in de chip test & analyse- dienstverlenings sector.....


    In dit kader las ik in het persbericht van 12 april 2022 het volgende:

    Aanvullende kapitaalinvesteringen worden ook in detail beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze worden gedaan om
    ofwel de capaciteit te verhogen of nieuwe mogelijkheden aan het serviceportfolio toe te voegen

    Wanneer, bovenstaande daadwerkelijk wordt uitgevoerd, vraag ik mij af op welke manier zij een en ander willen financieren? Time will tell.

    NB. Passages waar ik geen aanvulling heb gegeven, heb ik voor de leesbaarheid weggelaten.

  13. forum rang 8 aextracker 4 juli 2022 18:40
    Knabbie;

    Quote
    Aextracker, dalende autoverkopen zijn, mede als gevolg van het chiptekort/leveringsproblemen, reeds lang aan de gang.
    Voor mij nog geen zekerheid, dat de neerwaartse groei van de economie daar voor nu in belangrijke mate debet aan is.
    Voor de (middel)lange termijn nog onzeker, maar het verlaagde consumentenvertrouwen kan zeker roet in het eten gooien.
    Daarbij voor mij wel de vraag of er meer evenwicht zal ontstaan tussen vraag en aanbod, waardoor de dalende autoverkopen beperkt zullen blijven
    Unquote

    Dat is idd een belangrijke vraag.
    Oplopende inflatie, die beklijfd in 2022 itt wat de ECB en Mw. Lagarde & Hr Knot eerder verwachtten (!!!), zal net als de onbekende uitkomst van de oorlog tussen Oekraine en Rusland (2e winter in ?) en het even onvoorspelbare gedrag een negatief effect hebben op consumenten vertrouwen en aankoop van luxe\dure goederen onder druk zetten.
    De focus ligt voor de consument momenteel op "deinhaalslag van gemiste sociale verrijking en ontmoetingen (o.a. vakanties en uitgaan) , waarna de zorg komt wat er einde maand overblijft. Met de inflatie en energie balans en benzine prijzen, zal dat een stevige imapct hebben op koopkracht(verlies) en consumenten vertrouwen.

    De som van gemiste autoverkopen, zal (zo is mijn verwachting) korte termijn een negatief effect hebben op de autoverkopen in H-2 2022 in aantallen versus het grotere aantal chips, wat in electrische auto's benodigd is.

    gelukkig doet RoodM ook steeds meer buiten automotive, maar gevoelig voor dez etrend kunnen ze korte termijn zijn. Het zal overigens zeker weer aantrekken, want mobiliteit staat in verhouding tot de kans dat steeds meer mensen verkiezen om tzt toch weer meer met auto of trein te gaan reizen binnen de EU i.p.v. ver weg met het vliegtuig.

    Time will tell :).
  14. knabbie 5 juli 2022 09:46
    quote:

    aextracker schreef op 4 juli 2022 18:40:

    Knabbie;

    Quote
    Aextracker, dalende autoverkopen zijn, mede als gevolg van het chiptekort/leveringsproblemen, reeds lang aan de gang.
    Voor mij nog geen zekerheid, dat de neerwaartse groei van de economie daar voor nu in belangrijke mate debet aan is.
    Voor de (middel)lange termijn nog onzeker, maar het verlaagde consumentenvertrouwen kan zeker roet in het eten gooien.
    Daarbij voor mij wel de vraag of er meer evenwicht zal ontstaan tussen vraag en aanbod, waardoor de dalende autoverkopen beperkt zullen blijven
    Unquote

    Dat is idd een belangrijke vraag.
    Oplopende inflatie, die beklijfd in 2022 itt wat de ECB en Mw. Lagarde & Hr Knot eerder verwachtten (!!!), zal net als de onbekende uitkomst van de oorlog tussen Oekraine en Rusland (2e winter in ?) en het even onvoorspelbare gedrag een negatief effect hebben op consumenten vertrouwen en aankoop van luxe\dure goederen onder druk zetten.
    De focus ligt voor de consument momenteel op "deinhaalslag van gemiste sociale verrijking en ontmoetingen (o.a. vakanties en uitgaan) , waarna de zorg komt wat er einde maand overblijft. Met de inflatie en energie balans en benzine prijzen, zal dat een stevige imapct hebben op koopkracht(verlies) en consumenten vertrouwen.

    De som van gemiste autoverkopen, zal (zo is mijn verwachting) korte termijn een negatief effect hebben op de autoverkopen in H-2 2022 in aantallen versus het grotere aantal chips, wat in electrische auto's benodigd is.

    gelukkig doet RoodM ook steeds meer buiten automotive, maar gevoelig voor dez etrend kunnen ze korte termijn zijn. Het zal overigens zeker weer aantrekken, want mobiliteit staat in verhouding tot de kans dat steeds meer mensen verkiezen om tzt toch weer meer met auto of trein te gaan reizen binnen de EU i.p.v. ver weg met het vliegtuig.

    Time will tell :).
    Aextracker, bij mij is het glas altijd halfvol en zie het gezien de huidige economische situatie, wellicht te positief in (lees: het zal wel meevallen) Dat consumenten hun bestedingen gaan terugschroeven/uitstellen, is wel zeker. Voor veel huishoudens wordt het wellicht zelfs 'overleven' om door deze moeilijke periode heen te geraken. Hopelijk blijft dit voor een ieder beperkt. Time wil tell.
993 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links