Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Colruyt BRU:COLR.BL, BE0974256852

  • 41,500 19 apr 2024 15:02
  • +0,520 (+1,27%) Dagrange 40,800 - 41,580
  • 25.118 Gem. (3M) 76,3K

Forum Colruyt geopend

619 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 16 juni 2022 09:35
    Kepler Cheuvreux haalt Colruyt van kooplijst

    (ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Colruyt verlaagd van 45,00 naar 29,00 euro en het advies van Kopen naar Houden. Dit bleek donderdag uit een rapport van Kepler.
    De verlagingen volgen na de jaarcijfers van de supermarktketen. Kepler had verwacht dat de winstdaling wel achter de rug zou zijn, maar het bedrijf waarschuwde juist voor een verdere winstdaling in het lopende boekjaar. De kosten blijven stijgen en er moet steeds meer geïnvesteerd worden. De kasstroom staat onder druk en "dat dwingt ons ertoe om het advies te verlagen van Kopen naar Houden".
    Kepler denkt dat de schulden van Colruyt verder zullen oplopen.
    "Colruyt heeft zijn glans verloren", schreven de analisten, die de koersdaling van het aandeel dan ook terecht noemen.
    Het aandeel Colruyt sloot woensdag op de Brusselse beurs iets lager op 26,90 euro.
    Bron: ABM Financial News

    Da's erger. een ratingverlaging, van kopen naar houden.
  2. forum rang 8 Leefloon 16 juni 2022 11:26
    quote:

    JdeFL schreef op 16 juni 2022 09:35:

    Da's erger. een ratingverlaging, van kopen naar houden.
    Het kan erger lijken dan dat het is, omdat Y2D ook de ongewogen ICB subsector Food retailers and Wholesalers nogal is gedaald. Ongewogen -23,14%, gewogen -5,45%. Een opmerkelijk verschil. Ten opzichte van de eigen ongewogen ICB subsector:

    +103,78% Groupe Carnivor (illiquide notering)
    +36,89% Carrefour
    +30,99% Sonae
    +10,45% Jerónimo Martins
    +2,56% Sligro Food Group

    -0,66% Koninklijke Ahold Delhaize
    -14,93% Colruyt
    -17,06% Foncière Euris
    -19,74% Finatis
    -25,96% écomiam
    -26,14% Casino Guichard-Perrachon
    -80,18% Les Toques Blanches du Monde
  3. D'ieteren 16 juni 2022 13:11
    Gepubliceerd op Donderdag 16 juni 2022
    Online supermarkt Crisp betreedt Belgische markt.

    Online super Crisp waagt de stap naar België. Daar zal het bedrijf beginnen in de regio Brussel, Gent, Antwerpen en Leuven, maar in feite kan de hele Vlaamse markt worden bediend.

    newsmonkey.be/online-supermarkt-crisp...
  4. D'ieteren 16 juni 2022 20:18
    Delhaize verlaagt prijzen van 500 huismerken

    Met prijsverlagingen van 5% tot 30% op een selectie van 500 basisproducten wil Delhaize de inflatie te lijf gaan. De retailer voert ook de intensiteit van de promoties nog op.

    ‘Kleine Leeuwtjes’
    Voor 500 dagelijkse basisproducten onder het huismerk verlaagt Delhaize vanaf 16 juni de prijzen met 5% tot 30%. Het gaat om een korf van de meest gekochte basisproducten, zoals groenten en fruit, pasta’s, dranken, wasmiddelen, hygiënische producten, maar ook dierenvoeding. De producten worden in de winkel goed herkenbaar aangeduid met ‘Kleine Leeuwtjes’.

    Het gaat niet om een tijdelijke stunt, benadrukt CEO Xavier Piesvaux: “In tijden van hoge inflatie kunnen we niet onverschillig toekijken hoe sommige statistieken aantonen dat het risico bestaat dat de consument zijn toevlucht neemt tot minderwaardig en minder gezonde producten. In geen geval doen wij toegevingen op de kwaliteit, maar wij verlagen wel bewust onze marges om onze klanten betere prijzen te kunnen bieden.”

    Huismerken vertegenwoordigden al 50% van de boodschappen bij Delhaize, en dat cijfer is de laatste maanden met nog eens 10% gestegen. Delhaize intensiveert de promoties zoals 1 + 1 gratis en biedt SuperPlus-kaarthouders een permanente korting tot 15% op 5.000 producten met een Nutri-Score A of B.
  5. forum rang 7 JdeFL 16 juni 2022 20:20
    Expert voorspelt golf van ontslagen en faillissementen in supermarkten: “Strategie die veel bedrijven nu hebben, is gevaarlijk”
    De komende maanden zal er een golf van ontslagen en faillissementen trekken door de sector van de supermarkten. Dat voorspelt retailexpert Pierre-Allexandre Billiet. “De voedingssector doorgaat een zware crisis, maar in de winkels is het nog steeds ‘Party like it’s 1999’.” (Gva, betalend).
  6. forum rang 7 JdeFL 17 juni 2022 09:04
    Een stukje van ergens:

    “Ik vrees dat Colruyt geen geweldig grote toekomst tegemoet gaat. Er zijn gewoon te veel supermarkten in ons land, waardoor die allemaal onder druk staan. Ik voorspel binnen dit en een aantal jaren een sociaal bloedbad in die sector. Voor de problemen waar Colruyt nu mee kampt — de waarde van een aandeel ging in drie jaar tijd met 60% naar omlaag — heb ik al jaren geleden gewaarschuwd. Hun concept met het kassasysteem is bijvoorbeeld helemaal verouderd. Ze hadden beter geluisterd naar wat hun klanten precies willen. Maar in tegenstelling tot ... zit er bij Colruyt nog vastgoed en cashflow.” (Pascal Paepen)
  7. TomVl 17 juni 2022 09:34
    Het wordt lachwekkend, elke kleine kans wordt door de media aangegrepen om Colruyt door het slijk te halen. Ondertussen wordt het in de winkels steeds drukker en boomt (groene) energie als nooit tevoren.

    Het lijkt wel alsof men de kleine man uit zijn aandelen wil pesten zodat grote institutionelen aan bodemprijzen kunnen instappen.
  8. forum rang 8 Leefloon 17 juni 2022 10:55
    quote:

    JdeFL schreef op 17 juni 2022 09:22:

    Nog 2. Lijkt wel een race te zijn.....
    Trendvolgers, waarbij mijn eerdere -14,93% ten opzichte van de eigen subsector in 2022 in de buurt komt van een adviesverlaging. Of adviesverhoging, maar dan zou de daling goeddeels ongefundeerd moeten zijn. Niet dus, kennelijk.
  9. forum rang 7 JdeFL 17 juni 2022 12:50
    quote:

    Leefloon schreef op 17 juni 2022 10:55:

    [...]
    Trendvolgers, waarbij mijn eerdere -14,93% ten opzichte van de eigen subsector in 2022 in de buurt komt van een adviesverlaging. Of adviesverhoging, maar dan zou de daling goeddeels ongefundeerd moeten zijn. Niet dus, kennelijk.
    Ze gaan wel dikwijls direct een eind onder de huidige koers, met hun koersdoelen..... 'k Zou wachten tot iedereen op 'verkopen' zit. Krijg je uit die richting toch al geen patatten meer.
    D'er zijn er eigenlijk 2 waar ik echt niet graag kom: Makro, en deze....
  10. forum rang 4 Tonydwi 19 juni 2022 10:50
    Expert ziet problemen bij Colruyt: "Komt ook door Jumbo en Albert Heijn"
    Bij supermarktketen Colruyt zagen ze de winst het voorbije boekjaar met bijna 30% afnemen, en ook de beurswaarde is flink gedaald.

    "Colruyt groeit wel in marktaandeel, omdat ze willen laten zien dat ze voor de goedkoopste prijs staan", zei retailexpert Jorg Snoeck op Radio 1.

    "Maar de winst komt onder zware druk te staan en de beurswaarde keldert. Een kleine vijf miljard euro zijn ze kwijtgespeeld qua waarde."

    "Hun promo-verhaal heeft een rechtstreeks effect op hun waarde-verhaal. De consument volgt weer, en het marktaandeel ook, maar ze verdienen gewoon de helft."

    Jumbo en Albert Heijn

    "Overal waar winkels van Jumbo en Albert Heijn openen, krijgt Colruyt prijsdruk, dus moeten ze gaan zakken. Het is onmogelijk om voor alle producten de goedkoopste te zijn. Dat maakt dat Colruyt constant in een gevecht zit met hun laagsteprijsgarantie."I
  11. Joni-2 20 juni 2022 10:27
    quote:

    Hopende schreef op 17 juni 2022 09:07:

    Net daarom dat colruyt ook in windmolens zit , ta´station enz
    "We willen de komende 1,5 jaar het aantal laadpunten aan de winkels van Colruyt Group verdrievoudigen"
    Wat de pijler energie betreft blijft Colruyt Group inzetten op zowel duurzame energie met Virya Energy en DATS 24 als het begeleiden van de eindgebruiker in de transitie naar hernieuwbare energie.

    Colruyt Group heeft trouwens al ruim 1,2 gigawatt aan energieproductiecapaciteit.

    Dat wil het bedrijf volgend jaar optrekken tot 2 gigawatt. “Door onze historiek en ervaring zien we meer en meer dat het niet alleen een verhaal is van opwekken van groene energie, maar ook over hoe brengen we het tot bij de gebruiker, en is het voor die eindgebruiker ook echt bruikbaar", vervolgt de topman. "En daar kijken we uiteraard ook naar alternatieve brandstoffen. Als retailer vervoeren we dagelijks tonnen goederen, we moeten deze ter plaatse krijgen in de winkels, en liefst op een zo duurzaam mogelijke manier. Elektrisch rijden is daarbij zeker een optie, maar waterstof zal ook een mogelijkheid zijn."

    Concreet wil de keten het aantal waterstoftankstations in de toekomst nog verder uitbreiden en wil het met DATS 24 innovatieve insteken vinden met nieuwe technologieën als leverancier van hernieuwbare Belgische elektriciteit en gas, en pionieren met het beschikbaar stellen van onder meer laadpalen.

    "De recente participatie in Pluginvest kadert hierin, alsook de recente opening van het grootste semipublieke laadplein van België, aan het hoofdkantoor van de groep in Halle. Bedoeling is de komende 1,5 jaar het aantal laadpunten aan de winkels van Colruyt Group te verdrievoudigen", klinkt het.

    DATS 24 zou dan 1.000 laadpunten uitbaten op de winkelparkings. Die ontwikkeling is volgens Martijn Martens van Gondola Academy niet onbelangrijk: "Met de opkomst van elektrische voertuigen kan de supermarkt wel eens de plaatsvervanger zijn van het traditionele tankstation. Consumenten zullen gemiddeld langer besteden aan het opladen van hun auto, waar een praktische invulling moet gegeven worden aan de dode tijd.

    Winkelen is het perfecte halfuurtje dat nodig is om terug met een opgeladen voertuig te vertrekken. Colruyt Group is by far de best geplaatste speler om op dit domein te schakelen, met hun jarenlange expertise via DATS 24 en Virya Energy."


    Kapitaalsverhoging bij laadpalenbedrijf Pluginvest.

    woensdag, 01 juni 2022 19:06
    Colruyt Group en familie Cardoen doen hun intrede als aandeelhouders.

    Pluginvest, voorloper in eMobilty met innovatieve oplossingen voor laadpalen en energie-flexibiliteit, kondigt vandaag de instap van 2 nieuwe aandeelhouders aan, met name Colruyt Group en de familie Cardoen.

    Colruyt Group voorziet Pluginvest van 4 miljoen euro groeikapitaal, terwijl de familie Cardoen een bestaand pakket van aandelen verwerft.
  12. forum rang 7 JdeFL 20 juni 2022 11:07
    quote:

    Joni-2 schreef op 20 juni 2022 10:27:

    [...]

    "We willen de komende 1,5 jaar het aantal laadpunten aan de winkels van Colruyt Group verdrievoudigen"
    Wat de pijler energie betreft blijft Colruyt Group ....
    Het komt toch altijd terug op hetzelfde neer.
    Als je toch in laadpalen/punten geïnteresseerd bent, of windenergie, kan je daarin beleggen zonder een hele trits achteruitboerende supermarkten mee te zeulen. Die combinatie maakt geen enkele zin.
  13. forum rang 4 aossa 20 juni 2022 11:29
    quote:

    JdeFL schreef op 20 juni 2022 11:07:

    [...]

    Het komt toch altijd terug op hetzelfde neer.
    Als je toch in laadpalen/punten geïnteresseerd bent, of windenergie, kan je daarin beleggen zonder een hele trits achteruitboerende supermarkten mee te zeulen. Die combinatie maakt geen enkele zin.
    Winkelen tijdens het opladen van je e-auto, toch wel een interessante combinatie...
    Blijft nog de vraag voor hoeveel geld dan, tegen de bekende rode prijzen formule? Alhoewel bezitters van de actuele e-vloot daar niet erg van gaan wakker liggen imho!
619 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Colruyt voorziet resultaatherstel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links